Joulu lähestyy vauhdilla ja samalla ihanan pitkä vapaa töistä. Olemme joulun kahdestaan (koirien kanssa) ensimmäistä kertaa. Viime joulun alla kirjoitin miten en ole jouluihminen ja joulun aika on enemmän säätämistä kuin lepoa. Perinteistä joulustressiä minulla ei ole koskaan ollut liittyen siivoamiseen, lahjoihin ja tarjoiluihin, mutta joulun aika on mennyt suhatessa läpi puoli Suomea. Läheiseni joutui (pääsi) kevättalvella hoitokotiin edenneen alzheimerin vuoksi. Itselle hoitokotiin pääsy oli helpotus ja jatkuva huoli toisesta ihmisestä hälveni suunnattomasti. Tiedän, että hän on turvassa. Käymme hänen luonaan joulukuussa, mutta enää tärkeää ei ole tietty päivä, vaan yhdessäolo.

Jo omillaan asuva poikamme menee ystävilleen aattona ja hän tulee tyttöystävänsä kanssa meille joulupäivänä. Olimme sanoneet muille läheisille, että meille on tervetullut kuka tahansa, mutta noin 30 vuoden joulureissaamisen jälkeen me haluamme olla kotona ja rentoutua. Suurena osana jouluun ja rentoutumiseen kuuluvat jouluelokuvat. Ja joka vuosi katson samat elokuvat. Jouluelokuvien suosikeissa ei haittaa, vaikka vuorosanat muistaa ulkoa.

Love Actually

Loistavat näyttelijät, sopivasti siirappia ja soljuva tarina. Täydellinen hyvän mielen elokuva, jonka voi kyllä katsoa mihin vuodenaikaan tahansa. 

Home alone
"Merry Cristmas, ya filthy animal."

Rare exports

Loistava kotimainen ei niin perinteinen jouluelokuva.

It's a wonderful life

"Every time a bell rings an angel gets his wings." Viimeistään tässä vaiheessa itken silmät päästäni. Jouluelokuvien ehdoton klassikko.

Miracle on 34th Street
Ja ehdottomasti vuoden 1947 versio. Rakastan mustavalkoisia elokuvia.

Dr Seuss's How the Grinch Stole Christmas

Dr. Seussin kirjat tulivat tutuiksi asuessani Yhdysvalloissa. Rakastan sekä kirjoja että niistä tehtyjä elokuvia.

Onko teillä suosikki jouluelokuvia? Olisi ihana kuulla teidän suosikeista.

-Johanna

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hei, olen Johanna. Monen mutkan kautta päätynyt keski-suomesta pirkanmaalle. Vaimo ja aikuisen pojan äiti. Sydäntäni lähellä luonto ja eläimet. Rakastan perheeni lisäksi hyvää kasvisruokaa ja kauniita vaatteita.

Mukavaa, kun pääsit mukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat