Kirjoitukset avainsanalla kenkäaddikti

Rakastan kenkiä. Korkokenkiä, ballerinoja, loafereita, tennareita, pistokkaita, sandaaleja, lenkkareita... Kenkien ostaminen ei kuitenkaan ole enää minulle helppoa. 

Veljeni kutsui minua parikymppisenä Suomen Imelda Marcosiksi. Teille jotka nyt kysytte, että kuka ihmeen Imelda, niin rouva oli Filippiinien entisen yksinvaltijan puoliso, jolla kerrotaan olleen ainakin 2700 parin kenkäkokoelma. Parhaina aikoina en tosin päässyt lähellekään tuota määrää. Rakastin kuitenkin kenkiä ja ostelin niitä huolettomasti. Parikymppisenä minulle tuntui sopivan kaikki kengät. Mitkään korot eivät olleet liian korkeat tai mikään malli epämukava. Oikea koko ja se oli siinä.

Reuman ja epäonnistuneen nilkkaleikkauksen jälkeen kenkien ostaminen ei todellakaan ole enää noin helppoa. Rakastan edelleen kenkiä, mutta ostamisesta on tullut oma taiteenlajinsa. Ei saa olla liian korkeat korot, ei liian kapea korko, eivät saa painaa yhtään päältä ja korosta huolimatta on tunnuttava mukavilta. Mutta en edelleenkään halua valita mukavuuden ja ulkonäön välillä.

Muussa elämässä yritän vältellä eläinperäisiä tuotteita mahdollisimman paljon. Kengissä nahka kuitenkin tuntuu olevan paras mahdollinen materiaali. Tosin aikomukseni on testata vegaanisia kenkiä mahdollisimman pian. Ostan harkiten ja huollan hyvin. Vanhimmat itselläni käytössä olevat kengät ovat yli 10 vuotta vanhoja. Huolenpidolla ja luottosuutarin avulla, kengät näyttävät edelleen kuin uusilta. 

Kenkämerkeistä suosikkejani ovat jo pitkään olleeet Clarks ja Vagabond. Löydän kyseisiltä merkeiltä omaan jalkaani sopivia kauniita kenkiä, jotka kestävät käytössä hyvin. Omistan yhdet Minna Parikan kengät, jotka olen hankkinut yli 10 vuotta sitten. Useimmat Parikan malleista eivät sovi jalkaani ja tuntuvat mielestäni todella epämukavilta jaloissa. Mutta tämä malli; kaunis, naisellinen, sopiva korko ja ihana piiloplato, mikä tekee kävelemisestä mukavaa. Ehkä löydän vielä toisetkin Parikat (alesta!) mitkä sopivat jaloilleni.

Koville pakkasille olen hankkinut kotimaiset käsityönä tehdyt Töysän Kenkätehtaan huopalapikkaat. Lapikkaat saavat hyvälle tuulelle ja ovat ehdottomasti lämpimimmät kengät mitkä minulla on koskaan ollut. Lämpimiin kesäpäiviin olen varautunut Terhi Pölkin ja Vagabondin sandaaleilla sekä Tomsin tossuilla. Kaikki aivan superhyviä jaloissa. 

Olen nyt jo useamman vuoden haaveillut kotimaisista Terhi Pölkin Karin -puusandaaleista, mutta mietityttää hankaavatko ne päältä kuinka. Kertokaahan, jos teillä on kokemusta.

-Johanna

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

annepa

Oletko kuullut Ten Points -kengistä? Jos et, niin suosittelen kokeileen. Merkillä on hyvä verkkokauppa, mutta näitä kenkiä (rajoitetulla valikoimalla tietysti) löytyy myös ihan Koo-kengästä. Merkki ei ole halvimmasta päästä, mutta jos olen oikein ymmärtänyt, niin laatu se on tässä mikä maksaa. Minulla on tältä merkiltä yhdet biker-buutsit. Tämä oli ainoa merkki, miltä löytyi tämmöiset kengät minun vaatimuksille. Esim. kannassa ei saa olla laminaatteja (niitä ruskeita liimattuja raitoja), koska ne ei siinä pysy. Malli piti olla tietynlainen ja nahkavuorista en tingi. Nyt haaveilen saman merkin punaisista loafereista.
Tämä ei ole maksettu mainos, maksoin kengät ihan omalla rahalla :)

ReetaJohanna
Liittynyt16.8.2013

Kiitos kommentista ja vinkistä. Merkistä olen kuullut, mutta en ole tainnut koskaan testata kyseistä merkkiä. Täytyy katsoa josko merkiltä löytyi kivat sandaalit.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat