Lapsuuden pitkiä kesiä lukuunottamatta rusketus ei ole minuun tarttunut. En ole siitä enää vuosiin stressiä ottanut, minkäs sitä iholleen ja pigmentilleen juurikaan voi. Olen saanut osakseni ihastelua todella vaaleasta ihostani sekä päänaukomista tyyliin "sieltä se pavunruskea Johanna tulee" ja "etkö sinä ole koskaan ulkona". Yllättävän monille ihmisille tuntuu olevan vaikea käsittää, että rusketun todella, todella, todella hitaasti, enkä halua pilata ihoani yrittämällä epätoivoisesti saada väriä pintaan. Rusketus ei ole minulle mitenkään tärkeä asia. Vaikka jalkani ovat kanaakin valkoisemmat, ovat kesät sujuneet silti ihanasti. Usein olen alkukesästä levittänyt itseruskettavaa jalkoihin, mutta into on laantunut muutaman viikon kuluttua. Olen kaikessa kauneudenhoidossa aika rento. Sokerointi on ainoa mitä minulle tehdään säännöllisesti. Nautin kaikista hoidoista ja hemmottelusta, mutta en ole kuitenkaan valmis laittamaan suuria summia kauneudenhoitoon säännöllisesti.

Huomasin, että tutussa kauneushoitolassa tehdään myös suihkurusketuksia. Toimenpide maksaa vain 29 euroa ja koska meillä oli rantajuhlat tulossa ajattelin laittaa suihkurusketuksen testiin. Beauty Flamesissa omistaja Laura tekee suihkutuksen itse. Kyseessä ei siis ole koppi tyyliin Frendit ja Ross, joten pelkoa epäonnistumisesta ei oikeastaan ollut. Tottakai kannattaa pitää päivän tai parin tauko karvojenpoistossa ja iho kannattaa kuivaharjata tai kuoria edellisenä päivänä.

Laite mistä rusketusaine tulee muistuttaa hyvin paljon normaalia maaliruiskua. Halutessaan jalkoihin sai kertakäyttöalushousut, mutta itse olin ihan nakuna. Minulle valittiin sävy medium ja Laura kävi koko kropan läpi suihkutellen ainetta tasaisesti. Joihinkin kohtiin tuli selviä valumajälkiä johtuen joko kosteusvoiteesta tai hajuvedestä. Laura kuitenkin rauhoitteli minua, että tulos näyttää erilaiselta kunhan käyn suihkussa. Kehitysaineen on annettava olla rauhassa vähintään kuusi tuntia, minkä jälkeen voi käydä suihkussa ja näkee miltä rusketus todella näyttää. Onneksi minulle oli kerrottu, että ennen suihkua ei kannata yhtään panikoida lopputulosta. Kiinnitysaine näytti hieman vihertävältä ja iho tummui pelottavasti koko illan. Suihkussa ihosta lähti todella tummaa vettä. Lopputulos oli kuitenkin kaunis ja luonnollinen. Valitettavasti päivien valoisuuseroista ja ajankohdasta riippuen kuvista ei näe lopputulosta kunnolla. Olen kuitenkin itse ollut todella tyytyväinen tulokseen ja varmasti käyn joskus uudestaan. Rusketus pysyy noin viikon riippuen paljolti kuinka paljon ihoa pestessä hankaa. Suihkurusketus on kuitenkin loistava pika-apu ennen juhlia tai lomaa.


 

Kävin myös laitattamassa varpaankynsiin kestolakkauksen. Laitatin viime vuonna ensimmäistä kertaa kestolakkauksen sormenkynsiin. Sormissa lakkaus pysyi hyvänä kuusi viikkoa, minkä jälkeen revin ne itse pois (ehdoton no no). Varpaankynsissä lakkaus kuulemma pysyy vielä paremmin, jopa pari kuukautta. Punaiset varpaankynnet ilahduttaa joka päivä.

Jos ette ole käyneet kestolakkauksessa, niin kynsiin levitetään ensin puhdistusainetta, minkä jälkeen kynnen pinta raaputetaan (ei satu) puhtaaksi ja kynsinauhat siistitään. Ensin kynnelle levitetään kirkas pohjalakka, minkä jälkeen laitetaan kaksi kerrosta valitsemaasi sävyä ja lopuksi päällyslakka. Jokaisen kerroksen välissä varpaat tai sormet laitetaan sinisen ledvalon alle, mikä kovettaa lakan hetkessä. Lakkaus on heti kova, joten kengät voi huoletta sujauttaa jalkoihin hoitolasta lähtiessä.

Lopuksi vielä vinkki; jos käyt kestolakkauksessa usein, laita puolisen tuntia ennen käsiin ja/tai jalkoihin vedenkestävää aurinkovoidetta ihoa suojelemaan. Valo kuitenkin vanhentaa ihoa.

Kerro miten sinä hemmottelet itseäsi?

-Johanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla