Open Irma - ota osaa!

Muistatteko sen ajan kun uusivuosi tarkoitti kaikkea jännää? Meidän perheessä oli tapana syödä joulun valtava piparkakkutalo vuoden viimeisenä päivänä ja päivän kohokohta oli keskiyön ilotulitus, papattimatot ja ilmassa leijuva räjähdyksen haju. Tyypit vipeltämässä ympäriinsä väsäämässä kaikennäköistä keskellä uuden vuoden ensimmäisiä lumihiutaleita. Koska silloinhan oli aina lunta ja oikea talvi. Silloin kun juhlissa oli vielä hohtoa.

 

Uutenavuotena tehtiin myös lupauksia. Ja ne olivat ihan oikeasti vakava juttu, ihan niinkuin joulurauhakin. Minä ajattelin nyt sitten palata tähän perinteeseen toivuttuani yllättävän rankasta uuden vuoden juhlinnasta. Päätin olla varautumatta mihinkään ja päädyin hilpeällä juhlajalalla pariinkin kemuihin. Luojan kiitos nuorille miehille, joilla on virtaa pitää aamuyön jatkoja...

 

Parasta uuden vuoden alussa on kuitenkin ensimmäiset päivät. Niihin kuuluu aina verkkaiset ja vähän kohmeloiset kävelyt, joiden aikana päädytään aina samaan lopputulokseen: tämä vuosi on meidän. Niin no, samahan toistuu joka vuosi. Ennemmin tai myöhemmin sen on napattava.

 

Takaisin lupauksiin. Olen huomannut, että ne kaikkein parhaimmat, jotka ovat parantaneet todellisesti itseni tai muiden elämää, on lupaukset, jotka alkavat: ”Se pelottaa minua vimmatusti, mutta...”. Tälle uudelle vuodelle teen siis lupauksen, että aion kirjoittaa paristakin aiheesta, jotka pelottavat minua vähintäänkin vimmalla. Ensimmäinen on psykoterapia. Aihe, jonka luulin olevan helppo, mutta johon käsiksi käyminen on osoittautunut kiusallisen hermostuttavaksi. Toinen aihe kyntää kauhua jo kolmatta vuosikymmentä. Aion kirjoittaa HIV:n pelosta, joka on tartutettu meihin 80-luvun lapsiin, kuin rutto saariston uusiin perunoihin. Hilpeää, eikö?

 

Jottei alkuvuosi lähtisi liian synkkään suuntaan, julistan tässä vuoden ensimmäisen Open Irman. Eli heitähän AIHE kommentteihin, josta toivoisit että kirjoitan! Aivan mikä vaan. Tai jos kynä pysyy myös omassa kädessä, niin osoitteessa vallilanirma@gmail.com otetaan tekstejä innolla vastaan. Vuosi 2014 tuo Irmaan myös muita särmiä vierailijoita, kuten äitini. Huh huh. 

 

Hyvää uutta vuotta ystävät, valoon on vain hetki aikaa.

Kommentit (13)

Vierailija

Kyllä Irman pitäisi päästä pitkästä aikaa sokkotreffeille. Tarjoan itseäni osapuoleksi. Ota äitisi vaikka esiliinaksi. Edellisillä sokkotreffeillä kuulin itsestäni hyvin myyvän arvion. Olet joviaali seuramies, mutta ei sinusta isäksi ole. Että sellaista tähän valon odotteluun.

Vallilan Irma
Liittynyt25.10.2012

No niin  - mä olen niin mukana! Sillä ehdolla, että aiheesta saa kirjoittaa ? Kiltisti ja rakkaudella, tottakai...ja jättäisin myös äidin kotiin, jos sopii. Pallo on siellä päässä: vallilanirma@gmail.com

ching-ching - mä haistan tässä mehevän jutun ainekset...hyvähyvä!

 

Vierailija

Heh, peukku, edelliselle ehdotukselle! :) :) Olet Irma rohkea kun kirjoitat psykoterapiasta! Erityisesti, jos meinaat ottaa itsesi esimerkiksi. Nostan hattua jo valmiiksi!

Itse ehdotan, että kirjoittaisit suhteestasi perinteisiin. Vaikutat melko epäperinteiseltä ihmiseltä. Teet asioita niinkuin susta tuntuu etkä niin kuin muut odottavat. Tällaista pohdintaa olisi kiva lukea.

Vallilan Irma
Liittynyt25.10.2012

Mielenkiintoinen aihe! Tätä olisi jotenkin kiva pohtia myös sillä tasolla, että mitä perinteet ovat? Ja kene perinteitä me tänä päivänä toteutamme...ehdottomasti tulemaan!

Vierailija

Olen joskus miettinyt, että millä sinä elät. (Siis niin kuin konkreettisesti.) Jos aihe ei ole liian henkilökohtainen, niin olisi kiva kuulla talouspolitiikastasi. Olen ollut ymmärtävinäni, että et käy töissä? 

 

Nimim. pientä taukoa tai kevennysta työelämään kaipaava

Vallilan Irma
Liittynyt25.10.2012

Moikka! Ja sori kun kesti...uusimmasta postista jatkan selityksiä, takamarraskuu iski. Olen enemmän tai vähemmän köyhä koko ajan, mutta elämäntyylin muutos on toki vaikuttanut myös kulutustottumuksiin. Pienet pennoseni höylään sijaisopettamalla ja kirjoittamalla ja kaikennäköisellä satunnaisella ja erikoisella friikkuduuneilla, joita aina jostain löytyy. Nyt on kyllä itse asiassa työn alla ihan oikean työn hankkiminen pitkästä aikaa, vapaus kun on oikeasti aika raskasta. Oisko kellään mulle duunia? Vai vaihdettaisiinko?

Vallilan Irma
Liittynyt25.10.2012

Ai niin ja edelliseen vielä - hyvä aihe sinänsä. Olisi mielenkiintoista kirjoittaa yleensä rahasta ja kuluttamisesta. Ja ehkä juuri sitä vakiduunin ja vaarallisen kitkuttamisen välisestä suhteesta - kumpi on parempi, vaiko kampi...? Kiitos, pistetään porisemaan...

Vierailija

Asiasta kuin asiasta tulee kirjoittamanasi mielenkiintoista. Lupaa pitää reipas ja ennakkoluuloton tyylisi, se virkistää.

Jaana

Vierailija

Psykoterapia ja HIV kuulostaa just sopivan ankeilta mutta mehukkailta aiheilta! Anna palaa. Mua kiinnostaisi tietää millaisia viisivuotissuunnitelmia olet tehnyt nuorempana versus nyt, ja toteutuuko ne koskaan laisinkaan sun kohdalla / suunnitteletko koskaan tulevaa sen kummemmin. Itse kun olen huomannut, että ne tuntuu iän myötä kadottavan merkityksensä. Ja toisekseen, mikä on sun suhde self help -kirjallisuuteen, toimiiko vai eikö kolahda, muutama suosikki, klassikko jne? Olis erittäin mielenkiintoista kuulla miten Irman päässä kolisee nämä energiat ja luovuuden polkujen kasvut, ;)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013

Kategoriat