Ystäväni innostamana pidin alkuvuodesta 100 päivän herkutonta. Olen sokerihiiri ja kaikki makea maistuu turhankin hyvin. Herkkulakko oli siis enemmän kuin paikallaan. Jätin pois kaiken makean eli karkit, jäätelön, kahvileivät yms. Suolaiset herkut eivät ole koskaan olleet minulle ongelma, enkä vahtinut mitenkään ruokaan piilotettua sokeria.

Mitä 100 päivän herkkulakosta sitten jäi käteen?

- iho kirkastui ja näytti kiinteämmältä

- Kiloja tippui pari. En tiedä johtuiko painonpudotus herkkulakosta vai muusta ruokavaliosta

- rahaa säästyi. Herkkuihin saa uppoamaan yllättävän paljon

- kaupassa käyminen oli helpompaa. Kun herkkujen syöminen ei ollut vaihtoehto, ei tarvinnut käydä itsensä kanssa taistelua ostanko vai en tai miettiä mitä herkkuja ostaisin

Herkkulakko loppui 102. päivänä. Naapurini toi minulle Pyynikin näkötornin munkin. Ketkä olette niitä syöneet, tiedätte että kyseiset munkit ovat taivaallisen hyviä. Herkkujen syöminen ei ole lähtenyt lapasesta, mutta huomaan, että väsyneenä käsi ojentuu helposti suklaalevyä kohti.

Ihanaa oli todeta, että suklaa ja jäätelö maistuvat ällömakealta eikä olo niiden syömisen jälkeenkään ole hyvä. Huomaan ensimmäistä kertaa elämässäni tarttuvani mieluummin tummaan suklaaseen ja taateleihin kuin irtokarkkeihin. Yli kolme kuukautta kuitenkin on hyvä aika irrottautua sokerikoukusta. Makuaisti tottuu vähemmän makeaan, eikä sitä samalla tavalla kaipaakaan.

Pääsin vielä joku aika sitten maistamaan elämäni ensimmäistä kertaa raakakakkua. Ei sokeria, ei valkoisia jauhoja, ei voita ja silti taivaallisen hyvää. Vaihtoehtoja siis on myös herkuissa. Opettelen kuuntelemaan kehoani myös syömisen suhteen (palaan omaan syömiseen myöhemmin). Makeanhimo juontuu usein huonosta syömisestä, huonosta nukkumisesta tai muuten surkeasta fiiliksestä. Harvoin se suklaalevy kuitenkaan itse ongelmaan auttaa.

Edit: Itselle tuli yllätyksenä se, että ensimmäiset pari kuukautta meni ilman suurempaa tuskaa, viimeiset viikot olivat ne vaikeimmat.

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat