Kirjoitukset avainsanalla reppureissaaminen

Hola!

Olen saanut toiveita siitä, että kertoisin tarkemmin reppureissumatkan järjestämisestä ja suunnittelusta.

Yleensä lomamatkan järkkääminen lähtee käyntiin matkakuumeesta, eli suuresta innosta päästä ulkomaille seikkailemaan, rentoutumaan, vaihtamaan maisemaa ja näkemään uutta. Ensiksi päädyn nettiin selailemaan halpoja lentoja. Sivuja on kymmeniä, mutta lähes aina olen löytänyt parhaat hinnat näiltä saiteilta:

www.top10matkatarjoukset.com

www.supersaver.fi

www.momondo.fi

www.napsu.fi

var uri = 'http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(21627038)a(2284276)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('');

jne.

Vertailen lentojen hintoja ja hankin tietoa kohteista, joissa en ole käynyt ja joihin löydän halvimmat liput.

Meksikoon lennot voivat maksaa jopa 800 eurosta reilusti päälle tonniinkin. Minä otin äkkilähdön, joten lennot (meno-paluu) maksoivat vaan vähän päälle 400€, ja jos olisin malttanut ostaa lennot vielä lähempänä lähtöä, olisin saanut samat lennot 250€. Mutta sitä on turha harmitella, koska jos todella reissuun haluaa tietyllä aikavälillä päästä, on joskus tartuttava haluamaansa lentoon, silläkin riskillä, että lennot vielä siitä halpenee. Ensimmäistä kalleinta lentoa kuitenkaan harvoin kannattaa napata, vaan on syytä useampana päivänä tehdä vertailuja eri sivujen ja lentojen välillä.

Tällä kertaa saimme kaiken lisäksi suorat lennot, mikä oli toisaalta tälle vähän päälle kahden viikon kestävälle reissulle hyvä, niin ei kulunut liikaa aikaa matkustamiseen, sillä suorakin lento kesti  kuitenkin 12h.

Monesti olen kuitenkin mieluummin ottanut lennot ennemmin vaihdon tai parin kera, sillä luonnollisesti lippujen hintakin on silloin edullisempi. Esimerkiksi Filippiineille mennessäni, meillä oli vaihtolento Shanghaissa ja Manilassa, ja takaisin kotiin lennettäessä vaihdot Seoulissa, sekä Pekingissä. (Pekingissä meillä oli tunti aikaa vaihtaa konetta ja chekata, joten tuli aikamoinen kiire, ja piti pistää kirjaimelllisesti juoksuksi, sillä se Pekingin kenttä, ei ollutkaan mikään kovin pieni. :D)

New Yorkiin lennettäessä meillä oli vaihto Budapestissa ja kovan myrskyn takia, emme voineet laskeutua jenkkien päässä JFK:n kentälle suoraan, vaan jouduimme lentämään Bostoniin ja yöpymään lentokentän lattialla, kun kaikki hotlat oli täynnä. Kunnes sitten seuraavana päivänä pääsimme vihdoin lentämään Nyciin! :D Reissussa sattuu ja tapahtuu, ja asioista, joihin et itse voi vaikuttaa, on turha stressata. ;)

 Siinä on myös eroa, valitsetko lomalennon vai reittilennon.

Lomalennot ovat oman tietämykseni mukaan pääsääntöisesti eri matkatoimistojen  ns. "varaamia" koneita. Jokaisella toimistolla on siis kiintiö tiettyyn lentoon. Joskin esim. Finnair myy myös itse paikkoja tiettyihin kohteisiin. ( Fiksummat saa korjata! Jos tietää paremmin.)
Se minkä itse olen todennut näkyvimpänä eroavaisuutena lomalennon ja reittilennon välillä, on se, että lomalennolla
 vain ateria on ilmainen (sisältyy ns. lipun hintaan), MUTTA juomat + muu pieni purtava on maksettava itse. MYÖS kuulokkeet (sitä varten, että voit katsella matkan aikana leffoja), sekä viltti ja tyynyt maksetaan itse. Useimmilla lennoilla on mahdollisuus tehdä tax-free ostoksia koneen myyntivaunuista.  Lisäksi lomalento on useimmiten täynnä pelkästään suomalaisia.


Reittilennon voit varata matkatoimistosta tai netistä itse.  Suosittelen nettiä. Reittilennolla saa positiivisessa mielessä ihan eri fiiliksen, jo heti matkan alkaessa. Reitistä/yhtiöstä riippuen, saat useimmiten lennolla ilmaisen aterian, ja sen lisäksi ilmaiset juomat, pikkupurtavat, viltin, tyynyn, sekä kuulokkeet. Lomalennolla joudut maksamaan surkuhupaisan kokoisesta vesipullosta suuren hinnan ja pelkkä viihdepaketti maksaa 8€ (eli se, että saat kuulokkeet ja leffat näkyviin) ja viltti, sekä tyyny toiset 5€ siihen päälle. Saati jos haluat nauttia alkoholitarjonnasta, siitä pulitetaan myös erikseen. (muistaakseni, hinnat ovat tuota luokkaa) Eli aika älyttömän kalliita. Nyt joku sitten miettii, että onko sitä vilttiä pakko olla, taikka niitä kuulokkeita? No, voin kertoa, että ainakin minä tällaisena vilukissana, lähes aina palelen koneessa, vaikka pyrinkin pukemaan lämpimät mukavat pitkäthousut- ja paidan lennolle. Myös tekemisen puute saattaa tylsistyttää todella pitkällä lennolla, ja siihen leffat ovat hyvä apu, sekä tietty mukaan voi/kannattaa ottaa omaa matkalukemista, hyviä lehtiä tai kirjoja.
Reittilentoyhtiöillä on myös omat kanta-asiakasjärjestelmänsä, eli ansaitset pisteitä lennoista.

Eli useimmiten sattaakin olla niin, että se teille tyrkytetty matkatoimistojen pakettimatka tuleekin huomattavasti kalliimmaksi kuin reittilento ja omatoimimatka. Reissun järkkäämisessä ja reittilennon valinnassa on myös se suuri plussa, että siinä sivussa tulee tutustuttua kohteeseen jo etukäteen paljon paremmin. Voit siis säästää pitkän pennin ja nähdä enemmän paikallisia, sen sijaan, että kuulet vain suomenkieltä aamupalalla, ja voisit  yhtä hyvin olla Suomessa yöpymässä hotellissa, jos kerta haluat niiden suomalaisten kanssa yhdessä retkeillä niissä pahimmissa turistirysissä. Älkää siis oikeasti turhaan jännittäkö, omatoimimatkailu ei ole todellakaan niin vaikeaa. Sitä paitsi, se matkan järjestäminen ja suunnitteleminen itse, on todella hauskaa ja antoisaa, voisi sanoa, että se on jo suuri osa sitä itse reissaamisen iloa. Aina ei kannata kuunnella matkatoimistoja tai tehdä itseään riippuvaiseksi matkaoppaasta. Selviätte varsin hyvin ilmankin, uskokaa itseenne, olkaa omien matkojenne oppaita! Ja mikä parasta (matkaoppaita yhtään väheksymättä), näette ja koette  tietyssä mielessä itse varmasti enemmän.

Jos kuitenkin valitset lomalennon, kannattaa siis ostaa lentokentältä iso vesipullo messiin koneeseen (jotta säästäisit vähän), tietysti vasta turvatarkastusten toiselta puolelta, sillä et saa luonnollisestikaan kuskata nesteita turvatarkastuksesta läpi. Myös omia myslipatukoita tai muita pikkueväitä on hyvä ottaa mukaan, sillä vaikka lentokonesafka uppoaa ainakin meikäläiselle, niin annoskoko on mulle ahmatille aika pieni, ja usein tuleekin kova nälkä.

Yleensä käsimatkatavaravarustuksiini kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös korvatulpat, sekä silmälaput, niin voi ottaa sikeet nokoset. Sekä puhallettava niskatukityyny ja pieni rasvapurkki, kun iho aina tuppaa kuivumaan koneessa. Yleensä kannattaa myös ottaa yhet ylimääräiset alusvaatteet matkatavaroihin, sekä hammasharja ja tahna, jos lennot eivät etenekään suunnitelmien mukaan tai matkatavarat hukkuvat jonnekin, niin on sitten ensihätään apu lähellä.  Kannattaa myös huomioida, että kaikkialla maailmassa ei ole samanlaisia pistorasioita kuin meillä. Tämän oppii usein kantapään kautta. Suosittelen siis hankkimaan hyvissä ajoin vähintään yhden matka-adapterin. Osta sellainen, joka sopii lähes kaikkiin pistorasioihin. (Hinta n.20-25€)

// <![CDATA[
var uri = 'http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(19847366)a(2284276)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('');
>

 Matkavaruste.fi

Aikoinaan adapteria ostaessani, yritin etsiä sitä ympäri Helsinkiä ja lopulta löysin sen Stockmannilta. Matkavaruste myy myös matkailuun liittyviä varusteita. (Netissä Stockmannilla nyt -60% alet.) Myös lentokentältä löytyy muutama liike, joka myy tuotteita, jos et ole kerennyt niitä ennen matkaa hankkimaan.

Koko matkakassaa ei koskaan kannata säilyttää samassa paikassa, sen varalta, että tulee ryöstetyksi tai kadottaa itse lompakkonsa. Rahat voi jakaa esim. taskuun lompakkoon, sukkaan tai salataskuun, sekä kaula- tai "munapussukkaan", lisäksi rinkkaan ja mahdolliseen hostellin kassakaappiin.

Jos sinulla ei ole jatkuvaa matkavakuutusta, sellainen kannattaa ehdottomasti hankkia ennen lähtöä. (vaikka ei kannatakaan aina ajatella pahinta, niin siihen on kuitenkin syytä varautua). Jos sairastuisit reissusi aikana, voi ulkomailla sairaalahoito tai peruuntunut lento, ja uuden lennon hankkiminen, tulla hyvinkin kalliiksi, ilman matkavakuutusta. Matkavakuutustodistuksesta on hyvä olla muutama kopio mukana. Passista on myös hyvä ottaa useampi kopio (kopioitu paperiversio) mukaan, ja säilyttää niitä eri paikassa, kun oikeaa passia. Sen varalta, että oikea passi sattuu katoamaan, on suurlähetystöissä huomattavasti helpompi sitten asioida, kun pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Sen varalta, että kaikki kopiotkin katoaa, on hyvä lähettää vielä kuva kaikista tärkeistä henkilö- ja vakuutustodistuksista omaan sähköpostiin. Yleisesti ottaen jatkuva matkavakuutus tuntuu olevan halvempi, kuin ennen matkaa ostettava matkakohtainen vakuutus. Samalla säästät tulevaisuudessa ennen matkaa matkavakuutusrumban.  Nämä ovat suosituimpia:

If.fi - Matkavakuutus

Pohjola matkavakuutus - Op.fi

 On myös hyvä ottaa selvää ennen reissua, mitä rokotteita suositellaan otettavaksi ennen tiettyihin eksoottisiin kohteisiin lähtöä. Tsekkaa tarvitsetko rokotteita kohteessasi Rokote.fi

Filippiineillä ja Malesiassa, sekä Singaporessa meillä oli mukana Lonelyplanet -kirja, josta useimmiten löytyy joka mestan halpoja majoitus-, sekä ravintola- ja nähtävyyssuosituksia, sekä muiden matkailijoiden kokemuksia.

Netistä saa haettua paljon tietoa ja parhaiten se, mikä jää netistä uupumaan, selviää paikanpäällä itse kohteessa, kun juttelee paikallisten kanssa ja kysyy heiltä neuvoa, tai saa hostelleissa asuessa muilta reppureissaajilta hyviä vinkkejä. Hyvä jo melkein legendaksi muodostunut sivu:

tripadvisor.com - muiden matkailijoiden arvosteluja majoituksista ja  tietoa kaupungeista.

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jonkin verran etukäteen, että selviää bussilla tai taksilla lentokentältä majoituspaikkaan. Perillä voi sitten vaihtaa lisää. Ja itse totesimme, että perillä kurssi oli myös huomattavasti parempi, emmekä menettäneet vaihdossa niin paljon rahaa.  Voit siis säästää useita satoja euroja, jos maltat vaihtaa rahan vasta itse kohteessa. Nykyään moniin pankkeihin tarvitsee Suomen päässä tilata vaihdettavaa valuuttaa etukäteen, se on myös hyvä muistaa. Toki Forexilta saa yleensä valuuttaa tilaamattakin. On myös muitakin rahanvaihto yrityksiä, mutta suosittelen Forexia suomessa. Toimipisteitä on todella useita ja se helpottaa asiointia. Älä kuitenkaan koskaan jätä valuutanvaihtoa lentokentälle, sillä usein huonomman kurssin takia häviät kymmeniä ellet jopa satoja euroja paljon rahaa vaihtaessasi.

Forex.fi

Monessa kohteessa, jossa pyörii enemmän turisteja, paikalliset saattavat velottaa reissaajilta niin sanotun turistihintalisän, mikä tarkoittaa esim. sitä, että tietämätön turisti maksaa tuplasti kalliimman taksimatkan, kuin paikallinen. Siksi on hyvä selvittää paikallisilta avuliailta ihmisiltä, mitä mikäkin asia OIKEASTI maksaa. Myös tietyissä turistikeskittymissä joudut maksamaan HUOMATTAVASTI enemmän ruoasta ja majoittumisesta, kuin mestoissa, jossa pyörii vähemmän turisteja ja enemmän paikallisia. Siksi kannattaa aina ampasta mahdollisimman kauas muista reissaajista. ;) Ja etsiä ne omat hiljaiset mestat, mikäli haluaa selviytyä reissusta halvemmalla ja nauttia oikeasta paikallisesta kulttuurista.

Meidän periaate esim. ruokapaikan valinnassa on useimmiten se, että valitaan se rafla, missä näkyy eniten paikallisia perheitä syömässä. Eikä sitä mestaa, minne on sisäänheittäjä, joka huutelee: " Where are you from?..  I have the best price for you.. only today sir, only for you..." Yleensä ne on ne kalleimmat mestat ja pahimmat kusettajat. Sitä paitsi katukeittiöissä ruoka on edullisempaa, maukasta ja valmistetaan tulikuumana suoraan edessäsi, ja silloin useimmiten välttyy turistiripeltäkin (eli turistiripulilta). ;) Ainiin ja tippikulttuuri on tärkeä muistaa, aina jätetään tippiä asiakaspalvelijalle, oli sitten kyse ruoanlaittajasta tai vessansiivoojasta. Tippi on hyvä olla 10-15% laskun summasta. Köyhemmissä maissa sinun muutama sentti on toiselle iso raha, jolla ostaa perheelle ruokaa.

Meksikoon mennessämme olimme varanneet netistä etukäteen vain muutamaksi ensimmäiseksi yöksi hostellit, ja sinä aikana selvitimme paikalliselta bussiasemalta, minne suuntaamme seuraavaksi. Ja varasimme hostellin wifin avulla, aina seuraavasta kaupungista halvimmat yöpymismestat. Meksikossa busseilla paikasta toiseen kulkeminen on todella kätevää. Esimerkiksi ensimmäiseksi matkustimme 6h bussilla Chetumaliin, ja siinä vaiheessa saimme karistettua muut lomailijat kannoiltamme, ja näimme siellä pääosin vain paikallisia. Seuraavaksi matkustimme 4h pieneen idylliseen Mahahualiin, mikä oli myös mukavan rauhallinen paikka (ainakin nyt, kun pahin lomasesonki oli jo ohi). Voit selvittää ennen reissuun lähtöä, mikä on kohdemaasi käytetyin bussiyhtiö.

hyviä sivuja hotellien & hostellien buukkaamiseen ovat mm:

Trivago.fi

var uri = 'http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(11769638)a(2284276)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('');

hostels.com

hostelbookers.com

hostelworld.com

jne.jne.

 Ymmärrän, etteivät kaikki jaksa lomallaan sniiduilla rahan kanssa, ja majoittuvat mieluummin luksushotelleissa. Itseäni ei haittaa majoittua vaatimattomammin, koska voin silloin myös nähdä enemmän paikallisten elämää. Monessa mestassa on hyvä muistaa muutama juttu, (kuten Meksikossakin) vessapaperia ei saa heittää pönttöön, muuten se menee tukkoon. Sen sijasta paperit heitetään vieressä olevaan roskikseen. Alkeellisimmissa hostelleissa kannattaa tsekata patjan välit, että näkyykö merkkejä luteista, mikäli haluaa välttyä saamasta selllaisia elukkeja tuliaisiksi kotiin. Pikkuliskoja eli (gekkoja?) näkyy monessa mestassa, eikä niitä kannata turhaan säikähtää, oikeastaan ne on mukavia  harmittomia yöpymisvahteja, koska pikkuliskot pitävät ötökät poissa syömällä ne. Torakoista sen sijaan en ite kovin diggaa, vaikka niitäkin tuli taas tällä reissulla nähtyä.

Myös reppureissaajan on syytä joskus hemmotella itseään eri tavalla. Siksipä mekin päätettiin loppureissusta yöpyä luksushuoneistossa, koska rahaa oli kulunut koko reissun ajan mukavan vähän.  Satuttiin näkemään yhdestä telkkarista mainos paikalllisesta nettisivusta, mistä löyty tarjousvinkki halvasta huoneistosta, uima-altaan kera. Se oli mukavaa vaihtelua hostellien heikoillle kylmille suihkuille.

Jäiköhän tästä vielä jotain uupumaan? hyvin paljon mahdollista. ;) Monelle paljon reissaavalle tämä oli varmasti peruskauraa, mutta toivottavasti ensi kertaa reppureissuun suuntaaville, tästä oli jotain apua. Kyselkää lisää vinkkejä, niin voin kertoilla parhaani mukaan omista kokemuksistani.

 Haluan itse kiittää Riku Rantalaa ja Tunnaa eli Tuomas Milonoffia, jotka ovat Madventures -ohjelmallaan aina lisänneet matkakuumettani ja antaneet mitä parhaimpia vinkkejä. Ne äijät on kyllä reissannu niin monessa eksoottisessa kohteessa, että ei voi muuta kun ihailla ja ottaa mallia. Jos kaikki suhtautuisivat yhtä avoimesti ja innokkaasti muihin kulttuureihin, niin uskon, että maailma ois paljon parempi paikka.

Suosittelen katsomaan kaikki Madventures tuokkarit, jos ette ole vielä niitä nähneet. Ja joululahjaksi Makelle ostamani Madventures -Kansainvälisen Seikkailijan Opas, on myös  kannattava ja inspiroiva ostos. Todella kattava itsenäisen matkailun käsikirja. Edellä mainittu ei ole todellakaan mikään mainos, vaan olen itse rehellisesti sitä mieltä, että jokaisen tulisi katsoa ja lukea kyseiset teokset.

Kirjat ja dvd:t saatte tilattua täältä:

www.madventures.tv/fi/

Mahahual- Tulum- Carmen -> back to Cancun

Itse en Playa del Carmenista tykännyt ollenkaan. Toki meri oli ihanan turkoosi sielläkin, mutta rannat aivan liian turistirysiä, tuplasti kalliimpine ruokapaikkoineen ja takseineen.

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

Mahahualissa yövyimme 4 € maksavassa rantabungalowissa, ihan unelma. Vaikka yöllä tosin tuli vähän vilu, koska silloin sattui olemaan viileämmät kelit.

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

Kaikkialle ei kuitenkaan liikkunut paljon käyttämämme ADO -bussit, vaan turvauduimme kollektiivibusseihin, jotka nekin olivat oikein käteviä. Kuvassa vierustoveri tarjosi meillekin itsetehtyjä matkaeväitään. Meksikolaiset ovat todella anteliaita.

SONY DSC
SONY DSC

Tiivis ja mukava tunnelma, sekä pelkästään paikallisia koko minibussi täynnä.

IMG_0408
IMG_0408

IMG_1039
IMG_1039

IMG_1040
IMG_1040

IMG_0473
IMG_0473

IMG_0489
IMG_0489

IMG_0576
IMG_0576

IMG_0673
IMG_0673

IMG_0696
IMG_0696

IMG_0618
IMG_0618

IMG_1035
IMG_1035

IMG_1036
IMG_1036
IMG_1038
IMG_1038

IMG_0623
IMG_0623

IMG_0628
IMG_0628

IMG_0629
IMG_0629

IMG_0630
IMG_0630

IMG_0631
IMG_0631

Monessa hostellissa on yhteinen keittiö, jossa voi itse valmistaa aamupalaa ja ruokaa. :)

IMG_0633
IMG_0633

IMG_0636
IMG_0636

IMG_0637
IMG_0637

IMG_0657
IMG_0657

IMG_0683
IMG_0683

IMG_0684
IMG_0684

IMG_1034
IMG_1034

IMG_1037
IMG_1037

IMG_0686
IMG_0686

IMG_0687
IMG_0687

SONY DSC
SONY DSC

Yhdessä hostellissa vessa oli avoin, käytännössä siis pönttö huoneen nurkassa. :D

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

Turisteilua Tulumin Maya-raunioilla.

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

Hostelli Tulumissa. Monet olivat suositelleet Tulumia, mutta vaikka se ihan leppoisa paikka olikin, niin se oli selkeästi ainakin nyt reppureissaajien valtaama.

SONY DSC
SONY DSC

IMG_1031
IMG_1031

SONY DSC
SONY DSC

 

IMG_1003
IMG_1003

SONY DSC
SONY DSC

IMG_1030
IMG_1030

IMG_1024
IMG_1024

Vietettiin Meksikossa yhtenä rankkasadepäivänä leffamaratonia (yhden leffan hinta leffateatterissa n. 3€ ja iltaleffat 6€.) Käytiin kokemassa myös 4DX-leffateatteri, joka oli huikee. Koko salin tuolit liikku elokuvan juonen mukaisesti ja leffateatterissa oikeasti tuuli.  Aika hupaisa kokemus.

IMG_1026
IMG_1026

IMG_1027
IMG_1027

IMG_1028
IMG_1028

IMG_1029
IMG_1029

IMG_1021
IMG_1021

IMG_1017
IMG_1017

IMG_1018
IMG_1018

Olihan lomalla pakko vähän treenatakin, joten keksin juosta 18 kerroksisen talon portaita edes takaisin katolle asti. :D Treenihullu mikä treenihullu. ;)

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

IMG_0984
IMG_0984

IMG_1013
IMG_1013

IMG_1012
IMG_1012

IMG_1011
IMG_1011

IMG_1010
IMG_1010

IMG_1009
IMG_1009

IMG_1008
IMG_1008

Suomessa olikin tullut talvi, sillä aikaa kun oltiin reissussa.

Inspiroivaa sunnuntai-iltaa rakkaat lukijat!

<3:Venla

PS. Tulipas siitä romaani, toivottavasti jaksoitte lukea. ;)

Kommentit (64)

1/64 | 

sun blogista saa niin erinomaista inspiraatiota! välittyy myös tännepäin positiivinen elämänasenne ja fiilis, ja tulee niin hyvälle mielelle lukiessa tätä blogia :) iso kiitos siis!

Milla Lahti
3/64 | 

Seurusteletko sinä Maken kanssa? Kuinka kauan ootte seurustellu? Ja paljon onnea :D Oli tosi ihana postaus, ja todellakin jaksoin lukea. Tuli aivan matkakuume..<3

Johanna
4/64 | 

Tosi hyvä postaus, tuli hirvee matkakuume. Itse en ole ikinä käynyt eksoottisissa paikoissa niin tästä sai tosi hyviä vinkkejä, kiitos :) oon muutenkin lukenut sun blogia kauan jo, sun blogi on ainut mitä luen säännöllisesti, tykkään :) hyvää sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa :)

anni
6/64 | 

Millä kameralla kuvaat?:) aivan ihana postaus,itsekin ajattelin tuollaista reissua!!

Hanna
9/64 | 

Kiitos paljon hyvistä neuvoista! Täytyy palata niihin uudelleen, kun on seuraava ulkomaanmatka suunnitteilla :) Teillä on ollut kyllä aivan mahtava reissu!

tyty
11/64 | 

Moi, hieno postaus! :) vinkit oli tuttuja itselle vaikken mikään reissaaja okkaan mutta varmasti monelle hyödyllisiä. Mulla on vinkki miten suomalaisten suosimista kohteista saa enemmän irti; itse matkustin seuralaiseni kanssa Kreikkaan marraskuussa, oli vielä aurinkoista koko matkan ajan, lämpöä 25 astetta. Ei tavattu yhtään muita suomalaisia, oli oikein antoisa matka. Ei ollut rannoilla tai kaupungilla liikaa porukkaa. Kohde oli siis ikisuosikki Rodos. Haluan kyllä matkustaa uudelleen sesonkiaikaankin, mutta luulen että ei ole niin kivaa sitten. Lennot varattiin supersaverista ja myös hotelli.

Päivi
14/64 | 

Ihania kuvia ja tosi kiva, että jaat reissukokemuksia täällä!:) Me ollaan lähdössä samoihin maisemiin ens viikolla, satutko muistamaan tuota paikallista sivustoa, mistä löytyi halpoja majoituksia? Tai suositteletko esim. Tulumissa tai Cancunissa jotain tiettyjä yöpymismestoja? Kiitos jo etukäteen jos vinkkaat!:)

Hanna
15/64 | 

Tosi hyvä postaus! Ite oon aina ollu vähän nössömmän puoleinen ja karttanu reppureissaamista kaikin tavoin, mutta pakko myöntää, että noi sun oivat vinkit ja neuvot sai mutkin innostumaan ajatuksesta ! :D ehkä joskus... Ihania kuvia, varmasti mahtava reissu ollut :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
16/64 | 

Ehdottomasti kannattaa, edes kokeilla omatoimimatkailua ja reppureissaamista! Voitkin yllätykseksesi tykästyä ja jäädä jopa koukkuun siihen! ;)

Tanja
17/64 | 

Ihana postaus. Pääsi mukaan oikein tunnelmaan. Itellä haaveena päästä johonkin etelä-amerikkaan Nightwishin keikalle. (Bändin hullu fani kun oon :) ) Ainoo et joudun meneen luultavasti yksin, koska ei ole matkaseuraa, mut mikäs siinä. Avoimin muelin matkaan.

Kiitos muutenkin sun ihanasta blogista. ♡

19/64 | 

Ihania kuvia, matkakuume sen kun pahenee. Myös tosi hyvä asiasisältö postissasi muutenkin, varmasti monelle hyviä vinkkejä monista eri jutuista matkailuun liittyen. Mä oon itse niin kermaperse etten varmaan ikinä lähtisi millekään reppureissulle, mutta omatoimimatkailu noin muuten on kyllä hyvä idea, ja niistä kirjoititkin hyviä pointteja vaikkei sitä rinkkaa haluaisikaan selkäänsä ottaa ja haluaisi vain all inclusive mestoihin.

Tuo mua aina ällöttää ettei vessapaperia saa laittaa pönttöön. Ne ulosteella kuorrutetut paperit wc-roskiksessa tuo aikamoisen elämyksen kuumassa ilmastossa :D

http://musclefetish.fitfashion.fi

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
20/64 | 

Hahah ymmärrän! No mutta onneksi jokainen voi reissata haluamallaan tavalla. :D Omatoimimatkailua suosittelen kyllä ehdottomasti, edes kokeilemaan. Energistä alkanutta viikkoa sulle! :)

Jennifer
21/64 | 

Kuulin parilta kaverilta, että seuraa sun blogia ja suositteli vilkasemaan. Kyllä kannatti! Nyt oon pari tuntia lukenut sun postauksia ja silmät ihan ruutuina jo :-D Tykkään kauheesti sun elämänasenteesta ja jotenkin uudenlaisesta ja fressistä tavasta kirjottaa. Innolla jään ottelemaan tulevaa ja vanhojakin postauksia on vielä onneksi lukematta niin riittää huomenna kouluunkiin jotain tekemistä ;-)

Hyvää alkavaa viikkoa :)

Lyydia
23/64 | 

Oon jo pitkään lukenut tätä sun blogia ja en oo ennen kommentoinut mitään mutta nyt sitte ajattelin

24/64 | 

Tää oli kyllä todella kattava ja informatiivinen postaus! :) Itelle suurin osa noista jutuista oli kyllä tuttuja jo entuudestaan, mutta ekaa kertaa reissuilevalle tän tekstin lukemisesta on varmasti paljon hyötyä!
En kestä, miten älyttömän ihania nuo kaikki kuvat ovat - niiden selaaminen toimi kyllä takuuvarmana reissukuumeen nostattajana... ;)

melika-
26/64 | 

Olipa hyvä postaus. Oon aina haaveillut reissaamisesta jossain eksoottisessa mestassa ja tää vaan lisäs intoa! Täytyy siis alkaa säästämään rahaa ja tulla myöhemmin katsomaan hyviä vinkkejä täältä, kun matka on ajankohtainen. :)

Kia
28/64 | 

Tää oli tosi kiva postaus! Oon tässä vähän aikaa sitten alkanut seurailemaan sun blogia ja tää on aivan mahtava ja niin inspiroiva! :) oot myös aivan mahtava näyttelijä mikä mun pitikin sanoa sulle, kun eilen sut näin! Oli vaan niin epätodellista nähä mun idoli nii tais unohtua... :D
Jatka samaan malliin ja aion varmasti jatkossakin seurailla sun blogia! :)

Meeri
30/64 | 

Aivan mahtava kirjotus taas ! Jo se, että kuvat on näin mahtavia, niin sun tekstikin on tosi kivaa ja hyödyllistä luettavaa! Matkakuume tässä vaan tulee.

miia
32/64 | 

Ihania kuvia! Itsekin tykkään matkustelusta vaikka rahan takia en ole kuin muutamassa maassa käynyt ja Suomen lisäksi yhdessä asunut puolisen vuotta, mutta vielä on aikaa kun ikääkin 22v.
Mikä tuo hedelmä on mistä on lähikuva? Näyttää joltain verigreipiltä tms.

33/64 | 

Voi Venla! Ihana reissu teillä ollu, ihana blogi ja ihana oot kyllä muutenkin vaikken tunnekkaan sinua muuten kuin näin mitä blogisi välityksellä. :) Koskaan ennen en oo kommentoinu sun postauksia mut nyt oli pakko. Niin kiva lukea aina näitä sun juttuja. Jos saa toivoa niin tykkään ite luke henk.kohtasesti postauksia ruoista (mitä sulla kyllä ainakin on ollut!), miten ja mitä treenaat. -Joanna <3

Reply ↓

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
34/64 | 

Mahtavaa, että nyt kommentoit, arvostan sitä suuresti! :) Ja todella kiva kuulla! Lisää ruokakuvia ja reseptejä kehiin siis ;)

35/64 | 

Aivan mahtavia kuvia.. Pelko on varmaan suurin mikä estää ihmisiä reppureissaamasta. Kanadalaiset menee kaikki Meksikoon pelkästään turistihotelleihin jossa on all inclusive eikä poistu sieltä mihinkään.

nimetön
37/64 | 

Oih, tuli niin mieleen muutaman vuoden takaiset Thaimaan reissut, joita reissattiin vielä miehen kanssa kahdestaan! :)
Tällä viikolla lapsiperheemme matkustaa Kanarian saarille 8)

Elsi
39/64 | 

Olipas ihana postaus! Tuli niiiin ikävä tonne, itse kävin vuonna 2012 tai -11 Meksikossa ja rakastuin siihen paikkaan aivan täysin. Hirveesti jäi vielä näkemättä, kun löydettiin paikallisten huudit vasta reissun lopulla ja alku matka meni muutenkin löhötessä. Mutta kamala nälkä jäin tuosta maasta, joten sinne mennään varmasti uudestaan!
Sä voisit Venla vähän useemmin kirjoitella tänne, kun niin mielellään lukisin enemmän näitä sun juttujas ;) mutta ymmärrän kyllä että sulla on paljon muutakin hommaa kun tämä blogi.. Välillä ihmettelenkin että miten työssäkäyvät ja omasta kunnostaan huolta pitävät ihmiset kaiken muun elämänsä lisäksi kerkiää kirjoittaa blogia!! Itse en varmasti kerkeisi/jaksaisi :D

Hyvää talven jatkoa ja tsemppiä! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
40/64 | 

Joo siellä kyllä ois itsellekin riittänyt varmasti paljon enemmänkin nähtävää vielä! Voi kuule mielelläni kirjoittelisin useamminkin, ja kirjotan aina kun vaan ehdin. Välillä vaan valitettavasti tulee pidempiä taukoja postausten välillä, jos on muita kiireitä. :) Mutta pyrin päivittämään niin usein kuin vain suinkin kykenen. :)

Anette
41/64 | 

Ihana postaus! Ja hyviä vinkkejä. Oon ite matkustellut aila paljon, mutta amerikan mantereet on vielä käymättä. Oisin kiinnostunut tekemään just reppureissua siihen suuntaan, mutta ainakaan vielä en oo saanu rohkeutta kerättyä lähtöön! :D tosi hienoja kuvia myös :)

Noora
43/64 | 

Ihania kuvia,tais iskeä lomakuume just! :D Tee tässä joskus semmoinen postaus,että kerrot millä (laitteella) treenaat salilla,minkä kokosilla painoilla ja millaisia toistoja yleensä teet. Semmoinen postaus vaikka kuvina olisi kiva! Aattelinpa tästä hatusta vetästä yhden toiveen kun niitä joskus pyydellään :)

Pauliina
44/64 | 

Oi, Bubba Gump on niin huippupaikka! Ihania noi kuvat, taitaa joutua itekin varaamaan matkan jonnekin lämpimään ;)

Hanna
45/64 | 

aivan huippuihana postaus,oot niin reipas ku jaksoit noin pitkän ja siltikään ei pitkästyttävän postauksen tehä! tähän siis palaan ku lähen joskus reppureissaamaan. Oot huippukiva!

Kati
47/64 | 

Tunsitteko olonne koko ajan turvalliseksi siellä Meksikossa?
menikö kaikki ilman kommelluksia.

PS. Ihania kuvia ja maukkaan näköisiä ruoka-annoksia niissä :-).

satu
49/64 | 

Moi! En tiedä näetkö vanhoissa kirjoituksissa uusia kommentteja, mutta haluaisin kysyä vähän reissuruokailusta, mikä voi olla mulle ehkä vähän vaikeampaa, kun on gluteeniton ruokavalio..
teittekö itse paljon ruokaa, vai pärjäskö ihan matkan varrella olleilla katukeittiöillä, hedelmillä ym? :) käsittääkseni siellä tarjotaan paljon vehnätuotteita, mutta tietty kaikkea on saatavilla. oon niin mietteliäs ruuan suhteen koska oon aina niin nälkäinen! :) entä miten pärjäsitte kielen kanssa, englannillako ihan hyvin? :)

linda
50/64 | 

Moi! olipa kiva postaus. ollaan kaverin kanssa suunnittelemassa reppureissausta meksikoon ensi keväänä. Suunnitelmissamme olisi olla kolme viikkoa meksikossa. kuinka kauan te olitte reissussa? Paljon kului rahaa, kun kerroit eläneesi alkuajan säästeliäästi ja rahaa riitti luksukseenkin? Olemme suunnitelleet matkabudjetiksi 800e+lennot. Vaikuttaako liian vähältä? :) tarkoituksena ei ole siis luksus :D ellei jää loppulomaksi...;)
KIITOS!

ida
51/64 | 

Moikka. Tää sun blogis on vaan niin kertakaikkisen inspiroiva!! :D mä oon suunnitellu näin alustavasti mun siskon kanssa reissua tonne balkkanille reppureissaten! Tää postaus oli tosi hyvä näin ensimmäistä reppureissuaan suunnittelevalle! :) mäkään en tosiaan tykkää noista turisti rysistä yhtään! Esimerkiksi espanjaa ja ym oon pyrkiny välttämään, koska eihän siellä todellakaan nää sitä oikeeta paikallisen elämää jos menee jonnekki esim fuengirolaan, suomalaisia täynnä! Ootko koskaan reilannu euroopassa? Ois mielenkiintosta kuulla jos oot ! :) mutta hyvää talven jatkoa sinne sulle!

Jenna
52/64 | 

Ihana postaus ja niin paljon informaatioo. Kiitos! Mutta kerro toki, mistä ihmeestä oot bongannut noin edulliset lennot Meksikoon? Täälläkin on suunnitteilla lähteä keväällä Meksikoon! :P

Leeni
53/64 | 

Tosi hyvä ja inspiroiva postaus! Itselle aihe on todella ajankohtainen, koska kuukauden päästä olisi lähtö juuri Filippiineille kuukauden reppureissulle :D missä kaikkialla kävit omalla reissullasi? Osaisitko suositella jotain paikkoja jonne kannattaisi mennä? Meidänkin olisi tarkoitus kiertää turistirysät kaukaa ja hakeutua mahdollisimman rauhallisiin paikkoihin joissa voisi tutustua nimenomaan siihen paikalliseen elämään :)

Henna
54/64 | 

Oon ny viimeaikoina innostunu seuraamaan sun blogia ja se on aivan ihanan pirteä ja positiivinen!

Sun treenaus on myös muhun (ja varmasti moneen muuhunki) saanu motivaatiota ja kyllä on salilla käyminen alkanu ja ruokavalioki muuttunu :D !
Haluisinki tietää et kauanko sä oot ny salilla käyny? Entä olisko ennen ja jälkeen kuvia :D olis hauska nähä kuinka suuri muutos sulla on tapahtunu (:
Ja mistä sä sait alunperin innostuksen ruveta treenaamaan? Mistä saat oman motivaatiosi, onko sulla ns. Idoleita ja ookko miettiny et osallistuisit joskus fitness kisoihin? (:
Tuli paljon kysymyksiä, anteeksi siitä, mutta haluaisin tietää :D hyvää loppu talvea sulle!

Sanni
55/64 | 

Uppouduin tähän tekstiin ihan täysillä ja en viitsinyt enää katsella mitä muut ovat kommentoineet (joten voi olla, että samanlaisia ihanaa, mahtavaa- fiiliksiä on monilla muillakin. Mutta aivan aluks! Voisin hehkuttaa tätä tosi monilla ylistyssanoilla, oli super hyvä postaus ja nuo kuvat... aivan mahtavia! Reppureissaus on aina ollu oma haave, ja etenkin se, että näen oikeasti sitä paikallista kulttuuria. Olen Lapista, ja täältä kaupunkiin pääseminenkin on omanlaisensa elämys (:D). Ulkomaat ovat aina vetäneet puoleensa, ja paikka jossa saa nähdä (ainakin omasta mielestäni) paikallista kulttuuria on Kreikan erit pienet saaret. Aivan mahtavia! Meksiko postauksistasi olen saanut aivan valtavan matkakuumeen :D (+ instagram!!!) Kirjoituksien jälkeen keväällä olisi tarkoitus lähteä interreilaamaan pitkin Eurooppaa parin lukiokaverini kanssa ja vielä joskus haluan päästä Afrikkaan. Onneksi on koko elämä aikaa ja pitää muistaa haaveilla :) Kiitos Venla ja toivottavasti jaksoit lukea! Vaikutat ihan huipputyypiltä <3

juup
56/64 | 

Ihania kuvia! Hei voisitko tehdä postauksen sykemittareista? itse olen sellaista ostamassa ja olisi kiva kuulla kokemuksia.

58/64 | 

Ihan huippua!!! Superhyvä postaus! Sä oot muutenkin mun suuri idoli ja nyt odotellaan seuraavia treenipostauksia :-) Enkä ole meinaan enää mikään nuorityttö vaan 11-vuotiaan tytön äiti, joka on näin "vanhoilla päivillään" ( en oikeesti oo vielä ihan kauheen vanha :-P) alkanut haaveilla fitnessjutuista, JOTEN siksi SINÄ olet mun suurin inspiraationi !!!
Jatka samaan malliin!!

jenni
59/64 | 

Hyödyllinen ja ihana postaus! Äkkilähdöllä ois itekki tarkoitus kipasta lämpöön ens kuussa :)
Kysymys rahasta = oliko teillä /onko teillä yleensä päiväbudjettia (esim et 40e päivässä varaa käyttää) ja miten pienillä summilla pärjää yleensä et saa syödäkseen ja katon pään päälle ?:)

Pauliina A
60/64 | 

Kiva postaus ja tosi ihania kuvia :) Itseäkin kiinnostas tollanen reissu jossa näkis sitä oikeeta elämää Meksikossa. Itse oon ollut kaks kertaa Playa del Carmenissa Riu Tequila hotellissa, ja tosi vaikee uskoa että joku ei voi tykätä siitä paikasta yhtään :D Se oli ihan unelmaa, kuin ois paratiisissa ollut.

Eveliina
61/64 | 

Heips, hyviä vinkkejä löysin kirjoituksestasi, olen keväällä lähdössä espanjaan ja oon alkanu miettimään tuota omatoimimatkaa kun kaikki ovat sitä niin paljon nyt hehkuttanut ja täältä löytyikin sopivasta hyviä vinkkejä kiitos siitä :)
Blogiasi on muutenkin ihana lukea persoonallisen kirjoitustavasi vuoksi ja sinuun on helppo samaistua! blogistasi löysin innon taas salikuntoiluun ja siitä kohti kesäkuntoa! Lisää reseptivinkkejä kaipaisin :) Hyvää alkanutta vuotta!

neea
62/64 | 

Tuliko teillä matkassa mitään vaarallisia tai vähän kuumottavia tilanteita?
Itseäni kiinnostais hirveesti tollaset reissailut mutta kaikenlaiset vaarat jne aina vähän pelottaa.

Linnea
63/64 | 

Olipas mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus :) Kuinka paljon yö suunnilleen maksoi tuollaisessa hienommassa hotellissa?

Nooris
64/64 | 

Rakastan sun blogias, ihan uskomattoman inspiroiva! :) Oon jo pitkään miettiny reppureissaamists ja tässä postauksessa tuli hyviä vinkkejä. Mietin että miten luotettavia sellaset halvat hostellit ovat? Onko sulle tullu vastaan huijaamista kans majoituksen suhteen? Oikeen hyvää loppuviikkoa! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet ovat aloittaneet syksyn opiskelut. Toiset siirtyivät alakouluun, toiset yläkouluun, ja toiset lukioon taikka yliopistoon. Miltä tuntuu? :)

Minultakin kysytään usein, aionko hakea opiskelemaan... mhmmhmm.. Kysymys johon ei mulla vieläkään löydy vastausta. Joskus tuntuu kuin viettäisin edelleen ensimmäistä välivuottani, mutta hupsistakeikkaa, niitä on tainnutkin jo vierähtää neljä. Mutta mitä ihmeen välivuosia, mitä ne sellaiset muka on? Minähän olen tehnyt koko sen ajan täysipäiväistä työtä, jota rakastan.

Millainen opiskelija minä olen?

Olen aina ollut omantienkulkija. Totesin sen jo päiväkodissa ensimmäisenä päivänä. Venla 2v. ei viihtynyt aluksi tarhassa, vaan karkasi aidan ali ja ylitti kiltisti suojatiet ja käveli kotirappuun, josta hämmästynyt naapuri löysi hänet lakaisemasta rappukäytäviä, ja soitti vanhemmilleni. Se jäi kuitenkin viimeiseksi karkausreissukseni, sillä kun tutustuin päiväkotiini paremmin, sain sieltäkin heti monta parasta ystävää ja hoitajatkin olivat lämpimiä persoonia.

Esikouluikäisenä harrastin satubalettia ja jazztanssia, se oli mielipuuhaani. Alakouluun mennessä parhaan kaverini ja minun tiet erkanivat, kun jouduimme eri kouluihin. Sitten muutimmekin ensimmäisen luokan puolivälissä Inkooseen, josta sain mahtavia uusia ystäviä, jotka ovat edellleenkin minulle hyvin läheisiä.

Alakoulussa harrastin viikoittain ensin nokkahuilun soittoa Musiikkiopistossa ja sitten siirryin oboeen, pelasin myös sählyä säännöllisesti viikonloppuisin. Se ei ollut niinkään peliä verenmaku suussa, vaan hauskaa liikuntaa kaverien kanssa, vaihtuvilla joukkuekokoonpanoilla. Rakkaisiin harrastuksiini kuului myös näytelmäkerho usean vuoden ajan, se oli huippua. Partio kuului myös arkeeni, sekin oli enemmän elämäntapa kuin harrastus. Ylä-asteella kuvioihin tuli lisäksi disco-soolotanssi ja show-duotanssi, joista molemmista todella nautin.

Minulla on aina ollut hyviä läheisiä ystäviä useita, jotka ovat ja pysyvät, ja tietenkin niitä on elämänvarrella tulllut joukkoon lisää. :)

Sitten siihen itse kysymykseen. Olin ala-asteelta lähtien kaiketi hyvä koulussa. Ei kai siinä mitään pahaa ole jos sen sanoo ääneen? Ei tarvinnut tehdä paljoakaan töitä, että sain hyviä numeroita. Lähes joka vuosi suvivirren jälkeen, sain stipendin hyvästä koulumenestyksestä. Se tuntui hassulta, koska en koskaan nipottanut koulutehtävien suhteen, vaan koin ottavani koulun rennolla otteella, vaikka toki olinkin tunnollinen. :) Ylä-asteella sama jatkui ja lähdinkin kohti Kalllion lukiota muistaakseni 9,3 tai 9,4 keskiarvolla. Ja jälleen tarttui kouraan stipendi.  Muistan, että tuntui siltä, kuin jo yläkoulussa olisi pitänyt tietää miksi sitä tulee isona. "Luetko sitten lukiossa pitkää matikkaa?"  "Ja mitä kursseja kannattaa valita jatko-opintojen kannalta? " Onko siinä jotain pahaa jos ei tiennytkään?

Lukion kävin entistäkin rennommalla otteella, mutta arvosanoja ei enää tipahtanut niin helposti, kuin mihin olin tottunut. Pitikin panostaa enemmän. En ymmärtänyt pakollisia kursseja ja panostamista aineisiin, jotka eivät niinkään kiinnostaneet. Vaikkakin toki yleissivistävää se varmasti onkin. Itsellä vain on tällä hetkellä sellainen olo, että ne kaikki vähemmän kiinnostavat aineet, tuli toisesta korvasta sisään ja kokeiden jälkeen toisesta korvasta ulos. Suorastaan rakastin Kallion Lukion näyttämöilmaisuntunteja, siellä olin elementissäni ja kuin kotonani. Opettajatkin olivat huippuja. Sama päti tanssitunteihin. Kävin molemmista kaikki kurssit, ja näyttiksestä valitsin vielä ekstrakurssitkin. Ylioppilaskirjoitusten ohella tein teatteritaiteen lukiodiplomin, josta saimme erinomaisen arvosanan, yhdessä upean ystävätiimini kanssa. Ylioppilastodistukseni ei ollut enää ollenkaan niin kehuttava, kuin ylä-asteen päättötodistus. Ja stipendiä hyvästä menestyksestä ylioppilaskirjoituksissa oli turha odottaakaan. :D  Mutta sen sijaan sain stipendin monologini esittämisestä eduskunnassa. Niin ja hei, sainpahan ainakin sen lakin, vaikka tein jo silloin säännöllisesti töitä lukion ohella.  Tosin mitäpä sillä lakilla sitten? Noo ainakin on kiva vappuhattu. :D Se oli  minulle tärkeintä, etten jätä mitään kesken.

venlayo
venlayo

Joskus pienempänä vielä luulin, että haen lukiosta suoraan yliopistoon, mutta lukion päätyttyä ei se enää tuntunutkaan niin houkuttelevalta. Tuntuu, että olin saanut opiskelusta tarpeekseni.. ainakin joksikin aikaa. Halusin toteuttaa itseäni eri keinoin. Ja ennen kaikkea halusin nähdä paljon maailmaa. Lähdin heti lomalla reilaamaan ystäväni kanssa Eurooppaan. Ja seuraavana vuonna joululomalla reppureissaamaan. Ja sen jälkeen olenkin oikeastaan lähes joka loma ottanut extempore reissun johonkin maailman kolkkaan. Minusta se on opettanut ja kasvattunut minua ihmisenä todella paljon, siinä missä työelämäkin.

nina ja venla reili09
nina ja venla reili09
venlareilaamassa
venlareilaamassa
nipsu
nipsu

Päätin lukiosta päästyäni, että keskityn asioihin, jotka antaa enemmän kuin ottaa. Ja haluan elää niin, että jos elämä yhtäkkiä minulta riistettäisiin, en päivääkään kadu valintojani. Elämä on liian lyhyt suorittamiseen. Liian moni ei uskalla hypätä oravanpyörästä, vaan suorittaa omaa elämäänsä. Pitää panostaa intohimoonsa, oli se sitten opiskelu, työ, harrastus tai matkailu, tai vaikka ne kaikki yhteensä. Haluan itse pitää kaikki ovet auki. Ja ajatella niin, että jos opiskelukärpänen yhtäkkiä puraisee, niin mikään ei ole myöhäistä, aina ehtii opiskella lisää. Mutta tällä hetkellä elämällä on minulle muuta annettavaa.

jennyjavenlafilippines
jennyjavenlafilippines
lentsikka
lentsikka
ranta
ranta
reissaaja
reissaaja
väsynyt reissaaja
väsynyt reissaaja

NYC
NYC
Nykissä
Nykissä
NYci
NYci
Brooklynbridge
Brooklynbridge

venlakapverde
venlakapverde
mjav reissu
mjav reissu

Haluan kannustaa nuoria panostamaan kouluun, harrastuksia unohtamatta. Olen varma, että harrastukset buustasivat koulumenestystäni positiivisessa mielessä. Ne piristivät, antoivat elämään muutakin, opettivat pitkäjänteisyyttä ja kehittivät luovaa puoltani. Ja ilman harrastusten kirjoa, olisin tuskin Kallion lukioon päätynytkään. Älkää antako murrosiän tunnekuohujen, tai elämän vastoinkäymisten lannistaa tai haitata koulunkäyntiänne. Pää pystyyn ja entistä vahvempina vain eteenpäin. Älkää toteuttako muiden unelmia, vaan omianne. Uskaltakaaa kysyä apua ja uskaltakaa erehtyä,  vain virheistä oppii. Olkaa rohkeita ja ihannoikaa erilaisuutta ja erilaisia ihmisiä.  Erilaisuus on rikkaus. Älkää sietäkö kiusausta ja puolustakaa aina heikompaa.

Sen lisäksi haluan innostaa kaiken ikäisiä kohti terveellisempää elämää, ja auttaa löytämään liikunnan ilon, sekä hyvän olon ja tasapainon.

Siinä pieni pala minusta.

<3:Venla

 Kuunnelkaa elastisen irrallaan biisi, se on osuva:

 

 

Kommentit (57)

Vera
1/57 | 

Aivan ihana postaus <3 ja noi kuvat xD muuten onko sun ripsienpidennyksien kanssa ollut ongelmia? irtoileeko paljon/ kutiseeko silmät? (: kysyn koska olen itsekin ottamassa.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
2/57 | 

Voi kiitos :) Mulla ei oo kyllä ollut minkäänlaisia ongelmia, jos on hyvä tekijä, niin ei pitäisi tulla mitään ongelmia, kunhan et ole allerginen sille liimalle. :) Riippuu oikeasti tosi paljon tekijästä, suosittelen itse Studio Serenityä. :)

Frida
3/57 | 

Hauskaa lukea tätä, kun itse kans muutin perheeni kanssa Inkooseen kesällä ennen kun aloitin tokalla luokalla (1999). Yläasteella harrastuksiin tuli myös discotanssi josta tykkäsin todella kovasti, ja myös lukion oon suorittanut aika samoissa tunnelmissa kun sinä. Hassua :)

Suski
5/57 | 

Mahtavaa Venla!!! :) Oon kirjottanu tän aikasemminki, mutta voi kun kaikki ihmiset olisi yhtä positiivisia ja ystävällisiä kuin sinä.

Missäpäin Kiinaa oot muuten käynyt, vai onko tuo yks kuva Kiinasta?

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
6/57 | 

Voi ihana kiitos! :) Toi yksi kuva on itse asiassa Nycin chinatownista, mutta oon kyllä käynyt Shanghaissa ja Pekingissä myös :)

Jatta
7/57 | 

Oikein hyvin, kyllä olet ajatellut tämän asian mitä loppun kirjoitit :) Ja muutenkin todella hyvä teksti, oot kyllä niin ihana persoona ja sun blogia on todella kiva lukea ! Mukavaa syksyä Venla :)

Miina
9/57 | 

Ihanaa Venla että teit tän postauksen, annoit mulle rutkasti voimaa kolmanteen välivuoteen. Olen ainoa lukiokaveriporukastani, joka ei ole vielä koulussa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että nämä kuluneet kaksi vuotta ovat opettaneet minulle eniten. Olen matkaillut kaukomailla, aloittanut kilpailemaan rakkaassa harrastuksessani, treenannut hulluna, toteuttanut unelmiani, löytänyt poikaystävän, muuttanut kimppaan asumaan. Kouluunmeno kummittelee taustalla, ja olen potenut huonoa omaatuntoa siitä etten ole vielä päässyt opiskelemaan, mutta silti tuntuu että stressaan sitä asiaa vain sen takia mitä muut siitä ajattelevat. Tää postaus vakuutti mut että mitä siitä vaikka kaikki muut on koulussa, mä tykkään siitä mitä teen ja vain sillä on väliä.

Olet ihana tyyppi ja blogisi paras ja hyvän tuulinen. Toivon sulle yvää syksynjatkoa :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
10/57 | 

Kiitos ja aivan mahtavaa syksyn jatkoa sulle! Tutulta kuulostaa! Nimenomaan, ei siis anneta yhteiskunnan tai muiden ihmisten olettamusten, tai normikäytäntöjen vaikuttaa siihen, miten me elämästämme nautitaan. Siihen vaaditaan rohkeutta, että osaa toteuttaa omia unelmiaan. Mitä kukaan on sanomaan mikä on se oikea tie. Opiskeluja väheksymättä, elämästä kieltämättä oppii hyvin paljon muualla kuin siellä koulunpenkillä. Vaikka sekin hienoa on. :) Mutta ne on niitä eri vaiheita, jotka tekee elämästä rikkaan! Ollaan ylpeitä, siitä mitä olemme. <3

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
12/57 | 

Hieno kuulla. Joo itsellekin kiva kirjoitella välillä vähän erilaisia sepustuksia. Paljon kyllä löytyisi multa sanottavaa ja kerrottavaa, mutta toisinaan on mietittävä sitä rajaa, mistä asioista haluaa jakaa muille, että säilyy yksityisyys.:)

13/57 | 

Tää postaus kyllä osu ja uppos! Itse aloitin just muutama viikko sitten mun lukiotaipaleen ja pakko myöntää että ei se ihan niin siivillä taida sujua miten yläaste. Vaikka sieltä lähdin 9,8 keskiarvon saattelemana niin ei kyllä samalla lailla melkeen ilmaiseksi tulokset tule lukiossa, sen oon kyllä jo sisäistänyt tässä näinkin pienen ajan kuluessa! Toivon että lukio ei uuvuta mua loppuun koska näinä reiluna kolmena vuotena haluaisin kyllä ylläpitää muutakin elämää. Nyt jo on semmonen fiilis että ei ehdi liikkua tarpeeksi ja kouluhommat on vaan pakko laittaa aina kaiken edelle. No mutta ehkä se tästä tasaantuu ja oikee hyvä rytmi löytyy opiskelun ja vapaa-ajan kanssa!

Itestään pitää muistaa huolehtia, siinä oot aivan oikeessa :-) ei tää elämä kuitenkaan niin kuolemanvakavaa ole, etteikö vois elää hetkessä! Kiitos Venla mahtavasta blogista, ihan huippuluettavaa ja saa paljon potkua ja inspiraatioo itelleenkin!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
14/57 | 

Mahtava kuulla, että osasit samaistua muhun. Älä anna lukion kuluttaa itseäsi loppuun. Tottakai kannustan, että jaksat tehdä tehtävät huolella, mutta aina ei kaikkea voi/tarvitse vetää täysillä pisteillä tai lähellekään. Jos samaan aikaan yrität pitää kaikki palikat täydellisesti hallussa, sekä loistaa liikunnan, harrastusten ja ystävyyssuhteiden saralla, ei loppuun palaminen ole kaukana. Silloin asioista, joista tykkää tulee helposti suorittamista, koska ajanpuute astuu kehiin ja se alkaa ahdistamaan ja ihminen stressaantuu entisestään, joilloin elämänlaatu huononee. Joten tsemppiä paljon lukioon, hienosti se menee! Kun elämä ei ole liian vakavaa, siitä ehtii nauttiakin! Ja varmasti nyt alussa ainakin on kyse vaan siitä, että uudet asiat ja käytäntöjen opettelu vie aikaa, mutta kyllä ne siitä lutviutuu sulavammaksi. <3

Lola
15/57 | 

Tosi kiva postaus :) Kiva tietää vähän sun koulutustaustoja yms. :D

Olisiko mitenkään mahdollista missään vaiheessa, että kertoisit vähän siitä minkälaista oli/on näytellä suositussa tv-sarjassa?? :) Ei siis tietenkää ole pakko jos et halua, itseäni ainakin kiinnostaisi tietää minkälaista se "työ" on :)

16/57 | 

Aivan ihana postaus Venla!!!<3<3 :)Mä niiiiin samaistun suhun:) Ala- ja yläaste kunnialla, mut huh lukio kaikkee muuta:D Mulla tuli viisi välivuotta, ennen kuin päädyin takaisin koulunpenkille:) Ihanat viisi välivuotta. Ne antoi niin paljon:)
Ihan super kivoja kuviakin oot lisännyt tähän, tää postaus oli kyllä oikein illan hyvän mielen tuoja:)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
17/57 | 

Eikää, oikeesti?? Ihana kuulla Mona <3 Meitä on siis muitakin samoin ajattelevia ja samanhenkisiä. Huippua, no nimenomaan!! Niin paljon ovat antaneet ja tarjonneet nämä kyseiset "välivuodet". On saanut kokea kaikkea, mitä ilman "niitä vuosia", ei olisi ollut mahdollista. :)!

N
18/57 | 

Ihan huippu postaus! Vaikutat aivan ihanalta persoonalta ja sun elämänasenne on aivan upea. :) Voi kun kaikki ajattelis noin kun sä tossa lopussa kirjotit, niin maailma ois paljon parempi paikka!

Emilia
20/57 | 

Ihanaa Venla!!
Tää teksti tavallaan auttoi mua mut jotenkin se myös sekoitti mua lisää.
Olen ollut nuorisoteatterissa kuusi vuotta ja Kallion lukio on itselläkin haaveena. Toi sun kuvaukses ja kokemukses autto ja rauhoitti sen Kallion suhteen. Mutta jotenkin kun oon suunnitellut niin paljon mitä mä teen tulevaisuudessa, niin tämä toi ihan uudenlaisen näkökulman.

Tästä lähtien aion nauttia elämän pienistä asioista, elää täysillä enkä vaatia itseltäni niin paljon. Teen sen minkä pystyn ja teen asioita joista nautin.

Kiitos Venla!! :) Ja mukavaa syksyä! Jatka samaan malliin! :)

Siiri
22/57 | 

Ihan mahtavaa Venla!! Oot niin älyttömän hyvä esikuva kaikille nuorille ja lapsillekin!!!!! Tsemppiä kaikkeen :)

Iina
24/57 | 

Tää sun blogi on ihan huikee :) odotan aina uutta postausta innoissani. olis kiva jos joskus, kun kirjoittelet sun treeneistä, kertoisit myös hiukan et mimmosia sarjoja teet. Näyttää että jo muutamassa kuukaudessa oot saanu kasvatettua lihasta. Tuntuu että itselläni treeni junnaa paikallaan ja lihasten kasvu lakannu, niin ois kiva saada jotain vinkkiä miten sais vähän vaihtelua aikaan. :)

S.
25/57 | 

Kiiiitos kiitos kiitos kiitos tuli niin mahtava ja sopivasta aiheesta postaus että pakko kommentoida!
Itsellä on kaksi välivuotta takana, ja vaikka tänä keväänä jatko-opiskelupaikan sainkin, niin päätin lykätä koulun jatkamista vielä vuodella. Niin monesta suunnasta on tullut kyselyitä ja painostusta, että miksi näin: miksi tehdä vielä vuosi ''hanttihommia'' kun voisi päästä jo kiinni ''oikeaan elämään''.
Jostain keskustelusta luinkin päästöstä miettiessäni osuvan mutta ah niin yksinkeirtaisen ajatuksen, jossa todettiin että eihän elämässä mitään välivuosia edes ole, koko ajan se rullaa eteenpäin. Ihmisen keksimä ajatus. Se jollain tapaa avasi näkökulmaani katsoa tätä asiaa ihan uudella tapaa. :D
Noh, nyt edessä ainakin yksi vuosi lisää jolloin toteuttaa unelmiaan ilman koulun kahlitsevuutta, mm. noin 4kuukauden reissaus maailmalla ;)

K
27/57 | 

Olisiko sulla minkäänlaisia vinkkejä sellaiselle ihmiselle , joka on unelmoinut näyttelemisestä jo pitkään muttei tiedä mistä aloittaa. Ammattikoulusta valmistuin keväällä,joten koulun kautta ei onnistu :D

Maikki
28/57 | 

Ihan huippu postaus! Itse pääsin juuri eroon oravanpyörästä. Jätin esimiestasoisen työni ja lähdin "uudestaan" opiskelemaan vielä näin "vanhalla iällä". Lähdin toteuttamaan omia unelmiani. Kiitos ihanasta blogistasi! :)

johanna
30/57 | 

Miten sun ylppärit sitten meni? Vastasko arvosanat numeroita, joita oli päättötodistuksessa? Olisi ihanaa jos kertoisit, mitkä aineet kirjotit ja mitä niistä sait. Itselläni ylppärit juuri menossa, eikä ehkä kovin vahvasti :D mutta ei se mitään :) olet ihanan kannustava!

Alina
31/57 | 

Voi vitsi! Oon lukion vipalla ja siis miettiny näitä kyseisiä asioita PITKÄÄN. Tuli jotenki aivan oikeeseen aikaan mun kannalta. :) melkein itken täälä kun oon niin helpottunu että kerranki joku on samaa mieltä siitä ettei aina tarvi mennä huippuyliopistoon tai ihan mihin vaan opiskelemaan kunhan opiskelee. Urheilu on aina ollu mun intohimo ja kerään siitä tietoa niinku pesusieni! :D Työskentelen kans lukion ohella kuntosalilla ja se on vaan vahvistanu mun halua tehdä töitä liikunnan parissa. Kuitenkaan yksikään yliopisto ei anna mulle sitä mitä haluaisin, vaan oon ajatellut ryhtyä yrittäjäksi. Kiitos tästä postauksesta! <3

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
32/57 | 

Nimenomaan, kaikilla saa olla oma tie, minusta se on rohkeaa! Hyvä SINÄ! Jotta opiskelu voisi olla antoisaa, niin pitäähän sen antaa ja kiinnostaa, miksi muuten opiskella pelkän opiskelun vuoksi. Mahtava kuulla, jos postaus ilahdutti. Tsemppiä paljon sulle ja ihanaa syksyä :)

Päivi
34/57 | 

Hei Venla!

Todella mukava postaus, olet fiksu likka ;D Itsekin kävin Kallion, muistelen niitä aikoja edelleen lämmöllä, vaikka ylioppilaaksi pääsystä on jo 10 vuotta (oikeesti, niin kauan..!?!). Alun perin luen blogiasi treenijuttujen takia, mutta onpa meillä tuo kalliolaisuuskin yhteistä :) Kaikkea hyvää sinulle jatkoon ja tsemppiä niin treenirintamalle kuin elämän muillekin osa-alueille! -Päivi-

Sofia
37/57 | 

Moikka!!

Kiitos Venla mahtavasta jutusta. Olen itse juuri abivuotta viettämässä ja noh, suoraan sanottuna tuntuu, että tuskimpa edes koko lakkia päähäni saan.
Olin ns. ''mallioppilas'' myös peruskoulussa ja stipendejä sateli. Nyt lukiossa on onnellinen jos pääsee kurssista läpi. :D
Kaikki ne haaveet oikiksesta tai muusta mahtavasta yliopistourasta ovat kaikonneet ja suurin haave elämässä tällä hetkellä on olla oikeasti onnellinen ja tehdä niitä asioita, mitä huvittaa (ja opiskelu ei kuulu siihen ainakaan tällä hetkellä).
On typerää, että monet ajattelevat asoiden laidan olevan niin, että lukiosta on mentävä suoraan yliopistoon, jotta saa sen ammatin minkä haluaa jotta voi päästä nopeasti työelämään ja olemaan yhteiskunnalle mahdollisimman hyödyksi.
Jos nuorena löytyy työtä josta tykkää, eikä se vaadi tietynlaista pätevyyttä, miksi emme tekisi töitä ja nauttisi ''rahakkaasta'' elämästä nuorena. Ehkä pystyisi työn ohessa tekemään sitten säästöjä, joilla myöhemmin tukea opiskeluitaan, jos se ''opiskelukärpänen'' sitten myöhemmin purasee.
En myöskään usko, että tietynlainen ammattipätevyys tuo onnea elämään, vaikka sitä toitotetaan täällä urakeskeisessä yhteiskunnassamme enemmän kuin tarpeeksi.
Kukin kuitenkin tyylillään ja henkilökohtaisesti itse kunnioitan kaikkien tyylejä, oli se oma tie amk:ssa tai kaupan kassalla.
Kirjoituksesi avasi omaa näkemystäni jatkoa ajatellen.. Kiitos! <3

39/57 | 

Aivan ihana postaus Venbu! <3

Itsekin kolme välivuotta viettäneenä, tiedän miltä susta tuntuu! Ei mullakaan mennyt hukkaan, hankin kokemuksia maailmalta ja tein pohjatyötä tulevaa uraa varten! Mun oli kuitenkin jo korkea aika palata koulun penkille, kun koin ettei työelämä anna mulle enää niitä haasteita mitä tarvitsen. Ja vaikka aikoinaan olin pettynyt, etten kouluun päässyt kun hain, niin tällä hetkellä en voisi olla onnellisempi, etten aikaisempiin hakupaikkoihin "joutunut". Humakin yhteisöpedagogi-koulutus on niin mun paikka! Parasta on, kun koulu ei ole äikkää, matematiikka ja kemiaa, vaan saan opiskella ja harjoitella juuri niitä asioita, joita oon tässä harrastanut muutenkin! Nyt pystyn kuitenkin yhdistämään ne vielä tutkinnon muodossa tuleviin töihin jne.

Nähdään pian ja vaihdetaan kuulumisia! Ikävä sua! pus pus, Särve

:)
41/57 | 

Missäpäin kävit reppureissaamassa? Voisiks tehdä kysymyspostausta??:)
Tää postaus oli tosi inspiroiva, ainakin mun mielestä! ja oot ihan supernätti<3

käyttäjä-7246
Liittynyt24.4.2014
45/57 | 

Tulipas luettua hyvään saumaan tämä postaus, sillä minulla olisi edessä juuri ne kirotut ylioppilaskirjoitukset :D olen aina ollut keskiverto-oppilas, ja olen onnistunut pitämään tämän tason myös lukiossa, joissain aineissa jopa parantamaan, hyvä minä!

Vaikka olen lukenut blogiasi yli vuoden, en ole kertaakaan kommentoinut postauksiisi :D ihailen positiivista elämänasennettasi ja tietynlaista huolettomuutta: vaikka treenaat kovasti niin silti sallit itsellesi esimerkiksi herkkuja :) ja kuten tässä postauksessa kerroit, lähdit lukion jälkeen reilaamaan, olen niin kateellinen! :D sinä taidat todellakin elää unelmaasi :)

Blogisi on ihanan värikäs ja täynnä positiivista elämänasennetta, jatka samaan malliin!! :)

Terveisin melkein kaikki Salkkareiden jaksot nähnyt abi :P

emilia
46/57 | 

Venla oot ihana! Motivoit mua tosi paljon. Oon innostunu liikkuun ja elää terveellisesti vaikka oonki vasta 14. Ens kuussa ois tarkotus juosta puoli maraton joten motivaatioo tarvii:) hyvää syksyn jatkoa sulle <3

Meri
48/57 | 

Hei näin instassa sun ja oonan kuvassa sulla IHAANAAT pinkit housut! Mistä oot hankkinut ne? Ja hyvää syksyä sinulle Venla!

huippis
52/57 | 

Missä hotellissa asuitte New York matkalla. Itse lähdössä ensi vuoden alussa ja tarvitsisin suosituksia mihin kannattaisi sijoittua. Ja oliko kovinkin hintava? :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
53/57 | 

Hahaa me oltiin jossain tosi edullisessa. Päätettiin yöpyä halvassa, kun ajateltiin, että kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää, hotellihuoneessa käydään vain nukkumassa. :D Joku Riverside niminen muistaakseni :)

carita
54/57 | 

ihanan inspiroiva postaus!! rakastan sun asennetta elämään :) voisitko joskus tehdä postauksen kaikenlaisistaa proteiinituotteista (mitä kannattaa syödä/juoda ja milloin)? :)

S
55/57 | 

Moikka, pahoittelut ettei kommentti liity postaukseen mitenkään, olisin vain udellut minkä merkkisiä/mallisia urheilurintsikoita käytät ja oletko todennut jotkin erityisen hyviksi? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram