Viime päivinä lämpöasteiden hipoessa hellerajoja on jälleen tullut ihasteltua Helsinkiä turistin silmin. Kun irroittautuu pieneksi hetkeksi arjen kiireistä, istahtaa keskelle luontoa, katselee kukkivia kirsikkapuita, tuntee lämpimän tuulen ja haistaa kesäntuoksun, voi huomata kuinka paljon uskomattoman kauniita maisemia, rantoja, puistoja ja puutarhoja meitä ympäröikään.

Viime viikonloppuna tuli seikkailtua mm. Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa, verestettyä muistoja vanhoissa kotirannoissa Aurinkolahdessa sekä Lauttasaaressa, poikettua iltakävelylle Tervasaareen, istuttua ihailemassa räikeän oranssia auringonlaskua Kruunuvuorenrannassa, piipahdettua Mustikkamaalle ja tallusteltua vaaleanpunaisen taivaan alla Kaivarissa.

Rakastan kesäaamuja ja -iltoja, niitä spontaaneja retkiä ja maagiseksi muuttuneita hetkiä, joita saattaa kokea juuri silloin, kun ei suunnittele asioita liikaa etukäteen.

Helsinki, olet lumoavan kaunis.

PS. Olisi mahtavaa kuulla, mitä upeita tuntemattomiampiakin paikkoja, sinä haluaisit esitellä turistille näin kesällä pääkaupunkiseudulta? Lumoavimmat kesäkohteet jakoon!

 

<3:Venla

Kommentit (8)

pejpe
11/8 | 

Tuossapas tulikin jo pitkä lista lumoavia ja kauniita paikkoja. Muutamia omia suosikkejani noiden lisäksi ovat Seurasaari (ja siellä ihanien pörröisten ja kesyjen oravien ruokkiminen suoraan kädestä), Nuuksion raikkaat ja satumaiset metsät luonnonantimineen (marjat ja sienet), Munkkiniemen rantaraitti, sekä Villa Elfikin ja Otaniemen välinen pitkospuureitti (matkalla voi törmätä jos jonkinmoiseen lintuun, peuroihin tai ainakin laitumella kirmaaviin lehmiin). Helsingissä tietysti sataman läheisyys pikku saariineen, Kaivopuistoineen ja Ullanlinnanmäkineen on tajuttoman kaunista seutua, jossa on mukava viettää rentoa aikaa ja napata mukaan maailman isoin jätski Helsingin jäätelötehtaan kioskilta :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
12/8 | 

Noi sun ihanat lisäykset lukeutuu myös kaikki omien suosikkien listalle. Miten paljon mahtavia paikkoja! Kiitos kommentista! :)

13/8 | 

Todella upeita kuvia!<3 Itekki olis tarkoitus mennä kuvailemaan tuonne Roihuvuoren puistoon!:) Itse tykkääm Helsingissä Vuosaaren rannoista, Kaivarin puistosta sekä Suomenlinnasta :)

helmi
15/8 | 

Helsingin ytimessä tietenkin Kaivari, mutta mielelläni talsin myös muualla. Pitkäkosken ulkoilu alue on aivan ihana. Se kosken voima saa tunteet pintaan ja virkistää mieltä, se Peppi Pitkätossu- tie joka vie Ylästöön, se metsä mikä pitää löytämällä löytää missä menee kuuset tasasesti viivasuoraan ja se satumetsä missä on vaikka minkälaista elämää, ne pellot joihin ei onneksi ole rakennettu laittaa miettimään miten onnekkaita olemme kun voi pääkaupungissa kulkea raikkaassa ilmassa ilman liikenteen melua. Voi vain nauttia. <3

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
16/8 | 

No sanos muuta, mielettömän ihanaa, että pääkaupunkiseudulta löytyy noin upeita paikkoja! Luonto<3 Kiitos kommentista Helmi! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram