Kirjoitukset avainsanalla suomi 100

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Kaikki kansallispuistot löytyvät sivulta http://www.luontoon.fi/kansallispuistot . Viimeisin 40.kansallispuisto avattiin virallisesti 17.6.2017. Hossan kansallispuisto sijaitsee Suomussalmella Kainuussa.

 

 

Vaikka itsellä ikää on jo 45-vuotta, olen käynyt vasta kolmessa kansallispuistossa. Peruskouluaikoina kävimme useampaankin kertaan Pyhä-Häkin kansallispuistossa Saarijärvellä, olihan se ihan lähellä. Lapsena olen käynyt perheeni kanssa myös Kolilla. Kolilla olin uudestaan muutama vuosi sitten ystävieni kanssa patikoimassa. Harmittavasti kuvat siitä reissusta ovat kadonneet rikki menneen muistikortin mukana. Lisäksi olen käynyt useaan kertaan Nuuksion kansallispuistossa Espoossa. Veljeni lapset asuvat äitinsä kanssa Nuuksiossa ja kansallispuisto alkaa aivan heidän talonsa vierestä. Ei-viralliset reitit ovat käyneet tutuiksi.

Suunnitelmissa on ruveta tulevina vuosina koluamaan kansallispuistoja alkaen ensin lähimmästä eli Seitsemisen kansallispuistosta. Seitseminen sijaitsee pirkanmaalla Ylöjärven ja Ikaalisten alueella.

Pyhä-Häkissä on myös tarkoitus käydä vielä tämän vuoden puolella verestämässä muistoja (yksi erittäin kirkkaana mielessä oleva muisto on tosin kaatuminen kuralätäkköön siellä. Toivottavasti se ei toistu).

Mietin alustavaa aikataulua. Kuinka monessa kansallispuistossa on realistista käydä vuodessa. Oikeasti tutustua puistoon, eikä pyörähtää vaan parkkipaikalla. Asetin siis tavoitteeksi vähintään 2 kansallispuistoa vuodessa. Onneksi miehenikin pitää patikoimisesta ja rakastaa luontoa.

 

 

Kirjoituksessa olevat kuvat ovat kesäkuiselta matkalta Kustavista ja Iniön saarelta.

 

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mistä on tämä blogi tehty?

Rintamamiestalon remontoinnista, puutarhan kuopsuttamisesta, ekologisesta muodista ja kauneudenhoidosta ja kotimaan matkailusta.

Niistä on blogini tehty.

 

"On kaksi tapaa elää:

joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä,

tai niin, että kaikki on ihmeellistä."

-Albert Einstein-

Blogiarkisto

2018

Kategoriat