Olemme viime vuosina keskittyneet enemmän talomme remontointiin sisäpuolelta. Tietysti on ollut elintärkeää, että katto on kunnossa, eikä tuuli viuhu nurkissa. Rappauksen ja kivijalan huono kunto on harmittanut, mutta olemme kokeneet, että sisäpuolen remontointi on tärkeämpää. Rahaakin saa remonttiin palamaan.

Aurinkoinen viikonloppu meni mukavasti kivijalkaa maalatessa. Talomme kivijalka on näyttänyt ihan hirveältä. Ruma ruskea maali rapissut, sokkelia on paikka paikoin korjattu vaalealla tasoitteella, ikkunoiden reunoista on vilkkunut uretaani.


 

Työ alkoi irtonaisten maalisuikaleiden ja muun irtonaisen materiaalin rapsuttamisella. Kaikkea vanhaa maalia emme lähteneet poistamaan. Pidämme sormet ja varpaat pystyssä, että uusi maali pysyy. Vanhan maalin kanssa voi käydä niin, että uusi maali lähtee irtoilemaan. Pohjatöiden tekeminen on tylsin ja tärkein osa maalaamisessa.

Käytimme maalina kotimaista Uulatuotteen Petrooliöljymaalia. Uulatuotteiden maalit ovat kokemuksemme mukaan korkealaatuisia. Iso plussa lisäksi ekologisuudesta. Hinta on hieman korkeampi kuin esimerkiksi Tikkurilan sokkelimaalilla, mutta olimme valmiita maksamaan muutaman kympin lisää haluamastamme tuotteesta. Petrooliöljymaali hengittää ja antaa kosteuden tulla läpi, mikä on tärkeää kivijalassa. Kosteus rapauttaa sokkelia vuosien kuluessa ja tekee siitä heikomman. Valitsemamme sävy Uni oli toiseksi tummin harmaansävy, mutta silti sokkelista ei tullut liian tumma. Pienistä värikorteista on vaikea hahmottaa värisävyä. Hyvä muistisääntö on, että väri näyttää isoilla pinnoilla aina vaalemmalta. Ainakin Uulatuotteen Petrooliöljymaalilla maalatessa yksi kerros peitti hyvin. Epätasaisesta pinnasta johtuen sokkelissa näkyy vaaleampia kohtia, mutta tätä ongelmaa ei ole, jos pohjalla on tasainen pinnoite.


 


 

Pohjatöiden jälkeen itse maalaustyöt sujui kuin tanssi. Jonkin verran sokkelia jäi maalaamatta vielä. Talon toisessa päädyssä on sivueteisen korjaus kesken ja rakennustelineet estivät pääsyn sokkelin viereen. Lisäksi meillä on talon takaosassa kivijalassa pieni pyöreä tuuletusaukko, mikä on kyllä sisäpuolelta suljettu verkolla, mutta ei ulkoa. Lintuemo oli sinne ennättänyt jo pesän tehdä ja munat pyöräyttää, joten odotamme sen aikaa, että poikaset ovat maailmalla ja maalaamme osan vasta sitten.

 

-Johanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla