Kirjoitukset avainsanalla luonnonkosmetiikka

Mihin ihmeeseen syyskuu oikein meni? Tuntuu, että koko kuukausi sujahti ohi huomaamatta. Mitä syyskuulta sitten jäi mieleen:

  1. Vaellusreissu lapissa oli paljon odotettu. Sanotaan, että ihminen voi lähteä lapista, mutta lappi ei lähde ihmisestä. Näin meille on käynyt. Lappi on vienyt sydämemme  ja mietimmekin matkalla useasti missä voisimme lapissa asua ja miten elantomme siellä ansaita. 
  2. Matkaoppaat. Olen tietoisesti vähentänyt lentämistä. Taustalla on sekä tieto lentoliikenteen haitoista ilmastolle että halu tutustua tarkemmin koti-Suomeen. Minusta on kuitenkin ihanaa ostaa matkaoppaita itseäni kiinnostavista kohteista, joissa vielä ehkä joskus vierailen. Itseäni kiinnostavat paikat ovat euroopassa, kaukokohteet eivät minua kiinnosta. Näillä näkymin seuraava lento on vuoden päästä Wieniin (edellinen lento oli vuosi sitten).                                 

        

  3. Syksy on minulle edelleen alku uudelle. Uudet harrastukset ja uuden oppiminen on edelleen iso osa elämääni. Syyskuussa alkoivat niin kuntonyrkkeilykurssi kuin uinnin tekniikkatunnit ja italian opinnot. Uinnin tekniikkatunnit ovat olleet yllättävän haastavia. Täysin uuden opettelu on paljon helpompaa kuin pois oppiminen väärästä tavasta ja tässä tapauksessa tekniikasta. Edelleen näin yli neljäkymppisenä uuden oppiminen myös ilahduttaa. Niin vaan vanha koirakin oppii uusia temppuja.                                                                                                                             
  4. Tehokkaat luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteet. Sopivan silmänympärysvoiteen löytää yrityksen ja erehdyksen kautta. Hyväkään voide ei pyyhi pois ikääntymistä, mutta tekee siitä hieman tuskattomampaa. Tilasin Biodellystä Sukin silmäympärysvoiteet. Ensimmäistä kertaa erilliset päivälle ja yölle. So far so good, pidetään peukut pystyssä, että toimivat jatkossakin.                                                                                                                    
  5. Muuttuva luonto. Tulenpunaisina leiskuvat puut, paljaat puut, sateenpieksämä maa. Luonto valmistautuu lepäämään ja heräämään taas keväällä vahvana. Yritän oppia armollisuutta itseäni kohtaan. On aivan luonnollista itsekin hidastaa tahtia ja välillä jäädä sohvalle viltin alle.                                                                                                 

Hyvää alkavaa lokakuuta! Olkaa armollisia itsellenne. 

-Johanna

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen meikkauksen suhteen hyvin kaavoihini kangistunut. Aikaiset aamut ovat minulle aina olleet yhtä tuskaa, joten meikin kanssa mitä simppelimpi sen parempi. Tosin en meikkaa juhliinkaan juuri sen enempää.

Innostun välillä uusista meikkituotteista, mutta nykyään onneksi muistan, että en minä niitä tule käyttämään. Ihonhoito ja erityisesti voiteet, öljyt ja seerumit on minun juttu.

Muutamaa tuotetta lukuunottamatta käyttämäni tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa. Ripsiväriä ja deodoranttia on ollut haastavaa löytää toimivia luonnonkosmetiikasta. Sensain 38-ripsiväri on ollut luottotuotteeni jo vuosia. Vaikka minulla on kuiva iho, varisee suurin osa ripsareista silmien alle jossain vaiheessa päivää. Mutta ei Sensai. Poistaminenkin on kuitenkin helppoa, eikä siihen tarvita kuin lämmintä vettä. Tarkoitus kuitenkin on testata luonnonkosmetiikan ripsiväriä, kun jemmassa olevat Sensait loppuvat. Tarvitsen myös toimivan dödön. Tiedän, että luonnonkosmetiikan dödössä ei ole hikoilua estäviä aineosia, mutta kosteista kainaloista huolimatta en halua haista. Minä nimittäin hikoilen. Nauran - hikoilen. Suutun -hikoilen. Liikun - hikoilen mahdottomasti. Hengitän - hikoilen. Joten jos jotain kainaloihini laitan, tulee sen toimia. Suosituksia otetaan vastaan.

Meikkirutiinini on meikkivoide tai kesällä bb- tai cc-voide, peittepuikkoa tummiin silmänalusiin, poskipunaa, satunnaisesti bronzeria ja ripsiväri ripsiin. Silmäluomeni ovat todella raskaat. Aina olleet, mutta iän myötä ovat valuneet alaspäin. Suunnitelmissa onkin luomileikkaus luultavasti jo tämän vuoden aikana. Silmäluomeni tulevat jo niin silmien päälle, että olen päässyt kelakorvauksen piiriin. Raskaat luomet saavat minut näyttämään aina väsyneeltä ja jatkuva luomien nostelu aiheuttaa päänsärkyä. Ehkä innostun leikkauksen myötä taas meikkaamaan silmiäkin.

Ihonpuhdistuksessa suosin misellivettä ja öljyputsaria. Mossan misellivesi on toimiva ja edullinen. Puhdistuksen jälkeen suihkautan kasvoille kosteuttavaa ja rauhoittavaa kasvovettä. Levitän öljyn tai seerumin hieman kosteille kasvoille, minkä jälkeen on vuorossa silmänympärysvoide ja päivä- tai iltavoide.

Kasvotuotteita on suht helppo tilata netistä. Hajuvedet sitten ovat asia erikseen. Tilasin ensimmäistä kertaa hajuvettä netistä ja meni heti hieman metsään. Rakastan Honoré des Présin VAMP à NY parfyymia. Parfyymi on ensinuuhkaisultaan raskas, mutta hetken päästä juuri sopiva, eikä aiheuta päänsärkyä. Halusin kuitenkin kesäksi kesäisemmän tuoksun. Haluan, että tuoksu pysyy iholla, mutta pysyvyys on ongelma monen luonnonkosmetiikan hajuveden kanssa. Koska olin niin tyytyväinen VAMP à NY-parfyymiin, niin tilasin saman merkin Love Coconut-hajuveden. Rakastan kookosta ja ajattelin, että kyllähän tämä minulle käy. Muutaman käyttökerran jälkeen totesin, että en pysty käyttämään. Ollenkaan. Kyseinen parfyymi aiheuttaa minulle jäätävän päänsäryn. En osaa sanoa mikä juuri tässä parfyymissa päänsäryn laukaisee. Useimmat hajuvedet eivät minulle tästä syystä sovi. Onneksi kuitenkin löytyy vielä mistä pää ei halkea. Harmittaa kyllä vallan vietävästi, kun hajuvesi maksoi melkein 80 euroa. Todella kalliita suihkaisuja. (Hajuvesipullot näkyvät muuten ihan ensimmäisessä kuvassa.)

Viimeksi tilasin testiin nuo Ordinaryn ihmeaineet. Kerron myöhemmin kokemuksia tai jos joku on ylitse muiden. Jos teistä jollakin on jokin suositeltava luonnonkosmetiikan tuote, niin kertokaa ihmeessä. Tietysti mieluiten otan vinkkejä yli 40-vuotiailta, koska siinä vaiheessa vasta todelliset muutokset kasvoilla alkavat näkyä.

Olen juuri nyt mieheni ja koirieni kanssa lapissa. Tarkoitus on ottaa paljon kuvia ja kirjoittaa teille koirien kanssa reissaamisesta ja vaeltamisesta. Ihanaa tulevaa viikonloppua!

-Johanna

Kommentit (2)

SkyFall

Oletko kokeillut Madaran dödöjä ?
Suosittelen !
Mossan tuotteet ovat myös tuttuja ja hyviksi havaittuja. Tykkään talvella käyttää Madaran Sos-sarjaa, pitää kuivan ja kiristävän ihon pinnan pehmeänä . Erityisesti seerumi on ihan loistotuote !! En voi elää ilman sitä.

ReetaJohanna
Liittynyt16.8.2013

Hei ja kiitos kommentista. Madaraa muuten olen testaillut, mutta en dödöjä. Täytyypä testata. En ole edes tajunnut, että Madarallakin on deodorantteja. Kiitos vinkistä :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viimeisen parin vuoden aikana melkein kaikki käyttämäni kosmetiikkatuotteet ovat vaihtuneet luonnonkosmetiikkaan. Meillä Valkeakoskella ei ole liikettä, josta luonnonkosmetiikkaa juurikaan saisi, joten olen hankkinut tuotteeni joko Joliesta ja Naturellesta netin kautta. Joliesta saa muuten etänäkin aina loistavaa palvelua. Useasti olen kysynyt tuotteista ja pyytänyt suosituksia chatin kautta ja olen ollut todella tyytyväinen sekä palveluun että tuotteisiin.

Joliella on jatkuvasti myynnissä Jolie Box, mikä on luonnonkosmetiikan yllätyslaatikko. Laatikon voi tilata kerralla kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi. Se sisältää 4-6 tuotetta, joista osa on matka- tai näytekokoja, mutta joka boxissa on vähintään kaksi täysikokoista tuotetta.

Viime keväänä huomasin, että heillä oli myynnissä erikoiserä Lux Boxin -nimellä. Harkitessani ostoa olivat ne päässeet jo loppumaan, joten kun loppukesästä tuli uusi "luksuslaatikko" myyntiin, laitoin sen heti tilaukseen.

Elokuun laatikossa oli neljä täysikokoista tuotetta; seerumi, öljyputsari, naamio ja aurinkopuuteri. Lisäksi oli kuusi mini & sample- tuotetta eli kaksi tuotetta matkakoossa ja neljä näytettä.

Täysikokoisista tuotteista ilahdutti eniten Patykan Remarkable Cleansing -oil sekä Alima Pure Bronzer -aurinkopuuteri. Puhdistusaineita kuluu. Minulla on nyt käytössä Dermosilin toimiva öljyputsari, mutta siirryn sen jälkeen uuteen. Ainoana ei luonnonkosmetiikkaan kuuluvana, minulla on ollut käytössä Maybellinen aurinkopuuteri. Alimaan siirtymisen myötä kaikki meikkini ovat luonnonkosmetiikkaa.

Rakastan seerumeita ja kasvoöljyjä, joten paketissa ollut Iroisie The Ultimate -seerumi pääsi heti käyttöön. Olen ehtinyt käyttää tuotetta vasta jokusen päivän, joten tarkempaa arviota en pysty vielä sanomaan. Hyvältä kuitenkin tuntuu.

Neljäs täysikokoinen tuote oli Absolution Le Soin Purifiant -syväpuhdistava naamio. Käytän naamiota hyvin satunnaisesti ja tätä en ole vielä testannut. Kerron myöhemmin miten kuiva ja suht herkkä ihoni syväpuhdistavaan naamioon reagoi.

Matkakokoiset tuotteet olivat huumaavan sitruksentuoksuinen Ila Span Body Oil ja Pai Skincaren kuorintavoide. Lisäksi tuli kolma näytettä; Absolutionin silmänympärysvoide, Patykan kosteusvoide sekä uusi tuttavuus, Inari Arctic Beautyn yömaski (voide). Kuten nimestä voi päätellä, on Inari kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki. Testasin viime viikonloppuna Jyväskylän reissulla tuon Inarin yövoiteen ja se oli täy-del-li-nen. Sopivan paksu olematta rasvainen ja jätti posket vauvanpehmoisiksi. Olin tuotetta jo tilaamassa, mutta hinta yli 100 euroa pysäytti. Ehkä jossain vaiheessa.

Luonnonkosmetiikan rakastajalle Jolie Lux Box oli kuin joulu elokuussa. Pari tuotetta tuli ihan tarpeeseen ja muita on ihana testata. Annan boksille kaksi peukkua.

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat