Kirjoitukset avainsanalla who made my clothes

24.huhtikuuta tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä kun Bangladesissa romahti Rana Plaza -rakennus. Romahduksessa kuoli 1138 ihmistä ja yli 2000 loukkaantui. Siitä lähtien joka vuosi on huhtikuun viimeisellä viikolla järjestetty Vaatevallankumous -kampanja. Vaatevallankumouksessa ihmiset ympäri maailman näyttävät, että me kuluttajat haluammevaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Kysymme vaatemerkeiltä #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt. Viime vuonna kampanjaan osallistui 2 miljoonaa ihmistä yli sadassa maassa. Kurkista linkistä miten sinä voit osallistua vaatevallankumoukseen https://www.fashionrevolution.org/europe/finland/.

Vaatevallankumouksen tarkoitus ei ole ainoastaan tarkastella työntekijän oloja, vaan saada meidät kaikki miettimään omia kulutustottumuksiamme. Tarvitsenko oikeasti uuden mekon vai löytyisikö omasta vaatekaapista edelleen päällepantavaa.

Käy kirppiksiltä tai second hand -liikkeissä. Huolla vaatteesi ajoissa. Korjaa pikku reiät ja ompele napit uudestaan. Luotto-ompelija on kullan arvoinen. Käy kavereiden vaatekaapilla. Ja tärkeimpänä mieti tarkkaan miksi ostat. Onko tarve todellinen vai onko mahdollisesti töissä ollut paha päivä ja tarvitset piristystä. Vaatevallankumouksessa voi olla mukana eri tavoin.

Toivoisin, että vaatevallankumous ei olisi vain yhden viikon esillä, vaan me kuluttajina vaatisimme jatkuvasti läpinäkyvyyttä ja miettisimme omia kulutustottumuksiamme. Muistaisimme, että sen t-paidan tekee oikea ihminen. Että puuvillan kasvattamiseen tarvitaan tonneittain vettä ja muita luonnonvaroja. Että sen paidan kuskaamiseen toiselle puolelle maapalloa tarvitaan polttoainetta.

Matkaamme yhdessä askel kerrallaan kohti parempaa tulevaisuutta. Kuka teki sinun vaatteesi?

-Johanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat