Kirjoitukset avainsanalla Koti-treeni

Alkulämmittelyksi voi kantaa koskesta (muukin vesistö tai lätäkkö käy)  ämpäri kaupalla vettä kaikille helteistä nuutuneille pihakukille. Voin kertoa, toimii!

Sitten itse treeni:

SONY DSC
SONY DSC

1.Punkki-kyykkyhyppyjä. Jalat hieman lantiota leveämmässä haara-asennossa, selkä suorana, polvet pysyy varpaiden yläpuolella, kädet sojottaa koko ajan kyykätessäkin eteenpäin. Tee 3 sarjaa  X-määrä toistoja (eli niin paljon kuin jaksat), tee kuitenkin vähintään niin paljon, että jaloissa alkaa polttaa, hiki lentää ja naamasi on kirkuvan punainen. Jokaisen sarjan välissä puolen minuutin tauko, jonka aikana tarkistetaan, onko sieltä heinikosta tarttunut punkkeja sääriin.

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

2. Tunturijuoksuspurtteja aka mäkijuoksua ( WARNING! jos on satanut, kannattaa varoa liukasta nurmikkoa)

SONY DSC
SONY DSC

3. Suoharppomista aka askelkyykkykävelyä.  Astutaan askel eteenpäin ja kyykistytään, takajalan polvi melkein maahan asti. Liikutaan eteenpäin kyykkäämällä joka askeleella.

SONY DSC
SONY DSC

 4. Sudenkorento-liike. Asetutaan kyljelleen kroppa tiukkana ja suorana toisen käden varaan ja leikitään, että meillä on sudenkorennon siivet. Napautetaan polvi ja kyynärpää yhteen.  X-määrä toistoja ja 3 sarjaa molemmilla puolilla.

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

 5. Poro-potku-liike. Asetutaan nelinkontin maahan ja potkaistaan kanta kohti taivasta. Tuntuu hyvin berberissä.

SONY DSC
SONY DSC

Jos nämä treenit ei nappaa, niin hyvästä treenistä käy myös nurmikonleikkuu (paitsi jos omistat päältäajettavan nurmenleikkurin), mutta mikäli mökiltäsi/kodistasi löytyy esim työnnettävä ruohonleikkuri, silloin treeni on juuri sopivan tehokas.

Jos et omista ruohonleikkuria, kannattaa kokeilla paarmojen lätkimis-liikettä. Huido ees taas käsilläsi paarmoja pois kimpustasi. Pidä puolen minuutin taukoja sarjojen välissä ja yritä lätkiä laskeutuneita paarmoja, jotka yrittävät purra esim kättäsi. Tämä harjoitus kehittää myös koordinaatiokykyä ja refleksejä! Samaa treeniä voi soveltaa myös hyttysiin.

Mökkitreenistä käy myös esimerkiksi saunapuiden eli halkojen hakkaaminen ja pinoaminen.

Yksi tehokas mökkitreeni on myös: ampiaisia karkuun juokseminen. Juoksuun tulee tarpeeksi tehoa, kun omaat ampiais-pelon, kuten minulla itselläni.

Antoisia  ja hauskan hikisiä mökkitreenejä kaikille!

<3:Venla

Kommentit (40)

heipsu
1/40 | 

ei vitsi miten kiva postaus! tuli taas inspistä itellekki ulkona treenaamiseen pitkästä aikaa. ei se aina tarkota sitä pakollista hikijuoksulenkille lähtemistä vaan onnistuu ihan kotipihallakin :) ihania havainnointi kuvia!

Henna
3/40 | 

Hauskat ohjeet tuntuu treeniin ryhtyminenkin paljon helpommalle kun ohjeissa on vähän huumoria mukana ;)

Heidi
5/40 | 

Olipa kiva postaus! Pitääpä kokeilla tätä treeniä kun eksyy lomalla kuitenkin mökille ;-) Oon kans todennu ton ampiaisia karkuun juoksemisen tehokkuuden, vauhtikin on kovempi kun perus juoksulenkillä.. :-D

Mikko
13/40 | 

Kiitos pitkästä aikaa piristävästä treenaus postauksesta!! Näitä sais kyllä tulla paljon useammin, koska uskon että suurin osa kuitenkin seuraa sun blogia treeni eikä ruokavinkkien takia! Hyvältä myös näyttää! ;)

Nipu
19/40 | 

Tulipa tästä postauksesta hymy huulille! Tämmöisistä jutuista muistaa, että ei sen treenaamisen tarvii olla vakavaa ja verenmaku suussa ähkimistä sisällä salilla! Hauskaa ja rentoa, sopii hyvin lomalle. Kiitos Venla! :)

jenna
23/40 | 

Aivan mahtava postaus! todella motivoivaa tekstiä, hymy tuli huulille jo ensimmäisessä lauseessa! mahtavaa huumoria faktojen keskellä :) mahtavaa kesääää!

Petteri
29/40 | 

Olipa kyllä mukava postaus venla! Kuuma tulee kyllä noita kuvia kattoessa ja tätä reeniä tehdessä ;)
Lisää jatkossa tälläsiä päivää piristäviä treenauspostauksia enemmän!

Jenni
33/40 | 

Vinkki: Ampiaisjuoksua ei kannata yhdistää mansikoiden puhdistukseen. Mansikoillekkin voi muuten kasvaa siivet. (Allekirjoittanut on testannut tätä kimakan äänenavauksen kera)

Opiskelija
37/40 | 

Voi että kun ärsyttävää! Just kun ihastun blogiisi niin koko ajan on jotakin muuttoa sun muuta lomaa, että aina saa odotella uusia postauksia :D ihana tyyppi oot jokatapauksessa :)

39/40 | 

Ihana postaus! Aloin vasta lukee sun blogia ja nää sun jutut on kyllä tosi hauskoja ja piristäviä :) itse oon just mökillä niin pitää testata ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram