Kirjoitukset avainsanalla Punttisali

Kiitos Emmille ja kaikille muille vastaavia kysymyksiä pohtineille lukijoilleni näistä kommenteista:

" Tätä varmaan kysytään sulta aika usein, mutta ootko ikinä harkinnut kisata fitnesskisoissa? Sulla ei ole paljon matkaa kisakuntoon, lihakset löytyy ja rasvatkin on valmiiksi jo tosi alhaalla. Sen verran, mitä oon lajia seurannut, niin oot melko valmis paketti. Sulla oisi kaikki edellytykset menestyä lajissa. :)"

Tähän aiheeseen olen syventynyt pidemmin jo kerran aiemmin täällä:  venlasavikuja.indiedays.com/fitness-buumi-puolesta-vai-vastaan-vai-kenties-molempia-tassa-minun-kantani

Olen otettu siitä, että kysymysten sävy on ollut niin positiivinen.

En kuitenkaan itse ole koskaan kisaamista harkinnut. Rehellisesti sanottuna ehkä joskus miettinyt, että millaistakohan se mahtaisi olla, mutta täysin elämys-mielessä.

Itseni haastaminen ja uudet kokemukset toki kiinnostavat, mutta ilmeisesti en vain satu olemaan kovinkaan kilpailuhenkinen ihminen. En treenaa pokaalin-, vaan terveen- ja pitkän elämän -kiilto silmissä.

En toki sano, etteikö voisi tehdä molempia.

Itse vain satun haluamaan treenata pelkästään hyvinvointini kannalta. Keskityn salilla siihen, kuinka vaativan ja raskaan suorituksen olen tehnyt, en suinkaan siihen kuinka pyöreältä olkapääni tai peppu näyttävät treenin jälkeen.

Asetan itselleni välitavoitteita, mutta ne eivät liity mitenkään ulkonäkööni. Haluan olla vahva, treenata monipuolisesti, voida hyvin, ja olla stressaamatta siitä miltä lihakseni tulisivat näyttää sinä suurena kisakoitos-päivänä.

Voisin ennemmin kisata siitä, kuinka paljon nostan maastavedosta tai kuinka monta leuanvetoa saan, mutta tätä kisaa voin käydä jo täysin itseäni vastaan, en kaipaa siihenkään muita kilpakumppaneita vastustajiksi. Itseni voittaminen ja oma kehitykseni riittää minulle vallan hyvin.

Onko siinä sitten tarpeeksi motivaatiota treenata?

Koen, että totta hitossa on, sillä en näe parempaa satsausta, kuin oma terveys ja hyvinvointi.

Myönnän kyllä, että treenin kylkiäisinä tulevat mahdolliset ulkoisetkin tulokset voivat piristää, sillä en näe siinäkään mitään väärää, että viihtyy omassa kropassaan. Sen sijaan äärimmäinen rasvattomuus, suuret lihakset tai laihuus eivät ole minulle itseisarvo, eikä saisi olla mielestäni kenellekään. Jos perustaa käsityksen itsestään pelkästään ulkoisten seikkojen varaan, voi elämä horjua hyvinkin pahasti, jos tulee vastaan jotain yllättävää, eikä kaikki suju omien suunnitelmien mukaan.

Minä olen edelleen se sama Venla itselleni, vaikka pitäisin pidemmän tauon treeneistä, herkuttelisin enemmän ja saisin lisäkiloja, sillä minulla olisi edelleen se sama luonne, sydän, omat ajatukset ja arvomaailma. Toki koen, että olen paljon iloisemmalla ja energisemmällä tuulella, kun nukun riittävästi, treenaan ja syön suhteellisen puhtaasti ja säännöllisesti. Eli siinä mielessä se vaikuttaa toki persoonaani ja ulosantiini. Siksipä juuri tulen tuskin koskaan pitämäänkään sen pidempiä taukoja treenaamisesta, lukuunottamatta lepo- , loma- ja kevyempiä taukoviikkoja, ja tietysti mikäli en loukkaa itseäni tai sairastu joskus. Jos en söisi säännöllisesti tai nukkuisi riittävästi, niin olisin luultavasti paljon kiukkuisempi (tai olen toki nytkin silloin tällöin :D, koska tällaisia päiviä tulee elämässäni vastaan myös tällä hetkellä erinäisistä syistä, mutta hei sekin on vain elämää, niin ne ilot kuin kiukutkin).

Olen aina ollut sitä mieltä, että jos ei rakasta itseään sellaisena kuin on, ja jos kaikki ei ole kunnossa oman pään sisällä, ei sitä tervettä rakkautta itseään kohtaan paranna suoranaisesti pelkästään laihempi ulkomuoto tai lihakset, sillä kaikki lähtee oman pään sisältä. Siksi kisaamista harkitsevien ihmisten pitäisikin mielestäni olla myös todella sinut itsensä kanssa, sillä uskon, että laji  ja sen mukana mahdollisesti tulevat paineet ja oman ulkonäön arvostelu, voivat pahimmassa tapauksessa lisätä sitä omaa ankaruutta ja negatiivisia ajatuksia itseään kohtaan.

Fitnesskisat ovat kuitenkin vain yksi kilpailulaji, eikä niissä sijoittuminen määrittele sinua ihmisenä.

Minulla on ystäviä, jotka kisaavat ammattitaitoisten valmentajien ohjeilla, ja tuen heitä täysin rinnoin, sillä minusta on hienoa, että ihmiset toteuttavat itseään niinkuin haluavat. Toivotan myös niille lukijoilleni, jotka ovat päättäneet kisata, tsemppihalit  ja paljon treeni-iloa ja energiaa täältä suunnalta! Tiedän, että joudutte tekemään huikean ja raskaan työn kisoihin valmistautuessa, ja siksi kunnioitankin myös teidän kaikkien päätöstä kisata.

Jos ikinä tulen muuttamaan mieltäni (jota vahvasti kyllä epäilen) ja päättäisinkin vielä joku päivä lähteä kisaamaan, tekisin sen varmasti puhtaasti siitä syystä, että haluaisin yhden kokemuksen (tai monta) lisää, ja samalla nähdä miltä entistä kurinalaisempi ja tarkempi ruokavalio tuntuu. Sitähän en tiedä olisiko minusta siihen, mutta sen tiedän, että varmasti yrittäisin parhaani ja se riittäisi minulle.

Nyt rakastan tällä hetkellä kuitenkin niin paljon myös kulinaristisia nautintoja, ja olen valinnut elämäntavan, johon kuuluu säännöllinen herkuttelu (mitä en kisadieetillä voisi tehdä), enkä halua kieltää itseltäni sitäkään nautintoa, koska haluan nauttia elämästäni myös siltä osin.

Lisää ajatuksiani kisaamisesta voitte siis käydä lukemassa TÄÄLTÄ!

Mahtavaa tiistai-päivää kamut!

Tässä vielä kurkkaus mun tämän aamun jalkatreeneihin #sneakpeek #legday #makingof #Fitnesspäiväkirjat #tv #huhtikuussa

legday miksi en kisaa
legday miksi en kisaa

<3:Venla

Kommentit (30)

emilia
1/30 | 

Puit ajatukset kyllä täydellisesti sanoiksi. Mahtavaa! Siis terveys ennen kaikkea! Ja täytyyhän elämästä muutenkin nauttia. Oot kyllä mahtavassa kunnossa, mutta en sano mitenkään pahalla ehkä hieman "kuihtuneen" näköinen. Kasvoista ja muutenkin. Tsemppiä sinne! Odottelen että fitnesspäiväkirjat saapuvat! Millon se alkaa?

Roosa
3/30 | 

Hemmetin hyvä teksti Venla !!! Meidän kaikkien hyvä muistaa että treenaaminen on paljon muuta kuin ulkonäöllisesti hyvältä näyttäminen ja siitä kilpaileminen :)

Kristiina
7/30 | 

Aivan huikeen tsemppaava teksti! Inspiroi aivan valtavasti tuo elämäntapa jossa treenataan,syödään terveellisesti ja nautitaan elämästä ilman mitään dieettejä sun muita. Oon saanu tästä blogista paljon iloa ja eniten ehkä just se asia, että treenillä ja terveellisellä ruualla saa niin paljon energiaa ja hyvinvointia ja "kaupan päälle" vielä vahvan/lihaksikkaan/upean kropan.
Tsemppia sulle ja kiitos tästä inspiroivasta blogista. Jatka samaan malliin :)❤ !!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
8/30 | 

Mielettömän hienoa kuulla, jos olet inspiroitunut ja postaukseni voivat tuoda iloa. Kiitos sulle ilahduttavasta kommentista Kristiina! <3

Jenna
9/30 | 

Mä oon Venla niin samaa mieltä ! Mulla on ihan sama asenne treenaamisen suhteen. Treenaako sitä oikeasti edes siitä saadun hyvän olon vuoksi jos se on täysin ulkonäkökeskeistä.. Sitä olen pohdiskellut. Plus kisadietissä on terveys kaukana ja kehon kanssa tulee paljon ongelmia kun menkat lähtee ja saattaa tulla munuaisen vajaatoimintaa plus että aineenvaihdunta hidastuu ymsyms! lista on loputon. Toivon ettet muutakkaan sun kantaa koska oot todellinen inspiraatio ja motivoija sun terveellä ajattelulla ! Olen itse sairastanut vuosia anoreksiaa ja löysin terveellisestä liikunnasta ja ravinnosta oman pelastukseni! Sun blogi on myös toiminut mun päivien piristyksenä! KIITOS <3

Sara
10/30 | 

pakko kommentoida, että mielestäni Venla juuri sanoi että voi toki treenata kohti kisoja vaikka se ulkonäkö ei olekaan ainoa syy. Itse treenasin vuosia pelkästä hyvästä olosta ja siitä, että halusin olla vahvempi. Ja kyllä; halusin näyttää paremmalta. Olen aina ollut ihan tikkulaiha ja muodoton, kiitos salitreenin mulla on ekaa kertaa eläissäni pylly, ja kyllä minä siitä saan hyvää mieltä :D lisätavoitteen asetin tänä vuonna ja se sen takia että halusin nostaa treenin seuraavalle tasolle, oikeanlaisessa valmennuksessa kyllä otetaan terveys ennen muuta. Syön ja treenaan hyvin samalla tavoin kuin ennen, myös herkuttelen välillä. Dietti on sit eri juttu mutta ei se elämä sillonkaan niin muutu.

Tuntuu vaan välillä pahalta kun ihmisillä on niin kovat ennakkoluulot kisaamisesta, on se muutakin kun oman pyllyn katselua :)

Jenna
11/30 | 

pakko minunkin vielä vastata että tiedän itse hyvinkin mistä puhun. Sairastin vuosia vakavaa anoreksiaa ja nyt työskentelen urheilun parissa. Vaikka valmentaja olisi kuinka hyvä on biologinen fakta että liian alhainen energiamäärä muuttaa aivotoimintaa ja ihmisen ajattelua.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
12/30 | 

Paljon tsemppiä kisoihin Sara!<3 Kyllä mä ainakin toki ymmärrän kisaamisessa sen itsensä haastamis fiiliksen! :) Ja nimenomaan jos on ammattitaitoinen valmentaja ja terveys laitetaan kaiken edelle. Toki varmaan joka kilpatason urheilussa voi olla myös ne omat riskinsäkin.

Elina
14/30 | 

Loistava kirjoitus! Juuri tälläisten asioiden takia tykkään (rakastan) lukea sun blogia. Vaikka teet treenipostauksia ja kerrot puhtaasta ja terveellisestä syömistavastasi reseptien kera, ei blogi kuitenkaan tunnu yltiökurinalaiselta parsakaalinpunnitsemispäiväkirjalta - vaan enemmänkin ''kaikkea kohtuudella'' tyyliseltä!Mun mielestä on ihana lukea ensin kirjoitusta vaikkapa vatsalihasten treenaamisesta ja terveellisistä arjen ruokavinkeistä, ja sen jälkeen siirtyä katsomaan taco-annoksen kuvia. Pidän siitä ettei mikään ruoka-aine tai asia ole blogissa 'tabu' (esim pasta,sokeri jne..), toisin kuin monessa fitnessblogissa joiden teemat pyörivät yltiötarkan ruuan punnitsemisen ja hillittömän treenaamisen ympärillä. Pidän siitä, että sun blogiin voi yhtä aikaa niin samaistua kuin inspiroitua - ihan mahtavaa! :)

Ihan huippukunnossahan sä olet ja varmasti pärjäisit kisoissa, mutta mun mielestä nykyään niin monella on mennyt koko asia vähän överiksi. Mun kommenttini meni ehkä vähän yli aiheen, lähinnä tarkoitin sitä, miten pidän siitä kuinka blogissasi ei käsitellä pakkomielteisesti mitään asiaa, vaan monipuolisesti elämää itsessään!:D

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
15/30 | 

Mahtava kuulla, että blogistani ei välity mikään liian kurinalainen elämä, koska eihän sellaista mun elämäntyyli todellakaan ole. Vaan haluan antaa aitoa realistista kuvaa mun arjesta, johon sisältyy toki tärkeässä osassa liikuntaa, mutta kuten itsekin sanoit, siihen sisältyy myös paljon muuta oleellista.
Tarkoituksenani onkin juuri inspiroida ihmisiä löytämään liikunnan ilo, ei ottamaan siitä tai syömisistä stressiä. Terveellinen ruoka on mulle todella jees, mutta niin on herkuttelukin, kun niitä tekee sopivassa suhteessa, ja mikä tärkeintä, niin kuin itselle ja hyvinvoinnilleen hyvältä tuntuu. :) Kiitos ilahduttavasta kommentista Elina. <3

jenka
20/30 | 

hieno kirjoitus. Monesti ihmiset ovat joko puolesta, tai kovasti vastaan. Osasit hienosti ilmaista mielipiteesi! :) Oot mielettömän hyvässä kunnossa ! haluaisinkin kysyä sinulta, millaista treeniohjelmaa käytät ? monijakoista jne :)
Ja oletko itse keksinyt ohjelmAn, vai onko sulla ihan valmentaja :) ? kiitos hyvästä blogista!

Kiitos
21/30 | 

Tämä kommentti ei sinänsä liity tähän postaukseen, mutta haluaisin tietää, mikä suhtautumisesi alkoholiin on nykyään? oletko vieläkin alkoholilakossa, vai juotko edes viinilasillisen silloin tällöin? :) Ja tämä kysymys ei taas suoraan liity alkoholiin, mutta kuinka usein käyt suurin piirtein baareissa, vai käytkö ollenkaan?

Olen lukenut jo kauan blogiasi ja asenteesi hyvinvointiin on todellinen voimavara. Olen saanut blogisi myötä voimaa oman hyvinvoinnin ja elämästä nauttimisen ylläpitämiseen. Niin kun itsekin puhut monesti, että mielen hyvinvointi on tärkeässä osassa, ja itselläni on ollut sen kanssa paljon ongelmia elämässä. Voin rehellisesti sanoa, että blogisi on auttanut minua asiassa ja oman arjen ja asenteen parantamisessa monella eri tavalla. Olen ymmärtänyt paremmin, kuinka paljon liikunta, ruokavalio, uni, ja asenne vaikuttavat hyvään oloon. Mielen terveydessä on todellakin kyse monista eri tekijöistä, ja ihan jo se, mitä päivä pitää sisällään vaikuttaa huomaamattakin. Jos makoilee koko päivän sängyssä ajatellen negatiivisia asioita, voi olla varma ettei elämä lähde parempaan suuntaan. Tämän olen aina jollain tavalla tiennyt, mutta blogisi avulla vielä paremmin ymmärtänyt ja saanut uskoa parempaan. :) Kiitos paljon!

23/30 | 

Olen kanssasi samaa mieltä monissa kohdissa! Kun itse aloin treenaamaan pyörittelin päässäni ajatusta, jos muutaman vuoden päästä pyrkisin fitnessmallikisoihin. Tulin kuitenkin suht nopeasti siihen tulokseen, että en halua treenata sen takia, että pääsen ammattilaisten arvioitavaksi siitä, näkyvätkö vatsalihakset tarpeeksi ja ovatko olkapäät tarpeeksi pyöreät. Mistään bikini fitnessistä puhumattakaan! Jos joku haluaa näissä kisoissa kilpailla tai tulla fitnessmallikisi, se hälle suotakoon. Itse vain pidän itselleni parempana vaihtoehtona kilpailua ihan vain itseni kanssa ja että treenaamisen tavoitteena on terve ja jaksava keho :)

Mira Koskinen
24/30 | 

Blogiasi on mukava lukea, olen saanut paljon hyviä terveellisiä ruokavinkkejä. Mukavampi kuntoilla kun syö hyvin :)
Kiitos hyvästä blogista!
Pakko muuten kysyä, kun tänään tuli telkusta ulos jakso jossa Heidi ja Marianna kamppailee.. Montako kertaa pokka petti kohtausta tehdessä? :D

Vivegan
26/30 | 

Oon lueskellut sun blogia pidemmän aikaa ja vaikutat mahtavalta tyypiltä. Tääkin teksti pisti hymyilyttämään ihan siitä syystä, että ihana tietää maailmassa olevan noin fiksuja, suvaitsevaisia ja tasapainoisia ihmisiä kuin sä :)
Oot mun mielestä erinomainen roolimalli, koska sulla tuntuu pysyvän aina järki ja kohtuus hommassa mukana ja osaat vastaanottaa palautetta rakentavasti. Innolla odotan pääsen seuraamaan sua Fitnesspäiväkirjat-sarjassa!

Annika
27/30 | 

Heippa! Hyvin kirjoitettu taas. Sulta tuntuu tulevan tämä elämän tyyli niin luonnollisesti, että olisiko sinulla vinkkejä vasta aloittajalle? Itse innostun aina pariksi viikoksi treenaamisesta mutta jostain syystä into lopahtaa ja uudelleen innostuminen vie aikaa. Lisäksi ns. terveellisen ruokavalion aloittaminen tuntuu vaikealta. Vuorotyötä tehdessä tulee usein vedottua siihen, että on liian väsynyt ja vapaa aika tuleekin löhöessä sohvalla. Onko vinkkejä kuinka saada itsensä motivoitumaan ja sitoutumaan uuteen elämän tapaan? :)

S.
28/30 | 

Pohdin jo useampi kuukausi sitten, että vaikka varsinaisen työsi ja blogisi kautta oletkin paljon esillä, olen saanut sinusta sellaisen kuvan, että et yritä tehdä itsestäsi suurta numeroa ja vaikutat hienolla tavalla nöyrältä. Tämä mielikuva syntyy minulle varmaankin juuri siitä, että treenaat vain treenin itsensä ja sen tuottaman hyvinvoinnin vuoksi ja siitä, että olet ottanut linjauksen olla puhumatta täällä näyttelijän työstäsi. Vaikka siitäkin olisi toki mielenkiintoista kuulla, niin arvostan tätä päätöstäsi mahdottomasti.

Kiitos inspiroivasta blogista. :)

Henzku
29/30 | 

Todella hyvä teksti, kiitos tästä! ISO PEUKKU! :)

Tahtoisin kysyä vinkkejä salille, millaisia juomia käytät salilla ja salin jälkeen? Minkä merkkisiä? :)

Otatko ennen salia jotakin?

Kiitos etukäteen vastauksesta, jos kerkiät vastaamaan. ::)

Erika
30/30 | 

Moikka, pakko kyllä sanoo, että sun blogi tekstejä on niin mukava lukea. Oot todella positiivinen ja toivoisin, että ittelläki olisi kiinnostusta urheilemisestä. Oon ite kauhee herkkusuu ja voisin vaa syyä, joka päivä herkkuja, mutta kun sun tekstejä on lukenut jonkin verran jo, oon tajunnut, että mun pitää tehdä muutos omaan elämääni. Mutta itselläni on ongelma, kun olen niin nuori, että en tiedä, mistä saisin apua niin haluaisin vaan saada painoa pois ja elää terveellisemmin. Tiedän, että tätä pystyy tekemään kotikonstein, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Mutta sen tiedän, että aion jatkossakin lukea tekstejäsi ja toivottavasti saan niistä myös apua ja kannustusta alottamaan/jatkamaan uutta elämäntapaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mahtavaa maanantai-päivää kaverit!

Vain murto-osa yläkoululaisista liikkuu riittävästi päivittäin. @Taistochallenge ja minä haastamme sinut mukaan Suomen suurimpaan nuorten lihaskuntokampanjaan!

Treenaaminen on kaikkea muuta kuin tylsää, eiks vaan?

Meidän perheen tiimi on satalasissa messissä, ootteks tekin?

Nyt berberit ylös penkistä ja nauttimaan yhdessä liikunnan ilosta!

Make sai kunnian olla vuoden 2015 Taistopäällikkö. Hyvä Make jaksaa, jaksaa!

#taistochallenge #taisto

Energistä alkanutta viikkoa tyypit!

Lisätietoa kampanjasta löydätte  TÄÄLTÄ!

<3:Venla

Kommentit (2)

Anni Kuosmanen
1/2 | 

Moikka Venla!
Aivan mahtava projekti! Monet nuoret liikkuvat aivan liian vähän nykypäivänä. (Tosin tähän saattaa vaikuttaa sekin, että monet lajit muuttuvat silloin kilpailupainotteisimmiksi ja silloin into saattaa lopahtaa tai muuttuva kehonkuva saattaa hämmentää nuoria.)
Kuitenkin nuorten olisi hyvä liikkua, koska nuorena opitut liikuntatottumukset jatkuvat yleensä sinne aikuisikään saakka. (Lisäksi liikunnalla on niin paljon terveysvaikutuksia.)

Haluan vielä sanoa, että blogisi on aivan mahtava! Sinusta aina välittyy tosi positiivinen energia. Jatka samaan malliin.
Haluaisin vielä kysyä, että voisitko tehdä postauksen tai kertoa miten pidät huolta kehosi palautumisesta?
Onko sinulla joitain ns. kikkoja, mitkä auttavat palautumaan mahdollisimman nopeasti?

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
2/2 | 

Olen samaa mieltä kanssasi Anni. Hieno ja tärkeä kampanja! :)
Todella mukava kuulla, jos blogistani välittyy positiivinen energia. Ja kiitos postaustoive-vinkistä, tuosta aiheesta voisi tosiaan tehdä postauksen. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

fitnesspaivakirjat1
fitnesspaivakirjat1

Tällä hetkellä olen pakahtua innosta.

Uusi vuosi on tavallaan aina myös uuden alku, parhaassa tapauksessa monessakin mielessä.

Tämä vuosi 2015 tuo tullessaan myös paljon uusia kujeita. Yksi niistä on eilen julkistettu keväällä alkava uusi tv-sarja Fitnesspäiväkirjat (mtv.fi/fitnesspaivakirjat), jota minulla on kunnia tähdittää yhdessä valovoimaisten upeiden mimmien Mari Valosaaren, Eevi Teittisen ja Nanna Koiviston kanssa.

En olis ikinä voinut kuvitella (okei, ehkä salaa joskus toivoin), kun useampi vuosi sitten aloin kertomaan blogissani treenailusta, henkisestä hyvinvoinnnista, rentoutumisesta ja vapaa-ajastani, että pääsen vielä joku päivä tekemään inspiroivaa tv-sarjaa, joka käsittelee näitä samoja tärkeitä aiheita.

fitnesspäiväkirjat4
fitnesspäiväkirjat4

Olen aina halunnut ajatella, että uskomalla itseensä, voi saavuttaa mitä vaan. En ole koskaan kuitenkaan oikein osannut juosta juttujen perässä. Sen sijaan olen aina päättänyt tyrkyttämisen sijaan, keskittyä tekemään omaa juttuani ja nauttimaan elämästäni. Olen huomannut, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, että asioilla on tapana loksahdella paikoilleen, jos niin on tarkoitettu. Tällä en suinkaan tarkoita, etteikö omien unelmiensa eteen pitäisi tehdä paljon töitä. Viittaan enemminkin kärsivällisyyteen ja pitkäjänteisyyteen, niin ettei kiirehdi ja odota kaiken tapahtuvan hetkessä. Haluan muistuttaa, että tekemällä omaa juttuaan (myös niistä epäilijöistä huolimatta ja välittämättä) voikin päästä toteuttamaan monia unelmiaan. Älä tee jotain vain siksi, että kaikki muutkin tekevät, vaan etsi ja uskalla löytää omia intohimojasi.

Olen aina ollut sitä mieltä, että vain olemalla täysin oma itsensä voi elää tasapainoista ja onnellista elämää. Aitous, se on jotain mitä ei voi tarpeeksi korostaa tässä maailmassa.

Ilman upeata tukiverkostoani ja kaikkien teidän mahtavien tyyppien kannustusta, en varmasti olisi nyt tässä, ja se on tärkeää muistaa, olenkin siitä hyvin kiitollinen.

Oon super innoissani siitä, että pääsen näyttämään laajemmalle yleisölle oman käsitykseni fitneksestä. Sanasta, joka on herättänyt viimeisen vuoden sisällä paljon tunteita. Sanasta, joka on suorastaan kuohuttanut kansaa ja ennen kaikkea vallannut tilaa lehtien otsikoissa ja muualla mediassa. Sana, jonka taakse kätkeytyy paljon hyvää, mutta joka on mielletty suurelta osin vain yhteen kilpailulajiin, joka ei satu miellyttämään kaikkia. Sanasta, jonka merkitys ja suora käännös tuntuu valitettavasti monelta unohtuvan. Fitness= kunto, kuntoilu,terveys, kuntourheilu.

fitnesspäiväkirjat3
fitnesspäiväkirjat3

fitnesspaivakirjat2
fitnesspaivakirjat2

Parasta tässäkin on kuitenkin se, että vaikka me kaikki sarjan neljä naista olemme intohimoisia fitness- harrastajia tai enemmän tai vähemmän ammattilaisia, olemme mekin kaikki hyvin erilaisia ihmisiä ja persoonia, ja juuri se meidän erilaisuus on rikkaus, joten sarjasta löytyy varmasti samaistumispintaa moneen lähtöön. Sen voin luvata, että positiivista tyttöenergiaa ja inspiraatiota ei tästä ohjelmasta puutu! Se mitä kaikkea muuta hauskaa ja jännää ohjelma pitää sisällään, selviää teille sitten huhtikuussa. ;)

Kuvankaappaus 2015-1-9 kello 0.43.48
Kuvankaappaus 2015-1-9 kello 0.43.48

Mahtavaa viikonloppua ihanat kamut!

Haleja

<3:Venla

Kuvat: Olga Poppius

Kommentit (26)

ulla
5/26 | 

Olipas mukava uutinen :) Mahtavaaa . Onnea uudelle sarjalle.
Tulee varmasti mun lemppari ohjelma :D .

7/26 | 

Aivan huikea juttu, Venla!
Tosi kiva päästä katsomaan uutta sarjaa. Ja mikä parasta, tästä se kaikki vasta alkaa. Mitä kaikkea ihanaa, edessäsi vielä onkaan <3

9/26 | 

Hyvä Venla!! :) En malta odottaa että sarja alkaa! Oot upee mimmi ja mahtavassa tikissäkin vielä, oot todella ansainnut tuon! :)

Ihanaa viikonloppua <3

emilia
11/26 | 

Moikka Venla! Mää oon lukenu sun blogia nyt jonku aikaa ja tää on yks mun lemppareista mut en oo koskaan kommentoinut. Mutta nyt kommentoin että tää sun blogi on aivan mahtava! ♡ Sun blogista tulee aina hyvä mieli ja oon saanu sulta paljon treenimotovaatiota:) Oot tosi ihanan oloinen ihminen♡
Kiitos tästä blogista!♡

Veera
13/26 | 

Siis aivan mahtavaa! Onnea uudelle sarjalle. :) En nyt millään malttaisi odottaa huhtikuuhun ;P

Sara
17/26 | 

Hei voisitko kertoa että mistä sun housut on ostettu jotka sulla on tuossa mökkitreenipostauksessa?

21/26 | 

Onnittelut! Jee tosi kivaa, odotan kans innolla että toi uus sarja alkaa! Ja hienoa, jos ton myötä voi vähän muokata ihmisten käsityksiä fitneksestä, joka kieltämättä särähtää joidenkin ihmisten korviin jotenkin negatiivisesti.

Ihanat vaatteet sulla noissa jälkimmäisissä kuvissa, ja tollaset värit sopii sulle hyvin. :)

riitu
23/26 | 

Moi ja kiitokset upeesta blogista! Löysin tämän syksyllä ja tuli kyllä tarpeeseen; saan tästä piristystä, positiivisuutta ja innostusta omaan arkeen. Aloitin treenaamisen nollasta (olen aina ollut laiha, ei lihaksia) viime kesänä ja rauhassa oon aloitellut. Tälle vuodelle onkin sitten vähän korkeammat tavoitteet, kun on perustiedot ja taidot saatu kuntoon. Tulee ohjelma siis juuri paikalleen :) Kiitos <3

Miina
25/26 | 

Moikka Venla! Moni haluaisi tietää mikä on musiikkina treenipäiväkirjojen taustalla!? Kiitos jo etukäteen! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vuoden 2014 kohokohtia:

  • Tammikuussa reppureissattiin Meksikossa, nähtiin ja koettiin yhtä sun toista, ikimuistoinen matka.
  • Ostettiin alku keväästä oma koti, tilava kolmio, joka rempattiin lattiasta kattoon täysin oman näköiseksi.
  • Kesällä perheemme kasvoi yhdellä persoonalla, kun eloamme saapui rikastuttamaan maailman rakkain otus Mulan.
  • Syksyllä sain mahtavan työtilaisuuden, johon oli tartuttava, ja blogini siirtyi Indiedayssille.
  • Lokakuussa blogini valittiin Vuoden inspiroivimmaksi hyvinvointi blogiksi Blog Awardseissa.
  • Olen saanut jälleen toteuttaa intohimojani ja tehdä koko hienon vuoden useampia töitä, joita rakastan.
  • Koen, että olen nauttinut, oppinut ja kasvanut.
  • Haluan kiittää kaikkia upeita yhteistyökumppaneitani, joiden kanssa olen saanut työskennellä kuluneen vuoden aikana.
  • Ennen kaikkea olen saanut viettää ainutlaatuisia hetkiä, niin uusien kuin vanhojenkin rakkaiden ystävien ja läheisten kanssa, olette korvaamattomia.
  • Haluan kiittää lukijoitani, jotka päivä toisensa jälkeen jaksavat ilahduttaa minua kannustuksellaan, sähköposteillaan ja kommenteillaan. Olette mielettömän ihania ihmisiä, muistakaakin se!

Tehdään kaikki ensi vuodesta vähintään yhtä upea, kuin tästä edellisestä.

Eletään täysillä ja hetkessä, nautitaan.

IMG_0231
IMG_0231

 

IMG_0984
IMG_0984

työtaso
työtaso

SONY DSC
SONY DSC

10387420_800779549941909_962762154707162933_n
10387420_800779549941909_962762154707162933_n

kesäkuva2014
kesäkuva2014

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

IMG_7421
IMG_7421

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

IMG_7287
IMG_7287

IMG_7325
IMG_7325

SONY DSC
SONY DSC

IMG_7197
IMG_7197

IMG_1749
IMG_1749

10606174_826341147385749_960138168287162278_n (1)
10606174_826341147385749_960138168287162278_n (1)

blogi voitto
blogi voitto

Kuva: Jim Bergström

hyvinvointiblogi
hyvinvointiblogi

Kuva: Jim Bergström

IMG_8082
IMG_8082

IMG_8104
IMG_8104

IMG_8240
IMG_8240

mtvhusu
mtvhusu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HAPPY NEW YEAR!

Onnellista Uutta Vuotta kaikille rakkaille lukijoilleni!

<3:Venla

Kommentit (39)

Annukka
1/39 | 

Olet kyllä ihan uskomattoman inspiroiva ja ihailtava ihminen. Löysin postauksistasi motivaatiota terveitä elämäntapoja kohtaan, ja vuosi 2015 on pyhitetty aivan varmasti terveellisemmälle ja positiivisemmalta elämälle. Kiitos, ja ihanaa uutta vuotta Venla! <3

Annukka
2/39 | 

Niin siis *positiivisemalle elämälle! :D Unohtui myös sanoa, että toivottavasti pysyt aina tuollaisena energisenä ja valoisana etkä muutu koskaan! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
3/39 | 

Kiitos, kun olet ollut jakamassa tätä blogivuotta kanssani<3 Mielettömän ihana kuulla! Upeeta Uutta Vuotta sulle Annukka :)

Miisa
6/39 | 

Hyvää uutta vuotta sinulle Venla ja kiitos opettavista, kannustavista ja iloisista postauksista!♡
Sulla on ihanan rento asenne eri asioiden suhteen ja olen jopa vähän kateellinen asiasta koska itse en osaa ottaa rennosti ja stressaan aika paljon , mutta aina kun sun postauksia luen niin tulee jotenkin rauhallinen fiilis joten kiitos !

Eveliina
10/39 | 

Oot niin kaunis ja inspiroiva ihminen ainakin liikunnan suhteen! Onnellista ja parempaa uutta vuotta 2015!:)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
13/39 | 

Kuvaan Canon 1000D, johon mulla on useampi objektiivi. Ja Olympus E-PL7 45mm/1.8f ja 14-42mm/3.5-5.6f ja silloin tällöin käytän myös Sony NEX5. :) Kaikki on ollu hyviä! Vaihtelen niitä tilanteiden ja kuvattavien kohteiden mukaan. Ihanaa Uutta Vuotta sulle Anna! :)

Anniina
14/39 | 

Inspiroiva ja hieno blogi sulla! Voisitko joskus tehdä videoita? Ja olen jaksanut sun blogin inspiroivana vähän urheilla mutta taas jäänyt selkävaivan takia. Haluaisin kysyä, että onko sinulla jäänyt treenaaminen joskus ehkä pidemmäkksikin aikaa jonkin vaivan takia? Kiitos tästä blogista ja että olet hienosti vetänyt roolisi salkkareissa! Hyvää uuttavuotta! ❤️

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
15/39 | 

Voi kiitos Anniina! <3 Jouduin kerran olla jonkin aikaa treenaamatta alakroppaa, koska loukkasin polveni. Mutta ennemmin malttaa parannella ihan rauhassa, eikä ota liikunnasta stressiä, tärkeintä, että tulee kuntoon. Kyllä sitä sitten ehtii taas liikkua! Paranemisia ja upeeta Uutta Vuotta sulle! :)

ulla
16/39 | 

Huikea vuosi sinulla :)

Ja oikein ihanaa tätä alkanutta vuotta . Jatka samaan pirteään, positiiviseen malliin ;)

Paula
18/39 | 

Kiitos Venla tästäkin vuodesta! Olen sanoinkuvaamattoman iloinen ja onnellinen, ehkä tunnen olevani myös hieman etuoikeutettu koska olen lukenut blogiasi jo kauan ja kaikki postauksesi inspiroivat vaan niin kovasti. Tämä on vaikuttanut elämääni monelta osin, positiivisesti tietenkin! Testailen kotitreenejäsi, ruokaohjeitasi ja saan uutta virtaa blogistasi jopa salille!

Sanat eivät riitä. Kiitos Venla. Olet kyllä superhuippu! ♥

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
19/39 | 

Oi, et tiedä miten paljon tämä kommentti ilahdutti. Tuli ihan kyyneleet silmiin <3 Olen niin otettu. Todella iso kiitos sulle Paula! Mielettömän hienoa, että löytyy sunlaisia ihmisiä, jotka jaksaa kannustaa muita! t. kiitollinen

hanna
22/39 | 

moi! sun blogi on parhain mitä tiiän!! ihanaa vuotta sulle:) nyt kysynki ku sain ton merkkiset housut poikaystävältä lahjaks mitkä sulla on tossa kuvassa jossa on pinkkipaita, että onks ne mulle liian pienet ku niistä näkyy läpi joistai kohin. mulla on muutki treenihousut kokoa s niiku noiki mut nii, näkyyks sulla läpi yhtää noista tai muista jos on samanmerkkisiä?

Anni
24/39 | 

Tästä blogista on tullut ehdottomasti yks lemppareista ! Sun postaukset ja iloiset ihanat kuvat saa aina niin hyvälle tuulelle ♥

28/39 | 

Onnellista uutta vuotta myös sinulle Venla! Olen jo pidemmän aikaa seurannut blogiasi, mutta jostain syystä kommentoin ensimmäistä kertaa vasta nyt.

Olen ihastellut elämäntyyliäsi ja ennen kaikkea siihen liittyvää positiivista asennetta. Olet meille monelle nuorelle naiselle ihan hurjan hyvä esimerkki. Jatkathan samaan malliin ja tsemppiä tulevaan vuoteen!! <3

<3: Nina Janika (http://ninajanika.blogspot.fi)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
29/39 | 

Kiitos paljon, kun kommentoit nyt Nina Janika, se ilahdutti suuresti! <3 Olen todella otettu. Kiitos kannustuksesta ja palautteesta. :)

Hellu
30/39 | 

Hei Venla ja kiitos ihanasta blogista! Olet todella valloittava tyttönen ja monelle suuri inspiraation lähde. Siksi tuntuukin, että minun on pakko sanoa tämä ääneen: vaikka oletkin minusta ehkä yksi Suomen fitnessmaailman kauneimmista naisista, huomaan että olet laihtunut jonkin verran viime syksyn aikana. Ehkei sinusta itsestä tunnu siltä, mutta kuvista näen samanlaisen kehityksen mikä itselläni oli. Omalla kohdalla liikunta ja muu elämä vei niin mennessään, että pakkolepoa tuli lopulta 1,5 vuoden verran. Sitten lähdettiin taas alusta. Tätä taukoa en halua sinulle enkä halua, että koskaan menetät energisyytesi ja positiivisen elämänasenteesi. Siksi neuvonkin, että muista myös lepo ja riittävä, ravitseva ruoka :) Vaikka itse luuulin syöväni hyvin ja paljon, ei se ehkä ollutkaan totuus eikä lepo (=1/2h päivässä facebookissa) riittänyt korjaamaan kehoani päivän rääkiltä.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
31/39 | 

Omalla kohdallani kehon mahdolliset muutokset saattavat johtua vaihtelevista treenitavoistani. Aiemmin tavallaan bulkkasin ja treenasin pelkästään salilla, enkä juuri ollenkaan aerobista. Nykyään pyrin tekemään monipuolisia treenejä ja salin lisäksi myös silloin tällöin aerobista. Mutta ymmärrän kyllä hyvin, mitä tarkoitat, ja tiedän, että ajattelet vaan parastani. Kiitos siis muistutuksesta, koskaan ei voi tarpeeksi korostaa riittävän levon ja ravinnon määrää! Olet ihan oikeassa! Joten kiitos palautteesta <3

AS
32/39 | 

Moikka Venla! :) Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja näin siellä kuvia Mulanista. Aivan valloittavan näköinen tapaus. ;) Ja aloinkin pohtia minkä rotuinen Mulan on..? Minulta ja avomieheltäni löytyy kotoa amstaffi ja jotain samaa näköä heissä kyllä on, mutta en ole varma...

E
34/39 | 

Moikka! Olisin itse kiinnostunut aloittamaan treenailun kuntosalilla, ja tavoitteena olisi lähinnä pitää peruskuntoa yllä. Oon 16 vuotias ja tässä mietin että osaisitko antaa jotain vinkkiä miten mun kannattaisi aloittaa treenailu? Kun itse aloitit niin mistä sä sait lisää tietoa kaikesta:-)? Kiitos jo etukäteen!

Teppo
35/39 | 

Kiitos Venla kuluneesta vuodesta ja monista iloisista hetkistä sun kuvia katsellessa!
Olisitko niin ihana, että jaksaisit tehdä tänne jonku pepputreeni tai muun kotitreeni
postauksen, niin alkais vuosi mukavasti ;)

Henna
36/39 | 

Hyvää alkanutta vuotta! Haluaisin esittää toiveen postauksesta: sun päivän ruokailut? koska oot niin upeen näkönen, että olis mielenkiintoista tietää minkälaisista aterioista sun normaali päivä koostuu.

37/39 | 

Hyvää uutta vuotta! Olen joskus aikaisemminkin lukenut blogiasi, mutta nyt täytyy taas alkaa tehdä niin aktiivisemmin, kun kaipaan terveellisemmän elämäntavan omaksumiseen motivaatiota ja inspiraatiota. Täältä sitä takuulla saa! :)

Jenny
38/39 | 

Moi ! Näyttää tuossa ylimmässä reissukuvassa, kuin sulla olisi rastat ;D ei pahalta näytä ollenkaan haha :) Aivan äärettömän hieno fiilis välittyy tuosta uima-allas kuvasta, kuinka sait otettua ettei ketään ollut muita tuolla samaan aikaan ? :D mukavaa vuotta 2015 sinulle !

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram