Kirjoitukset avainsanalla Arki

Long Coat & Ankle Boots Zara/ jeans & shirt Bik Bok

Matkailu ja pienikin viikonloppureissu piristää kummasti, mutta kotiinpaluu on silti omalla tavallaan ihanaa, varsinkin siitä lähtien kun perheemme kasvoi yhdellä karvaturrilla. Viime viikonloppumme vierähti jälleen minireissulla lätäkön toisella puolella. Mulanin jälleennäkemisen riemu lyhyenkin matkan jälkeen on aina yhtä sanoinkuvailemattoman mahtavaa. En suorastaan tiedä mitään parempaa.

"Travel is the only thing you buy, that makes you richer."

Matkailu rikastuttaa mm. uusilla kokemuksilla ja kulttuureilla, mutta harvalla on mahdollisuutta tai halua olla koko ajan tien päällä, ellei se satu kuulumaan työnkuvaan. Muutoin ei turhaan sanota, että lomien odottamisen sijaan kannattaa keskittyä rakentamaan itselleen arki, josta ei varsinaisesti tarvitse edes paeta. Matkakuume ja sisäinen palo saada reissata säilyy toki, mutta silloin maailmalta tai lomilta palaaminen ei tunnu vastenmieliseltä, kun arjestaankin osaa ottaa ilon irti ja nauttia. Tähän pyrkimykseen auttaa toki se, että mikäli ei ole tyytyväinen omaan elämäntilanteeseensa, etsii itsestään rohkeutta tehdä muutoksia.

Tässä muutama olennainen seikka, joka saattaa tehdä arjestasi mieluisampaa:

1. Kiitollisuus ja se, että opettelee nauttimaan pienistä asioista ja näkemään pimeänkin päivän valoisat puolet.

2. Harrastus/Elämäntapa/Työ joka on mielekästä ja josta nautit. Asiat jotka antavat enemmän kuin ottavat.

3. Rutiinit, jotka edistävät hyvinvointiasi ja hyvää mieltä.

4. Arjen piristäminen pienillä hemmotteluilla; toiselle se voi olla pieni päiväunihetki, kauniisti aseteltu aamiainen, saunavuoro, iltapala kynttilänvalossa rakkaiden kanssa, uusi makuelämys tai kokkaaminen, onnistumisen riemu, itsensä ylittäminen jne.

5. Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä tietenkin myös: Tukiverkosto/Perhe/Ystävät, jotka ovat yleensä hyvinkin olennaisessa osassa arjemme parantamisessa.

Haastan sinut etsimään juuri tämän päivän arkesi parantajan, oli se sitten jokin pieni hetki, asia tai vaikka ihminen? Mikä ikinä se onkaan, olisi huippua, jos jakaisit sen kanssani kommenttiboxin puolella!

<3:Venla

Kommentit (66)

Mariel
1/66 | 

Kova salitreeni ja soitto poikaystävälle kun asumme nyt eripuolel suomea, saa mun harmaankin päivän piristymään

TainaM
3/66 | 

Tämän päivän pelastaja, kuten joka ikisen päivän, on mun lapseni. Pieni tyttöni sanoi aamulla kouluun lähtiessään että "sä olet paras äiti" ja tämä lause jaksaa pitää hymyn huulilla iltaan saakka. Tämän lisäksi tuo ihana auringonpaiste pitää vireyden yllä!

Henna
5/66 | 

kyllä se on tuo minun erittäin isokokoinen kissani, sen kun syliin ottaa ja se alkaa kehräämään ja nypläämään paitaani, on päiväni aina parempi :)

hanne
7/66 | 

Joka ikinen päivä olen äärimmäisen kiitollinen mun 1vuotiaista kaksostytöistä. Vaikka kuinka rankan päivän jälkeen väsyttäisi, on niiden rakkaiden touhuja katsoessa niin mielettömän etuoikeutettu olo siitä, että juuri minä sain kunnian kokea kaksosten äitiyden

Mira
11/66 | 

Tämän päivän arkeni pelastaja oli kuukausikeskustelu esimiehen kanssa ja häneltä saadut kehut ja kiitokset. Pistää aina hymyn huulille ja tuntee onnistuneensa jossakin :)

Omppu
13/66 | 

Joka päivä jo 5,5 vuoden ajan odotan sitä hetkeä kun nään mun ihanan avomiehen töiden jälkeen! Aamulla ei nähdä edes vilaukselta, joten iltapäivän kohtaaminen on päivän paras hetki <3

Kiitollinen
15/66 | 

Tärkeän ystävän kanssa istahtaminen hetkeksi kahvikupin ja suklaan ääreen.❤

Suvi
17/66 | 

ihanat karvaturrit jotka olivat vastassa kun tulin pitkän päivän jälkeen kotia <3

Kristiina
21/66 | 

Juoksulenkki, jonka ansiosta olen askeleen lähempänä tavoitettani juosta kesällä ensimmäinen puolimaraton!

23/66 | 

Oma pieni 1.5 kiloinen chihupoikani, jokaisen gramman edestä täyttä rakkautta <3 miten olet muuten viihtynyt tuon lyhyemmän hiusmallin kanssa? Pakko sanoo taas et sopii sulle äly hyvin :)

Nea
25/66 | 

Päivän piristyksenä tänään toimi salitreeni ja pikkusiskon apu ruotsin luvussa ;D

Happy
27/66 | 

Välillä sitä todella unohtaa, miten iloinen ja kiitollinen tulisi olla! Minulla on elämässäni mies, valloittava yhteinen poikamme ja perhettämme kruunaa vielä yksi nelijalkainen. Arjen pieniä suuria iloja ovat mm. poikamme nauru, yhteiset tv-hetket koko perheen kera, sekä koiramme läsnäolo.

Katja
29/66 | 

Olen vaihtanut työhön, joka ei vastaa koulutustani, mutta on mielekästä ja antaa minulle niin paljon. Tänäänkin minulla oli kesken päivää muutama tunti vapaata ja sain tehtyä muutamat ruuat ja piirakkaa. Arjen pieniä iloja. Olet ihana, kultainen ja kannustava Venla! Tämänkin postauksen allekirjoitan täysin! Viisaita mietteitä! Onnellisia päiviä meille jokaiselle!

Henriikka
33/66 | 

Ajan viettäminen äitin kanssa on kyl ihan parasta <3 Tänäänki oli niin kiva vaa jutella äitin kanssa ja se jo piristi päivää tosi paljon :)

37/66 | 

Ihana postaus! Olen samoilla "aalloilla" sun kanssa. Arjessa kannattaa avata silmät hyville asioille, koska niitä löytyy jokaisesta päivästä - jopa niistä huonoimmista, jolloin kaikki tuntuu menevän pieleen.

PS. Sun uusi tukka on niin sua! Ihana sävy :)

Jansku
39/66 | 

Oma karvakuono <3 Ihana palata kotiin kun joku repeää liitoksistaan vain sen vuoksi, että olet saapunut paikalle! Aurinko pitkästä aikaa :) Tehokkaat ryhmäliikuntatunnit ja asioiden puhuminen tärkeän ihmisen kanssa.

Käyttäjä1967
Liittynyt23.12.2015
41/66 | 

Poikaani kiusattiin koulussa r-viasta. Tilanne oli aivan kamala. Lapsi pelkäsi kävellä kouluun eikä enää viitannut tunnilla, jottei joutuisi puhumaan kiusaajan kuullen.
Olen niin onnellinen ja kiitollinen että lukuisat yhteydenottoni kiusaajan vanhempiin ja opettajaan ovat tuottaneet tulosta. Kun rakkaillasi on kaikki hyvin ei elämässä ole totisesti syytä kuin iloon ja kiitollisuuteen. Pannaan hyvä kiertämään!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
42/66 | 

Todella ikävää ja surullista kuulla, että poikasi on tullut kiusatuksi. Kiusaamiseen pitäisi puuttua aina heti vakavasti. Hienoa, että yhteydenottosi tuottivat vihdoin tulosta.

<3 :)

Laurakatariina
43/66 | 

Omat rakkaat karvatoverit <3 sekä se, että tiedän rankan iltavoron jälkeen pääseväni rentoutumaan mieheni kainaloon! :) Arjen pieniä iloja <3

45/66 | 

Tää postaus tuli niin hyvään aikaan, kun juuri selasin turhautuneena äkkilähtöjä etelään. Sait avattua mun silmät ja vaikka matkoille olisi kiva päästä niin on hyvä miettiä mikä on hyvin juuri nyt. No ulkona paistaa aurinko ja on ihan mahtava syksysää. Koulussa on tänään luvassa kiva päivä, koska pääsemme suunnittelemaan kauneushoitolan liiketiloja ja lisäksi meen illalla kokeilemaan ekaa kertaa pilatesta, jossa käytetään apuna katosta roikkuvia kankaita :)

Liisa
47/66 | 

Joka aamu, kun herään ennen kukonlaulua ja saan rauhassa olla epäsosiaalinen monta tuntia: käyn yksin koiran kanssa lenkillä, urheilen, syön rauhassa aamupalaa ja luen blogeja. :D Ja sitten vastapainoksi illalla, kun saan miehen kanssa käydä iltalenkillä, istua sohvalla, jutella ja katsoa TV:tä.

Ja kiitos Venla älyttömän ihanasta ja inspiroivasta blogista! Tekstejäsi on aina ilo lukea. Mukavaa syksyä teille kaikille kolmelle! :)

Laura
51/66 | 

Vapaapäivä! Sitäkin kovempi aamu ja päivä takana, ensin aamusali, sitten uimaan ja nyt ruokalepo, mikäpä sen piristävämpää!☺ Illalla vielä appivanhemmat tulee kylään eli nyt pienille torkuille kerään voimia

Ab
53/66 | 

- Se kun sairauden kanssa tulee hyviä päiviä :)
- Koiran iloinen vinkuminen kun minä tai mies tullaan kotiin..! <3
- Treenit. Sali on ainoa paikka maailmassa, jossa mulla on itsevarma/vahva olo ja tunnen jopa ylpeyttä kropastani - ainaisen vikoihin keskittymisen sijaan. Punttis antaa mulle tosi paljon henkisestikin.
- Vastaantulijalle hymyileminen, vielä kun huomaa että se tarttui

Kati
55/66 | 

Ensiksi aamulla pehmoinen ja uninen hauveli sohvalla paijattavana ja nuuskuteltavana. Työmatkalla ihanan kirkas pikkupakkassää ja kuu kirkkaana vielä näkyvissä.
Töissä ihanat työkaverit ja mukavat asiakkaat.
Vaikka miten paljon muuta pitkin päivää: oma terveys, läheisten terveys, hyvä ja omatekemä ruoka, vegaanisesti vietetty päivä....

Tosi hyvä postaus. Minusta on kauheaa, kun jotkut ihmiset vaan paahtaa töissä ja valittaa ja kärsii kivuista odottaen vain sitä vapauttavaa lomamatkaa. Niin paljon vähemmälläkin saa todella useasti ja enemmän iloa elämään. Ihana arki kunniaan!

Janika
59/66 | 

Moi! Mun päivän piristäjä oli oma positiivinen asenne tylsällä oppitunnilla ja se tunti sit muuttuikin sen kautta mielenkiintoiseksi ja tunnilta lähdin sitte hyvillä mielin :D
Toinen hetki viikonlopulta tuli mieleen ko olin aamupäivällä kävelyllä ja aurinko paistoi ja näkyi syksyn lehtiä, oli sellanen onnellinen ja aurinkoinen fiilis.

Essi
61/66 | 

Jokaista päivää piristää oma rakas ja intoa pursuava karvakuono, joka on maailman suloisin otus :) Mutta erityisesti tänään parasta olivat aamu-uinti järvessä (hullun hommaa, mutta siitä tulee niin hyvä olo) ja iltapäivällä tiedossa oleva body balance tunti. Lisäksi aamulla ilahdutti, ettei töihin pyöräillessä satanutkaan vettä :)

Blogisi on ihana ja olet niin aito sekä inspiroiva. Mutta koen että, vanhojen juttujen etsiminen ja blogissa liikkuminen on jotenkin vaikeaa. Olen suhteellisen tuore lukija blogissasi ja olisi kiva kahlata vanhoja juttuja läpi, mutta se on jotenkin työlästä, kun sivulle aukeaa aina yksi juttu kerrallaan ja kun esim. tiivistelmiä tai otsikoita ei näe mistään, että voisi jotenkin skannata mitä kaikkea ihanaa blogistasi löytyy. Esimerkiksi jos jutut aukeaisivat oikealla sivulla olevassa arkistossa kuukausien alle otsikoina helpottaisi tätä :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
62/66 | 

Oi kuulostaa ihanilta asioilta!

Kiitos paljon palautteesta Essi, kehitysideoita otetaan aina ilolla vastaan. Olen samaa mieltä kanssasi, ja tälle asialle tullaan tekemään jotain. :)

Anna
63/66 | 

Parhaan ystävän 2 viikkoa vanha poikavauva jonka kummiksi mua pyydettiin :) lisäksi aina niin iloinen ja positiivinen koirakaveri <3

Heini
66/66 | 

Aamut ja varsinkin rauhassa syöty aamupala on mun oma hetkeni. Kaurapuuro ja aamukahvi, en kyllästy ikinä. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei ihanat ihmiset!

Nyt on tapahtunut taas niin kivoja asioita, elämän pieniä suuria iloja!

Kuvat kertokoot enemmän.

IMG_1654
IMG_1654
IMG_1656_2
IMG_1656_2

 

 Hyvä päivä lähtee käyntiin kunnon maukkailla aamupalaherkuilla. Aamupalaksi:rahkaa, mustikoita, mysliä, tuoreita mansikoita ja kookosöljyä. Lounaaksi perusmättö:tunamunapähkinäsalaattia. :D

IMG_1661
IMG_1661
IMG_1868
IMG_1868

Käytiin Veeran ja Iidan kanssa piiiiitkästä aikaa  Lauttasaaren vanhassa lempparipaikassa, Casa Mare -ravintolassa. Vakkari suosikkiannos: vuohenjuustokanaa ja risottoa. 

IMG_1898
IMG_1898

 

Rannallakin kävin hetken imemässä D-vitamiinia itseeni. Uuden bikinien alaosan olen tilannut netistä, yläosa on Espritistä.

IMG_1974
IMG_1974
IMG_1979
IMG_1979

Viikonloppuna käytiin Inkoossa arskailemassa ja matkanvarrella poikettiin lounaalle, Haukilahden ihanaan rantaravintolaan. 

IMG_1983
IMG_1983

IMG_2005
IMG_2005

I Believe i can fly.

IMG_2010
IMG_2010
IMG_2011
IMG_2011

Lihastenkasvua ei voi estää :D Muistaa vaan syödä ja levätä tarpeeksi.  

"Make it a lifestyle, not a duty."

IMG_2113
IMG_2113
IMG_2076
IMG_2076

 

"EARNED, NOT GIVEN." WORD! 

 

IMG_1953
IMG_1953

IMG_2127_2
IMG_2127_2

Tätä Fastin toffee puddingia, kun sekoitatte esim. rahkan joukkoon lisäprotskuksi, siihen sekaan vähän maitoa ja kirpeitä puolukoita tai raikasta ananasta, niin ai että mitä herkkua syntyy. :P

IMG_2140
IMG_2140
IMG_2146
IMG_2146

Leffassakin on tullut käytyä muutamaan otteeseen, kun nää kesäyöt on sen verran hämääviä, ettei meinaa uni tulla, niin on hauska keksiä milloin mitäkin aktiviteetteja. Käykää katsomassa Thor Heyerdahlin uskomatonta seikkailua kuvaava Kon-tiki -elokuva. Ehdottomasti paras näkemäni elokuva pitkään.

 Golf rangellekin eksyttiin lätkimään palloja tässä toissa iltana. Vitsi miten hauskaa ja hyvää hermojen hallintaa, parantaa hyvin keskittymiskykyä ja mieli lepää. Taisin eka löydä jollain aloittelijan tuurilla, kun osu heti ensimmäisellä ja vieläpä hienosti lensikin..mutta heti kun keskittyminen herpaantui, niin johan alkoi mailatkin lentää pitkin ruohikkoa. Onneks oltiin rangella iltaaikaan, niin säästyttiin henkilövahingoilta, sen verran vaihtelevasti ne pallot lähti eri suuntiin. ;) Hauska laji, vaikken harrastusta siitä ehkä itelleni tekiskään, ..ainakaan vielä. 

Viime viikolla pääsimme myös mm. yhdessä muiden ystävieni kanssa näkemään upean Lauran kauniin vastasyntyneen tyttöpienokaisen. Viikonloppuna tuli pyörähdettyä myös lasten synttärikutsuilla.  Kuulkaas kyllä oli hieno smurffikakku ja muffinsseja! Wau! Siitä onkin aikaa, kun oon viimeksi ollut kunnon kakkukekkereillä. :D 

IMG_2156
IMG_2156
IMG_2158
IMG_2158
IMG_2159
IMG_2159
IMG_2161
IMG_2161
IMG_2163
IMG_2163
IMG_2166
IMG_2166

Eilen suunnattiin iltasalaateille  ja pihveille kesäiseen Porvooseen. Rakastan niitä katuja, sinne vois vaikka muuttaa, on se sen verran idyllinen paikka.

Katsokaas mitä sain työtovereiltani:

IMG_2144
IMG_2144
IMG_2143
IMG_2143

Ibero ja Jasmin Hamidin, Kirsi Ståhlbergin ja Mia Ehrnroothin muodostama Tesian julkaisevat elokuussa yhteisen korusarjan. Korusarja koostuu kolmesta kaula- ja rannekorusta. Jokaisesta korusta löytyy rohkaiseva sanapari, sekä eriväriset kristalli- ja helmiriipukset. Aivan mahtava idea ja tapa muistuttaa naisten- ja ihmissuhteiden tärkeydestä.Teilläkin on mahdollisuus käydä elokuussa haalimassa itsellenne mieluisin koru K-Citymarketeista ja Anttiloista ympäri Suomen, sekä Iberon verkkokaupasta tai Helsingin Lasipalatsin Ibero Boutiquesta. 

Kiitän ja toivotan onnea Tesian kolmikolle, älyttömän upea juttu! :)

 

Pakko vielä lopuksi lausua muutama sana teille blogiani lukeville lapsille:

Olen tästä varmaan kohta jo kyllästymiseen asti jauhanut, mutta ihmiset rakkaat herätys nyt! Olen vastaanottanut taas aivan liikaa maileja, myös hyvinkin huolestuttavan nuorilta lapsilta, jotka ovat kertoneet muutenkin jo harrastavansa liikuntaa paljon, mutta uusimmaksi ongelmaksi on muodostunut se, ettei lihasmassaa saada kartutettua. Ei tähdä tästä kuntosalitreenailusta uuden sukupolven syömishäiriötä!!! Minusta ei voi tarpeeksi painottaa, että LAPSET OLKAA LAPSIA! Leikkikää ja harrastakaa. Esimerkiksi 12-vuotias taitoluistelijatyttö aivan varmasti liikkuu tarpeeksi, lähinnä pitäisi muistaa syödä riittävästi, kun on vielä kasvuiässä. Eikä suinkaan huolehtia siitä, miten kotona saisi treenattua raskaan lihaskuntotreenin, kun ei sinne kuntosalille vielä pääse. Muistakaa, että siihen on hyvä syy, miksi jäsenyyksiä ei myönnetä liian nuorille.

Minusta on toki ihana kuulla, että blogini innostaa liikkumaan kaikenikäisiä, ihan lapsista äiteihin ja mummoihin. Mutta liikunnasta ei saisi tehdä pakkomiellettä, varsinkaan jos syyt ovat pelkästään ulkonäkökeskeisiä. Tottakai kropassa havaittavat muutokset palkitsevat ja vaikuttavat oloosi, mutta tärkeintä on kuitenkin TERVEYS ja se positiivinen energia, mitä liikunnasta saa, kun sitä harrastaa sopivassa määrin. Lapsukaiset, te saatte jo terveen liikunnallisen pohjan, kun esimerkiksi harrastatte jotain joukkue- tai yksilölajeja, tai jos sellaiset eivät houkuta, niin pidätte huolen, että leikitte ulkona ja harrastatte hyötyliikuntaa. Itse keskityin pienenä pelaamaan sählyä viikoittain, sekä leikkimään ja juoksemaan pihalla partiossa, sen lisäksi tanssiminen on aina ollut lähellä sydäntäni, ja kuten olen aiemmin kertonutkin, nautin suunnattomasti disco- ja showtanssin harrastamisesta, mikä selkeesti on vaikuttanut kroppani hallintaan, ja luonut terveellistä liikunnallista taustaa. Minusta on hienoa panostaa ystäviin, nauttia elämästä ja hoitaa koulut kunnialla, siinä sivussa ehtii kyllä sisällyttää arkeen  sopivasti liikuntaa, mikä tukee näitä kaikkia muita osa-alueita toteutumaan paremmin. Keskitytään asioiden suorittamisen sijaan, elämästä nauttimiseen.

Lapset, ja te aikuiset yhtälailla: uikaa, pyöräilkää, ulkoilkaa, pelatkaa sulkkista tai vaikka tennistä, ja leikkikää pihalla kamujen kanssa. Niin mä ainakin aion tehdä. Eritoten leikin pihalla. Ikuinen lapsi kun olen. 

 Loppuun vielä mainostusta, jos haluat parantaa ihoasi rantapäivän jälkeen. Itse ainakin todennut hyväksi! Kokeile kylmäpuristettua Aloe vera -geeliä rauhoittamaan ihoasi.

<3:Venla

Kommentit (40)

1/40 | 

Hyvä, kun suhtaudut asianmukaisesti noiden nuorten ihmisten viesteihin. Arvostan kovasti sitä, että tuot asian näin suoraan julki, jolloin se menee varmasti paremmin perillekin :) Olen ihan samaa mieltä, että lasten pitää nauttia vielä liikunnasta ja tehdä sitä mikä on kivaa ja mistä nauttii. Eikä keskittyä ulkonäköön. Surettaa oikein, miten yhä nuoremmat keskittyvät pelkästään ulkonäköönsä ja siitä on tullut kaiken keskipiste. Itse kun on vielä 12 vuotiaana leikkinyt nukeilla ja juossut pitkin metsiä kirkkistä ja ties mitä leikkien.

Milla
3/40 | 

Hieno kirjoitus Venla!
Sanomaasi tukee, täydellisesti, runsaat ja herkulliset kuvat terveellisistä ruuista!

Sari
5/40 | 

Hyvä kirjoitus, taas kerran! Ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen: mitä mysliä käytät? :)

Ansku
7/40 | 

Mahtavassa kunnossa olet! Niin motivoivaa ja kannustavaa tekstiä, jota kuvat täydentää muistuttaen myös ruoasta ja levosta. :) Montako treeniä teet viikossa? Onko sulla oma PT?

ww
9/40 | 

Mun onkin pitkään pitänyt kysyä, onko sulla omaa personal traineria! Kun sulla ei siis tällä hetkellä ole, niin onko sulla jossain vaiheessa ollut, vai mistä olet saanut kaiken tietotaitosi liikunnan ja ruokailun suhteen? Olet nimittäin NIIIN uskomattomassa kunnossa, että kiinnostaisi tietää, kenen neuvoilla olet saanut itsellesi tuollaisen unelma bodyn treenattua? :D

jenni
11/40 | 

Juurikin löysin blogisi, joten tuoreimmat jutut olen lueskellut/katsellut läpi. Mutta heti tullut sellainen iloinen fiilis tästä. Minäkin siitä kiitosta annan, että sulla on kaikenlaisista ruokakuvia ja kuvia myös rentoilusta, se on todella tärkeää ( ja ehkä kivaakin vastapainoa;) ) ! Hyvä, että teet selväksi, ettei lasten ja nuorten kannata vielä stressata lihasmassasta tms. Samaa mieltä olen asiasta. Aioin jatkaa tätä blogisi seurailua ja toivottavasti saan vielä lisää hyvää fiilistä ja kipinää, niin että itsekin saisin aloitettua saman harrastuksen.

Oikein mukavia kesäpäiviä sinulle ja paljon hyvää fiilistä! :)

Elli
14/40 | 

Juuri näin Venla! Komppaan viimeisintä.
Kovempaa lihasmassaa ja voimaa kehittävää harjoittelua ei ole järkevää aloittaa ennen murrosikää (ja yksikään 12-vuotias ei ole murrosikäinen). Syynä tähän on ensinnäkin se, että voima ja lihasmassa eivät kehity tässä vaiheessa moneen muuhun ominaisuuteen nähden hyvin mm. siitä syystä, että hormonaalisen toiminnan kasvu ei ole tässä vaiheessa saavuttanut huippua. On erittäin tärkeää muistaa, että luuston kasvu on ennen murrosikää ja murrosiässäkin vielä epäkypsässä vaiheessa.
Tässä vaiheessa kova voimaharjoittelu ylikuormittaa luiden apofyysejä, josta voikin sitten seurata pituuskasvun alun hidastumista, murrosiän alun hidastumista ja ennen kaikkea erittäin kivuliaita luutumisalueiden kiputiloja! Luuston kasvu voi toistuvan ylikuormituksen takia hidastua! Selän nikamien päätylevyt voivat muuttua ylikuormituksen seurauksena, kuin myös nikamakaaret voivat murtua tai vaikka välilevy revetä. Nuoren ihmisen vartalo ei myöskään siedä korkeita maitohappoja samalla tavalla, kuin murrosiän ylittäneen ihmisen. Kaikki tämä vaikuttaa lopulta aineenvaihdunnan kautta sisäelimiin ja hermostoon negatiivisesti!
Aikaa on muokata kehoa sitten vaikka koko elämä, mutta nuoret, pysykää niissä "hauskoissa" harrastuksissa vielä! Voimaharjoittelua voi tehdä vaikka oman kropan painolla ja kehonhallinta -harjoitukset ovat tärkeitä! Anteeksi kamala saarnaaminen, mutta tämä asia huolestuttaa koko ajan enemmän :/

I
15/40 | 

Toi mitä sanoit noista lapsien (ja miksei aikuistenkin) treenaamisesta ja viesteistä on ihan totta! Muutenkin nykyään tuntuu, että lapset ei osaa enään olla lapsia. Tuolla kaduilla näkee kuinka ala-aste ikäset LAPSET menee ties mitkä iphonet ja järkkärit kädessä, hirveet meikit naamassa ja kuvittelee olevansa jotenkin niiin aikuisia. Ite olisin onnellinen jos saisin edes päivän olla se ala-aste ikänen lapsi ja nauttia siitä ns. vapaudesta, kun suurin murhe oli se, että mitä tälläkertaa pukee barbille/nukelle päälle. :D Leikkiikö nykyajan lapset ees millään barbeilla tai pikkuautoilla? Jotenki tuntuu, että kaikilla on just ne tabletit kädessä ja niitten välityksellä katotaan netistä lasten ohjelmia (jotka nekin on muuten nykyään ihan kauheita sota- ja robottihommia..).

Tää sun blogi on muuten hirveen aito, jotenkin tän välityksellä tajuaa, että sä oot oikeesti ihan elävä ihminen etkä mikään salkkari-Heidi. :D Ja muutenkin vaikka täällä onkin pääasiassa näitä treenikuvia, niin laitat myös noista ruuistakin kuvia ja oot hyvänä esimerkkinä muille (jopa niille lapsillekkin, ne ei vaan välttämättä tajua sitä vielä) ja ns. muistutat siitä, että pitää myös muistaa syödä kunnolla! Hups, tulipa tästä pitkä viesti, mutta hyvää kesää sulle! :)

Rachel
17/40 | 

Nuorten arvomaailmassa saattavat valistuksen sanat kaikua kuuroille korville, ja joskus meidän fiksujen aikuisten onkin hyvä pohtia asioita laajemmasta näkökulmasta. Varsinkin näinä internetin aikoina trendi-ilmiöt päätyvät väistämättä yhä useammin osaksi yhä nuorempien kulttuuria. Suuren suosion saavuttaneista fitness-elämäntapablogeista nuorelle ensisijaisesti välittyvä viesti on selkeä: "fit is the new skinny". Kärjistetymmin fitness-buumi on hieman paradoksaalisestikin ehditty nimetä jopa uudeksi anoreksiaksi. Kuten alussa jo mainitsin voidaan esimerkiksi miettiä minkälaisen viestin kyseisten blogien kuvamateriaali antaa ja onko se ristiriidassa teksteissä välitettävien arvojen kanssa. Monesti tulee sellainen olo, että bloggaajilla on itselläänkin hieman puurot ja vellit sekaisin, ja ihmekös tuo sillä nuoriahan ovat useimmat vielä itsekin.

Aniella
18/40 | 

Tää sun blogi on kyllä motivoiva ja ihailen sun innostusta liikuntaa kohtaan!

Nykyaikana on vaan kauheat paineet ulkonäöstä. On hienoa, että sä et näitä paineita aiheuta lisää, olet aikuinen ja kehotat lapsia olemaan lapsia, oikein! Mutta muuten, joka paikassa puhutaan laihduttamisesta, terveellisestä ruuasta, ylipainosta jne. Lapsille iskee todennäkösesti paineet, ymmärrettävästi. Tiedän sen, että me ollaan aika lihava maa ja ylipaino lisääntyy jatkuvalla syötöllä, mutta tuollainen turha höösääminen aiheesta tuottaa vaan lisäpaineita. Tää ei ollut moite sulle vaan muuten Suomen toiminnalle. Sulle erityiskiitos tästä blogista, ihana kuulla sun kuulumisias jne! Onko Saralla muuten vielä blogia?

Ihanaa kesää Venla!

Emmi
19/40 | 

No huh aivan ihana blogi.. Jonkun aikaa jo olen tätä seuraillut ja ihan koukkuun jäänyt. Ruoka- ja treenikuvat on ihan huippuja ja myös lisää päivän asu-kuvia saisi olla. :P
Aina kun tän blogin avaan silmilleni niin oma treenimotivaatio vaan kasvaa, kiitos!

Terveisin,
Uusi fanisi :)

maija
24/40 | 

Puhut asiaa! :D
Ihan omakohtaisena kokemuksena sanon, että tällaiset fitness-tyyliset blogit kyllä saavat nuoren mielen vähän pyörälle. Itse olen 14-vuotias ja parantumassa kolmen vuoden anoreksiahelvetistä. Kun ajatukset ovat vieläkin hyvin sekavia ja ristiriitaisia, meinaa usein tulla mieleen että 'hei, tämähän tuntuu hyvältä! terveellinen ruokavalio ja liikuntaa!' tosin, minun itse pitää se tajuta, ettei tällainen elämäntapa ole minulle vielä ajankohtainen ja tässä tapauksessa edes terveellinen. Anorektinen puoli kuitenkin rupeaa lietsomaan sairautta, se on huomattu. Haluaisin vihdoin oppia elämään jälleen. Nauttia siitä. Ja sen eteen tehdään työtä, kyllä sitä vanhempanakin kerkeää käymään salilla ja harrastaa lihaskuntoa. :)

Vaikka blogisi aihe ei ole juuri nyt suurimmalta osaltaan minulle ajankohtainen, tätä on niiin mukava lukea! Sulla on viisaita mielipiteitä ja oot muutenkin niin symppis! Tää antaa mulle paljon tsemppiä - elämästä voi ja PITÄÄ nauttia! :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
25/40 | 

Oi aivan vallan ihana kuulla! Ja nimenomaan, keskitytään elämästä nauttimiseen! Tsemppiä mielettömästi sulle, ihanaa kesää! <3

Ida
26/40 | 

Kirjotat todella tärkeästä asiasta ja siitä ei totisestikaan voi puhua liikaa. Kävimme kerran mieheni kanssa pienemmän paikkakunnan uimahallin kuntosalilla, jossa oli noin 12 vuotiaita tyttöjä "treenaamassa". Siellä he innoissaan huuteli poltettuja kaloreita, vaikka eivät laitteita osanneet edes käyttää saati että olisivat olleet edes riittävän pitkiä niitä käyttämään.

Sulla on muuten todella inspaava blogi, täältä saa hyvää motivaatiota ja vinkkejä sekä hyviä ruokaehdotuksia. Kiitos niistä :) Käytätkö muuten ikinä soijatuotteita (esim. soijarouhe) lihan korvikkeena?

Sanna
28/40 | 

Moi! Aloin juuri lukea blogiasi. Tämä näyttää tosi hyvältä ja kivalta blogilta. :) On pakko kysyy: seurusteetko ton Markku Pullin(kirjoitinkohan oikein... :D) kanssa? :)

Laura
29/40 | 

Laittaisitpa isompia kuvia. Noita pieniä on niin vaikea tihrustaa. Kiitos kivasta blogista, olet positiivisuuden ruumiillistuma.

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
30/40 | 

Jostain syystä ne näkyvät tässä pienempinä, vaikka ovat ihan samankokoisia, kun aikaisemmassakin blogissani. :/? Selvitän asiaa.. Kiitokset :D

31/40 | 

Morjens! Sulla on ihan mahtiblogi. Uskon, että monet on avanneet silmänsä urheilulle ja oman kunnon ylläpidolle ihan eritavalla, kun ovat lukeneet sun juttuja ja huimaa kehitystä. Liikunnan ei pidä olla pakkopullaa, jolla yritetään laihtua ja jätetään aterioita väliin samaisesta syystä - EI - vaan juuri kuten sinä teet. Juuri näin! :)
P.S. Olisi kiva, jos sun kuvat olis vaikkapa yhtä - tai jopa kahta - kuvakokoa suurempia blogissa, vaikka ovatkin kännykkäkuvia. Näyttävät kuitenkin kelpolaatuisilta!
Jatka samaan malliin! Kivaa kesää ja rutkasti motivaatiota sulle. :)

Anna
32/40 | 

Kiva nähdä kuvia kunnon terveellisestä ruuasta ja runsaan kokoisista annoksista, eikä niitä iänikuisia kanafileitä ja joka ikistä raejuuston nokaretta joka on vaa'alla punnittu! Vaikutat todella fiksulta nuorelta naiselta, jatka samaan malliin!

34/40 | 

Olet taitava kirjoittaja! Hirvittää, jos tosiaankin 12-vuotiaat miettivät kirjoituksessasi mainitsemiasi asioita.. Mutta sitten positiivisiin juttuihin! Olet inspiroinut minua liikkumaan, ts. käymään salilla. En ole koskaan aikaisemmin nauttinut salityöskentelystä, mutta nyt en tiedä mitä tekisin ilman! Tällä hetkellä lihaksen kasvatus menossa ja sen jälkeen pienelle dieetille. Olen tehnyt kokonaisen elämäntapamuutoksen!

http://mbabysteps.blogspot.fi/

Annika
36/40 | 

Tämä siun blogi on ihan mahtava ja inspiroinut minua älyttömästi!:) oon nyt reilun kuukauden seuraillu sinun treenejä ja juttuja ja tajunnu, miten ite oon päästäny lihakseni surkastumaan ja kunnon vähän repsahtamaan. Vielä muutama vuosi sitten olin tikissä kunnossa ja nyt tätä lueskellessani oon muistanu miten hemmetin hyvä fiilis sillon oli itsestään :) siispä varasinkin ajan personal treinerille, jotta saisin taas kroppani kuntoon ja samanlaisen ilosen hymyn naamalleni sen seurauksena, ku sulla :) zumbat ja muut jumpat on vieny miut mennessään, mut nyt on päästävä salille kunnon lihastreeniä tekemään vastapainoksi! Näytät tosi hyvältä ja aion pyrkiä samaan itsekin! Kiitti inspiraatiosta! Kauanko oot treenannut ahkerasti ja kuinka nopeasti alko näkyviä tuloksia syntymään, kun treenailun aloitit? Ihanaa kesää sulle!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
37/40 | 

Vuoden/ päälle puolen vuoden sisällä on tullut hyvin tuloksia, kärsivällisyyttä vaan, niin niitä tuleekin jo yhtäkkiä huomaamatta. Ja mikä tärkeintä, ei ne tulokset vaan se positiivinen energia ja mahtava fiilis! :) ihana kuulla, jos innostus palasi, tsemppiä ja treeni-iloa, sekä upeen aurinkoista kesää sulle! :)

Mixuli
38/40 | 

Tosi kypsästi ja fiksusti kirjoitat Venla ja rohkaiset lapsia oikeanlaiseen liikuntaan ja olemaan lapsia ! Isot ropsit siitä sulle :) Olet upean näköinen nuori nainen ja noi merenneito-hiukset on kauniit ! Jatka samaan malliin ;)

Vivian
39/40 | 

Sun blogis on ihan mahtava ja on motivoinut mua tosi paljon! Mutta pakko kysyä että mistä netistä sä oot tilannut noi sun bikinien alaosan?:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram