Kirjoitukset avainsanalla matkailu

In collaboration with Froosh & R-kioski

Jee, nyt saan vihdoin hihkaista ulos sen, mistä täällä teille aiemmin mainitsinkin. Tällä viikolla koittaa se matka, jota olemme odottaneet into piukeana. Me lähdemme Guatemalaan!!! NIIN SIISTIÄ!

Kuinka monelle Froosh on entuudestaan tuttu? Ne veikein tekstein varustellut makoisat smoothiet!

Froosh -tuotteiden tarkoitus on tarjota pohjoismaisille kuluttajille herkullinen, kätevä ja terveellinen tapa nauttia enemmän hedelmiä osana ruokavaliota. Froosh-yritys luo itse omat reseptinsä: puristaa, muussaa ja soseuttaa huippulaadukkaita hedelmiä lasipulloihin ja pahvitölkkeihin. He eivät koskaan käytä tiivisteitä tai säilöntäaineita, eivätkä ikinä lisää sokeria tai muita makeutusaineita tuotteisiinsa. Froosh on siis 100% hedelmää ja marjaa, ei mitään muuta. Froos ei rakasta hedelmiä ainoastaan niiden herkullisen maun ja terveellisyyden vuoksi, vaan myös siksi, että trooppisten hedelmien viljely tarjoaa tulonlähteen ja poispääsyn köyhyydestä miljoonille perheille trooppisissa, kehittyvissä maissa.

R-kioskilta saa nykyään monenlaista välipalaa, kuten Froosh-smoothieita, ja jatkossa R-kioski panostaa entistä enemmän tuoreisiin ja terveellisempiin vaihtoehtoihin, mikä on mahtavaa!

Olen pitkään toivonut, että vielä joku päivä pääsisin tutustumaan ja työskentelemään hedelmätilalle, ja näkemään missä ja miten meidän smoothieidemme hedelmiä viljellään ja miten ne päätyvät suomalaisten välipaloiksi. Tämän reissun myötä kyseinen haave tulee toteutumaan. Tulemme siis matkan aikana työskentelemään hedelmätilalla ja tutustumaan paikallisiin yhteisöihin ja näkemään millainen vaikutus hedelmätilalla on heihin.

Uskon, että tästä tulee todella avartava, ikimuistoinen, ainutlaatuisen upea, once in a lifetime – reissu.

En malta odottaa, että pääsen raportoimaan teille paikan päältä!

Tiesitkö: Froosh -smoothie on lasipullossa siksi, että ne ovat myös ympäristöystävällisiä. Frooshin lasipullot ovat kuuluneet palpan kierrätysjärjestelmään vuodesta 2014 lähtien ja itse asiassa lähes kaikki niistä palautuvat kierrätykseen. Lasin käyttö mahdollistaa myös tuotteille pitkän säilyvyyden ilman minkäänlaisia säilöntäaineita tai lisäaineita.

Uusi froosh shorty 150 ml on pakattu ympäristöystävälliseen nestekartonkitölkkiin. Shorty on merkitty forest stewardship councilin logolla (fsc). Fsc on voittoa tavoittelematon, kansainvälinen yritys, jonka tavoitteena on tukea vastuullista metsien käyttöä. Innovatiivisen pakkausteknologian ansiosta shorty-tölkeillä on yhtä pitkä säilyvyys kuin Frooshin lasipulloilla – täysin ilman säilöntäaineita.

PS. Arvatkaa mitä? Postauksen kuvat on otettu joulukuussa, ja kuten kuvista näkyy talvi ei ihan vielä silloin ollut saapunut Etelä-Suomeen.

 

<3:Venla

Kommentit (7)

Henzku
1/7 | 

Oi, oikein ihanaa ja rentouttavaa matkaa teille!! :)
Hahh, luulin ihan et kuvat olis kesällä otettuja, mutta olinkin sitten väärässä. :D Ei kylläkään eronnut toi loppuvuosi kesästä kauheesti, ainakin yhtä lämmin oli kuin kesällä ;)

Ei täällä Länsi-Suomessakaan ollut lunta kuin nyt vasta tuli enemmän tällä viikolla, ihana talvisää jota rakastan yli kaiken! <3 :)

Wiivi
3/7 | 

Eikä, vähän siistiä! Osallistuinkin tähän kilpailuun mutta voittomatka meni toiselle. Tä olis ollu niin mielenkiintone juttu. :) Mutta hyvää reissua, odotan kuvapläjäyksiä paikanpäältä! ;)

Jutta
5/7 | 

Kuulostaa aivan mahtavalta, reissupostauksia siis odotellessa. :) Itse rakastan matkustelua ja uusia kokemuksia, joita se tuo. Uudet paikat kiehtovat aina. Guatemalan naapurimaassa Meksikossa olenkin käynyt, joten uskon, että kohteenne on erittäin miellyttävä! Kuinka kauan olet työreissulla? Lähdetkö yksin?
Itse lähen maaliskuun lopussa Thaimaahan 6 viikoksi kiertelemään paikkoja. En malta odottaa.

Hienoa ja kokemusrikasta reissua sinulle! Unelmat on tehty toteutettaviksi. :)

maja
6/7 | 

Hui miten uskallat, olen kyllä itse aikamoinen pelkuri O: En uskaltaisi turvallisuustilanteen takia, ei kannata liikkua yöllä tai päivälläkään yksin ja yöllä ei kaksinkaan. Jotenkin hirvittää myös maanjäristykset ja tulivuorenpurkauksetkin, mutta kaikkiallahan sitä voi tapahtua, ihan yhtälailla täälläkin. Toisaalta eihän elämästä tule mitään jos ainoastaan riskejä miettii ja menettää paljon ikimuistoisia kokemuksia. Joten nauti ikimuistoisesta matkasta! :)

emma
7/7 | 

Hei Venla. Minulla olisi sinulle ehdotus, jos haluat joskus toteuttaa. Hhaluaisin alkaa käymään salilla uimisen lisäksi, mutta en uskalla mennä, nimittäin en tiedä mistä aloittaisin siellä. Jos sinulla olisi jotain hyviä vinkkejä miten aloittelijat voisivat toimia. Kivaa matkaa sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päivästä, joka alkaa aamu-uinnilla ja tällaisella brunssilla ei voi tulla muuta kuin hyvä.

Moni kyselikin (TÄÄLLÄ) vanhemman postauksen kuvien perusteella, että minkä nimisestä hotellista mahtoi olla kyse ja missä se sijaitsee. Yövyimme siis paikassa nimeltä Hotel Telegraaf, joka löytyy Tallinnan vanhastakaupungista.

Kuten eräs samaisessa paikassa yöpynyt lukijani ehtikin jo mainita, aamupala oli kyllä mieletön.

Yleensä meikäläinen haluaa yöpyä mahdollisimman edullisesti, mikäli matkakohde on täysin uusi ja tuntematon, ja tietää jo etukäteen, ettei hotellihuoneessa tule vietettyä aikaa sen kummemmin. Tallinna on kuitenkin jo sen verran vanhatuttu, ettei näin lyhyessä ajassa ollut tarvetta kiertää uudestaan kaikkia entuudestaan tuttuja paikkoja. Joten onhan sitä tällaisessa tapauksessa välillä kiva panostaa majoittumiseenkin. Varsinkin kun oli aihetta juhlaan. Kaikenlisäksi saatiin tosiaan ystäväni kanssa Maken alennuksella huone puoleen hintaan, joten loppusumma ei onneksemme kirpaissut pahasti lompakkoa. Loppujen lopuksi ehdittiinkin hyvin ottaa ilo irti hotellin spa:sta ja sen lisäksi jäi hyvin aikaa palloilla kaupungilla ihastelemassa syksyistä Tallinnaa.

Kenen muun mielestä hotelliyöpymisessä paras osuus on aamupala? ;) Käsi ylös!

<3:Venla

Kommentit (4)

Tessa
3/4 | 

Mä katoinki niitä spa kuvia että on ihan tosi tutun näköstä, nyt tajusin vasta hotellin nimestä että olin tuolla myöskin minilomalla pari vuotta sitten :D Oli aivan mielettömän ihana hotelli, juurikin spa osasto ja aamiainen. Myös asiakaspalvelu oli huippuluokkaa. Eikä kuitenkaan mikään ökyhotelli, tosin meilläkin äitini oli tainnut saada jotain alennuspisteitä luottokortin ahkerasta käytöstä :P

janikahaha
Liittynyt28.3.2014
4/4 | 

Hotellien aamupalat oli parhaita siihen asti kunnes sai diagnoosin IBS:tä ja hotellit ei tajua vaikka niille kertoo etukäteen ruokavalionsa. Olen diagnoosin jälkeen vieraillut 2 eri hotellissa ja molempiin on lähtenyt reklamaatio jälkikäteen. :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Varsinkin tätä osuutta minilomastamme olin odottanut innoissani ja jännittyneenä kuin kuuta nousevaa. Tämä paljastuikin ehdottomasti reissumme kohokodaksi; neljän ruokalajin illallinen Ravintola Ö:ssä, joka onkin rankattu useampaan otteeseen Viron parhaimmaksi Ravintolaksi. Täytyy sanoa, että tuolla illallistettuamme, en enää ihmettele yhtään.

Kävelimme hotelliltamme vanhastakaupungista Rotermannin kauppakeskuksen läheisyyteen, ja talojen välissä puikkelehdittuamme löytyikin oikea rakennus näppärästi. Vanha tiilitalo, jonka ikkunoista loisti tunnelmallinen kynttilänvalo.

Astelimme sisään varovaisesti, sillä ravintola näytti alkuun tyhjältä, ja tuumimme onkohan tämä auki vielä ollenkaan? Olimme kyllä tehneet pöytävarauksen. Samassa superystävällinen tarjoilija johdattelee meidät peremmälle ja ottaa kohteliaasti takkimme säilytykseen. Sitten ravintolaan tupsahtaakin perhe, ja toteamme, että ehkä muut asiakkaat eivät tosiaan ole vielä vain saapuneet. Kenties olemme itse turhan ajoissa, vaikka kello onkin jo puoli kahdeksan. Samassa perhe kuitenkin nousee pöydästä ja lähtee yhtä nopeasti, kuin ravintolaan tupsahtikin. Tämä oli kieltämättä todella hämmentävää, sillä olimme tosiaan ainoat asiakkaat.  Vähän kuin meillä olisi ollut yksityistilaisuus käynnissä. Tosin ravintoloille ominainen taustan rento puheensorina ei olisi ollut pahitteeksi, sillä nyt tarjoilijat saattoivat sen sijaan kuulla kaikki meidän omat höpötyksemme. Kaikenlisäksi sama seurueiden lappaus sisään ja yhtä nopea syömättä poistuminen toistui valehtelematta ainakin neljä tai jopa kuusikin kertaa. Siinä vaiheessa tahtomattakin mieleen hiipi ajatus, että mikä tässä kehutussa paikassa nyt yhtäkkiä on vikana. Sen sijaan viereiseen Kaks Kokka ravintolaan näytti populaa menevän sitäkin enemmän.

Noh alun muutamien pahojen hämmennyksestä johtuneiden hervottomien nauruhepuleiden jälkeen, päätimme sivuttaa tämän pienehkön miinuspuolen ja nautttia menusta yllin kyllin. Se, jos mikä oli viisas päätös, sillä ruoka oli aivan taivaallista! Palvelukin oli alusta asti todella laadukasta ja ystävällistä. Eteen tuli sopivan säännöllisin väliajoin toinen toistaan upeampia annoksia ja keittiön (väli) tervehdyksiä ammattitaitoisten ja houkuttelevien annoskertomuksien kera. Makuelämysten lisäksi, ruoat olivat luonnollisesti esteettisesti ja visuaalisesti niinkin kauniita, aivan kuin pieniä taideteoksia,  ettei niitä melkein olisi hennonnut syödä. Ravintolan kotisivuilla on hyvin kuvailtu: "Ravintola Ö:n illallinen on kuin pieni näytelmä, joka kertoo oman tarinansa." Juurikin näin.

Ravintola Ö tekee tiivistä yhteistyötä pientilojen ja tuottajien kanssa, ja täten hyödyntää tuoreita, kotimaisia, paikallisia raaka-aineita ja menu vaihtelee myös aina hieman sesonkien antimia mukaillen.

Lähtiessämme ravintolaan olikin saapunut jo useampia seurueita meidän lisäksemme. Illan aikana selvisi, että viereinen Kaks Kokka ravintola olikin Ravintola Ö:n hieman rennompi sisarravintola, josta sai myös yksittäisiä annoksia, joiden perässä nämä poistuneet ihmiset olivatkin varmasti juuri siirtyneet tuohon kyseiseen ravintolaan.

Kaikki annokset olivat upeita, mutta jos on pakko valita, niin ainoa, joka ei ollut meidän mieleemme yhtä tajunnanräjäyttävä, kuin muut menun annokset, oli jälkiruoka. Tosin sen makua kompensoi nestytypellä tehty näyttävä loppuesitys.

Kertakaikkisen upea kokemus, täysin satsauksen arvoinen, mielettömiä uusia makuelämyksiä. Ei voi muuta kuin suositella!

<3:Venla

Kommentit (3)

Liina
1/3 | 

Itse kävimme myös noin vuosi sitten kyseisessä ravintolassa. Ruoka oli hyvää mutta suoraan ravintolasta lähdimme kohti mäkkäriä sillä nälkähän siitä jäi :D

2/3 | 

Moikka,

hieno teksti Ö:stä! Seuraavalla Tallinnan reissulla kannattaa käydä testaamassa heti naapurissa sijaitseva ravintola Kaks Kokka, joka on samojen omistajien pyörittämä. Se on yksi meidän suosikkiravintoloistamme koko Tallinnassa. :)

V
3/3 | 

Pakko kehua blogiasi, että blogisi seuraanneena oon saanut paljon hyviä ideoita, kuten ruokareseptejä ja vinkkejä ravintoloista. Tämän ja viime postauksen inspiroimana varasinkin poikaystävälleni ja minulle pidennetyn viikonlopun Tallinnassa. Yövyimme Telegraafissa ja söimme Ö:ssä sekä seuraavana iltana Nero ravintolassa ja viikonloppuhan oli täydellinen. Ja muutenkin on niin kiva lukea kaikki sun postauksia ja kuvat on tosi kivoja aina :) Kiito Venla, olet super!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mulanin ilme oli näkemisen arvoinen, kun astuimme aamutuimaan ovesta ulos tuonne kaatosateeseen ja lähdimme tunnin kävelylle. Eilisen kauniin aurinkoisen päivän jälkeen märkäilma ei tainnut oikein meidän pikkukaveria napata. Olipahan mukavan raikas keli ainakin, ja seesteinen sade jopa jollain tapaa rauhoitti mieltä. Kaupunki ja ranta näytti suorastaan autioituneelta, kun vastaan ei kävellyt ristinsielua. En voi silti väittää ettenkö olisi ehkä pikkuisen alkanut haaveilemaan lomareissusta jonnekin lämpimään, tuulen ja sateen piiskatessa kasvojani.

Onnekseni löysin läppärini kätköistä vielä julkaisemattomia kuvia kevään Ranskan reissulta, ja sain hetkeksi sitä kautta palata aurinkoisiin maisemiin, tunnelmallisille ja vehreille köynnöksiä, sekä kukkia ympäröiville pikkukaduille.

Rentouttavaa sunnuntaita toverit!

PS. Onko jonkun muunkin mielen vallannut matkakuume? Käsi ylös! Uskoisin, etten liene ainoa. ;)

<3:Venla

Kommentit (10)

1/10 | 

piristää mieltä katsoa noita aurinkoisia kuvia täälta vesisateen keskeltä;) matkakuume on kova mutta pääsee kahden viikon päästä kreikkaan katsomaan aurinkoa :))

Nina
3/10 | 

Ihanan aurinkoisia kuvia,niin inhottavat säät ollu että tekis mieli lähtee kyllä jonnekin lämpimään.

Bebe
5/10 | 

Mulla kans todella rajua matkakuumetta! Jonnekin kauas pois olisi päästävä, uusia kokemuksia hakemaan, lämmöstä nauttimaan ja omia ajatuksiani pakoon.
Rentouttavaa sunnuntaita myös sinulle!:) <3

anita
7/10 | 

Just vajaa kuukausi sitte tultiin Kiinasta ja tänään jo katteltiin kartasta, miten ois kätevintä reissata autolla Euroopan maita läpi. :) Toisaalta ollaan mietitty, et seuraava matka on jonnekki rantalomakohteeseen, mut saa nähä. Myös jenkkilä kiinnostaa.... :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
8/10 | 

Oi ihanaa Anita, kun ootte päässy reissaamaan! Hahah tiedän tunteen, kun pukkaa heti uutta matkakuumetta, on se reissaaminen vaan niin avartavaa ja huippua! :)

9/10 | 

Täältä löytyy matkakuumeinen! Onneksi päästään nauttimaan Kreikan auringosta vähän yli viikon päästä! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram