Rakkailla maitorauhasilla on monta nimeä. En ole omiin rintoihini kauheasti vuosien varrella kiinnittänyt huomiota. Mukavasti ovat mukana kulkeneet. Niillä on ruokittu yksi lapsi ja pidetty mies tyytyväisenä. Rinnoista näkee ajan kulumisen. Ennen niin terhakat C-kuppilaiset ovat nykyään puolisen metriä (sallinette pienen liioittelun) alempana olevat F-kuppilaiset. Omasta mielestäni ne eivät ole näin dramaattisesti kasvaneet, enemmänkin muuttaneet muotoaan.

Painovoimalle ei parhainkaan jumppa mitään mahda. Saunassa lysyssä istuessani katson usein vatsani päällä lepääviä rintojani ja tunnen hellyyttä niitä kohtaan. Toinen tyynyks, toinen peitoks, sanoo ystäväni. Samalla tunnen ihmetystä siitä mitä taikavoimia miehet niissä ajattelevat olevan. Uskoisin, että suurin osa meistä naisista ei rintojaan juurikaan mieti, jos päällä on hyvät rintaliivit, eikä mitään vaivaa ole.

Vanhemmiten olen myös miettinyt, että mitä jos rintoja ei enää olisi. Tai jos toinen jouduttaisiin poistamaan. Mitä jos -ajattelu on vaikeaa. Todellista reaktiota ei tiedä kun vasta todellisessa tilanteessa. Toivoisin, että hetken surun jälkeen olisin vain onnellinen, että olen elossa. Naiseus ja minuus on kuitenkin ihan jotain muuta kuin rinnat.

Lokakuu on virallinen Syöpäsäätiön Roosa Nauha-kuukausi ja tuleva perjantai 14.10 on Roosa Nauha -päivä. Kampanjalla halutaan jakaa lisää tietoa rintasyövästä sekä kerätä rahaa syöväntutkimukseen. Rintasyöpään sairastuu yli 5000 naista vuodessa, mikä tekee rintasyövästä yleisimmän syövän Suomessa. Monilta löytyy läheinen tai tuttava, joka on sairastunut rintasyöpään, joten se koskettaa meistä melkein jokaista tavalla tai toisella. Roosa Nauha -kampanjassa voi olla mukana esim. lahjoittamalla rahaa tai ostamalla Roosa Nauha -tuotteita, joita löytyy nykyään useasta kaupasta.

 

Pidetään huolta toisistamme ja rinnoistamme <3 Tutkikaa säännöllisesti omat rintanne ja käykää tarvittaessa tutkimuksissa.

-Johanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mistä on tämä blogi tehty?

Rintamamiestalon remontoinnista, puutarhan kuopsuttamisesta, ekologisesta muodista ja kauneudenhoidosta ja kotimaan matkailusta.

Niistä on blogini tehty.

 

"On kaksi tapaa elää:

joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä,

tai niin, että kaikki on ihmeellistä."

-Albert Einstein-

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat