Tiesittekö, että klitoris on syvyydeltään n. 6 cm?

Ja leveydeltään ties mitä. Se mikä päälle näkyy näyttää olevan vain jäävuoren huippu. Jossain tosi kaukana. Laivareittien ulottumattomissa.

Klitoris on varmasti yksi puhutuimmista salaisuuksista. Kaikilla se on, kaikki siihen on tavalla tai toisella tutustunut, mutta kuka tuntee omansa todellisesti ja perin pohjin? Käyttöohjeita kun siinä vaaleanpunaisessa kirjasessa, joka saatiin 5. luokalla, ei ollut.

Googletin klitoriksen historiaa ja se on ollut hiljainen. Klitoriksella ei ole poikamaisia lempinimiä tai edes rumia kutsumanimiä. Klitoriksen olemassaoloa on epäilty vain poikkeaville naisille kuuluvaksi, ei normaalin naisen osaksi. Sitä on selitetty naisen peniksenä, toiminnaltaan ja funktioltaan samanlaisena. Häh? Vielä 1990-luvulla lääketieteen opiskelijoille opetettiin sen hermon olevan erittäin pieni, vaikka se todellisuudessa on jopa 2 mm, hermomaailmassa ilmeisesti aika pötkäle.

Sen säilymistä evoluutiossa ihmeteltiin jossain keskustelussa; kuinka on mahdollista, että klitoris on missä on? Kun yhdynnän tarkoitus on lisääntyminen, eikö loogisempaa olisi, että se sijoittuisi vaginan sisään? Miksi nainen haluaisi penistä, kun hommat itse asiassa hoituvat paremmin itse, kysyy joku keskustelussa. Klitorista on siis vähätelty kautta aikojen, piiloteltu kuin kaksipäistä lasta.

Itseäni klitoriksessani kummastuttaa se, että olen itse aivan yhtä käsi sen käytössä. Tai siis käsi ja käsi, käsipä hyvinkin. Kun wikipediassa eteeni lävähtää vaginan kuva, jossa on huolellisesti numeroidut osat, haluan sulkea sivun ja paeta pakokauhuisesti. Mikähän pimpassa niin pelottaa? Minuakin, joka sitä ei todellakaan puheessa kaihda. Löydän klitoriksen kuvasta ja hengähdän helpotuksesta, tiesin ainakin missä se on. Noloahan tuo olisi, jos olisi vuosikaudet rassannut väärää putkea. Tietämättömyyteni on kertakaikkiaan noloa. Tietoni pohjautuu lähinnä kaupunkilegendoihin minipeniksistä, jotka saattavat ponkaista yhdessä yössä naisen mittoihin tai klitorisorgasmeista, jotka ovat naistenlehtien mukaan useimpien ainoa tie onneen.

Ja mitä sillä jutulla sitten täytyisi tehdä? Kuten sanoin aikaisemmin, en itsekään ole uskaltanut aiheeseen perehtyä pahemmin, mutta aavistus minulla kyllä on. Ja sillä on kyllä ehdottomasti tekemistä sen tavan kanssa, miten kanadalainen muusikko, Herra Danko Jones, soittaa kitaransa yläkieliä, voimalla, lemmellä ja hulvatomalla vibralla. Voi pojat, mikä keikka. Ja voi pojat, mikä keikka se olisi.

06.04.2008

Kommentit (1)

Luen näitä Irman vanhempia juttuja ja nauran ääneen. Sä oot hiton hauska! Ja kirjoitat loistavasti! En ole lukenut mitään vastaavaa! Oli jo aikakin että sut "löydettiin". Terv. Feministi Tukholmasta ;) 

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013

Kategoriat