Kirjoitukset avainsanalla lauttasaari

Hei ihanat ihmiset!

Nyt on tapahtunut taas niin kivoja asioita, elämän pieniä suuria iloja!

Kuvat kertokoot enemmän.

IMG_1654
IMG_1654
IMG_1656_2
IMG_1656_2

 

 Hyvä päivä lähtee käyntiin kunnon maukkailla aamupalaherkuilla. Aamupalaksi:rahkaa, mustikoita, mysliä, tuoreita mansikoita ja kookosöljyä. Lounaaksi perusmättö:tunamunapähkinäsalaattia. :D

IMG_1661
IMG_1661
IMG_1868
IMG_1868

Käytiin Veeran ja Iidan kanssa piiiiitkästä aikaa  Lauttasaaren vanhassa lempparipaikassa, Casa Mare -ravintolassa. Vakkari suosikkiannos: vuohenjuustokanaa ja risottoa. 

IMG_1898
IMG_1898

 

Rannallakin kävin hetken imemässä D-vitamiinia itseeni. Uuden bikinien alaosan olen tilannut netistä, yläosa on Espritistä.

IMG_1974
IMG_1974
IMG_1979
IMG_1979

Viikonloppuna käytiin Inkoossa arskailemassa ja matkanvarrella poikettiin lounaalle, Haukilahden ihanaan rantaravintolaan. 

IMG_1983
IMG_1983

IMG_2005
IMG_2005

I Believe i can fly.

IMG_2010
IMG_2010
IMG_2011
IMG_2011

Lihastenkasvua ei voi estää :D Muistaa vaan syödä ja levätä tarpeeksi.  

"Make it a lifestyle, not a duty."

IMG_2113
IMG_2113
IMG_2076
IMG_2076

 

"EARNED, NOT GIVEN." WORD! 

 

IMG_1953
IMG_1953

IMG_2127_2
IMG_2127_2

Tätä Fastin toffee puddingia, kun sekoitatte esim. rahkan joukkoon lisäprotskuksi, siihen sekaan vähän maitoa ja kirpeitä puolukoita tai raikasta ananasta, niin ai että mitä herkkua syntyy. :P

IMG_2140
IMG_2140
IMG_2146
IMG_2146

Leffassakin on tullut käytyä muutamaan otteeseen, kun nää kesäyöt on sen verran hämääviä, ettei meinaa uni tulla, niin on hauska keksiä milloin mitäkin aktiviteetteja. Käykää katsomassa Thor Heyerdahlin uskomatonta seikkailua kuvaava Kon-tiki -elokuva. Ehdottomasti paras näkemäni elokuva pitkään.

 Golf rangellekin eksyttiin lätkimään palloja tässä toissa iltana. Vitsi miten hauskaa ja hyvää hermojen hallintaa, parantaa hyvin keskittymiskykyä ja mieli lepää. Taisin eka löydä jollain aloittelijan tuurilla, kun osu heti ensimmäisellä ja vieläpä hienosti lensikin..mutta heti kun keskittyminen herpaantui, niin johan alkoi mailatkin lentää pitkin ruohikkoa. Onneks oltiin rangella iltaaikaan, niin säästyttiin henkilövahingoilta, sen verran vaihtelevasti ne pallot lähti eri suuntiin. ;) Hauska laji, vaikken harrastusta siitä ehkä itelleni tekiskään, ..ainakaan vielä. 

Viime viikolla pääsimme myös mm. yhdessä muiden ystävieni kanssa näkemään upean Lauran kauniin vastasyntyneen tyttöpienokaisen. Viikonloppuna tuli pyörähdettyä myös lasten synttärikutsuilla.  Kuulkaas kyllä oli hieno smurffikakku ja muffinsseja! Wau! Siitä onkin aikaa, kun oon viimeksi ollut kunnon kakkukekkereillä. :D 

IMG_2156
IMG_2156
IMG_2158
IMG_2158
IMG_2159
IMG_2159
IMG_2161
IMG_2161
IMG_2163
IMG_2163
IMG_2166
IMG_2166

Eilen suunnattiin iltasalaateille  ja pihveille kesäiseen Porvooseen. Rakastan niitä katuja, sinne vois vaikka muuttaa, on se sen verran idyllinen paikka.

Katsokaas mitä sain työtovereiltani:

IMG_2144
IMG_2144
IMG_2143
IMG_2143

Ibero ja Jasmin Hamidin, Kirsi Ståhlbergin ja Mia Ehrnroothin muodostama Tesian julkaisevat elokuussa yhteisen korusarjan. Korusarja koostuu kolmesta kaula- ja rannekorusta. Jokaisesta korusta löytyy rohkaiseva sanapari, sekä eriväriset kristalli- ja helmiriipukset. Aivan mahtava idea ja tapa muistuttaa naisten- ja ihmissuhteiden tärkeydestä.Teilläkin on mahdollisuus käydä elokuussa haalimassa itsellenne mieluisin koru K-Citymarketeista ja Anttiloista ympäri Suomen, sekä Iberon verkkokaupasta tai Helsingin Lasipalatsin Ibero Boutiquesta. 

Kiitän ja toivotan onnea Tesian kolmikolle, älyttömän upea juttu! :)

 

Pakko vielä lopuksi lausua muutama sana teille blogiani lukeville lapsille:

Olen tästä varmaan kohta jo kyllästymiseen asti jauhanut, mutta ihmiset rakkaat herätys nyt! Olen vastaanottanut taas aivan liikaa maileja, myös hyvinkin huolestuttavan nuorilta lapsilta, jotka ovat kertoneet muutenkin jo harrastavansa liikuntaa paljon, mutta uusimmaksi ongelmaksi on muodostunut se, ettei lihasmassaa saada kartutettua. Ei tähdä tästä kuntosalitreenailusta uuden sukupolven syömishäiriötä!!! Minusta ei voi tarpeeksi painottaa, että LAPSET OLKAA LAPSIA! Leikkikää ja harrastakaa. Esimerkiksi 12-vuotias taitoluistelijatyttö aivan varmasti liikkuu tarpeeksi, lähinnä pitäisi muistaa syödä riittävästi, kun on vielä kasvuiässä. Eikä suinkaan huolehtia siitä, miten kotona saisi treenattua raskaan lihaskuntotreenin, kun ei sinne kuntosalille vielä pääse. Muistakaa, että siihen on hyvä syy, miksi jäsenyyksiä ei myönnetä liian nuorille.

Minusta on toki ihana kuulla, että blogini innostaa liikkumaan kaikenikäisiä, ihan lapsista äiteihin ja mummoihin. Mutta liikunnasta ei saisi tehdä pakkomiellettä, varsinkaan jos syyt ovat pelkästään ulkonäkökeskeisiä. Tottakai kropassa havaittavat muutokset palkitsevat ja vaikuttavat oloosi, mutta tärkeintä on kuitenkin TERVEYS ja se positiivinen energia, mitä liikunnasta saa, kun sitä harrastaa sopivassa määrin. Lapsukaiset, te saatte jo terveen liikunnallisen pohjan, kun esimerkiksi harrastatte jotain joukkue- tai yksilölajeja, tai jos sellaiset eivät houkuta, niin pidätte huolen, että leikitte ulkona ja harrastatte hyötyliikuntaa. Itse keskityin pienenä pelaamaan sählyä viikoittain, sekä leikkimään ja juoksemaan pihalla partiossa, sen lisäksi tanssiminen on aina ollut lähellä sydäntäni, ja kuten olen aiemmin kertonutkin, nautin suunnattomasti disco- ja showtanssin harrastamisesta, mikä selkeesti on vaikuttanut kroppani hallintaan, ja luonut terveellistä liikunnallista taustaa. Minusta on hienoa panostaa ystäviin, nauttia elämästä ja hoitaa koulut kunnialla, siinä sivussa ehtii kyllä sisällyttää arkeen  sopivasti liikuntaa, mikä tukee näitä kaikkia muita osa-alueita toteutumaan paremmin. Keskitytään asioiden suorittamisen sijaan, elämästä nauttimiseen.

Lapset, ja te aikuiset yhtälailla: uikaa, pyöräilkää, ulkoilkaa, pelatkaa sulkkista tai vaikka tennistä, ja leikkikää pihalla kamujen kanssa. Niin mä ainakin aion tehdä. Eritoten leikin pihalla. Ikuinen lapsi kun olen. 

 Loppuun vielä mainostusta, jos haluat parantaa ihoasi rantapäivän jälkeen. Itse ainakin todennut hyväksi! Kokeile kylmäpuristettua Aloe vera -geeliä rauhoittamaan ihoasi.

<3:Venla

Kommentit (40)

1/40 | 

Hyvä, kun suhtaudut asianmukaisesti noiden nuorten ihmisten viesteihin. Arvostan kovasti sitä, että tuot asian näin suoraan julki, jolloin se menee varmasti paremmin perillekin :) Olen ihan samaa mieltä, että lasten pitää nauttia vielä liikunnasta ja tehdä sitä mikä on kivaa ja mistä nauttii. Eikä keskittyä ulkonäköön. Surettaa oikein, miten yhä nuoremmat keskittyvät pelkästään ulkonäköönsä ja siitä on tullut kaiken keskipiste. Itse kun on vielä 12 vuotiaana leikkinyt nukeilla ja juossut pitkin metsiä kirkkistä ja ties mitä leikkien.

Milla
2/40 | 

Hieno kirjoitus Venla!
Sanomaasi tukee, täydellisesti, runsaat ja herkulliset kuvat terveellisistä ruuista!

Sari
3/40 | 

Hyvä kirjoitus, taas kerran! Ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen: mitä mysliä käytät? :)

Ansku
4/40 | 

Mahtavassa kunnossa olet! Niin motivoivaa ja kannustavaa tekstiä, jota kuvat täydentää muistuttaen myös ruoasta ja levosta. :) Montako treeniä teet viikossa? Onko sulla oma PT?

ww

Mun onkin pitkään pitänyt kysyä, onko sulla omaa personal traineria! Kun sulla ei siis tällä hetkellä ole, niin onko sulla jossain vaiheessa ollut, vai mistä olet saanut kaiken tietotaitosi liikunnan ja ruokailun suhteen? Olet nimittäin NIIIN uskomattomassa kunnossa, että kiinnostaisi tietää, kenen neuvoilla olet saanut itsellesi tuollaisen unelma bodyn treenattua? :D

jenni
5/40 | 

Juurikin löysin blogisi, joten tuoreimmat jutut olen lueskellut/katsellut läpi. Mutta heti tullut sellainen iloinen fiilis tästä. Minäkin siitä kiitosta annan, että sulla on kaikenlaisista ruokakuvia ja kuvia myös rentoilusta, se on todella tärkeää ( ja ehkä kivaakin vastapainoa;) ) ! Hyvä, että teet selväksi, ettei lasten ja nuorten kannata vielä stressata lihasmassasta tms. Samaa mieltä olen asiasta. Aioin jatkaa tätä blogisi seurailua ja toivottavasti saan vielä lisää hyvää fiilistä ja kipinää, niin että itsekin saisin aloitettua saman harrastuksen.

Oikein mukavia kesäpäiviä sinulle ja paljon hyvää fiilistä! :)

Elli
7/40 | 

Juuri näin Venla! Komppaan viimeisintä.
Kovempaa lihasmassaa ja voimaa kehittävää harjoittelua ei ole järkevää aloittaa ennen murrosikää (ja yksikään 12-vuotias ei ole murrosikäinen). Syynä tähän on ensinnäkin se, että voima ja lihasmassa eivät kehity tässä vaiheessa moneen muuhun ominaisuuteen nähden hyvin mm. siitä syystä, että hormonaalisen toiminnan kasvu ei ole tässä vaiheessa saavuttanut huippua. On erittäin tärkeää muistaa, että luuston kasvu on ennen murrosikää ja murrosiässäkin vielä epäkypsässä vaiheessa.
Tässä vaiheessa kova voimaharjoittelu ylikuormittaa luiden apofyysejä, josta voikin sitten seurata pituuskasvun alun hidastumista, murrosiän alun hidastumista ja ennen kaikkea erittäin kivuliaita luutumisalueiden kiputiloja! Luuston kasvu voi toistuvan ylikuormituksen takia hidastua! Selän nikamien päätylevyt voivat muuttua ylikuormituksen seurauksena, kuin myös nikamakaaret voivat murtua tai vaikka välilevy revetä. Nuoren ihmisen vartalo ei myöskään siedä korkeita maitohappoja samalla tavalla, kuin murrosiän ylittäneen ihmisen. Kaikki tämä vaikuttaa lopulta aineenvaihdunnan kautta sisäelimiin ja hermostoon negatiivisesti!
Aikaa on muokata kehoa sitten vaikka koko elämä, mutta nuoret, pysykää niissä "hauskoissa" harrastuksissa vielä! Voimaharjoittelua voi tehdä vaikka oman kropan painolla ja kehonhallinta -harjoitukset ovat tärkeitä! Anteeksi kamala saarnaaminen, mutta tämä asia huolestuttaa koko ajan enemmän :/

I
8/40 | 

Toi mitä sanoit noista lapsien (ja miksei aikuistenkin) treenaamisesta ja viesteistä on ihan totta! Muutenkin nykyään tuntuu, että lapset ei osaa enään olla lapsia. Tuolla kaduilla näkee kuinka ala-aste ikäset LAPSET menee ties mitkä iphonet ja järkkärit kädessä, hirveet meikit naamassa ja kuvittelee olevansa jotenkin niiin aikuisia. Ite olisin onnellinen jos saisin edes päivän olla se ala-aste ikänen lapsi ja nauttia siitä ns. vapaudesta, kun suurin murhe oli se, että mitä tälläkertaa pukee barbille/nukelle päälle. :D Leikkiikö nykyajan lapset ees millään barbeilla tai pikkuautoilla? Jotenki tuntuu, että kaikilla on just ne tabletit kädessä ja niitten välityksellä katotaan netistä lasten ohjelmia (jotka nekin on muuten nykyään ihan kauheita sota- ja robottihommia..).

Tää sun blogi on muuten hirveen aito, jotenkin tän välityksellä tajuaa, että sä oot oikeesti ihan elävä ihminen etkä mikään salkkari-Heidi. :D Ja muutenkin vaikka täällä onkin pääasiassa näitä treenikuvia, niin laitat myös noista ruuistakin kuvia ja oot hyvänä esimerkkinä muille (jopa niille lapsillekkin, ne ei vaan välttämättä tajua sitä vielä) ja ns. muistutat siitä, että pitää myös muistaa syödä kunnolla! Hups, tulipa tästä pitkä viesti, mutta hyvää kesää sulle! :)

Rachel
9/40 | 

Nuorten arvomaailmassa saattavat valistuksen sanat kaikua kuuroille korville, ja joskus meidän fiksujen aikuisten onkin hyvä pohtia asioita laajemmasta näkökulmasta. Varsinkin näinä internetin aikoina trendi-ilmiöt päätyvät väistämättä yhä useammin osaksi yhä nuorempien kulttuuria. Suuren suosion saavuttaneista fitness-elämäntapablogeista nuorelle ensisijaisesti välittyvä viesti on selkeä: "fit is the new skinny". Kärjistetymmin fitness-buumi on hieman paradoksaalisestikin ehditty nimetä jopa uudeksi anoreksiaksi. Kuten alussa jo mainitsin voidaan esimerkiksi miettiä minkälaisen viestin kyseisten blogien kuvamateriaali antaa ja onko se ristiriidassa teksteissä välitettävien arvojen kanssa. Monesti tulee sellainen olo, että bloggaajilla on itselläänkin hieman puurot ja vellit sekaisin, ja ihmekös tuo sillä nuoriahan ovat useimmat vielä itsekin.

Aniella
10/40 | 

Tää sun blogi on kyllä motivoiva ja ihailen sun innostusta liikuntaa kohtaan!

Nykyaikana on vaan kauheat paineet ulkonäöstä. On hienoa, että sä et näitä paineita aiheuta lisää, olet aikuinen ja kehotat lapsia olemaan lapsia, oikein! Mutta muuten, joka paikassa puhutaan laihduttamisesta, terveellisestä ruuasta, ylipainosta jne. Lapsille iskee todennäkösesti paineet, ymmärrettävästi. Tiedän sen, että me ollaan aika lihava maa ja ylipaino lisääntyy jatkuvalla syötöllä, mutta tuollainen turha höösääminen aiheesta tuottaa vaan lisäpaineita. Tää ei ollut moite sulle vaan muuten Suomen toiminnalle. Sulle erityiskiitos tästä blogista, ihana kuulla sun kuulumisias jne! Onko Saralla muuten vielä blogia?

Ihanaa kesää Venla!

Emmi
11/40 | 

No huh aivan ihana blogi.. Jonkun aikaa jo olen tätä seuraillut ja ihan koukkuun jäänyt. Ruoka- ja treenikuvat on ihan huippuja ja myös lisää päivän asu-kuvia saisi olla. :P
Aina kun tän blogin avaan silmilleni niin oma treenimotivaatio vaan kasvaa, kiitos!

Terveisin,
Uusi fanisi :)

maija
14/40 | 

Puhut asiaa! :D
Ihan omakohtaisena kokemuksena sanon, että tällaiset fitness-tyyliset blogit kyllä saavat nuoren mielen vähän pyörälle. Itse olen 14-vuotias ja parantumassa kolmen vuoden anoreksiahelvetistä. Kun ajatukset ovat vieläkin hyvin sekavia ja ristiriitaisia, meinaa usein tulla mieleen että 'hei, tämähän tuntuu hyvältä! terveellinen ruokavalio ja liikuntaa!' tosin, minun itse pitää se tajuta, ettei tällainen elämäntapa ole minulle vielä ajankohtainen ja tässä tapauksessa edes terveellinen. Anorektinen puoli kuitenkin rupeaa lietsomaan sairautta, se on huomattu. Haluaisin vihdoin oppia elämään jälleen. Nauttia siitä. Ja sen eteen tehdään työtä, kyllä sitä vanhempanakin kerkeää käymään salilla ja harrastaa lihaskuntoa. :)

Vaikka blogisi aihe ei ole juuri nyt suurimmalta osaltaan minulle ajankohtainen, tätä on niiin mukava lukea! Sulla on viisaita mielipiteitä ja oot muutenkin niin symppis! Tää antaa mulle paljon tsemppiä - elämästä voi ja PITÄÄ nauttia! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Oi aivan vallan ihana kuulla! Ja nimenomaan, keskitytään elämästä nauttimiseen! Tsemppiä mielettömästi sulle, ihanaa kesää! <3

Ida
15/40 | 

Kirjotat todella tärkeästä asiasta ja siitä ei totisestikaan voi puhua liikaa. Kävimme kerran mieheni kanssa pienemmän paikkakunnan uimahallin kuntosalilla, jossa oli noin 12 vuotiaita tyttöjä "treenaamassa". Siellä he innoissaan huuteli poltettuja kaloreita, vaikka eivät laitteita osanneet edes käyttää saati että olisivat olleet edes riittävän pitkiä niitä käyttämään.

Sulla on muuten todella inspaava blogi, täältä saa hyvää motivaatiota ja vinkkejä sekä hyviä ruokaehdotuksia. Kiitos niistä :) Käytätkö muuten ikinä soijatuotteita (esim. soijarouhe) lihan korvikkeena?

Sanna
16/40 | 

Moi! Aloin juuri lukea blogiasi. Tämä näyttää tosi hyvältä ja kivalta blogilta. :) On pakko kysyy: seurusteetko ton Markku Pullin(kirjoitinkohan oikein... :D) kanssa? :)

Laura
17/40 | 

Laittaisitpa isompia kuvia. Noita pieniä on niin vaikea tihrustaa. Kiitos kivasta blogista, olet positiivisuuden ruumiillistuma.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Jostain syystä ne näkyvät tässä pienempinä, vaikka ovat ihan samankokoisia, kun aikaisemmassakin blogissani. :/? Selvitän asiaa.. Kiitokset :D

18/40 | 

Morjens! Sulla on ihan mahtiblogi. Uskon, että monet on avanneet silmänsä urheilulle ja oman kunnon ylläpidolle ihan eritavalla, kun ovat lukeneet sun juttuja ja huimaa kehitystä. Liikunnan ei pidä olla pakkopullaa, jolla yritetään laihtua ja jätetään aterioita väliin samaisesta syystä - EI - vaan juuri kuten sinä teet. Juuri näin! :)
P.S. Olisi kiva, jos sun kuvat olis vaikkapa yhtä - tai jopa kahta - kuvakokoa suurempia blogissa, vaikka ovatkin kännykkäkuvia. Näyttävät kuitenkin kelpolaatuisilta!
Jatka samaan malliin! Kivaa kesää ja rutkasti motivaatiota sulle. :)

Anna
19/40 | 

Kiva nähdä kuvia kunnon terveellisestä ruuasta ja runsaan kokoisista annoksista, eikä niitä iänikuisia kanafileitä ja joka ikistä raejuuston nokaretta joka on vaa'alla punnittu! Vaikutat todella fiksulta nuorelta naiselta, jatka samaan malliin!

21/40 | 

Olet taitava kirjoittaja! Hirvittää, jos tosiaankin 12-vuotiaat miettivät kirjoituksessasi mainitsemiasi asioita.. Mutta sitten positiivisiin juttuihin! Olet inspiroinut minua liikkumaan, ts. käymään salilla. En ole koskaan aikaisemmin nauttinut salityöskentelystä, mutta nyt en tiedä mitä tekisin ilman! Tällä hetkellä lihaksen kasvatus menossa ja sen jälkeen pienelle dieetille. Olen tehnyt kokonaisen elämäntapamuutoksen!

http://mbabysteps.blogspot.fi/

Annika
22/40 | 

Tämä siun blogi on ihan mahtava ja inspiroinut minua älyttömästi!:) oon nyt reilun kuukauden seuraillu sinun treenejä ja juttuja ja tajunnu, miten ite oon päästäny lihakseni surkastumaan ja kunnon vähän repsahtamaan. Vielä muutama vuosi sitten olin tikissä kunnossa ja nyt tätä lueskellessani oon muistanu miten hemmetin hyvä fiilis sillon oli itsestään :) siispä varasinkin ajan personal treinerille, jotta saisin taas kroppani kuntoon ja samanlaisen ilosen hymyn naamalleni sen seurauksena, ku sulla :) zumbat ja muut jumpat on vieny miut mennessään, mut nyt on päästävä salille kunnon lihastreeniä tekemään vastapainoksi! Näytät tosi hyvältä ja aion pyrkiä samaan itsekin! Kiitti inspiraatiosta! Kauanko oot treenannut ahkerasti ja kuinka nopeasti alko näkyviä tuloksia syntymään, kun treenailun aloitit? Ihanaa kesää sulle!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Vuoden/ päälle puolen vuoden sisällä on tullut hyvin tuloksia, kärsivällisyyttä vaan, niin niitä tuleekin jo yhtäkkiä huomaamatta. Ja mikä tärkeintä, ei ne tulokset vaan se positiivinen energia ja mahtava fiilis! :) ihana kuulla, jos innostus palasi, tsemppiä ja treeni-iloa, sekä upeen aurinkoista kesää sulle! :)

Mixuli
23/40 | 

Tosi kypsästi ja fiksusti kirjoitat Venla ja rohkaiset lapsia oikeanlaiseen liikuntaan ja olemaan lapsia ! Isot ropsit siitä sulle :) Olet upean näköinen nuori nainen ja noi merenneito-hiukset on kauniit ! Jatka samaan malliin ;)

Vivian
24/40 | 

Sun blogis on ihan mahtava ja on motivoinut mua tosi paljon! Mutta pakko kysyä että mistä netistä sä oot tilannut noi sun bikinien alaosan?:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime viikko koostui laatuajasta, upeista ystävistä ja sukulaisista.

IMG_1056
IMG_1056
IMG_1071
IMG_1071

Ninan kanssa kesäiltaa viettämässä edellisen kotini maisemissa, Lauttasaaren rannassa.

Erikan kanssa nautittiin auringosta Aurinkolahden rannalla. Tuli kesäfiilis! Omnom kylmäsavulohisalaattia. Joutsenkin tuli meidän meininkejä yytsimään.

IMG_1119
IMG_1119
IMG_1126
IMG_1126
IMG_1141
IMG_1141

Arjen kiireen keskellä on mahtavinta hetkeksi pysähtyä ja hengähtää rakkaiden ystävien kera. Joidenkin ihmisten kanssa sitä vaan tulee niin hyvä olo. Naurattaa niin, että vatsaan sattuu. Huumori menee yksiin, lietsotaan toisissamme hepuleita, kuunnellaan, ja voidaan olla vaikka hiljaa. Tosin harvoin niin käy, kun on meistä kyse :D  Ympäröikää itsenne ihmisillä, jotka tuottavat teille iloa ja hyvää mieltä, uskovat teihin ja osaavat arvostaa teidän kunnioitusta heitä kohtaan.

Siskon rakas Aapo-koira tuli ensimmäistä kertaa meille yökylään. Aapo ennen trimmausta ja trimmauksen jälkeen.

IMG_0972
IMG_0972

IMG_1275
IMG_1275
IMG_1291
IMG_1291
IMG_1292
IMG_1292

Viikon treenikuvia:

IMG_1376
IMG_1376
IMG_1475
IMG_1475
IMG_1481
IMG_1481
IMG_1516
IMG_1516

IMG_1390
IMG_1390

Viikonloppuna juhlittiin Isoisäni 80-vuotis syntymäpäiviä Näköalaravintola Haikaranpesässä, Haukilahden vesitornissa Espoossa. Upeat puitteet, näkymät ja maukasta ruokaa. Hieno uusi kokemus ja paikka, jonka olemassaolosta en edes tiennyt, vaikka noin lähellä sijaitseekin. Suosittelen!

IMG_1547
IMG_1547
IMG_1545
IMG_1545
IMG_1593
IMG_1593
IMG_1595
IMG_1595
IMG_1603
IMG_1603

Eilen käytiin Magnum Pleasure Storen -avajaisillassa  Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla, jossa tämä pop-up ravintola tarjoilee jäätelönautintoja elegantissa ympäristössä kesäkuun ajan. Vitsi mitä herkkuja, käykääpä maistelemassa. Mä valitsin mun puikkoon kookoshiutaleita, pistaasipähkinöitä ja makean suklaan vastapainoksi suolakiteitä, makuja korostamaan (oisko ollu Himalajan ruususuolaa). Se oli kyllä mainio combo!

IMG_1627
IMG_1627

IMG_1628
IMG_1628

IMG_1637
IMG_1637

Pahoittelen hieman hätäistä postausta, mutta havahduin, että edellisestä olikin jo aivan liian pitkä aika, ja halusin kertoa teille edes jotain mun viime päivien kulusta ja puuhista.

Voikaa hyvin:)

Mukavaa viikonjatkoa!

<3:Venla

Kommentit (37)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

millon mitäkin heitän joukkoon, yleensä suolaa ja pippuria, joskus chiliä, cayennepippuria, oliiveja, tomaattia, toisinaan soijaa tai pestoa.. jne :)

Sanni
4/37 | 

äää venla sun on pakko kertoa mistä noi iiiihanat kiilakorkokengät on?! :) oon just tollasia ettiny enkä oo missään törmänny!

Eve
5/37 | 

Heips,

pakko kommentoida tuota rasva asiaa, hienoa että syöt oikeaa voita puuron päällä, mäkin syön koska se on parasta ja keho tarvitsee myös tuota rasvaa :)
Vähän alkaa tulla jo korvista ulos kookosrasvat ym, jotka on kaikista epäterveellisintä rasvaa.. Ja siitä on valitettavasti hypetetty oikea terveysherkku fitnesurheilijoiden parissa.. :)
Tietysti on näkemyseroja, mutta tutkimuksia ja urheilija isääni kuunnellen, en ole koskenutkaan kookosrasvaan :) Tää oli tietty mun mielipide, kaikki syököön mitä tahtoo ;)

-Eve

Hanna
7/37 | 

Hei! Ihan näin btw, niin syötkö aamupalalla kokonaisen rahkan, siis 250 grammaa? :D

-Viivi

siiri
8/37 | 

Ihania kuvia! Hei muuten, saanko mää kopsata nuo sun Ollin ottamat treenikuvat mun laihdutusblogiin jos laitan lähteet siihen? :)) Ne tuo tosi paljon motivaatiota!!

Iida
9/37 | 

Mistä toi vikan kuvan mekko on? Myydäänköhän enään? Tosi nätti! Muutenkin tosi kiva blogi sulla:)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Mangosta varmaan jo neljän vuoden takaa :) Ei varmaan samaa taida löytyä, mutta varmasti jostain löytyy samantyylinen, toivottavasti :)

Emma
10/37 | 

On kyllä ihailtavaa sun itsekuri, treeni-intoa löytyy ja vielä alkoholilakko, mahtavaa :)
Itsekin ajattelin siirtyä terveellisimpiin elämäntapoihin, ekana jättää alkoholin pois.
Siitä on hyvä aloittaa. ;D
Ihanaa kesää sulle Venla! :)

nanette
12/37 | 

Ootko sä valmistunut lukiosta? Mitä sä aiot tehdä sen jälkeen kun salkkarit loppuu sun osalta? Aiotko opiskella jotain vai jatkaa näyttelemistä? Ois mielenkiintosta tietää.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Juu kirjoitin ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta tässä töiden ohella. Vielä vähän auki, että lähdenkö sitten joskus Salkkareiden jälkeen opiskelemaan vai kehittelenkö muita työkuvioita. Saas nähdä, mitä kaikkee sitä keksii ja elämä tuo tullessaan. En liikaa jaksa stressata huomisesta. :D

Nina
13/37 | 

Ihanaa, että vaikka oot urheilullinen tyttö ja omistat ihan killer kropan, nii syöt silti herkkuja etkä häpeile sitä! :D

Jade
15/37 | 

Heii:) Oot ihana pirteä inspiroiva kaunokainen :) Mistä oot ostanu ton lohisalaatin namm se näyttää nimittäin ihanalta :)

16/37 | 

Saan aina täältä niin kovaa treenimotivaatioo!! Kiitos, jatka samaan malliin! ei haittaa jos päivittää vähän harvemmin jos on näin kovaa sisältöö ku tässä blogissa! :)

Piia
18/37 | 

Ihana Aapo-koira, ihan kuin oma kääpiövillakoirani Minni olisi kuvassa. Muutenkin kiva blogi sinulla :)

Meri
19/37 | 

Vaikutat tosi suloselta, reippaalta ja aidolta tytöltä mutta mun täytyy nyt olla vähän negatiivinen ja sanoa että en yhtään tykkää bodatuista naisista :( Kaikki tuntuu nykyään treenavan jotain bikinifitnessiä, mikä vaikuttaa tietenkin kauneusihanteisiin ja aiheuttaa taas kaikenlaista lieveilmiötä, kuten aivan liian alhaisen rasvaprosentin. Naisilla normaali rasvaprosentti olisi se 20-30%, jotkut kovaa treenaavat naiset pyrkivät alle kymmeneen, jotta lihakset näkyisivät paremmin. Oma äitini aina sanoi että rasvaa pitää kehossa olla sen verran että ei heti kuole jos nälänhätä yllättää. :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Oi kiitos :) Itse en treenaa kisoihin tai tavoittele todella alhaista rasvaprosenttia, vaan tervettä ja hyväkuntoista urheilullista kroppaa ja treenistä saamaani hyvää energiaa. Ymmärrän, että kisat ovat ihan asia erikseen ja niissä lihasten erottuvuus ja alhainen rasvaprosentti kuuluu lajiin. Mun mielestä yleisesti ajatellen tämä naisten treenaaminen on positiivinen ilmiö. Sillä mitä vanhemmaksi tullaan, on hyvä jos kropassa on lihasmassaa tukena. Myös treenattaessa ja lihaksia tavoitellessa on syötävä hyvin ja niiden eteen on tehtävä töitä. Siispä ei ollenkaan huonoin buumi minun mielestäni. Kunhan pysyy kohtuus kaikessa ja järki päässä. Kaikenhan voi aina vetää yli. Mutta ei kaikkien tarvitsekaan treenata itselleen lihaksia. Jokainen keskittyy juuri siihen mitä itse haluaa. :) Aurinkoista kesää sulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

YLÖS ULOS JA PIHALLE!

Kyllä vaan tuli taas eilen todistettua, että aina se ulkoilu piristää, vaikka kuinka väsyttäis. Vitsi mikä fiilis oli lähteä iltalenkille, kun aurinko paisto ja ulkona oli vielä illallakin toppikeli. Ja mikä parasta; se tuoksu! Mä oon aina ollu sitä mieltä, että meikäläinen haistaa eri vuodenajat. JEP! Nyt kyllä tuoksu jo ihan kesälle! Ensimmäistä kertaa tän talven jälkeen tuli se fiilis. Eikä mikään ihme, hiirenkorvat puissa ja muutenki alkaa maisema vihertää.

IMG_0459
IMG_0459

Lauantaina oltiin pitkästä aikaa ulkona, hyvällä poppoolla. Onneks mulla oli myös vesilinjalla oleva kohtalontoveri seurana, mahtava mimmi, jota muutenkin ihailen. Tulipa Namun terdekin tän kesäkauden osalta korkattua.

Huomas tosin, että väsymys oli taas eilen sitä luokkaa, ettei mikään ihme, että oli hirvee makeanhimo koko päivän. No onneks olin jättäny mun Cheat meal -päivän eiliselle :D 

IMG_0468
IMG_0468

Oli oikeen kunnon setti, niinkun kuvasta näkyy! :D No okei, en kyl jaksanu ihan kaikkea kuitenkaan syödä.

 Kun arkiruokavalio koostuu suunnilleen seuraavanlaisista sapuskoista, niin voi joinain viikonloppuina (tai vaikka kerran viikossa) huoletta syödä noita edellisissä kuvassa esiintyneitä vähemmän terveellisiäkin juttuja.

IMG_0342
IMG_0342
IMG_0336
IMG_0336

Oon saanu paljon kysymyksiä siitä paljonko painan. Sen verran voin sanoa, että vaikka rasvaa on selvästi lähtenyt ja lihasmassaa tullut lisää, niin paino on myös noussut muutaman kilon. Eikä yhtään haittaa, mä kannan ne kilot ihan mielelläni. Tuli itsellekin yllätyksenä, (vaikka kaikki sitä aina hehkuttaa) että kyllä se lihas vaan painaa enemmän kun läski! Joten rakkaat ihmiset, älkää liikaa tuijottako sitä vaakaa. ;) 

Viikon treenikuvia:

IMG_9852
IMG_9852
IMG_0329
IMG_0329

IMG_9919
IMG_9919
IMG_9945
IMG_9945
IMG_0380
IMG_0380

 

IMG_0298
IMG_0298

Usein kuulee puhuttavan, etteivät ihmiset jaksa tai ehdi liikkua. Monissa tapauksissa, asia olisi kuitenkin vain järjestelykysymys. Itse olen sen käytännössä todennut. Aiemmin saatoin kukkua koneella tai katsoa leffoja puoli yötä. Siitä se petollinen kierre alkaa. Aamulla väsytti, en muka ehtinyt syömään aamupalaa, kun torkutin viimeiseen asti, niin että piti suoraan kiireessä juosta ovesta ulos. Väsyneenä makeanhimo kasvaa, eikä aterioiden väliin jättäminen ainakaan auttanut asiaa. Kun verensokerit on alhaalla, tulee naposteltua kaikkea shaibaa siellä täällä. Ja uskon, että monen ongelma onkin juuri se, että päivällä nähdään nälkää ja illalla mätetään senkin edestä. Jos illalla podet herkkuhimoja tai on hirmu nälkä, se on usein vaan merkki siitä, ettet ole päivällä syönyt tarpeeksi. Asia korjaantuu säännöllisillä ruoka-ajoilla. Voin sen kokemuksesta sanoa. Ruokavalion kuntoon laittaminen, riittävä uni, sekä liikunnan lisääminen, nostavat vireystasoa, ja työpäivätkin sujuvat huomattavasti letkeämmin. Olen tästä suunnilleen samasta asiasta aiemminkin postaillut, mutta tätä ei vaan voi tarpeeksi painottaa. Tämän asian ovat todenneet myös monet lukijani, jotka ovat palautteissaan kertoneet elämäntaparemonteistaan.

Viikonloppuna käytiin siskon kanssa nauttimassa Munkkiniemen rantakahvilan antimista. Nam mitä lohisalaattia!

IMG_0406
IMG_0406
IMG_0413
IMG_0413

IMG_0420
IMG_0420
IMG_0426
IMG_0426

IMG_0431
IMG_0431
IMG_0432
IMG_0432

IMG_0452
IMG_0452

Sen jälkeen käytiin ostamassa vielä Lauttasaaren keskustasta kesän ekat mansikat ja mustikat. Oli niiiiiiiiiiin makoisia. Voin sanoa, että paljon paremmalta maistu tuoreet marjat, kuin ne mitkään eiliset lisäainekarkit.

IMG_0439
IMG_0439
IMG_0441
IMG_0441

 

IMG_0448
IMG_0448

Viime viikolla vedin ihanan pyörälenkin Sipooseen ilta-auringon paistaessa. Muistakaa käyttää kypärää! Se on aika halpa ja kannattava henkivakuutus!;)

IMG_9953
IMG_9953

 

 Vielä muutama brunssikuva sitä edellisen viikonlopun brunssilta ihanien ystävien kera:

IMG_9882
IMG_9882
IMG_9857
IMG_9857

Vanski,minä ja Erika! :)

Tämän päivän asukuva:

IMG_9747
IMG_9747

Energistä alkanutta viikkoa kaikille!

<3:Venla

Kommentit (34)

veerus
1/34 | 

Kyllä on muuten ihan totta toi mitä kirjotit liikunnasta + arjen jaksamisesta. Ja siitä, että liikkuminen ja terveelliset elämäntavat noin muutenkin on vaan järjestelykysymys... tuntuu typerältä kuunnella valitusta "kun ei vaan ehdi liikkua" tavallisilta nuorilta ihmisiltä. Mielialakin on paljon parempi yleisesti ottaen ja vastoinkäymiset elämässä on helpompi ottaa vastaan kun vuorokausirytmi on fiksu, syö hyvin, ja liikkuu :)

terkuin tämän kevään innokas elämäntapamuuttuja !!!

ek
2/34 | 

Huonosti lataa tämä nykyinen sivusto kuvat, ainakin mulla ei näy kun osa :( Onko sulta leikattu umpilisäke, kun vatsalla näkyy tollanen arpi? Hurjan inspiroiva muuten tämä blogisi, täältä saan aina vauhtia omaan kuntoprojektiini kun motivaatio alkaa heikentyä. Jatka samaan malliin! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Toivotaan, että jatkossa lataa nopeammin. :) Ihana kuulla, treeni-intoa täältä sinne yllin kyllin ja aurinkoista kevättä! Ja ei oo umpilisäkettä leikattu, mutta ylimääräinen "kolmas mununainen" leikattiin multa, kun olin 6-vuotias. :)

Aleksi

Moikka! mietin täs vaa et paljo penkistä nousee tarkasti, kun olet noin paljoin treenannut.. :)

Eliina
3/34 | 

Voi vitsit Venla sä tunnut niin mukavalta ihmiseltä <3 Sä oot iha tajunnanräjäyttävässä kunnossa ja oot niin nätti :) Aina, kun oon lukenut sun postauksen, tekee mieli alkaa treenaileen ihan himona :D Mukavaa kesän odotusta ja jatka samaan malliin! :)

Roosaa
4/34 | 

Aloin vähän aikaa sitten lukemaan tätä sun blogia, ja aina tulee hyvälle tuulelle kun lukee näitä sun postauksia :) Aloin itsekin käymään salilla ja olisi kiva tietää kuinka monta kertaa olis hyvä käydä salilla että pysyisi kunnossa , niin kuinka monta kertaa itse käyt viikossa salilla? :D

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Kunnossa pysyy varmasti parillakin kerralla, mutta jos selkeetä muutosta tai kehitystä haluaa tapahtuvan, niin itse olen todennut n.4 (joskus 5) kertaa hyväksi! Mutta täytyy muistaa levätä tarpeeksi :)

Noora
5/34 | 

Hyväs kunnos kyl oot!! mistä noi ekan treenikuvan housut on? Makeet :)
Ihan huippu blogi, sisältö on just mist mä tykkään!

Mari
6/34 | 

Oot aivan huipussa kunnossa! Pitäis itsekkin ruveta liikkumaan enemmän. Voisitko joskus kuvata asuntoasi? :D

Tiina Johanna
7/34 | 

Kiitos taas Venla mukavasta ja kannustavasta päivityksestä! Tuli niin hyvä mieli taas sun juttuja lueskellessa! Kaikki mainitsemasi asiat ovat niin totta, joita tässä itsekin yritän käytännössä toteuttaa. Välillä kyllä tuntuu, että vuorokaudesta loppuu tunnit kesken, etenkin kun valvoo yöt töissä ja päivällä yrittää sitten nukkua edes jotenkin normaalia unta. Mutta kyllä sitä aikaa löytyy lenkille, jos niin vain haluaa! Muistaa vaa kuitenkin nukkua tarpeeksi, ettei väsymys aiheuta "ahmimista" ja repsahtelua yöaikaan! Mukavia kevätpäiviä sinulle Venla, minä lähden nyt "aamulenkille" ihanan koirani kanssa! <3

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Nimenomaan. oikea meininki! Ja nukkua pitää, muuten menee treenitkin hukkaan :) Oi aamulenkki koiran kanssa kuulostaa ihanalta! Iloista viikkoa sinne ja tsemppiä! :)

Eve_
8/34 | 

Oot kyllä ihanan inspiroiva! Susta saa tosi positiivisen vaikutelman ja intoa omaan treenaamiseen! :) Teetkö muuten aamuaerobista ja kuinka usein viikossa käyt yleensä salilla?

Anniina
9/34 | 

Hei Venla!

Ensinnäkin kiitos ihanasta blogistasi, jonka pariin eksyin viime syksynä :) On ollut mielenkiintoista ja inspiroivaa seurata "elämäntaparemonttiasi" sekä treenejäsi! Olet niin ihanan positiivinen sekä innostava persoona! Innostuin itsekin talvella muuttamaan "elämäni suuntaa". Säännöllisen epäsäännöllinen salilla käynti vaihtui säännölliseksi kuntosalikortin myötä ja niinhän se vain on, että syödessä nälkä kasvaa - myös ruokavalion puolella :) Olen pikku hiljaa oppinut syömään enemmän ja useammin, myös ruoan "laatu" on muuttunut parempaan päin. Pidin muuten kovasti aiemmasta tekstistäsi, jossa annoit arvoa kunnon kotiruoalle ;)

Kiitos myös kaikista treeni- ja ruokavinkeistä - useat niistä ovat päässeet testaukseen! Pidän myös siitä, että tekstisi ovat selkeitä ja että kirjoitat "hyvää suomea". Saattaa kuulostaa pilkun viilaamiselta, mutta itse en jaksa lukea tekstiä, joka vilisee kielioppivirheitä :D

Jatka samaan malliin! Ihanaa kevättä ;)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Kiitoksia palautteestasi! Mahtava kuulla, jos joku on saanut inspiraatiota! PS. Yritän kirjoittaa selkeästi ja mahdollisimman hyvällä suomenkielellä. Välillä tulee itsekin jälkeenpäin hoksattua tönkköjä lauseita tai kielioppivirheitä, joita koitan kovasti välttää. Upean aurinkoista kevättä sulle! :)

laura
10/34 | 

Moikka! Huippukunnossa oot huh!:) onko sulla muuten nyt mitään tarkkaa ruokavaliota käytössä ja punnitsetko ruokia? Vai syötkö vaan silmämääräisesti terveellisesti?:)

flowerbomb
11/34 | 

Löysin netin syövereistä jonkun aikaa sitten blogin Lihastohtori. En tiedä, onko tuttu sulle, mutta sitä pitää liikuntatieteiden tohtori, jolla löytyy ihan älyttömästi tietoa treeneistä, ravinnosta kuin muustakin. Kannattaa edes kurkata! :) http://lihastohtori.wordpress.com/

Kiitos vielä siitä kaikesta inspiraatiosta, jota tuotat tän blogin avulla!

ellu
12/34 | 

Moikka! Tää sun blogi innostaa oikeesti tosi paljon liikkumaan! Oon ite tässä jo muutaman kilon pudottanu, pitää näyttää ylppärimekossa niin hyvälle kuin vaan voi;) Mutta tosiaan, toi ruokailu on mulle aika vaikeeta... Töissä meillä tauot on vaan 10min ja niitä on kaksi 7h päivinä. Siinä ajassa ei vaan kerkeä syömään kunnon ruokaa, ja jos menen vaikka 12-19 niin ruokailut on todella vaikea ajoittaa oikein. Pyöräilen töihin n.40min eli en haluaisi sitä "lämmintä ruokaa" syödä vielä klo 11, joten se jää aina liian myöhäiseksi... Töissä siis tauolla ei kerkeä syömään muuta kuin jonkun banaanin ja jugurtin, koska ruuan lämmittämiseen meneekin jo melkein koko tauko, ja taukotilaan kulkeminen vie jo 4min... Oisko mitään vinkkejä?=)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Vedä huiviin tonnikalapurkki, ei tarvi lämmittää ja saat proteiinia ja jaksat paremmin, siihen kylkeen vielä salaattia tai pastaa esimerkiksi. Tai rahkamarjasekoitus. :)

Janina
13/34 | 

Moikka! Harrastan säännöllistä lenkkeilyä ja ongelmakseni ovat koituneet järkyttävät rakot.. Käytän Niken juoksukenkiä ja ihan perus nilkkasukkia niiden kanssa. Oisko mitään vinkkejä miten ehkäistä/hoitaa niitä, koska tuntuu että ne ovat jatkuva riesa..

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Onkos sulla oikeita treenisukkia? Voi myös olla, että joko sun kengät on liian pienet tai isot, kannattaa käydä ammattilaisen neuvoilla tarkistamassa. Koska itselläni ei ainakaan ole kertaakaan kunnon treeni/juoksukengistä tullut rakkoja. :)

jarna
15/34 | 

Blogisi on ihana ja inspiroiva Venla ! :) Olisko sulla antaa vinkkejä säännölliseen ruokailuun kiireisten työpäivien aikana ? Varsinkin kun ruokia ei kylmään ole mahdollisuus saada taikka lämmittää.. Kuinka paljon mielestäsi olisi hyvä saada proteiinia ja hiilareita päivässä, jos treenaa 4-5 kertaa salilla ja lenkkejä muutaman kerran viikossa ? Käytätkö lisäravinteita, koetko niiden käytön tarpeelliseksi (palkkarit tietty mutta lähinnä kreatiinit yms.) Kiitos ruoka- ja treenivinkeistä joita blogissasi jaat ! :) Aurinkoista kesän alkua :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Ite pidän sellaisina päivinä kun ei saa säilöön tuotteita, niin mm. tonnikala- ja ananaspurkkeja messissä, sekä hätävara välipaloina protskupatukoita. Ne ei ainakaan mene pilalle ja saa huitastua huiviin pikasellakin tauolla. :)

16/34 | 

Mulla aikoinaan yhdellä tutulla hajosi pyöräilykypärä, kun ajoivat toisen naapurin kanssa pyörillä päin toisiaan, mutta sentään pää pysyi ehjänä. Muutenkin ihmettelen ihmisiä jotka nauraa niille jotka käyttävät kypärää. Eipä naurata enää sen jälkeen, jos esimerkiksi itselle sattuu jotain.

Sama, kun viime talvena oli uutisissa että toisia lapsia oli kiusattu sen takia että he käyttävät heijastinta. Viime vuonna mua ilostutti ihan älyttömästi ihminen joka näkyi ihan kunnolla koska oli heijastimet ja näkyi jo kauas. Tosin parin minuutin päästä vihastutti, kun samalla matkalla joku ihminen oli täysin ilman heijastimia ja mustissa vaatteissa. Just kohdalla vasta huomas :S.

nelli
17/34 | 

Moi! Olen etsinyt pakaralihasliikkeitä, mitä voisi tehdä ilman välineitä kuntopiirin yhteydessä. En ole löytänyt itselläni toimivia liikkeitä.. Olisiko sinulla tietoa liikkeistä, jotka kiinteyttäisivät pakaraoita? Olet ihan huippukunnossa, tsemppiä treenailuun!:)

Roosa
18/34 | 

Ei liity ihan suoraan postauksen aiheeseen, mutta mielenkiinnosta kyselisin että paljonko aerobista treeniä teet viikon aikana? Ja mikä on sun mielestä ns liikaa aerobista jos pyrkii lihaskasvuun? :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Pyrin tekemään ainakin 3 päivänä, joskus enemmän joskus vähemmän, vaihtelevasti:) Liikaa oli itseni kohdalla ja monen muunkin tapauksessa juuri se, ettei saa tarpeeksi energiaa, jos liikkuu paljon. Elikä pitää syödä PALJON! jos lihaskasvua haluaa. Mutta ei eineksiä vaan tuoretta yksinkertaista kotiruokaa, lihaa, kalaa,kanaa, salaatteja ja pastaa ja riisiäkin! :)

Jonna
19/34 | 

Sun blogi on huikeen inspiroiva! Itse tein elämäntaparemontin ollessani 16-vuotias, pudotin yli 20kg, muutuin sohvaperunasta liikkujaksi ja laitoin koko ruokavalioni uusiksi.
Alku menikin hyvin ja paino on pudotuksen jälkeen pysynyt samoissa lukemissa, mutta pelko lihomisesta jäi takaraivoon. Liikunta muuttui pakkomielteiseksi ja syöminen pilkuntarkaksi. En suonut itselleni herkkuja enkä lepopäiviä, josta tietenkin seurasi uupumusta. Kun löysin sun blogin sain kuin salamaniskusta takaisin liikkumisen ilon ja ymmärsin, etten voi rääkätä itseäni loputtomiin.
Nyt olen taas ruvennut pitämään karkkipäivän sekä lepopäivän kerran viikossa ja olen huomannut positiivisia muutoksia sekä fyysisesti että henkisesti. Kiitos tästä herätyksestä ja ihanaa kesää!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Ihana kuulla! Niinpä, pitää muistaa levätä tarpeeksi ja herkutellakin :) Mieli ja kroppa voi hyvin, kun pitää sen balanssin. Mahtavaa kesää sullekin :D

tytti
20/34 | 

Hei! Minä rakastan liikkumista, käyn salilla ja lenkkeilen, pyöräilen töihin ympäri vuoden. Syömisen kanssa on ongelmia, siksi en laihdu. Töissä ei kerkiä syömään 3-4 tunnin välein, sitten kotona töitten jälkeen syön paljon, ja illasta en syö salin jälkeen mitään. Ärsyttävää :( no ei mulla oo kun 5 ylimääräistä kiloa, mutta lisää en ota!
Ja joskus kun laiskottaa, ajattelen ihmisiä jotka eivät voi urheilla kuin haluisivat, esim heitä ketkä ovat pyörätuolissa yms. Pitää ottaa itteään niskasta kiinni ja muistaa, että jokaisesta päivästä pitää nauttia. Ja miten sen paremmin tekisikään kun liikkumalla, syömällä hyvin ja rakkaiden ympäröimänä.

Ihanaa kesää Venla ja kaikki muutkin lukijat :) Tsemppiä!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017

Yritä ottaa edes nopeita protskuvälipaloja töihin mukaan, ettei tulisi niin järkyttävä nälkä, sitten kun menet kotiin (eikä tulisi kerralla syötyä paljon). Jos pystyt edellisenä iltana tehdä jtn töihin valmiiksi tai sitten otat rahkan tai protskupatukan. Ne on yleensä itselläni nopeita hätävaihtoehtoja. Salin jälkeen kannattaa myös ehdottomasti syödä jotain. Lihakset tarvitsevat rasituksen jälkeen ravintoa kehittyäkseen. Ihanaa kesää sulle ja liikunnan iloa! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram