Kirjoitukset avainsanalla joulun aika

Olen Johanna ja en pidä joulusta.

Tajusin muutama vuosi sitten, että en ole jouluihminen. Kunnioitan perinteitä monessa asiassa, mutta juhlapyhät eivät ole olleet minulle koskaan - hmm - no pyhiä. Koska pidän kuitenkin listojen tekemisestä kirjasin ylös, miksi en välitä joulusta.

1. Jos ei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan. Tarvitsen ehdottomasti lunta, että pääsen edes jotenkin tunnelmaan. Viime vuosina tätä iloa ei ole eteläiseen Suomeen suotu.

2. Joulu on lasten juhla. Lasten vilpitön ilo kaikesta jouluun liittyvästä on ihana katsella, mutta aikuisten hössötystä en ymmärrä.

3. Jeesus-lapsi on unohtunut täysin. Olen ns.sukellusveneluterilainen, mutta joulu on minulle kristillinen juhla. Pieni Jeesus-lapsi on hukkunut kaiken kaupallisuuden alle.

4. Joululaulut, joulukalenterit ja muu joulukrääsä tungetaan naaman eteen jo loka-, marraskuussa. Jingle Bell Rock saa otsasuonen tykyttämään pahasti.

5. Parin päivän aikana pitää ajaa läpi puoli Suomea ja yrittää välissä hengähtää ja rentoutua ja päästä "joulutunnelmaan".

6. Sovimme jo muutama vuosi sitten, että emme osta enää lahjoja, joten ei ole odotettavissa niitäkään :P

Eräs läheiseni on vakavasti sairas, joten hänen takiaan vielä ajan läpi Suomen. Otan ilolla vapaapäivät vastaan ja käyn kirkossa ja haudoilla. Muuten paras joulu on jo mennyt joulu. Olen sanonut lapselleni, että tulevina jouluina hänen ei tarvitse tulla jouluna vanhempiensa luokse. Jos haluaa, on erittäin tervetullut ja samoin ovat tervetulleita tyttöystävät ja poikaystävät ja kaverit. Mutta unohdan syyllistäminen ja epätoivoisen "näin kuuluu joulu viettää"-mentaliteetin.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat