Uunissa paahdettuja valkosipulilla, mustapippurilla ja vegaanisella voilla maustettuja herkkusieniä kera tankoparsojen ja rosmariiniperunoiden

Parsakaalia ja mustapapuja

Kesän ekat kirsikat

Ravioleja, herkkusieniä, korianteria ja mausteita

Nektariinia, kurpitsansiemeniä, mysliä ja maustamatonta kasvipohjaista jogurttia

Parsakaali-papu-chili-tomaattipastaa

Riisiä, kasviksia ja seitania

Mangoa, vadelmia, jogurttia, siemeniä ja mysliä

 

Kiireisinä viikkoina eväiden ja hyvän ravinnon merkitys korostuu minulle entisestään. Kuten olen aiemminkin todennut, oloni on ihan erilainen, kun yritän syödä säännöllisesti ja riittävästi enkä napostele ihan mitä sattuu. Siksi olenkin kovasti koittanut pitää kiinni ruoanlaittorutiineistani. Sen kun olen menneistä oppinut, että syömisestä en ole valmis tinkimään. Silloin kun kalenteri on täynnä ohjelmaa, on ruoka minulle vielä entistä tärkeämpi energianlähde ja nautintohetki siinä samalla.

Gourmetruokia ei silti ole täällä aikaa kokkailla, vaan erittäin nopeilla ja simppeleillä sapuskoilla on pitkälti menty. Kouluun teen usein mm. pastoja, salaatteja tai risottoja. Sen lisäksi syön välipalaksi mm. pähkinöitä, smoothieita ja hedelmiä. Illallisella kotona tulee syötyä vielä astetta täyttävämpi ateria ja päivän päätteeksi toki iltapala.

Kaikista vauhdikkaimpina päivinä turvaudun koulun viereisen kahvilan herkulliseen hummusleipään, mutta olen kyllä huomannut, että energiaa tuntuu riittävän pidempään silloin kun syön kotiruokaa. Aika kiitettävästi sitä on jo oppinut omaa kehoa lukemaan ja huomannut millaisina päivinä energiansaanti on jäänyt liian vähälle, kun illalla on iskenyt hirveä makeanhimo.

Tänne saa mielellään vinkkailla lisää helppoja eväsideoita!

<3:Venla

 

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Kiitos ideoista, tuntuu että on taas omat idikset ruuanlaiton suhteen olleet vähissä! Näitä olisi kiva lukea useamminkin :) Heti menee yksi noista huomenna kokeiluun :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
5/3 | 

Mukava kuulla, että sait inspistä! Pitää yrittää jakaa taas useamminkin ruokajuttuja :)

Jonnnna
6/3 | 

Tämä vuosi on ollut niin tapahtumarikas, että arjen ruokien suunnittelu on tuntunut tosi vaivalloiselta. Oon tähän hetkeen kaivannut justiin tämmöstä ruokaa, mutta en oo vaan niitä kyenny ite keksimään ja kehittämään kun aivot raksuttaa ihan muissa asioissa. Kiitos siis näistä! 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat