Kirjoitukset avainsanalla Attitude

Tiedättekö sen fiiliksen, kun pitäisi soittaa sinne ja tänne, lukea ja vastata maileihin. Mennä tuonne, tulla sieltä. Tehdä tämä tuohon ajankohtaan mennessä, ja tuo toinen juttu siihen mennessä.  Niin ja ainiin sitten vielä tämä. Mieleen putkahtelee miljoona tehtävää asiaa. Mikä se yks juttu oli? Apua en edes muista, vaikka kuinka yritän! Jotain piti tehdä? Kääk, ahdistus, kiire. Pienikin asia tuntuu suurelta, koska asioiden kaoottisuus estää ryhtymästä tekemään yhtään mitään. Ei tiedä mistä aloittaisi?  Nyt sun pitää hengähtää, eräs viisas sanoi. No jospa sytytän kynttilät rentoutuakseni. AARGH! Tukka syttyi tuleen!  :D  Ei ole todellista! T'ässä vaiheessa itseänikin alkoi jo hieman huvittaa, naurahdin ääneen. Kynttilät, BAD IDEA selkeästi, ainakin tässä mielentilassa.

Joinain päivinä vaan saattaa tuntua, ettei mikään meinaa onnistua. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin ainakaan ei palanut koko hiuspehko päästä, pieni suortuva vain. Äsh totean, ettei sitä edes kukaan huomaa. Mikä tärkeintä, minä ainakaan.

Menen kylpyhuoneeseen huuhtelemaan käryäviä suortuviani, kun tulen takaisin olohuoneeseen, huomaan, että lattialla lepää pankkikorttini, joka on kahdessa osassa. Miten se on edes mahdollista? No tottakai on, Mulan söi sen. HÄN todella osasi kaivaa korttini lompakosta. Tässä vaiheessa pitäisi varmaan tosin innostua, koirani saattaa olla nero? Tai kenties tuleva taskuvaras? Ehkä hän vain halusi rajoittaa mamman shoppailua. Hyvä Mulan, olet tullut äitiisi, ihanan ajattelevaista ja vieläpä niin taloudellista. No mutta hei syödyt kaukosäätimet ja kortit, who cares? Ne on vaan materiaa, ihmisiä tai otuksia sen sijaan olisi vaikeampi korvata.

Seuraavana päivänä olisi aikainen herätys, makaan sängyssä ja tuijotan kattoon, erehdyn kurkkaamaan puhelimen näytöstä, paljonko minulla on vielä aikaa nukkua. Virheliike, nyt  vielä sen lisäksi, etten saanut unta, aloin juuri stressaamaan liian lyhkäisiksi jääneitä yöuniani. Onpas katala kierre.

" Venla, sinä olet aina niin positiivinen. Välillä mietin, meneekö sulla kaikki aina putkeen?"

  NO COME ON! Kellä muka menee? Haluaisin itsekin tavata sen ihmisen. Tosin tuskin silloin uskoisin sellaisen tyypin olevan ihminen ollenkaan.

Harvemmin vain tulen kirjoittamaan blogia edellä mainitun mielentilan vallassa. Sillä stressi tappaa luovuuteni. Haluan kuitenkin antaa rehellisen kuvan elämästäni ja arjestani, kuten olen aiemminkin sanonut, joten on mielestäni syytä tehdä joskus poikkeuksiakin. Vaikkei sillä kiukun tai stressin hetkellä tulisikaan tuotettua tekstiä, niin ainakin näin jälkikäteen muisteloimalla.

Minusta on kuitenkin parempi levittää ennemmin positiivista hyvää mieltä, sillä liika negistely on raskasta ja tarttuu ikävästi muihin. En itse ainakaan jaksaisi lukea synkistely-tekstejä kovinkaan suurta annosta, ellei niissä ole pilkahdus toivoa tai ripaus huumoria mukana. Riittää, että luen uutisia, sillä maailmalla tapahtuu aivan liikaa julmia ja surullisia asioita. Miksipä en siis yrittäisi omalla pienellä panoksellani, oman päiväni lisäksi myös mahdollisesti ilahduttaa jonkun muun päivää pienillä teoilla, ystävällisyydellä ja asenteellani. Sillä jälleen kerran uskon, että voimme vaikuttaa elämänlaatuumme hyvin paljon myös tavalla, jolla suhtaudumme asioihin ja vastoinkäymisiin. Minä haluan olla läsnä ja nauttia joka hetkestä, niin hyvin kuin suinkin osaan.

Sellaisen "mikään ei tunnu onnistuvan" -päivän jälkeen yleensä totean, että on parempi mennä  suosiolla aikaisin nukkumaan, ennen kuin hiusten sijasta ehdin kiukuissani polttaa koko talon. Illalla asiat tuppaavat tuntua kaatuvan pahemmin päälle, mutta onneksi aamulla kaikki näyttääkin valoisammalta.

Ja vaikka vihaankin suorittamista ja tehokkuusajattelua. Niin myönnettäköön, että kyllähän se pakollisten tai vähemmän pakollisten asioiden ja velvollisuuksien valmiiksi saaminen vaan tuntuu hiton hyvältä. Vielä kuitenkin sitäkin paremmalta tuntuu, kun osaat höllätä, laittaa henkisen hyvinvointisi etusijalle, asiat tärkeysjärjestykseen ja huomata mitä kaikkea hyvää ympärilläsi on, vallitsevasta kiireestä ja stressistä huolimatta. Tajuat, että tämä ei ole kaikki, tämä on vain väliaikainen tila, jonka ei pidä päästää tulla pysyväksi, oman jaksamisesi ja hyvinvointisi kannalta. Kannattaa muistaa, että usein me itse teemme itsellemme kiireen. Aina on mahdollisuus hypätä pois oravanpyörästä. Vähintään hellittää edes hetken aikaa. Tai jopa tehdä pieniä pysyviä muutoksia, jotka sallivat enemmän aikaa itsellesi ja vähemmän kiireelle. Mihin meillä edes on kiire? Ja ketä varten? Joskushan se kiire tulee kuitenkin loppumaan. Yleensä kaikkien kiire loppuu viimeistään siinä kohtaa, kun oma tai läheisen terveys pettää. Olisipa hienoa, jos osaisimme havahtua jo ennen sitä.

Onneksi tästä "mikään ei onnistu" -päivästä on jo aikaa, pieni etäisyys siihen päivään, auttoi näkemään positiivisia puolia myös siinäkin päivässä. Niin kliseistä kuin se onkin, aina elämä kuitenkin voittaa, ja tänään olikin jo MAHTAVA PÄIVÄ, koska päätin niin heti aamu viideltä, kun heräsin.

Välillä ihmisen, joka haluaa tehdä kaiken sata lasissa ja mahdollisimman hyvin, on vaikea olla stressaamatta pienistäkin asioista, mutta onneksi hyvällä tavalla rennompaa elämänasennetta voi myös opetella.

Jos tunnistat, että sinulla on hoidettavia asioita liikaa,  joskus  TO DO LISTAN tekeminen helpottaa suuresti. Minua se helpottaa hyvinkin paljon. Aloittaminen on aina toki kankeinta, mutta kun pääset vauhtiin, niin yhtäkkiä huomaat, että hommat onkin hoidettu. Anna itsellesi tilaa.  Älä vaadi itseltäsi liikaa. Hengitä syvään. Käy toimeen. Sinä pystyt siihen.

Seuraavat kuvat on otettu tänään, kun haimme arkeemme  joulufiilistä, käväisemällä Tuomaan Joulumarkkinoilla. Oletteko jo ehtineet käydä paikan päällä tunnelmoimassa? Juuri puhuttiin kotiin palatessa, että nämä päivän pienet erilaiset yhteiset extempore rentoutumishetket ovat juuri niitä parhaimpia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My super cute & fresh jacket and beanie are from Kari Traa. (gifted)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnelmallista viikonloppua ihanat tyypit!

PS. Muistattehan, että vielä on jokunen viikko voimassa tämä mahtava tarjous blogini lukijoille:

STUDIO SERENITYN uusille asiakkaille 1. käynti tutustumistarjouksella:

 Kaikki alle 100 euron hoidot -10% ja kaikki yli 100 euron hoidot -20%.
Myös lahjakortteja saa ostettua tuolla tarjouksella vuoden 2014 loppuun asti! Ei muuta kun nyt heti hakemaan arkeen tai pikkujouluihin itselle kivaa piristystä: ripset ja kynnet kuntoon!

 <3:Venla

Kommentit (17)

3/17 | 

Nuo päivät, jolloin mikään ei tunnu onnistuvan on yleensä hirveän hauskoja jälkikäteen :D mulla itselläni on paha taipumus luulla, että on kiire ja silloin pysähdyn hetkeksi ja hoen itselleni "ei ole mikään kiire", koska harvemmin oikeasti on :) ja vaikka tämä olikin ns valituspostaus, sait senkin kuulostamaan todella positiiviselta :)
http://veeramatilda.blogspot.fi/?m=1

Jenni
5/17 | 

Voi että,taas kerran sait mut kommentoimaan vaikka yleensä jaksan niin harvoin näpytellä kommentteja kenenkään blogeihin(huono tapa!!) :D Aivan ihana tää postaus! Tää toi oikein rennon mielen heti tähän aamuun! Kirjotat kyllä todella hyviä tekstejä ja annan itsestäs todella mukavan vaikutelman! Hyvää joulun odotusta sulle! :)

j
9/17 | 

Hei, missä koossa tuo sinun takkisi on? Itse olen aikalailla sinun kokoasi, mutta tällä hetkellä raskaana ja ei nuo mittasuhteet mene ihan normisti :D On kuitenkin tosi hyvän näköinen takki, niin ajattelin itselleni tilata.

Jane
13/17 | 

Voi miten hieno kirjoitus tuosta stressistä ja huonoista päivistä! Kiitos pirtsakkaasta blogista. Rauhaisaa Joulua :)

Utelias
15/17 | 

Hei mää oon aina miettiny et kuinka rauhassa ihmiset antaa sun ja Markun kulkee niiku kaduilla? :D Et tuleeko ihmiset paljoo ''häiritsemään' tai ottaako ne jotain salakuvia ja osottelee :D

Saara
16/17 | 

HEiii kiitos huipusta blogista! <3 "Ihana" kuulla että sinullakin on välillä huonoja päiviä niin kuin kaikilla :D Toivon teille ihanaa ja rauhaisaa joulua sinne! Lepäile ja syö hyvin <3 Itse aion tehdä samoin ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Moi,

minä olen ollut jo varmaan vuoden verran blogisi ”hiljainen” lukija eli en erityisemmin vieraile kommenttiboksin puolella. Nyt tuli kuitenkin jostain syystä sellainen fiilis, että on pakko kertoa kuinka paljon nautin tekstiesi lukemisesta. :)

Minulla itselläni on aika hankala elämänvaihe menossa: olen sairastanut seitsemän vuotta syömishäiriötä (kylläkin jo pitkällä voiton puolella siinä kamppailussa) ja olen ollut vuoden verran työttömänä yliopistosta valmistumiseni jälkeen (valmistuin alalta, jossa työpaikkoja ei yleensäkään ole hirveästi, mutta ei ainakaan tässä taloustilanteessa). Oma tilanteeni on siis aika epävarma ja hetkittäin hyvinkin ahdistava. Kuitenkin blogitekstejäsi lukiessa tulee lähes poikkeuksetta parempi fiilis, joka voi jatkua jopa monta päivää. Ja koska uusia tekstejä tulee melko usein, aina on iloisempi mieli.

Monet tekstit herättävät ajatuksia ja auttavat tajuamaan, ettei elämä ole niin vakavaa. Vaikka tilanne on nyt p*ska, huomenna asia voi olla jo toisin. Pitää yrittää saavuttaa asioita, joita haluaa ja jotka tekevät onnelliseksi. Pitää olla onnellinen myös tästä hetkestä, oli tilanne mikä tahansa... Se saa minutkin pyrkimään samaan, koska aina voi  kuitenkin hymyillä, nauttia ja rakastaa enemmän.

Ihailen ja ”kadehdin” hyvällä tavalla tapaasi elää, ja se saa minutkin pyrkimään onnellisempaan ja stressittömämpään elämään. Kiitos siis ihanista, innostavista ja ajatuksia herättävistä teksteistä!

Kiitollisena siitä, että jaat ajatuksiasi meidän kaikkien kanssa,

Ystävällisin terveisin,

Nimetön "

Julkaisen tämän otoksen eräästä sähköpostista, jonka sain hetki sitten, koska haluan sanoa:

KIITOS.

Kiitos kuuluu sinulle (tiedät kyllä kuka) ja teille kaikille, sillä tämä viesti ja teidän kaikkien muidenkin ihanat kannustavat sähköpostit, merkitsevät minulle enemmän kuin uskottekaan.

Olen suorastaan sanaton. Ensinnäkin sen lisäksi, että te olette itse upeita, lahjakkaita persoonia. Arvostan, että joku vielä tänä päivänä, on oikeasti käyttänyt omaa kallisarvoista aikaansa, kirjoittaakseen viestin, tavallaan tuntemattomalle ihmiselle.

Eikä suinkaan minkä tahansa viestin, vaan viestin, joka puolestaan inspiroi minua jatkamaan. Bloggaaminen parhaimmillaan voi inspiroida puolin ja toisin, antaa vertaistukea monelle, herättää keskustelua, levittää vinkkejä, positiivisuutta, kannustaa muutoksiin, toimia päiväkirjana ja seikkailuna, jota rakennamme ja viemme yhteisvoimin eteenpäin.

Istun työhuoneessa läppärin ruutua tuijottaen, havahdun kun Make kysyy, onko mulla kaikki hyvin?

 Vastaan kyynelsilmin:

"On, liikutuin vain, kun luin näitä lukijoideni lähettämiä sähköposteja."

Joten halusin vaan sanoa teille siellä ruudun takana, kuinka KIITOLLINEN olen.

YOU GUYS ROCK!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<3:Venla

PS: Olen kysynyt ja saanut luvan julkaista kyseisen viestin. En tietenkään jatkossakaan luvatta julkaise henkilökohtaisia viestejänne.

Kommentit (32)

Heta
1/32 | 

Mulla on kans täällä amstaffi ja heti kun sen sait (jotain ihmeen kautta sain senkin tietää) rupesin blogiasi lukemaan! Täällä on nuori uros 10kk iässä ja kova uhma päällä :) Kiva olisi kuulla, miten teillä sujunut?

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
2/32 | 

Kiitos hyvin, meidän pikkurakkaalla on tainnut olla murrosikä siitä lähtien, kun saapui meille! :D Hahah ihania riiviöitä ne on <3

Anni Kuosmanen
5/32 | 

Nimetön lukijasi on aivan oikeassa :) tekstisi piristävät harmaankin päivän ja elämänasenteesi on todella ihailtavaa ja inspiroivaa. On ihanaa kun olet piristämässä meitä lukijoita.
Ihana asu sinulla kuvissa :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
8/32 | 

Nimenomaan!! Se kertoo hyvin paljon viestin lähettäjästä. Kuinka epäitsekäs ja ajattelevainen, muita ilahduttava ihminen sen lähetti. <3 Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Emmi
9/32 | 

Hei, olet kyllä huikea persoona ja hienoa miten jaksat kannustaa muita parempaan elämään :) Minulla olisi sellainen kysymys että mitä mieltä olet kengistä jotka sinulla on kuvassa jalassa, pysyvätkö jalat lämpiminä talven kovilla pakkasilla ? :) Ihanaa talven jatkoa! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
10/32 | 

Oi kiitos sinulle Emmi! Niin ja jos koville pakkasille etsit kenkiä, niin ne toiset Sorelit eli Tivoli bootsit, jotka myös esittelin, ovat lämpimämmät karvavuorineen. Näitä ruskeita käyttäisin itse ennemmin syksyisin ja keväisin, sekä alkutalvesta ja talvella villasukan kanssa. :)

Emmi
11/32 | 

Kiitos tiedosta, täytyykin lähteä siis metsästämään Tivoli bootseja että pysyy jalat lämpimänä :)

Jenny
13/32 | 

Moikka!
Minkä merkkistä huulipunaa käytät näissä kuvissa ja mikä on värin koodi/nimi :) ??

Jasmin
15/32 | 

Oot vaan niin mahtava! Jalat maassa, ystävällinen ja elämästä nauttiva, tällänen kuva mulla on susta! Jatka samaan malliin, saat tosiaan kirjoituksillasi päivän muuttumaan hirveestä parhaaks! :)

Laura A
19/32 | 

Aivan ihanan s-postin olit saanut, jokainen bloggari voi vain unelmoida noin kannustavista viesteistä. Nimetön oli aivan oikeassa, sun blogi on kyllä yksi ehdottomista suosikeistani ja olet loistava esikuva monelle. Jatka samaan malliin,

sua hyvällä tavalla kadehtien: laura.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
20/32 | 

Aww, mä en kestä! Te olette itse niin ihania ja hyvää mieltä levittäviä tyyppejä! Kommenttinne ilahduttavat todella paljon! <3 KIITOS.

Heidi
23/32 | 

Täysin samaa mieltä sähköpostin kirjoittajan kanssa, itsekkin olen saanut vaikeiden asioiden keskellä niin paljon positiivista energiaa sulta :) Blogis on kyllä niin mun lemppareita <3

leija tupala
25/32 | 

Hei, inspiroit positiivisuudellasi, motivoit urheileen ja terveelliseen elämään ja olet myös tyyli-ikoni, siksipä kysyn mistä nuo mustat polvireikäiset housut, kovasti metsästän. :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
26/32 | 

Voi kiitokset Leija<3 Farkut ovat Gina Tricotista. Ostin ne käytettynä, joten en ole ihan varma onko uusissa samanlaisissa polvissa ostettaessa jo reiät, vai itse tuunattu.

Ulla
27/32 | 

Tää Venlan blogi on kyllä sellainen, että jos sattuu olemaan huono aamu tai päivä tai ilta :D:D Niin tällä kun käy, niin eipä ole enään.
On niin ihania juttuja tavallisesta elämästä.

Kiitos Venla taas .

Anni
29/32 | 

Tää sun blogi saa aina tosi hyvälle tuulelle ja sä vaikutat todella ihanalta ihmiseltä ♥

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
30/32 | 

Oi kiitos Anni, onpa vallan ihana kuulla! Jaksatte niin piristää, olen kiitollinen kaikesta palautteesta ja kommenteista! <3

Emilia
31/32 | 

Hei mistä toi sun paita on se on aivan ihana! :)
Sun blogia on ihana lukea. Yks parhaista blogeista mitä oon lukenu!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram