Kirjoitukset avainsanalla Treenijako

 Heipparallaa kaikille! Miten on viikko lähtenyt käyntiin? Mulla on voittajafiilis.. niinku aina salin jälkeen;) Pikkasen otti koville kiivetä portaat ylös treenin päätyttyä, sen verran on jalat loppu kyykkäyksestä. Peppu kiittää! Viimeistään ylihuomenna näkeekin sitten onko treeni mennyt perille, jos on valittava portaiden sijaan hissi:D

IMG_6645
IMG_6645
IMG_6646
IMG_6646

Kysymyspostauksen kysymyksiin teen vastauspostauksen erikseen. Laittakaahan lisää kysymyksiä tulemaan. Ihan laidasta laitaan. (paitsi TV-sarja työtäni koskeviin kysymyksiin, en täällä vastaa).

Aiemmin on tullut paljon uteluita viikon treenirytmistäni.

Yleensä urheilen mieluiten aamuisin. Sikeiden unien jälkeen olen energiaa täynnä. Jos unet jää vähemmälle, niin kuuntelen kroppaa ja saatan siirtää treenit suosiolla myöhemmälle tai kokonaan toiselle päivälle. Treenaan yleensä 4-6 päivänä viikossa. Vähintään yksi lepopäivä. Vaihtelevasti teen joko salitreenin aamulla tai sitten aamulla lenkin ja iltapäivällä salin.

Monta kertaa on kysytty, teenkö kaikki lihasryhmät läpi yhdellä salikerralla. En suinkaan. Olen jakanut eri lihasryhmät eri päiville. Vaihtelevasti esim. neli- tai viisijakoisella ohjelmalla olen treenaillut.

Esim:  päivä 1. :rintalihakset & ojentajat

2.etureidet & pohkeet

3.olkapäät&vatsat

4.hauikset & takareidet & kyljet

5.selkäpäivä

Näitä jakoja vaihtelen melkein miten päin vain. Joskun teen esim. jalat kokonaan läpi yhtenä päivänä. Ja toisena päivänä hauis & ojentajaliikkeet samalla kerralla. Joskus voi olla, että teen pelkästään olkapäät yhdellä salikerralla, enkä mitään muuta. Tai rintalihakset ja olkapäät samalla kerralla. Tärkeintä minulle on, että treenaan yhden tai useamman lihaksen läpi huolellisesti ja kunnolla. Toistojen määrät vaihtelevat myös. Toisinaan teen liikkeet superina ja toisinaan perus tasaisesti. Huom! tämä on vain minun tapani ja tiedän, että on paljon eri perustein tehtyjä jakoja. Tämä on kuitenkin toistaiseksi toiminut minulla. Täytyy muistaa, että treenaaminen on kuitenkin hyvin yksilöllistä. Ammattilaisen kanssa voit alussa parhaiten kartoittaa tavoitteesi ja löytää juuri sinulle sopivimman tavan treenata ja kehittyä. Tärkeintä on, että haastaa itseään ja menee mukavuusalueen ulkopuolelle. Jos ehdit treenaamaan kaksi kertaa viikossa, suosittelen ennemmin käyttämään 1-2 jakoista ohjelmaa. Esim. yläkroppa läpi yhtenä ja alakroppa toisena päivänä.

IMG_6849
IMG_6849
IMG_6847
IMG_6847

Nukkumaan pyrin menemään kymmeneltä, viimeistään yhdeltätoista, joskus tulee tosin kukuttua kahteentoistakin. Mutta yleensä menen todella ajoissa nukkumaan, niin jaksan aamulla pirteänä nousta. Onhan ne kaksi täysin erilaista aamua, riippuen siitä, olenko saanut nukuttua sikeästi ne oikeat tunnit yössä. Nykyään rakastan aamuja. Voisin melkein sanoa, että aamu on mun paras osa päivää. Kun järjestää niin, että herää tarpeeksi ajoissa, niin ehtii ottaa itselleen oman pienen ihanan aamuhetken ja ennen kaikkea SYÖDÄ rauhassa. Älkää ihmiset raakkaat skipatko aamupalaa. Nimimerkillä täällä puhuu ihminen, joka ennen selitti kaikille "ettei muka pysty syömään aamulla, kun tulee huono olo, eikä ruoka maistu". Kyllä se aamun nälättömyys aiemmin johtui jostain ihan muusta, kuten niistä valvotuista öistä. Nykyään unen paremman laadun, ja sopivan treenimäärän ansiosta, mulla on joka aamu nälkä. Ja oikein odotan, että pääsen nautiskelemaan aamupalapuuron ja rahkan lisukkeineen. :)

Mahtavaa tiistain jatkoa! <3 Kuunnellaan kroppaamme, muistakaa, että lihakset kehittyy LEVOSSA.

Kommentit (21)

Bettiss
1/21 | 

Moi!
Minkälainen sun päivän aikataulu on yleensä? Onko sulla tietyt työajat, sanoit että tykkäät mieluiten käydä aamulla salilla.
Ite olisin täysin aamuihminen jos olis mahdollista, mutta meen 7.00 töihin ja kaikki salit meidän lähellä aukeaa vasta 6 aikoihin, ja siitä ei enää ehdi töihin kyllä kun työmatkaan uppoaa 40min :/
Monesti työpäivän jälkeen on niiiiiin poikki että en saa mitään aikaseks ja se ärsyttää TODELLA paljon.
Onko sulla mitään kikka kolmosta jolla raskaan työpäivän jälkeen saat ittes salille/lenkille? Jotain mikä piristää? kahvia,battery?
Tiedän että kun sinne salille/lenkille menee niin kyllä sitä virkistyy,sehän se paras keino on.

kristiina
2/21 | 

Siihen kysymyspostaukseen haluaisin vielä kysyä :)
- Miten treenatessa saa motivaation pidettyä yllä? (Mulla käy aina sillein, että viikolla sujuu ihan ok, mutta perjantaina tulee totaalinen romahdus; syön herkkuja ja treenaaminen jää, ja vasta sunnuntaina/maanantaina pääsee taas rytmiin kiinni.)
- Miten makeanhimoa voi hillitä, tai miten itse hillitset?
- Tuottaako kahvakuula harjoittelu hyvin tuloksia? Käytätkö itse sitä? Mitkä ovat hyviä kahvakuula -liikkeitä?
- Miten muuten pystyy treenaamaan kuin salilla?

Naw
3/21 | 

Voisitko tehä postauksen siitä miten treenaat pakaroita? :) Kuinka usein pitää treenata että saa peppuun muotoa? Kasvaako lihakset jos tekee treenin kerta viikkoon? Itsellä on välillä vaikeuksia saada treeni tuntumaan nimenomaan pakaroissa, eikä etu/takareisissä :S

Nasu

Ite amatööri kuntosaliharrastajana voin sanoa että jalkaprässin saa tuntumaan takareisissä kun jalat pistää hieman ylemmäs, varpaat hieman kauempana toisistaan kuin kantapäät eli ulospäin käännettynä ja polvet suorana niin ettei ne väänny sisäänpäin. Sitten perus kyykyt ja askelkyykyt painojen kanssa..

Pauliina
4/21 | 

Vaikka sanoit ettet vastaa tv työ kysymyksiin niin haluisin tietää kuinka usein käyt tekemässä sitä työtä? että onko sitä viikottain/kuukausittain tai satunnaisesti ja monta tuntia yleensä, kun kerkeät salillekkin niin usein? Lisäksi haluisin kuulla millaista ruokavaliota suosit sellaiselle, joka tykkää herkuista, mutta haluaisi lopettaa/vähentää sen syöntiä ja korvata muulla ruualla.

Sanni
5/21 | 

Miten monta eri liikettää teet tavallisesti yhdelle lihasryhmälle? Itse oon treenannu jonkun aikaa 2-jakoisella, mutta jossain vaiheessa tekis mieli kokeilla siirtymistä esim. 4-jakoiseen ohjelmaan.

Ja kiitos kivasta blogista! :)

Laura
7/21 | 

Heippa!
Ensinnäkin, oot huikee, kaunis mimmi! Ihailen sinua, koska elintapasi ovat niin terveelliset, mutta suhtaudut kuitenkin rennosti liikuntaan ja ruokaan! Loistavaa! :)
Oletko ollut vielä "alkoholilakossa"? (Siitäkin hatunnosto!)
Sitten sellainen tuli mieleeni, että teetkö koskaan kaksi- tai kolmejakoisella ohjelmalla salilla? Jos tekee esim kaksi-tai kolmejakoisella ohjelmalla 5-6 päivänä viikossa, saa treenattua kropan läpi kahdesti viikossa, kun taas neli- viisijakoisella treenaat sen vain kerran viikossa.
Sanoitkin, että sinuun tehoaa neljä- tai viisijakoinen ohjelma, mutta tuossa oli vain minun vinkkini, kun ennen tein neljä- tai viisijakoisella. Sen jälkeen olen kehittynyt entisestään :)

Ps. Kiitos blogista! Odotan aina uusia päivityksiä ;) tsemppiä treeneihin!

8/21 | 

Oot kyl niin huippu kunnossa, blogiasi on kiva lukea ja siitä saa itsellekin hyvän fiiliksen. Vielä kun jaksais raskaan työpäivän jälkeen tarttua härkää sarvista kiinni niin kaikki olis vielä paremmin.

utelias vili
10/21 | 

Miten saat ajan riittämään kaikkeen mitä teet? (sali, työ, kaverit jne)
Mitä vedät palkkariksi? käytätkö jotain lisäravinteita?
Kauan menee aikaa salilla?
Kerro vähän sun alkulämmittelystä ja palautuksista? Mites venyttelyt?

Kiitos kaunis :D

laura
11/21 | 

Kuinka usein käyt lenkillä ja kuinka pitkiä ne ovat? Kuinka pitkä olet, näytät niin pieneltä :) ja tosi kaunis olet !

12/21 | 

Heipparallaa. Olen blogiasi ruvennut kunnolla seuraamaan kun aloin itse puolisen vuotta sitten treenata kunnolla. Täytyy sanoa että huikea kroppa sulla ja hyvät lihaksen. Koitetaan jos itekki pääsis tohon kuntoon pikkuhiljaa ;) Haaveena bodyfitness kisat.

Suski
13/21 | 

Siiis wau, olet uskomaton! Voisitko kertoa salaisuuden miten sä oot treenannu sun vatsalihakset? Minkälainen treeniä sulla on? :)

Annie
14/21 | 

Oletko urheillut koko ikäsi? Mitä lajeja? Milloin aloitit tuon oikein kovan treenaamisen? :-)

15/21 | 

Mun yks motto nykyään on, että aamusta päivä paras. On ihana nousta aikoinaan ylös, viimeistään kahdeksalta ja kaikessa rauhassa nauttia aamupala ja lukea päivän lehti. Ja sen jälkeen lähteä salille. Mä tykkään myös käydä salilla aamuisin, ja arkiaamuisin varsinkin, silloin ei oo niin porukkaa siellä toisin kun viikonloppuisin.

Jonkun Jutta G:n haastattelun luin lehdestä, missä hän tuumasi että eihän aamuisin ole nälkä jos on illan mätännyt suuhun sitä ja tätä. Ja komppaan tuota kyllä täysin! Ei mullakaan aamuisin ennen nälkä ollut, mutta kun lopetti sen iltasyömisen niin kyllä sitä aamun kaurapuuro-raejuusto-mehukeitto aamiaista odottaa ;)

16/21 | 

Hahaa... ihana Venla! :) Välillä ihan naurattaa, kun vaikutat monessa asiassa niin samankaltaiselle kuin itse olen. :D

P.s. Tämä leidi otti tavakseen nauttia aamu(PUURON)palan vasta miehensä ansiosta. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram