Kirjoitukset avainsanalla Wellness Blogger

Ai mitäkö olen mieltä jouluherkuttelusta?

Näitä kysymyksiä on sadellut viime päivinä ja paljon.

Vastaukseni on: Hell jeah!

Tosin samalla tavalla vastaan, kun minulta kysytään ympärivuotisesta sopivasta herkuttelusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten kaikki blogiani lukevat jo tietävätkin, en kannata dieettejä, enkä liiallista kurinalaisuutta. Sillä usein sellaisella elämäntyylillä saattaa olla myös se kääntöpuoli: repsahtaminen,

ahmiminen.. tai se sitäkin pahempi: MORKKIS.

Mielestäni herkuttelusta ei todellakaan pitäisi potea huonoa omaatuntoa. Kohtuus kaikessa pätee tähänkin.

Jojoilun ja dieettien sijasta, suosittelisin etsimään elämäntapaa, jota voi toteuttaa pitkällä juoksulla.

Juoksu oli tässä tapauksessa huono sanavalinta. Hyvinvointi-elämäntapa, jota voi toteuttaa "koko pitkällä elämänpolulla" tai "tasapainoisella elämäntyylillä aina" kuvastavat aatettani paremmin.

Miksi odottaa tammikuun naistenlehtien dieettivinkkien-tulvaa, kun VOIT TEHDÄ MUUTOKSEN JO TÄNÄÄN, ilman dieettejä. Tärkeintä on löytää oma mieluinen LIIKUNTALAJI ja RUOKAVALIO, joka sopii juuri sinulle.

Kun syön suurimman osan ajastani terveellisesti esim. yhtä viikkoa tarkasteltaessa, onko väliä jos myös herkuttelen?

No ei todellakaan! Rakastan treenata, mutta rakastan myös syödä.

Monipuolinen ruokavalioni tukee myös treenejäni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tykkää tai edes halua herkutella joka päivä, sillä myös kroppani kiittää, ja jaksamiseni on huomattavasti parempi, kun syön kunnon ruokaa, josta saan tarpeeksi ravintoaineita.

Mutta esim. kerran viikossa herkuttelu ei kaada hyvinvointiani huonompaan suuntaan, vaan päinvastoin.

Jouluna tulee varmastikin nautiskeltua herkuista useampikin päivä, eikä sekään saa hyvinvointiani horjumaan.

Kaikki lähtee omasta mielestä, kun pääkoppa on kunnossa, voi kehokin paremmin.

JOTEN IHMISET RAKKAAT nautitaan joulusta, eikä stressailla turhia.

#Rakkaudestaruokaanjatreeniin

<3: Venla

Kommentit (23)

Iitu
1/23 | 

Enpä voisi olla enempää samaa mieltä :) Aivan ihanaa ja herkkujen täytteistä joulua sulle Venla! :)

2/23 | 

Samaa mieltä! Herkuttelu oikeesti kuuluu elämään ja jokainen päättää itse mikä on itselleen herkkua. Tuskin kukaan pystyy koko elämää olemaan ilman minkäänlaista herkkua ja herkuthan voi olla myös terveellisiä:-) P.s kiva pipo!

maria
3/23 | 

Kiitos tästä! Kerrankin löytyy kirjoitus, jossa ei kehoteta skippaamaan jouluherkkuja ja etsimään terveellisempiä vaihtoehtoja kaikelle! Terveellinen ruokavalio on tottakai hyvä juttu, mutta pitää joskus osata myös höllätä!
Pakko vielä kiittää ihanasta blogista! Oot niin positiivinen ja ilonen, että sun postauksia lukiessa tulee pakoltakin hyvä mieli :) Ja entisenä syömishäiriöisenä voin sanoa, että sun blogilla on ollut tosi iso apu parantumisessa. Suhtaudut niin rennosti ruokailuun ja elämään, että olet ollut tosi hyvä "esikuva" näin internetin välityksellä :D! Vielä nytkin usein kun syömiseen liittyvät jutut häiritsee mielessä niin tulen lukemaan sun blogia! :D
Kiitos tositosi paljon ja ihanaa joulua! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Wow, olen todella otettu kommentistasi! Aivan mielettömän liikuttavaa ja ihanaa kuulla, jos postauksista on ollut apua! KIITOS Maria <3

Armi
4/23 | 

Ai että mä Venla ihailen sun elämäntapaa! :) Oot niin rento, mielen mukaan menevä. Sun blogia lukiessa tulee aina vaan niin hyvä mieli! Saan niin paljon inspiraatiota itsellekin siihen mitä oikeasti tahdon ololtani ja elämältäni.
Mä itse olen myös herkuttelun puolestapuhuja! Onko sulla jotain ehdotonta lemppari joulukonvehtia tai muuta jouluherkkua? Mä itse tykkään joulutortuista ja karpalohyytelökakusta! Konvehdit on erittäin vaikea valinta - talvi- ja pukkikonvehdit, tonttu- ja enkelipatukat... Nam! :)
Ihanaa joulunodotusta <3

riia
6/23 | 

oot kyllä niin ihana ihminen. ei sua voi kun ihailla :) ihan huippua joulun aikaa sulle venla <3

Noora
7/23 | 

Voi että osaat kirjottaa hyvin ja sulta kyllä löytyy ihania kuvia täältä blogista :)

Hyvää joulua sulle Venla :3

vili
8/23 | 

Moikka! Kyselisin muissa postauksissa nähdyistä Timberland kengistä että mikä niiden "tarkka" nimi on? :) Niitähän on esimerkiksi prem rust ja 6in prem wheat :)

Jenna
9/23 | 

Hei kiitos ihanasta illan piristyksestä! On niin mukava lukea tällasia postauksia ainaisten diettiohjelmien ja tiukkojen ruokavalioiden ohella! Ihailen niin paljon sun asennetta ruokaa ja reeniä kohtaan, itellä juuri tuo tasapainottaminen tuottaa välillä vaikeuksia ja vielä kun olen niin makean ystävä niin tulee välillä nimenomaan se morkkis, vaikkei niin kuuluisikaan tulla. Onko sulla jotain hyviä reseptejä joulupöytään, olisi kiva testailla jtn jouluksi:)

Peku
10/23 | 

Oikeen mukavaa ja rauhallista Joulua Venlalle ja muillekin kenen silmiin nyt tää sattuu osumaan ☺

Terhi
11/23 | 

Moi Venla! Saisko näin joulun kunniaks jonku kivan treenauspostauksen jolla lähtee herkut sulamaan?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Moi,

minä olen ollut jo varmaan vuoden verran blogisi ”hiljainen” lukija eli en erityisemmin vieraile kommenttiboksin puolella. Nyt tuli kuitenkin jostain syystä sellainen fiilis, että on pakko kertoa kuinka paljon nautin tekstiesi lukemisesta. :)

Minulla itselläni on aika hankala elämänvaihe menossa: olen sairastanut seitsemän vuotta syömishäiriötä (kylläkin jo pitkällä voiton puolella siinä kamppailussa) ja olen ollut vuoden verran työttömänä yliopistosta valmistumiseni jälkeen (valmistuin alalta, jossa työpaikkoja ei yleensäkään ole hirveästi, mutta ei ainakaan tässä taloustilanteessa). Oma tilanteeni on siis aika epävarma ja hetkittäin hyvinkin ahdistava. Kuitenkin blogitekstejäsi lukiessa tulee lähes poikkeuksetta parempi fiilis, joka voi jatkua jopa monta päivää. Ja koska uusia tekstejä tulee melko usein, aina on iloisempi mieli.

Monet tekstit herättävät ajatuksia ja auttavat tajuamaan, ettei elämä ole niin vakavaa. Vaikka tilanne on nyt p*ska, huomenna asia voi olla jo toisin. Pitää yrittää saavuttaa asioita, joita haluaa ja jotka tekevät onnelliseksi. Pitää olla onnellinen myös tästä hetkestä, oli tilanne mikä tahansa... Se saa minutkin pyrkimään samaan, koska aina voi  kuitenkin hymyillä, nauttia ja rakastaa enemmän.

Ihailen ja ”kadehdin” hyvällä tavalla tapaasi elää, ja se saa minutkin pyrkimään onnellisempaan ja stressittömämpään elämään. Kiitos siis ihanista, innostavista ja ajatuksia herättävistä teksteistä!

Kiitollisena siitä, että jaat ajatuksiasi meidän kaikkien kanssa,

Ystävällisin terveisin,

Nimetön "

Julkaisen tämän otoksen eräästä sähköpostista, jonka sain hetki sitten, koska haluan sanoa:

KIITOS.

Kiitos kuuluu sinulle (tiedät kyllä kuka) ja teille kaikille, sillä tämä viesti ja teidän kaikkien muidenkin ihanat kannustavat sähköpostit, merkitsevät minulle enemmän kuin uskottekaan.

Olen suorastaan sanaton. Ensinnäkin sen lisäksi, että te olette itse upeita, lahjakkaita persoonia. Arvostan, että joku vielä tänä päivänä, on oikeasti käyttänyt omaa kallisarvoista aikaansa, kirjoittaakseen viestin, tavallaan tuntemattomalle ihmiselle.

Eikä suinkaan minkä tahansa viestin, vaan viestin, joka puolestaan inspiroi minua jatkamaan. Bloggaaminen parhaimmillaan voi inspiroida puolin ja toisin, antaa vertaistukea monelle, herättää keskustelua, levittää vinkkejä, positiivisuutta, kannustaa muutoksiin, toimia päiväkirjana ja seikkailuna, jota rakennamme ja viemme yhteisvoimin eteenpäin.

Istun työhuoneessa läppärin ruutua tuijottaen, havahdun kun Make kysyy, onko mulla kaikki hyvin?

 Vastaan kyynelsilmin:

"On, liikutuin vain, kun luin näitä lukijoideni lähettämiä sähköposteja."

Joten halusin vaan sanoa teille siellä ruudun takana, kuinka KIITOLLINEN olen.

YOU GUYS ROCK!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<3:Venla

PS: Olen kysynyt ja saanut luvan julkaista kyseisen viestin. En tietenkään jatkossakaan luvatta julkaise henkilökohtaisia viestejänne.

Kommentit (32)

Heta
1/32 | 

Mulla on kans täällä amstaffi ja heti kun sen sait (jotain ihmeen kautta sain senkin tietää) rupesin blogiasi lukemaan! Täällä on nuori uros 10kk iässä ja kova uhma päällä :) Kiva olisi kuulla, miten teillä sujunut?

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Kiitos hyvin, meidän pikkurakkaalla on tainnut olla murrosikä siitä lähtien, kun saapui meille! :D Hahah ihania riiviöitä ne on <3

Anni Kuosmanen
3/32 | 

Nimetön lukijasi on aivan oikeassa :) tekstisi piristävät harmaankin päivän ja elämänasenteesi on todella ihailtavaa ja inspiroivaa. On ihanaa kun olet piristämässä meitä lukijoita.
Ihana asu sinulla kuvissa :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Nimenomaan!! Se kertoo hyvin paljon viestin lähettäjästä. Kuinka epäitsekäs ja ajattelevainen, muita ilahduttava ihminen sen lähetti. <3 Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Emmi
5/32 | 

Hei, olet kyllä huikea persoona ja hienoa miten jaksat kannustaa muita parempaan elämään :) Minulla olisi sellainen kysymys että mitä mieltä olet kengistä jotka sinulla on kuvassa jalassa, pysyvätkö jalat lämpiminä talven kovilla pakkasilla ? :) Ihanaa talven jatkoa! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Oi kiitos sinulle Emmi! Niin ja jos koville pakkasille etsit kenkiä, niin ne toiset Sorelit eli Tivoli bootsit, jotka myös esittelin, ovat lämpimämmät karvavuorineen. Näitä ruskeita käyttäisin itse ennemmin syksyisin ja keväisin, sekä alkutalvesta ja talvella villasukan kanssa. :)

Emmi

Kiitos tiedosta, täytyykin lähteä siis metsästämään Tivoli bootseja että pysyy jalat lämpimänä :)

Jenny
6/32 | 

Moikka!
Minkä merkkistä huulipunaa käytät näissä kuvissa ja mikä on värin koodi/nimi :) ??

Jasmin
7/32 | 

Oot vaan niin mahtava! Jalat maassa, ystävällinen ja elämästä nauttiva, tällänen kuva mulla on susta! Jatka samaan malliin, saat tosiaan kirjoituksillasi päivän muuttumaan hirveestä parhaaks! :)

Laura A
9/32 | 

Aivan ihanan s-postin olit saanut, jokainen bloggari voi vain unelmoida noin kannustavista viesteistä. Nimetön oli aivan oikeassa, sun blogi on kyllä yksi ehdottomista suosikeistani ja olet loistava esikuva monelle. Jatka samaan malliin,

sua hyvällä tavalla kadehtien: laura.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Aww, mä en kestä! Te olette itse niin ihania ja hyvää mieltä levittäviä tyyppejä! Kommenttinne ilahduttavat todella paljon! <3 KIITOS.

Heidi
11/32 | 

Täysin samaa mieltä sähköpostin kirjoittajan kanssa, itsekkin olen saanut vaikeiden asioiden keskellä niin paljon positiivista energiaa sulta :) Blogis on kyllä niin mun lemppareita <3

leija tupala
12/32 | 

Hei, inspiroit positiivisuudellasi, motivoit urheileen ja terveelliseen elämään ja olet myös tyyli-ikoni, siksipä kysyn mistä nuo mustat polvireikäiset housut, kovasti metsästän. :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Voi kiitokset Leija<3 Farkut ovat Gina Tricotista. Ostin ne käytettynä, joten en ole ihan varma onko uusissa samanlaisissa polvissa ostettaessa jo reiät, vai itse tuunattu.

Ulla
13/32 | 

Tää Venlan blogi on kyllä sellainen, että jos sattuu olemaan huono aamu tai päivä tai ilta :D:D Niin tällä kun käy, niin eipä ole enään.
On niin ihania juttuja tavallisesta elämästä.

Kiitos Venla taas .

Anni
14/32 | 

Tää sun blogi saa aina tosi hyvälle tuulelle ja sä vaikutat todella ihanalta ihmiseltä ♥

Emilia
15/32 | 

Hei mistä toi sun paita on se on aivan ihana! :)
Sun blogia on ihana lukea. Yks parhaista blogeista mitä oon lukenu!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Paras tapa potkia maanantai reippaasti käyntiin, on tietysti mikäs muukaan, kuin hikoilla haluamallaan tavalla.

Kotitreeni-postauksistani on tullut kiitosta ja sellaisia toivottiin jälleen paljon lisää. Voin luvata, että niitä piisaa jatkossakin. ;)

Tässäpä heti seuraava, nopea ja tehokas kotitreeni rintalihaksille. Välineet: käsipainot tai kahvakuulat (+jumppamatto). Voit tehdä esim 3-4 sarjaa ja 12-15 toistoa.

Liike 1. Penkkipunnerrus käsipainoilla lattialla. Saat liikkeeseen enemmän tehoa, kun nostat vuorotellen yhden käden kerrallaan ylös ja keskityt, että voima lähtee rintalihaksesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liike 2. Variaatio edellisestä liikkeestä, tässä liikkeessä riittää pienemmätkin painot. Työtä tekevän rintalihaksen puoleinen jalka vastakkaisen yli ja vapaana oleva käsi sivulle tueksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liike 3. Vipunostot rinnalle käsipainoilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liike 4. Punnerrus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Energistä alkanutta viikkoa kaikille ja hauskoja treenejä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ps. Olin viime viikolla The Voicella (radiossa) ihanan Petran vieraana, puhumassa treenaamisesta ja hyvinvoinnista, haastattelut olivat kuultavissa viikonloppuna. Sattuiko kukaan lukijani olemaan taajuuksilla blogipoimintojen aikaan?

<3:Venla

Kommentit (9)

Minna
2/9 | 

Kiitti näistä vinkeistä!! Hei, haluaisin kysyä, että mitä olet mieltä noiden Freddyjen laadusta? Sinulla housut ovat ilmeisesti kestäneet jo kauan? Olin jo itselleni niitä tilaamassa, mutta sitten luin netistä aika paljon ikäviä kokemuksia ko. housuista, että ne nyppääntyvät ja ratkeilevat tosi helposti.. Onko ne sinusta ihan normaalia kokoluokkaa? Käytän S koon vaatteita ja mietin olisiko S koko sitten näissäkin se oikea. Kiitos tuhannesti jo etukäteen vastauksistasi! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Eipä mitään, kiitos sulle :) Mulla ei oo itsellä menny ratki vielä yhdetkään freddyt, mutta ikävä kuulla, jos joillakin näin on käynyt. Mun mielestä noi on normi-kokoluokkaa. Tietty noi housut on myös joustavia verrattuna normihousuihin. Itselläni näytti olevan freddyn sportmallistosta treenihousut kokoa XS ja muutamat muut freddyni kokoa S. :)

Porilaine
3/9 | 

Oli pakko tulla kommentoimaan, kun luin vasta äsken edellisen postauksesi, jossa kyselit pienten jäätelöpallojen perään! :D Porissa on sen niminen yritys kuin Jätskibaari Vohveli, jossa myydään heidän itse valmistamiaan jäätelöitä, ja siellä on annosvaihtoehtoina myös 3 tai 7 minipalloa. :D Ja kokemuksesta voin kertoa, että nuo jäätelöt maistuvat pikkuisen paremmille kuin jotkut perustehdasjäätelöt, mitä muualla myydään!! Eli jos joskus satut liikkumaan täällä päin, niin suosittelen kokeilemaan. ;)

Tarja
4/9 | 

Lähteekö näillä "kainaloläskit" pois? :D eli jos ei ei yläkropassa oo missään ylimääräistä (painovoima vetää sen pyllyyn) mutta toppi päällä ollessa kainaloon jää sellainen "poimu". Millä ne sais pois? ;)

Veera
5/9 | 

Lisää treenivinkkejä ja liikkeitä mitä teet! niitä on mukava lukea ja kokeilla! Sulla on tosi kaunisvartalo ja kauniit kasvot! ihana Venla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänään alkoi uusi viikko ja mikä mahtavinta, se tarkoittaa sitä, että meillä kaikilla on jälleen tilaisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. Uusi viikko on samalla uusi hieno mahdollisuus (juuri sinulle siellä ruudun toisella puolella) tehdä nyt muutos kohti terveellisempää elämää.

Tärkeintä on lähteä liikkeelle siitä, että pieninkin juttu riittää.  Jokainen askel muutokseen on plussaa.

Sillä usein nämä elämänmuutokset kaatuvat juuri siihen, ettei kukaan  jaksa (tai kuulukaan jaksaa) dieettejä tai liian kurinalaista elämää loputtomiin, ja hyvä niin.

Kun sisäistät tämän ajatusmallin, lupaat samalla unohtaa itsesi arvostelemisen. Sillä tässä leikissä ei tunneta ankaruutta itseään kohtaan.

Ihan sama oletko liikkunut kuukauteen tai kahteen vuoteen, sillä ei ole tänä maanantaina mitään merkitystä.

 Syötkö paljon eineksiä tai käytkö paljon ulkona herkuttemassa? Mitäpä jos tänään kokkaisit isomman satsin jotain kunnon kotiruokaa ja lisukkeeksi paljon salaattia? Siitä riittäisi useammalle päivälle. Tällöin säästäisit rahaa ja söisit taatusti terveellisemmin, lisäksi välttäisit seuraavanakin päivänä nälän yllättäessä napostelun, kun  itsetehty ruoka odottaa jo valmiina, tällä tavalla luonnollisesti myös säännöllisesti syöminen on paljon helpompaa.

Vetääkö sohvan nurkka sinua töiden jälkeen puoleensa? Etkö muista koska liikuit viimeksi? Onko syynä tähän kiire? Työstressi?

Ei hätää, entäpä jos lähtisit tänään heti töiden jälkeen puolen tunnin kävelylenkille. Samalla saisit liikuntaa, raitista ilmaa, sekä tuuletettua päätäsi ja ajatuksia.

Jos pimeä syysilma ei houkuta, tai salille jumppaamaan lähteminen tuntuu liian työläältä, tee vaikka tehokas kotitreeni. Muista, ettet aina suinkaan tarvitse salia saadaksesi tehtyä rankan treenin.

Kokeile rohkeasti uusia harrastuksia, jotta löytäisit oman lajisi.

Jos iltaisin treenaaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä (ymmärrän, itsehän olen aamutreenaaja) niin ota tänään illalla jo askel kohti uutta elämääsi. Kaikki lähtee sinun omasta päätöksestäsi, sillä eihän tässä leikissä ole kyse kenenkään muun kuin itsensä voittamisesta. Säädä siis tänään illalla herätyskello soimaan huomen aamulla sen verran aikaisemmin, että ehdit tehdä pikaisen kotitreenin tai käydä salilla tai lenkillä. Lupaan, että jos teet aamulla niinkuin olet tänään suunnitellut, olet ylittänyt itsesi ja siitä ei voi tulla muuta kuin huippu fiilis.  (Toki sinun täytyy muistaa, että riittävä uni on ensisijaisen tärkeää. Älä siis lähde huhkimaan muutaman tunnin yöunilla).

Jos treenin aikatauluttaminen elämääsi tuntuu yksinkertaisesti mahdottomalta. Yritä ottaa hyöty irti pienimmästäkin tilaisuudesta liikkua.

Juokse portaat töissä, hissin sijaan.

Pyöräile tai kävele töihin.

Reippaile paikasta tai tapaamisesta toiseen, bussin tai ratikan käyttämisen sijaan.

Jos teet istumatyötä,  anna työkavereiden tuijottaa, ja nouse päivän aikana säännöllisin väliajoin ylös ja tee kymmenen kyykkyhyppyä, saat aktivoitua koko kroppaasi (ja toivottavasti työkavereitasikin, mikäli hekin innostuvat jumppaamaan kanssasi) ja veri lähtee mukavasti kiertämään. Aikaa kuluu tähän treeniin vähemmän, kuin vessassa käyntiin.

Jos herkuttelet joka päivä, mitäpä jos et herkuttelisi ainakaan tänään. Siinä on jo yksi päivä vähemmän. Kuuntele kroppaasi yhden päivän jälkeen. Alkoiko vatsasi toimia mahdollisesti paremmin?

Itse olen todennut, että vaikka olen nautiskelija ja tykkään todellakin myös herkutella, ei kroppani kuitenkaan tykkää, jos teen sitä liian usein. Juuri viime syysloman jälkeen totesimme molemmat, ettei viikoksi venähtänyt herkuttelu ollut todellakaan niin kivaa. Kroppa vaan yksinkertaisesti toimi huonommin, lisäksi sivuoireina tulivat väsymys ja velttous, mikä taas ajaa syömään lisää epäterveellisiä energiapommeja. Enkä enää yhtään ihmettele, miksi sokeriin koukuttuminen voi olla addiktio, siinä missä muutkin. Enkä myöskään sitä, miksi siitä kierteestä on niin vaikea päästä eroon.

Repsahtamisista ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä. Vaan suunnata katse eilisen sijaan kohti tätä päivää ja huomista.

Jos viikonlopun herkuttelu venyy, itse huomaan, että kun palaan normaaleihin arjen ruokailutottumuuksiini, on olo huomattavasti energisempi ja parempi jo yhden päivän jälkeen. Tällöin siis yksikin päivä on plussaa, ja se innostaa jaksamaan muutamat seuraavatkin päivät samalla rytmillä. Eikä makeanhimoa ole enää ollenkaan niin paljon, kun syön riittävästi ja säännöllisesti kunnon ruokaa.

Ne pienet teot ja valinnat muodostavat loppujen lopuksi  yhdessä, sen kaikista olennaisimman kokonaisuuden muutoksessasi kohti terveellisempää elämää.

Loppuun nopea ja tehokas kotitreeni vatsalihaksille:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. liike: kosketa vuorotellen toisella kyynärpäällä vastakkaisen jalan polvea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. liike: jalat kohti kattoa, rutista vatsalihaksilla peppu ylöspäin irti lattiasta. Voit pitää kädet niskan takana tai lattialla suorana. Pienikin liike ylöspäin riittää, kunhan rutistat voiman vatsalihaksista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. liike: Jalat ilmassa ja kierrot vuoroin molemmille sivuille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

loppuun se paras ja tehokkain liike 4: nauruhepulit. Ja perille meni, niinkun punaisesta hikinaamastani voi päätellä.

Inspiroivaa viikkoa!

<3: Venla

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit (31)

Mimi
1/31 | 

Ihanan energinen blogi, kiitos siitä! :-) Millaisilla toistomäärillä kotitreeniä peruskuntoisen kannattaisi lähteä tekemään, että saisi irti parhaan mahdollisen hyödyn? Iloisia treenejä! :-)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Oi kiitokset, mukava kuulla! :) Tee jokaista liikettä kolme sarjaa ja maksimaalinen määrä toistoja/ eli niin paljon kun jaksat, ja siihen vielä muutama toisto päälle! ;)

Pumpuli
2/31 | 

Mooi, olisiko mahdollista, että teksti ei olisi kursivoitua? Luettavuus heikkenee sen myötä ikävästi.

suvi
4/31 | 

Miten saisin pidettyä sen kuntoilun?. Mä niin tykkään kaikesta makeasta :) pystyn jatkamaan kuntoilua reilu viikon ja sen jälkeen ratkeen herkuttelemaan :/

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Syötkö kuitenkin paljon ja säännöllisesti kunnon ruokaa ? (lämmintä kotitekoista ruokaa ja kasviksia) Moni on todennut, että makeanhimo vähenee huomattavasti, kun korjaa ruokailurytmiään: syö säännöllisesti, ja täyttää itseään enemmän ravitsevalla terveellisellä ruoalla. Itse ainakin huomaan, että makeanhimo kasvaa varsinkin iltaisin, jos en ole syönyt riittävästi kunnon ruokaa päivän aikana. Kannattaa siis kokeilla täyttää itseään enemmän kotiruoalla (proteiinilla ja kasviksilla) ja tietenkin myös riittävä rasvojen saanti täytyy taata. Kokeile huomaatko vaikutusta? Tai nukutko riittävästi? Itselläni makeanhimo kasvaa, jos olen valvonut, enkä ole saanut riittävästi unta. Koska silloinkin samalla tavalla energiavajeeni houkuttelee syömään sokeripommeja. Mutta ei itselleen kannata olla liian tiukka, herkuttelu on ihan tosi jees, jos kuitenkin liikkuu ja syö ensisijaisesti riittävästi kunnon ruokaa, mutta tietenkään ei ole terveellistä herkutella päivittäin. Toisaalta jos haluaa useammin jtn makeaa, niin netistä löytää nykyään paljon näitä terveellisempien herkkujen ohjeita esim. raakakakkujen ainekset ovat terveellisiä, sillä niissä käytetään paljon pähkinöitä, siemeniä, raakakaakaota, marjoja sekä hedelmiä. Ja hei oletko vielä löytänyt kivaa liikuntalajia itsellesi, mitä haluaisit harrastaa säännöllisesti? Sehän on hyvä, jos pystyt treenaamaan viikon, viikonloppuna voikin sitten hyvin herkutella. Ja sitten taas seuraavalla viikolla palata treenien pariin levänneenä! :)

tiia
6/31 | 

Tosi inspiroiva blogi sulla! :)
Taidan ottaa niskasta kiinni ja aloittaa terveellisemmän elämän, kiitos myös vatsalihastreeni vinkistä :)

hartsu
7/31 | 

hei venla! käytätkö jotakin itseruskettavaa kun olet aina mukavan päivettynyt? :) jos kyllä voitko kertoa merkin?

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Hahaa joo myönnän, että käytän Doven päivettävää kosteusvoidetta (sitä mikä on tarkoitettu tummemmalle iholle). Ihoni on luonnostaan vähän tummempi ja kellertävämmän sävyinen, niin toi rasva soveltuu mulle ainakin hyvin. Kannattaa kokeilla! :)

katariiina
Liittynyt16.4.2015
9/31 | 

Sulla on todellaa inspiroiva blogi! Postauksesi ei oo tullu näkyviin blogloviniin? mahtaako vika olla omassa käyttäjässäni, vai onko ongelma yleinen. ja vielä toinen kysymys, kun syötte terveellisesti ja pääasiassa kotiruokaa (?) niin osaatko yhtään arvioida, kuinka paljon rahaa menee terveelliseen ruokaan? :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Oi kiitokset, ihana kuulla!<3 Joo mun Bloglovinissa oli pientä häikkää, mutta nyt pitäisi toimia! Eikö vain? Me käydään kerran tai kaksi kertaa viikossa yleensä Lidlissä, ja ostetaan iso määrä ruokaa kerralla. Tällä tavoin ollaan säästetty paljon, koska ei tuu tehtyä niitä kalliita hetken mielijohteen ostoksia lähikaupassa. Mikä parasta, Lidlistä saa tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Joten ei siis mene paljon rahaa. Huomattavasti enemmän menisi, jos söisimme valmisruokaa, eineksiä tai kävisimme jatkuvasti ulkona syömässä. :)

didi
10/31 | 

Jee :) olis kiva jos tekisit näitä kotitreenejä useammin. Mum treenaaminen on kohta vaunujen työntämistä ja kotonatreenaamista, kun esikoinen syntyy keväällä:)

Annni
11/31 | 

Tulipa positiivinen fiilis tästä kirjoituksesta.. :) ps ihanat pökät! pps tänään ilman karkkia :)

eltsu
12/31 | 

Todella hyvä ja kannustava blogi sinulla! Itse yritän elää terveellisesti,mutta repsahduksia sattuu tämän tästä.. Voiko kotona tehdä myös hyviä tehokkaita treenejä? Salit ei oikein oo mun paikkoja! :D

Minttu
13/31 | 

Hei. Olisiko sulla neuvoa minulle antaa mikä auttaa suhtkoht nopeasti painon ja mahan pienentyneeseen ja saa kropan intiimiksi ja mitä kannattaa syödä ja mitä ei? Ja millainen kunto ohjelmaa ehdottaisit?

Mikko
14/31 | 

Olipa kyllä mukavaa saada sulta pitkästä aikaa treenauspostaus! Ens kerralla vielä sitten se niken toppi päälle, niin on vielä mukavempaa! Hyvältä näyttää ;)

Aliisa
15/31 | 

Moikka Venla!

Mukava blogi sinulla, kiitos siitä! :)

Mun kysymys liittyy ruokavalioon (mistä varmaan olet saanut jo kyllästymiseen asti tarinoida mutta silti..).

Miten olet noin hoikka ja ihanan lihaksikas samaan aikaan? Itse haluaisin polttaa rasvaa menettämättä lihaksia, olla juuri jäntevä, lihaksikas. Mutta en oikein tiedä mitä tekisin. Olen harrastanut paljon aerobista reeniä ja syönyt omasta mielestäni terveellisesti ja noin 1800kcal päivässä. Painan 75kg ja olen sinun pituinen suunnilleen joten paljon olisi pudotettavaa.. Ikää 27v.

Motivaatiota ja yritystä siis löytyy, keinot vaan vähän hukassa...

Kiitti jos kerkeät joitain omia vinkkejä antaa, tiedä toki ettet voi tietää mikä minun kropalle toimii mutta lähinnä oonkin kiinnostunut mikä sulla on toiminut :) (esim karppaus? protaus? kasvisruoka? ei mikään näistä?)

Hyviä reenejä.

-aliisa

Mona
16/31 | 

Heippa!
Tulipa hyvä fiilis tämän postauksen lukemisesta; harvemmin(lue:ehkä ikinä?) en ole törmännyt näin aidosti tsemppaavaan ja rohkaisevaan päivitykseen!
Itse olen elintavoiltani sieltä huonoimmasta päästä; ei tosin ongelmia painon kanssa, mutta liikun harvoin ja syön mitä,ja miten sattuu.
Tein parisen viikkoa (pienen)mutta minulle ison muutoksen: lopetin arkiherkuttelun, sekä aloin jokaisena vapaapäivänä/iltavuoropäivänä kävelemään aamulla herättyäni tunnin.
Ruokailuni ei vieläkään ole kunnossa, eikä pelkkä kävelykään varmasti ihmeitä tee, mutta SE FIILIS, kun päivä toisenta jälkeen huomaan selvinneeni ilman herkun herkkua! ja SE FIILIS kun palaan aamulla kotiin, käveltyäni ihanassa syksyssä tunnin, pienessä hiessä ja menen suihkuun. Ihan hymyilyttää koska on ihan rokkistara-olo, kun on pysynyt(höllässä tosin)ruodussa!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Todella ihana kuulla! Mahtava elämänmuutos, äläkä suotta vähättele, toi on jo todella isokin muutos! HYVÄ SINÄ <3 Itsensä voittanut fiilis ja se liikunnasta saatava hyväolo on jotain niin parasta! Mahtavia lenkkejä sulle ja tsemppiä! :)

Tiia
17/31 | 

Ihanan inspiroiva postaus! :) Itsellä on mennyt ruokatottumukset aivan sekaisin, täytyy ensi maanantaina skarpata! Olisi kiva tietää miten usein ja mitä syöt, voisitko tehdä postauksen tästä? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram