Kirjoitukset avainsanalla kuukauden suosikit

Marraskuulta en kirjannut suosikkeja, mutta parasta siinä oli, kun se oli ohi. Loka-marraskuu on vuosi vuodelta vaikeampi. Kuukausi menee hengissä selviten.

Joulukuu on sitten jo ihan eri juttu. 

 1. Syntymäpäivä. Täytin 47, mutta tykkään edelleen syntymäpäivistä. Vaikka lahjoja ei juuri tule, eikä korttejakaan, niin koen etuoikeutetuksi, että olen saanut taas vuoden plakkariin. Niin ja itse ilahdun jokaisesta tekstarista ja facebook-onnittelusta.
 2. Jouluruuat. Vaikka en ole vuosikausiin syönyt lihaa, rakastan muita jouluruokia. Tai oikeastaan voisin unohtaa kaikki muut kunhan saisin lanttulaatikkoa ja rosollia kermavaahdolla. Niin ja wienernougatia ja riisipuuroa. Tänä jouluna oli kaikki ruuat vegaanisia. 
 3. Yläluomileikkaus. Samalla kun jäi palaset yläluomia leikkauspöydälle, jäi sinne myös päänsäryt ja otsajännitykset. Vaihdossa sain vielä virkeämmän ilmeen.
 4. Madaran hedelmähapponaamio. Kirkastaa talven harmaannuttaman ihon hetkessä. Sopii omalle herkälle iholle, mutta on silti tehokas. 
 5. Uusi kalenteri. Uuden putipuhtaan kalenterin myötä tulee tunne, että aloitan puhtaalta pöydältä. Kaikki on mahdollista. Ensi vuodeksi hankin Sasha Kretovan kierrätetystä paperista tehdyn ja käsin nidotun kalenterin. Kaunis kuin karkki ja sopivasti tilaa teksteille. 


-Johanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lokakuu on mennyt pienessä väsymyksen sumussa selviytyen. Olen yrittänyt olla ottamatta stressiä mistään oli se sitten koirankarvat lattialla tai haravoimaton piha. Olen etsinyt pieniä ilonaiheita.

 1. Toimiva uuni. Uunistamme meni rikki jokin säätönappula jo syyskuussa juuri ennen lappiin lähtöä. Korjaaja ei voinut tulla paikalle ennenkuin olimme taas kotona tarkistamassa hellan merkin ja mallin. Korjaajan käynnistä meni vielä pari viikkoa, että uuni saatiin kuntoon. Uutta hilavitkutinta jouduttiin odottamaan keski-euroopasta kauan. Hella onneksi toimi, mutta nyt tajusin, että uunia tulee käytettyä paljon. Iso kiitos siis toimivasta uunista.
 2. Tortut. Toimivasta uunista sujuvasti leivontaan. Ra-kas-tan torttuja. Aloitan torttukauden hyvissä ajoin, joten jouluun mennessä olen syönyt itseni ähkyyn tortuista ja voin tyytyväisenä odottaa taas vuoden. Äitini tekee maailman parhaita kermatorttuja itse tehdystä taikinasta. Tämä on ensimmäinen joulu, kun äitini on hoitokodissa, eikä pääse leipomaan. Ajattelin etsiä äidin ohjevihkosta ohjeen ja opetella itse tekemään niitä. 
 3. Kasvohoito ja hieronta. Edellisestä kasvohoidosta, ja hieronnastakin, oli ehtinyt mennä jo varmaan parisen vuotta. Kauneushoitola, jossa käyn sokeroinnissa, mainosti kasvohoitotarjousta, jossa hintaan sisältyi vielä ripsien ja kulmien värjäys. Oli aivan mahtavaa mennä töiden jälkeen pimeänä torstaina hemmoteltavaksi. Nukahdin kasvohieronnan jälkeen. Samaisessa kauneushoitolassa toimii myös urheiluhieroja. Niska- ja pakarajumit saivat kyytiä. Hyvänä muistuksena hieroja Outi sanoi, että jumissa oleva lihas ei kasva eli helposti ainakin itseltä unohtuva kehonhuolto on tärkeää.
 4. Vegaanin joulukirja. Yritän löytää itsestäni jouluihmisen. Tuleva joulu tulee olemaan täysin erilainen äitini ollessa hoitokodissa ja poikamme viettää luultavasti joulua kavereiden kanssa. Rupean jo vähitellen fiilistelemään ruokatarjontaa. Rakastan lanttulaatikkoa ja rosollia, mutta tarvinnee sitä ehkä muutakin pöytään. 

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mihin ihmeeseen syyskuu oikein meni? Tuntuu, että koko kuukausi sujahti ohi huomaamatta. Mitä syyskuulta sitten jäi mieleen:

 1. Vaellusreissu lapissa oli paljon odotettu. Sanotaan, että ihminen voi lähteä lapista, mutta lappi ei lähde ihmisestä. Näin meille on käynyt. Lappi on vienyt sydämemme  ja mietimmekin matkalla useasti missä voisimme lapissa asua ja miten elantomme siellä ansaita. 
 2. Matkaoppaat. Olen tietoisesti vähentänyt lentämistä. Taustalla on sekä tieto lentoliikenteen haitoista ilmastolle että halu tutustua tarkemmin koti-Suomeen. Minusta on kuitenkin ihanaa ostaa matkaoppaita itseäni kiinnostavista kohteista, joissa vielä ehkä joskus vierailen. Itseäni kiinnostavat paikat ovat euroopassa, kaukokohteet eivät minua kiinnosta. Näillä näkymin seuraava lento on vuoden päästä Wieniin (edellinen lento oli vuosi sitten).                                 

      

 3. Syksy on minulle edelleen alku uudelle. Uudet harrastukset ja uuden oppiminen on edelleen iso osa elämääni. Syyskuussa alkoivat niin kuntonyrkkeilykurssi kuin uinnin tekniikkatunnit ja italian opinnot. Uinnin tekniikkatunnit ovat olleet yllättävän haastavia. Täysin uuden opettelu on paljon helpompaa kuin pois oppiminen väärästä tavasta ja tässä tapauksessa tekniikasta. Edelleen näin yli neljäkymppisenä uuden oppiminen myös ilahduttaa. Niin vaan vanha koirakin oppii uusia temppuja.                                                                                                                             
 4. Tehokkaat luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteet. Sopivan silmänympärysvoiteen löytää yrityksen ja erehdyksen kautta. Hyväkään voide ei pyyhi pois ikääntymistä, mutta tekee siitä hieman tuskattomampaa. Tilasin Biodellystä Sukin silmäympärysvoiteet. Ensimmäistä kertaa erilliset päivälle ja yölle. So far so good, pidetään peukut pystyssä, että toimivat jatkossakin.                                                                                                                    
 5. Muuttuva luonto. Tulenpunaisina leiskuvat puut, paljaat puut, sateenpieksämä maa. Luonto valmistautuu lepäämään ja heräämään taas keväällä vahvana. Yritän oppia armollisuutta itseäni kohtaan. On aivan luonnollista itsekin hidastaa tahtia ja välillä jäädä sohvalle viltin alle.                                                                                                 

Hyvää alkavaa lokakuuta! Olkaa armollisia itsellenne. 

-Johanna

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

- Littlebitdesignin tekstikoru. Tunnetumpi lause Memento Mori muistuttaa kuolevaisuudesta. Itse huomaan tarvitsevani muistutusta, että nyt kannattaa elää, eikä pelätä ja miettiä liikaa, että aika loppuu kesken. Memento vivere.

- Viileämmät kelit. Niin ihana kuin hellekeli voi olla töissä olevalle, tuntuu syksy tänä vuonna erityisen hyvältä. Saa vaihtaa aurinkovoiteelta tuoksuvat hellemekot ja sortsit neuleisiin ja sukkiksiin. Niin ja voi lopultakin leipoa. Helteellä ei tullut mieleenkään laittaa uunia päälle.

- Tuulispään leivontakirja. Lopultakin sain tilattua kyseisen leivontakirjan. Kirja pullollaan ihania vegaanisia herkkuja.

- Kestolakkaus. Punaisena vilahtavat varpaankynnet ilahduttavat joka kerta, kun varpaat ovat paljaana. Farkunsiniset sormenkynnet sopivat alkusyksyyn. Olokin tuntuu jostain syystä paljon huolitellummalta siististi lakatuissa kynsissä.

- Astangan alkeiskurssi. Kävin pari vuotta hathajoogassa kansalaisopistossa, mutta tämä oli ensimmäinen kosketus astangaan. Valkeakoskella avattiin tänä vuonna ensimmäinen joogasali, joten joogaa pääsee säännöllisesti harrastamaan ihan omilla kotikulmilla.

 

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat