Kirjoitukset avainsanalla Hiking

Kun on kerran ollut partiolainen, on sisimmältään aina partiolainen. Tämän me jälleen totesimme yhdessä lapsuudenystävieni ja rakkaiden vanhojen partiotovereideni kanssa, ollessamme viikonlopun vietossa Kouvolassa opiskelevan ystävämme luona. Täydellinen tyttöjen reissu piti sisällään luonnollisesti paljon ulkoilua mykistävän kauniissa maisemissa. Pyhitimme sunnuntain seikkailulle Repoveden kansallispuistossa. Näkymät olivat kuin suoraan upeimmista maisemamaalauksista ja ruskan syksyinen väriloisto näyttäytyi parhaimmillaan. Iloksemme vastaamme polkua pitkin tallusti myös pieniä partiolaisia reippaasti hymyillen, huivit kaulassaan ja rinkat selässään.

Tämä on se halvin terapiamuoto; luonnossa liikkuminen, sekä ystävien kanssa höyryävän teekupin äärellä kallion päällä turiseminen. Vierellä jaloissa temmeltää ihmisen paras ystävä; Mulan, joka on pakahtua onnesta, kun luonnosta löytyy niin paljon uusia mielenkiintoisia hajuja.

Valitsemamme Ketunreitti piti sisällään jännittävän Lapinsalmen riippusillan, sekä Määkijänsalmen ylityksen hauskalla narulossilla (joka todella osoittautui juuri sellaiseksi mitä kuvittelimmekin; eli siis vetolautta, jota liikutetaan käsipelillä päällystetyn vaijerin avulla). Maasto on todella vaihtelevaa ja reitillä saa ihailla mm. kivikkoisia polkuja ja satumaista sammalpäällysteistä vanhaa kuusimetsää.

Onko joku teistä lukijoistani sattunut retkeilemään Repoveden kansallispuistossa? Tai mahdollisesti useampikin? Olisi hauska kuulla teidän kokemuksia.

Energistä viikonjatkoa kamut!

<3:Venla

Kommentit (30)

1/30 | 

Voi vitsit miten ihania maisemia! On se suomen luonto vaan aika kaunis! Ja nyt harmittaa kun kouluni järjesti tuonne matkan mutten lähtenyt. Asun siis Lappeenrannassa. Mutta ehkä syyslomalla kelien salliessa tuo ois täydellinen lomanvietto paikka hetkeksi. Kiitos muistutuksesta, nyt on hyvät lomasuunnitelmat! :-)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
2/30 | 

Totta, Suomen luonto on kyllä niin upea. Mahtava kuulla, että innostuit ja otit tästä vinkin syyslomasuunnitelmia varten Tuija! :)

3/30 | 

Repovesi on vähän sellainen lapsuuden takapiha. On koluttu kaikki nurkat. :) Nykyään liikun siellä lähinnä hiljaisempiin aikoihin tai kesäisin juosten. Kun polut on tutut, siellä on hyvä juosta eikä tarvitse katsella karttaa juurikaan.

Ilona
7/30 | 

Olen käynyt muutamia kertoja ala-aste ikäisenä :) Ensimmäisellä kerralla vuokrasimme kajakit (n.15 hengen porukka, johon kuului mm. isäni ja kaksi sisarustani sekä kaksi tuttavaperheen isää lapsineen). Koko päivä melottiin tuonne Lapinsalmeen, jossa yövyimmme laavulla. Seuraavana päivänä meloimme sellaiseen paikkaan, jossa sijaitsee jokin vanha puiden uittokouru (en muista nimeä) ja sieltä meloimme taas seuraavaan paikkaan jossa yövyimme teltoissa.
Seuraavana vuonna vuokrasimme pienen kirkkoveneen, jolla lähdimme samalla porukalla Repovedelle. Yövyimme silläkin reissulla noissa samoissa paikoissa. Yhden kerran olemme käyneet myös kävellen, mutta silloin ei ollut yhtä mielekäs reissu, kuin soutaen/meloen.

Nea
11/30 | 

Olen itse käynyt lapsesta asti, monta kertaa kesäisin. Isovanhempien mökki on melko lähellä ja matka taittuu (kesäisin) aina veneellä! :) Hienothan nuo maisemat ovat!

Emma
13/30 | 

Oi että kuin kaunista! Kaks kertaa ala-asteella tehtiin luokkaretki Repovedelle, hauskoja kommelluksia ja upeita muistoja sieltä. Hienoa, että 90-luvun lopussa oli mahdollisuus tämmöiseen. Tehdäänkö vielä luokkaretkiä luontoon? En sen jälkeen oo käynytkään ja nyt oikeesti himottaa lähtä :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
14/30 | 

Mukava kuulla Emma. Oi no on kyllä upeat luokkaretki maisemat ollu teillä! Ei muuta kun sinne siis takaisin verestelemään muistoja! :)

15/30 | 

Kouvolassa asuvana on kyllä tullut Repovedellä pyörähdettyä muutamia kertoja, tosin vain koulujuttujen kautta. Piti kyllä tänä keväänä käydä siellä ihan omalla ajallakin, mutta se vähän jäi ja kesä ja syksy on sitten ollut sen verran kiireistä aikaa ettei ole oikein ehtinyt :(

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
16/30 | 

Eihän sitä aina kaikkialle voi ehtiäkään, mutta ainakin sijaitsee lähellä ja on tuttu paikka, niin pääset kätevästi sitten kun kiireet helpottaa. Toivottavasti ehdit jossakin välissä tuonne nauttimaan upeista maisemista. Ihanaa syksyä Jutta! :)

Nuppuni
19/30 | 

On tuttuja maisemia Kouvolalaiselle :)
Juuri tuon ketunlenkin itsekin aina käymme heittämässä kerta vuoteen, se on vaihteleva ja paljon kauniita maisemia!

partiolainen
25/30 | 

Repovesi on kuulunut läpi lapsuuden jokaiseen kesääni -olen itse ollut juuri tuollainen pieni huivikaulainen partiolainen. Iän myötä vaellusreitit ovat saaneet pituutta ja vieläkin yrityksenä on viettää vähintään yksi yö kesässä Repoveden kauniissa maisemissa. Loppuvuodesta muutan takaisin kotikulmille, joten varmasti Repovedellä tulee retkeiltyä jatkossa entistä useammin!

Iiris
29/30 | 

Ihana postaus ja aivan mielettömät kuvat - pakko sanoa, että sulla on tapahtunut huikee kehitys valokuvaajana! =)<3 oot ihan pro nykyään!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime viikonloppuna kävimme Nuuksiossa reippailemassa. Kun edellisen kerran tallustin kohti Hynkänlampea, olin sen verran paljon pienempi, että eteenpäin metsäpolkua pitkin näytti vaappuvan lähinnä leijuva jättirinkka, jonka takaa paljastuikin pienen pieni partiolainen nimeltä Venla. Silloin oli takana vaelluskilometrejä jo useamman päivän ajalta. Kuitenkin aina yhtä ihanalta tuntui nähdä tämä kyseinen lampi, josta muodostuikin meidän perinteisen kesävaelluksen lemppari kohde.  Muistan vieläkin elävästi sen tunteen, kun seikkailun jälkeen sai vihdoin heittää painavan rinkan pois selästä ja pulahtaa laiturilta uimaan. Sen jälkeen kokkailimme tietenkin trangialla ruokaa, ja miten hyvältä se maistuikaan, kaiken sen reippailun ja uimisen jälkeen. Iltanuotion ääressä rustailimme sitten toistemme reissareihin mitä hauskimpia retkillä sattuneita kommelluksia. Seuraavana aamuna keräsimme tietenkin suoraan metsästä mustikat puurolautaselle. Vitsi miten mahtavia muistoja ja upeiden tyyppien kanssa.

Nyt matkaseuranani oli Make ja Mulan, ja retkemme kesti vain päivän verran, joten teltan pystytykseen emme tällä kertaa päässeet. Sen sijaan uimisesta, sekä mustikoiden syömisestä pidimme tiukasti kiinni, Mulan mukaan lukien. Lenkkeilyn jälkeen "palkkariksi" upposi mainiosti jäätelö. Nam. Paluu Hynkänlammen maisemiin oli siis jälleen erittäin onnistunut ja mieluinen.

Kuinka moni muu on vieraillut tänä kesänä (tai jonakin aiempana) Nuuksiossa tai jopa juurikin Hynkänlammella?

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa toverit!

<3:Venla

Kommentit (14)

1/14 | 

Kirjoitat aina niin kauniisti, ja näitä Suomi-maisemakuvia on ollut todella ilo katella sun blogista! :)

tyhjaajatus.blogspot.fi

Vilja
3/14 | 

Itse kävin tänä kesänä myös Hynkänlammella makkaraa paistelemassa, joten oli hauska nähdä tuttuja kuvia! Ihana pikkulampi luonnon rauhassa. Teillä taisi olla vähän lämpimämmät oltavat kuin mitä mulla kesäkuussa :)

Ps. Kirjoitat kivan monipuolisia juttuja ja tämäkin oli iloinen yllätys :)!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
4/14 | 

Kiva kuulla, Hynkänlampi on kyllä niin kaunis ja ihanan rauhallinen paikka.

PS. Niin ja kiitos paljon Vilja! Mahtavaa jos tämä oli iloinen ylläri ja mukava kuulla, että koet blogini olevan monipuolinen. Se olisi ainakin tarkoitukseni; pohdiskella asioita ja tarkastella elämää kaikin puolin :)

Tessa
11/14 | 

Heij!

Vähän ohi tämän postauksen aiheen. Mutta etsiskelin tuossa noita kotitreeniohjeita ja esittäisin sellaisen toiveen että laittaisit kaikkiin noihin kotitreeni ohejisiin jonkun saman tunnisteen millä löytäisi kaikki helposti kerralla :) Hain sanalla "kotitreeni", mutta en sillä löytänyt ihan kaikkia mitä joskus muistan tehneeni. Tykkään tosi paljon sun treenivinkeistä kun ovat kovin helppoja kotona toteuttaa ilman sen kummempia välineitä ja mukana on aina selkeät kuvat niin liikkeet tulle tehtyä oikein :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
12/14 | 

Kiitos todella paljon palautteesta, Tessa! Olen pyrkinyt lisäämään niihin aina samat tagit, mutta voi tietty olla hyvin paljon mahdollista, että joistakin on unohtunut ne vahingossa. Täytyy jatkossa keskittyä vielä tarkemmin lisäämään ne samat tagit, jotta löytyy helpommin. :)

Sarsku :D
13/14 | 

Hei!

Itse en siellä ole käynyt mutta olin omalla partioporukalla vaeltamassa Rokualla koko viikonlopun noin kuukausi sitten. Tuli muistot mieleen kun viimeksi kävin siellä vuosi sitten ysiluokan luonto tutuksi ryhmän kanssa vaeltamassa 2 päivää. Oli ihanaa lukea että sääki oot ollu partiossa :) itsellä alkaa tänä syksynä 10 vuosi kyseisen harrastuksen parissa ja loppua ei vielä näy :D

Jutta
14/14 | 

Moikka! Ihania kuvia!:)
Onko sulla hajua kuinka pitkä reitti on jos lähtee kiertämää tuon Hynkänlammen? Näyttää nii kivalta että vois lähtee ja pakkaa uikkarit ja makkarat mukaan :D
Pääseekö sinne ton Nuuksiontien kautta?
Yritin googlailla mutta tosi huonosti tuosta Hynkälammen reitistä mitään tietoa..... Tai jos tiiä et on nii milläköhä sivulla?:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram