Omasta tahdosta vakituisen työn jättäminen 45-vuotiaana vaatii uskallusta. Pidin kovasti työnkuvastani, mutta entisessä työpaikassani oli muita ongelmia, jotka tekivät päivistä henkisesti liian raskaita. Vaihtoehtona olivat kärjistetysti joko lähteminen ja lataamo. Niin parisuhteessa kuin työelämässä, kun mitta tulee täyteen, on lopullisen päätöksen tekeminen helppoa. Tottakai jännittää ja vähän hirvittääkin tuleva, josta ei voi ikinä tietää. Eteenpäin on kuitenkin mentävä.

 

Työttömäksi ilmoittautuminenkin on muuttunut siitä, kun viimeksi olen työttömänä ollut. Ilmoittautumisen voi tehdä netissä, eikä ainakaan heti tarvitse työvoimatoimistoon mennä jonottamaan. Tosin jo ennestään kasvottomat te-palvelut jäävät nyt oikeasti kasvottomiksi.

Itsessään työn hakeminen ei ole vierasta, olenhan työssä ollessanikin lähettänyt hakemuksia avoinna oleviin paikkoihin. Cv ja linkedin-profiili ovat kunnossa.

 

 

Mutta miten erottautua joukosta, kun avoinna olevaa paikkaa hakee helposti yli 100 ihmistä. En usko siihen, että "hyvät tyypit saavat aina töitä". Suomessa on monta kunnon koulutuksen ja erittäin hyvän kokemuksen omaavaa hyvää tyyppiä työttömänä. Paljon tarvitaan onnea ja hyviä suhteita työpaikan saamiseen. Varsinkin kun on ns.massaa eli omaa koulutuksen, joka on monilla ja perustyökokemuksen. Lisäksi vaikka hallitus ja muut päättävät tahot puhuvat kauniisti työurien pidentämisestä, tuntuu 45-vuotias nainen olevan jo aivan liian vanha palkattavaksi. Mikä on minusta todella käsittämätöntä. Itseäni kun ajattelen, on lapseni jo muuttanut pois kotoa eli ei mitään säätöä hoitoaikojen kanssa tai poissaoloja sairaan lapsen kanssa. Lisäksi olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin 10 vuotta sitten.

Yksi hyvä puoli vakituisen työn jättämisessä on se, että nyt uskallan hakea niitä pahamaineisia pätkätöitä ja aiempaa pienemmälläkin palkalla kokeilla jotain työtä. Katsotaan, miten käy. Mutta meni syteen tai saveen, onnellinen aion olla.

-Johanna

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat