Whuuum (toi oli niinku liekki.)

Tässä meneillään olevassa elämässä rakastan harvoja asiota, mutta intohimoni niitä kohtaan on universumia syleilevä ja sokea. No niin, kaikkihan me tiedämme, että tämä ei nyt ihan pidä paikkansa - tuhlailen rakkautta vähän sinne sun tänne, mutta erityisiä paikkoja sydämessäni silti löytyy joillekin asioille. Esimerkiksi surffille. Tai sienestykselle. Tai salmiakille.

Suhde edelliseen on aina ollut jotenkin salaperäinen ja kiivas. Lapsena minulla oli tapana käydä lähikiskalla naapurintytön kanssa ostamassa irtokarkkeja ja kävellä tuntikausia kotisaareni kulmilla (tai metsiähän nuo kai olivat tuolloin.) jutelle suuria. Salmiakki oli ehkä vähän kielletty, juhlava pahe, joka nautittiin vanhemmilta salaa. Myöhemmässä elämässä salmiakki on ollut läsnä elämäni monissa merkittävissä käänteissä. Kun teksti tökkii, ei viini auta, vaan Fazerin perinteinen. Sain todennäköisesti gradunikin aikoinaan kirjoitettua vain pikimustan ystäväni voimalla.

Mutta ennen kaikkea salmiakki on tarkoittanut minulle kodin makua. Matkoillani olen säilyttänyt suurena aarteena sitä viimeistä, helteissä tahmeaksi klöntiksi liimautunutta turkinpippuriklönttiä ja piilotellut mustasukkaisesti merkkaripussin jämiä. Ensimmäinen asia mitä kotilentokentältä jo ostetaan, on ne Fazerin pienet ja vinot.

Löytäessäni vime kesänä Töölöstä salmiakkikioskin, en meinannut edes pystyä tilaamaan innostukseltani(Sieltä saa muuten ihan JÄRJETTÖMÄN hyvää mangosalmiakkia.). Vähän samalta tuntui eilen kun törmäsin interwebissä tänä lauantaina, 10.5., Wanhassa Satamassa järjestettävään Laku- ja salmiakkifestivaaliin.
SALMIAKKIFESTARI! MINEN KESTÄ!
Koska salmiakin rakastajat ovat poikkeuksetta hyviä ja höveleitä ihmisiä, suostuivat järjestäjät ilomielin tarjoamaan myös Irman lukijoille lippuja festareille. Eli luvassa on Irman historian eka arvonta! Kun salmiakki nyt vain on sen arvoista.
Jos et jo kuulu Irman FB-ryhmään, niin liity nyt. Irmanrakastajan kannattaapi olla siellä myös siksi, että lähiaikoina tulee tapahtumaan kummia... pysy siis kuulolla ja voita samalla lippu salmiakkitaivaaseen!

 

 
(Arvonta- aikaa huomiseen iltapäivään asti ja pistän viestiä sitten Facen kautta. Liput arvotaan Irman FB-ryhmän jäsenten kesken. Meniköhän tää nyt oikein...hui.)

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013

Kategoriat