Onko hyvä idea tappaa vanhat rakkaudet?

Saaristossa on myrsky. Avattuani aamulla ulko-oven paiskasi tuuli sen mukanaan ja kylmä puri äidin vanhan yöpaidan läpi. Luulin haistaneeni myrskyn jo pari päivää sitten ja erehtyneeni, mutta täällä se nyt on. Tuulee terassien läpi, kuistin lyhdyt heijaavat levottomina ja sähköt menevät jo aamukahvilla.

 

Minä olen tyytyväinen kuin mummonpulla. Kyyrytän kahvin ääressä kietoutuneena vilttiin ja katselen tuulta. Se puskee pitkin rantoja, nostaa veden silmissä laiturin tasalle ja ajattelen taas: kunpa ei tarvitsisi lähteä ensi viikolla, tai sitä seuraavalla. Tai ikinä.

 

Ja muistan; minunhan pitäisi olla hautaamassa vanhoja rakkauksia, juuri tänään, merenkulkijoiden muistomerkillä, ikuisen tulen rannassa.

 

Sovimme jokin aika sitten hyvän ystävän kanssa, että on aika katkaista ne vihoviimeiset sinnikkäät energiasäikeet, joita viekas naisenmielemme on punonut jo menneisiin miehiin. Emme jaksa enää kompastella niihin. On aika päästää irti, on aika olla vihdoinkin kevyt ja vapaa. Aioimme tappaa vanhat rakkaudet ja heittää ne syksyn isoihin tuuliin. Ja nyt kun myrsky on täällä, olemme täysin eri puolilla Suomea.

 

Olen oikeastaan helpottunut. Vaikka ajatus meistä noitumassa synkällä Itämeren rannalla viehättääkin kovasti, tuntuu se myös jotenkin hämärällä tavalla pelottavalta. Entä jos samalla erehdyn tappamaan jotain itsestäni? Entä jos kuolee jotain, josta oli joku päivä määrä kasvaa uusi tunne?

 

Ehkä sitten kuitenkin vain seison iltapäivästä pihalla, kuokka kädessa sipulien istutuksen lomassa ja annan syksyn tuulla läpi, viedä sen joka helposti irtoaa. Antaa mennä, luvan kanssa. Ja käydä pimeällä puolella ihan turvassa, kuunnellen takkatulen ääressä mielettömän hienon helsinkiläisen bändin MIAUn a cappella -versiota biisistä Pet Sematary. Näin on parempi. Katsotaan sitten ensi vuonna.

 

 

 

 TÄRKEÄ TIEDOTUS: Onko sinulla mökki Houtskärissa; Saverkeitin, Mossalan tai Björkön saarella? Tunnetko ketään, jolla on? Lossiliikennettä suunnitellaan lopetettavaksi jo klo 23 – sano painava sanasi asiaan! Lisätietoja täältä: "Saverkeit färjan all night long".

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013

Kategoriat