Olen ollut Valkeakoskella Kuntokeskus Kanavan jäsen nyt vajaa pari vuotta. Ensimmäisen vuoden kävin pelkästään kuntosalilla, mutta noin vuosi sitten mukaan tuli ryhmäliikunta. Kuntokeskus Kanavan valikoimista on löytynyt monta ihanan kamalaa "jumppaa".

Viikonloppuna lanseerattiin vielä kaksi uutta; Speco Hot Empowering- ja Speco Hot Healing -tunnit. Speco Hot -tunnit ovat nimestä huolimatta Suomessa kehitetty. Empowering -tunti on lihaskuntoa kasvattava ja Healing -tunti on enemmän joogamainen kehonhuoltotunti. Erilaista näissä tunneissa on se, että ne pidetään infrapunan lämmössä. Kuntokeskus Kanavaan oli hankittu näitä tunteja varten 15 infrapunalämmitintä ison salin kattoon. Yksi lämmitin lämmittää vain juuri alla olevaa tilaa, joten näille tunneille mahtuu maksimissaan juuri tuo 15 henkeä.

Infrapunasaunan positiiviset terveysvaikutukset perustuvat pääosin syvälle (noin 4 - 5 cm syvyyteen) kehon kudoksiin vaikuttavaan lämpösäteilyyn, joka saa aikaan merkittävää aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastumista. Tällä on todettu olevan muun muassa seuraavanlaisia etuja:

  • infrapunasaunassa elimistöstä poistuu haitallisia kuona-aineita
  • lievittää ja poistaa monenlaisia kipuja: muun muassa päänsärkyä ja lihaskipuja
  • aineenvaihdunnan vilkastuminen lisää kalorinkulutusta ja auttaa painonhallinnassa
  • iho voi paremmin
  • stressi vähenee ja olo piristyy
  • nopeuttaa elimistön palautumista ja toimii sen vuoksi erinomaisena liikunnallisen elämäntyylin tukena

Lähde: http://www.infrapunasauna.fi

 

Speco Hot Empowering -tunnilla liikkeet tehdään kaarilaudan päällä. Tunti oli todella rauhallinen verrattuna esimerkiksi pumpiin, bodycombatista puhumattakaan. Infrapunalampun alla rauhallisuudesta huolimatta hiki virtasi ja infrapuna vaikuttaa tunnin jälkeen pitkään. Nesteet lähtevät vauhdilla liikkeelle, joten vettä pitää juoda paljon ja vessassa saa juosta.

Healing -tunnilla apuvälineinä olivat (hieronta)rulla, hihna ja tiilen näköinen joogakuutio. Tunnin aikana ehditään käymään läpi viitisen liikettä, koska liikkeissä pysytään kauan ja ne tehdään superhitaasti. Alussa kropan kireydestä riippuen joku liike saattoi tuntua epämiellyttävältä, mutta kireydet helpottavat nopeasti.

Torstaina menen Empowering -tunnille uudestaan. Tunnista saa varmasti irti vielä enemmän, kun tietää mitä on odotettavissa.

 

Oletko sinä löytänyt uusia ihania liikuntamuotoja?

 

-Johanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla