Rakkaus ei ole monimutkainen tunne - vain tapa millä sen tulkitsemme on.

Makaan alasti Hevossalmessa takapihalla ja rakastan ihoani. Olen pessyt sen kuolleen meren suolalla ja oliivioljyllä ja se kiiltää uhmakkaasti terveyttä auringossa. Rakastan sitä, mutkattomasti ja miettimättä.

Tapasin miehen pari viikkoa sitten, joka on yöpynyt elämässäni siitä lähtien. Yhtenä yön hetkenä ajattelin: En ole tuntenut näin sitten Marion, kummallista, että pystyn tähän vielä. Ryhdyin saman tien sovittamaan häntä elämääni, kuin uutta vaatetyyliä ja havahduin vasta päivää myöhemmin siitä samasta tunnelista, johon olin mennyt jokaisen mieheni kanssa. Olin luonut odotuksia, tehnyt ruokaa ja olosuhteita, kysymättä odottanut olevaksi ja taas tuolla epämääräisellä tavallani pahoittanut mieleni.

Olen yhdistänyt aina rakkauden mieheen jollakin kiinteällä tavalla elämäntapaani. Olen muuttanut Italiaan, lopettanut kirjallisuuden ja kiinnostunut elokuvista, herännyt aamulla katsomaan piirrettyjä ja itsepintaisesti ollut haluamatta joitain asioita, sekä yhtä itsepintaisesti päättänyt pitää toisista. Rakkaudestani on tullut pitkäkestoinen ja päämäärätietoinen elämänhallinnan suunnitelma. Ei ihmekään, että keposesti on käynyt.

Tänään kello yhdeltä mies heräsi, nousi ja lähti. Olin odotellut jo pari tuntia, tehnyt aamiaista, lukenut hesarin, lämmittänyt saunan ja odotellut aurinkoista pihapanoa rauhallisin mielin. Olin kysymättä odottanut, että mies haluaa sitä mitä minäkin ja ottaa tyytyväisenä, suuria karvaisia käsiään taputtaen, suunnittelemani päivän ja ihoni vastaan. Maatessani yksin saunassa tunsin sitä samaa levotonta mielipahaa ja kiukkua kuin monesti aikaisemmin elämässäni. Se seurasi minua pihalle, mutta otin vaatteet pois, nojasin pehmeän ihoni aurinkoon ja päätin jättää tämänkin huolen. Koska.

Ei ole oikeastaan mitään väliä, miltä huomenna tuntuu. Rakastuessaan varsinkin naiset tekevät sen virheen, että suunnittelevat tunteesta vuosituhantisen, ottaen vastuuta suhteesta jo kymmenen vuoden päähän. On ihan ok olla täysin perusteettomasti järjiltään hyvästä seksistä ja hellyydestä ja tuntea rakkautta yön hetkinä ja aamulla hieman ihmetellä itseään. Rakkaus on järjetön ja vastuuton tunne, jota ei pysty hallitsemaan ja parasta mitä voi tehdä on kokea se kuin aurinkoiset päivät - antaen niiden hyväillä ihoa, ajattelematta, tämän päivän ajan. Nauttien niistä juuri sellaisena kuin ne ovat, sen hetken tai ehkä vielä viikon pidempään.

Perjantai 21. elokuuta 2009

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013

Kategoriat