VAROITUS: Postaus sisältää paljon kuvia kauniista maisemista. Tämä saattaa aiheuttaa välitöntä tarvetta pukea lenkkarit jalkaan ja lähteä ulkoilemaan tuonne upeaan ilta-auringonpaisteeseen. Se taas saattaa tuottaa suunnatonta mielihyvää. Viime viikolla jaoin teille joitakin suosikki ulkoilumaastojani Helsingistä täällä postauksessa. Nyt onkin aika vinkata teille muutamia lemppari luontokohteitani Espoosta. Haukilahden ja Matinkylän rantojen lenkkipolut ovat jo epäilemättä tulleet tutuksi kuvieni kautta ainakin Instagram-seuraajilleni. Edellä mainituista löytyy myös loistavat "tankkauspaikat" mikäli nälkä yllättää kesken lenkin: ihastuttava Cafe Merenneito Matinkylän rannasta, sekä Haukilahden Paviljonki ja Cafe Mellsten Haukilahden rannasta. Haukilahdesta löytyy myös vesitornissa sijaitseva näköalaravintola Haikaranpesä. Kesäkahvila Cafe Bellaan voi piipahtaa Toppelundin rantaan, Westendin ja Haukilahden rajalla seikkaillessa. Reittiveneen kyytiin hypätessä kannattaa ehdottomasti vierailla Isossa Vasikkasaaressa, josta löytyy ihastuttava kesäravintola Gula Villan. Kivenlahden rannan suunnilla ulkoillessa voi pysähtyä nauttimaan Kreikkalaisen keittiön antimista Ravintola Marineen. Mikäli haluaa bongailla lintuja, kannattaa suunnata pääkaupunkiseudun suosituimpiin linturetkikohteisiin lukeutuvalle Suomenojan allasta kiertävälle luontopolulle. Erinomainen lintujen tarkkailupaikka ja upea ulkoilumaasto löytyy myös Laajalahden luonnonsuojelualueelta, jossa voi pitkospuureittiä pitkin seikkailla Villa Elfikistä Otaniemeen. (Tämän postauksen kuvat on otettu juurikin siellä).  Sen lisäksi all time favorite retkeilykohteisiini lukeutuu tietenkin myös upea Nuuksion kansallispuisto. Nyt kuvien kimppuun!

Siinä ainakin muutamia suosikkejani Espoon lumoavista luontokohteista. Täydentäkää ihmeessä meikäläisen listalta mahdollisesti uupuvia, teidän omia lemppari ulkoilumaastojanne Espoon suunnilta! <3:Venla

Kommentit (18)

ester
1/18 | 

On muuten hienon näkösiä kuvia ja Venla sää oot todella upea ihminen ihan oikeesti! :) Mä niin ihailen sun positiivisuutta ja on ilo lukea tätä sun blogia:) hei syötkö ollenkaan lihaa vai ootko täysin vegaani siis ootko tarkka siitä mitä syöt? Mää tykkään hirveesti eläimistä ja pitäisi muistaa kunnioitus niitäkin kohtaan..... ❤️

Anni
2/18 | 

Kauniita kuvia ja hyviä vinkkejä! Sivuatkin tätä, mutta lisäänpä vielä: Espoon rantaraitti on aivan ihana – se sisältää 40 km verran huumaavan kaunista merellistä maisemaa. Yhdessä kuvistasi olikin jo rantaraitin viitat; reitti on myös koko pituudeltaan hyvin näppärästi opastettu. Pyöräilijälle tai maratonarille must lenkki :)

Hanna
8/18 | 

Oon koko ikäni (26v) asunu Haukilahdessa, enkä oo ikinä kyllästyny maisemiin <3 Aivan ihana paikka asua!

9/18 | 

Moikka! jätin tän kommentin jo monta viikkoa sitten, ymmärrän että sulle tulee varmasti maileja ja kommentteja todella paljon, mutta olisi kiva kuulla sun ajatuksia tästä asiasta. ehkä jopa erillisenä postauksena? :) Kivaa viikonloppua! :
"Moikka Venla! Oot kyllä huikeen hieno esimerkki ihan kaikille, iästä tai sukupupuolesta huolimatta. Sellainen kysymys/ajatus on mulla herännyt(yritin etsiä tekstiä, jos olet tästä aiemmin kirjoittanut, mutten löytänyt. Linkkaa jos olet!), että mitä syötätte Mulanille? Mulla löytyy itellä kaksi aktiivista koiraa, jotka ruokin 100% raakaravinnolla(+lisäravinteet). Tuntuuhan se välillä melko oudolta kantaa niille raakaa lihaa, kun itse ei lihaa syö. Toki itse suosin niillä vaihtelemasti eri kalalajeja(mielellään ei kotimaisia, koska raskasmetallit ja elohopea) ja riistaa, jos mahdollista.
Olisi kuitenkin kiva kuulla tästä enemmän, miten te hoidatte tämän? Mulan on iso koira ja rakastatte sitä selvästi ihan mielettömästi, siitä ei ole epäilystäkään <3
Kivaa viikkoa Venla!"

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Nöyrät kiitokset Anne, olen otettu! :)

Me syötämme Mulanille mm. MUSH B.A.R.F. -tuotteita, jotka sisältävät 90–95 % raakaa lihaa, luuta ja sisäelimiä, loppuosa tuotteesta koostuu kasviksista. Kuten esim. MUSH suomalaista hirvenlihaa ja poronlihaa, sekä Norjan lohta.
Sen lisäksi liha- tai kalapohjaista nappulaa, joka on VILJATONTA ja ei sisällä perunaa (se sisältää: lihaa, elimiä, syömäkelpoisia luita, runsaasti ja monipuolisesti hedelmiä, vihanneksia ja marjoja).

Sannuli79
10/18 | 

Suosittelen ehdottamasti Luukkia. Sielä monta eripituista reittiä,joissa monia mahtavia levähdys paikkoja. Maastossa in niin ylämäki kuin alamäkiäkin

Terhi
11/18 | 

Olet kaunis ja kuvasi ovat aina hyvin otettuja ja inspiroivia! :) Voisitko tehdä joskus sellaisen postauksen kuin "What I eat in a day?" Olisi mielenkiintoista lukea, mistä tavallisen päivän ruokavaliosi koostuu. Olisi myös kiva jos reseptit olisivat postauksessa mukana. Olen kokeillut vegaanireseptejäsi ja ne ovat aina olleet helppoja valmistaa, mutta myös maittavia :) Kiitos blogistasi!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Kiitos kommentistasi Terhi, ihana kuulla!<3
Haluan jakaa juurikin ruokainspiraatiota ja reseptejä, en niinkään esimerkkimääriä tai tarkkoja ruokavalioita, sillä kulutuksemme kun on niin yksilöllistä. Siitä syystä en sen tarkempia ruokapäiväkirjoja halua tehdä.

Aurinkoista kesää sinulle! :)

Amppu
12/18 | 

Ihana teksti! Heti tuli pakko päästä ulos virkistäytymään, vaikka kello on jo yli 22. Kuvat ovat aivan mahtavia, niin kuin sinun blogisikin. Olen lukenut sitä vasta 3 kk ja nyt jo ihan koukussa siihen. Jatka vain samaan malliin! <<3

13/18 | 

Oi että Elfvik on ihan paras, asuin ennen siitä kävelymatkan päässä ja kävin usein kuvailemassa tai muuten vaan käppäilemässä siellä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram