Kirjoitukset avainsanalla kansallispuistot

Kävimme heinäkuun puolivälissä Seitsemisen kansallispuistossa pienellä vaelluksella. Keli oli aivan loistava, aurinko paistoi ja lämmintä oli yli 20 astetta.

Aloitimme kävelyretkemme Seitsemisen luontokeskuksen luota. Luontokeskuksesta löytyy mm. ravintola, wc:t ja erilaisia näyttelyitä. Meillä oli omat pienet eväät mukana ja kunnolla vettä sekä meille että Kyösti-koiralle.

Luontokeskuksen luota lähtee useita reittejä. Koska päivä oli jo iltapäivän puolella, valitsimme 5,5 kilometrin mittaisen Harjupolun. 

Reitin varrelle oli pystytetty runotauluja <3

Valitsemamme reitti oli helppokulkuinen. Mitään mahdottomia nousuja ja laskuja ei matkan varrelle sattunut. Havumetsässä olevia polkuja pitkin oli hyvä kävellä. Maasto joustaa sopivasti, joten jalat tykkäsivät. Ja se tuoksu mikä tulee kuivasta havumetsästä vie minut aina lapsuuden maisemiin keski-suomeen.

Jyrkin lasku koko reitillä.

Kyöstikin nautti kovasti.

Kiitos Seitseminen. Itikoista olisimme voineet luopua, mutta muuten loistava reissu.

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Kaikki kansallispuistot löytyvät sivulta http://www.luontoon.fi/kansallispuistot . Viimeisin 40.kansallispuisto avattiin virallisesti 17.6.2017. Hossan kansallispuisto sijaitsee Suomussalmella Kainuussa.

 

 

Vaikka itsellä ikää on jo 45-vuotta, olen käynyt vasta kolmessa kansallispuistossa. Peruskouluaikoina kävimme useampaankin kertaan Pyhä-Häkin kansallispuistossa Saarijärvellä, olihan se ihan lähellä. Lapsena olen käynyt perheeni kanssa myös Kolilla. Kolilla olin uudestaan muutama vuosi sitten ystävieni kanssa patikoimassa. Harmittavasti kuvat siitä reissusta ovat kadonneet rikki menneen muistikortin mukana. Lisäksi olen käynyt useaan kertaan Nuuksion kansallispuistossa Espoossa. Veljeni lapset asuvat äitinsä kanssa Nuuksiossa ja kansallispuisto alkaa aivan heidän talonsa vierestä. Ei-viralliset reitit ovat käyneet tutuiksi.

Suunnitelmissa on ruveta tulevina vuosina koluamaan kansallispuistoja alkaen ensin lähimmästä eli Seitsemisen kansallispuistosta. Seitseminen sijaitsee pirkanmaalla Ylöjärven ja Ikaalisten alueella.

Pyhä-Häkissä on myös tarkoitus käydä vielä tämän vuoden puolella verestämässä muistoja (yksi erittäin kirkkaana mielessä oleva muisto on tosin kaatuminen kuralätäkköön siellä. Toivottavasti se ei toistu).

Mietin alustavaa aikataulua. Kuinka monessa kansallispuistossa on realistista käydä vuodessa. Oikeasti tutustua puistoon, eikä pyörähtää vaan parkkipaikalla. Asetin siis tavoitteeksi vähintään 2 kansallispuistoa vuodessa. Onneksi miehenikin pitää patikoimisesta ja rakastaa luontoa.

 

 

Kirjoituksessa olevat kuvat ovat kesäkuiselta matkalta Kustavista ja Iniön saarelta.

 

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat