En voi käsittää, kuinka nopeasti aika on mennyt. Tuntui että eilen olin viettämässä uudenvuoden alkua Pariisissa ja tänään on jo vuoden 2019 viimeinen päivä. Ehkä se kertoo siitä kuinka olen elännyt tapahtuma rikkaan vuoden, joka on vain vienyt mut mukanani huomaamattani.

Tää vuosi on ollut mulle erityisen antoisaa ja samaan aikaan erityisen raskasta. Olen toteuttanut useita unelmia joita olen haaveillut lapsesta asti. Olen vienyt eteenpäin asioista ja saanut vaikuttaa juuri niihin asioihin, joita olen kokenut tärkeäksi. Olen saanut tutustua ja tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka ovat kehittäneet ja kasvatteen mua ihmisinä. Olen löytänyt palan, jota minulta on aina puuttunu; juureni. Ja tämä kaikki kokonaisuutena ovat vain vahvistaneet mua henkisellä tasolla niin paljon, että tiedän mitä haluan tulevaisuudeltani jos se on minusta kiinni. Kaikista näistä kokemuksista olen oppinut myös olemaan nöyrä ja kiitollinen.

Tää vuosi on myös ennen kaikkea opettanut mua tunnistamaan ja oppimaan itsestäsi mitä en ole ikinä aikasemmin ymmärtänyt tai kyennyt ymmärtämään. Olen lapsesta asti ”oireillut” siitä että en ole kyennyt tekemään asioita vain siksi ” että mun kuuluu niin tehdä”. Erityisesti tilanteissa jossa asian ovat vahvasti ristiriidassa mun arvojeni mukaan. Olen useasti kysynyt itseltäni, että jos en elä omien arvojen mukaan niin miten ne voi olla mun arvot. Uskon tämän johtaneen siihen, että usein olin koulussa hankaluuksissa ”vaikeana” lapsena. Tämä johti identitteettikriisiin jo nuorena tyttönä, mutta juuri näiden ”ominaisuuksien” vuoksi olen siinä pisteessä missä tänään olen. Pidän sen lahjana luojalta.  

Mä olen tosi kiitollinen ja iloinen että mun omatunto ja sisäinen instuutio on tullut vastaan jos olen menossa kohti polkua joka on ristiriidassa ajamieni asioiden ja arvomaailmani vastaan. Olen kiitollinen siitä, että saan omalta osaltani tietoisesi edistää ihmisoikeuksia ja kannustaa jokaista lähtemään kohti niitä tekoja ja polkuja joita haluaa. Saan olla itse esimerkki, jonka olen etsinyt nuorempana tyttönä. Yksi mun elinehtoja on ollut tavallaan vapaus puuttua epäkohtiin. Sitä varten mä olen joutunut luopumaan monesta asiasta. Se ei ole ollut itsestäänselvä mulle missään vaiheessa eikä tule ikinä olemaan. 

Odotan innolla alkavaa vuotta. Lupaan olla enemmän armollinen itselleni ja muille, olla tinkimättä itselleni tärkeistä asoista sekä näyttää kiitollisuuteni enemmän ihmisille jotka ovat mulle älyttömän tärkeitä. Mun ystäville ja perheelle. Tämä kulunut vuosi on opettanut kantapään kautta, että emme tiedä milloin on viimeinen yhteinen hetkemme. Ja se oppi tulee kantamaan tulevaisuudessakin.

 

Hyvää alkavaa vuotta jokaiselle, muistakaa elää <3

-Ujuni

Kommentit (2)

Somalia dreams
1/2 | 

Suomessa on tiukat käyttäytymisnormit, ja se mikä on normaalia Somaliassa onkin Suomessa ADHD. Sääli.  Kiitos miellyttävästä matkasta somalialaiseen kulttuuriin. Sinne suuntaan ensi kesänä.

Ujuni Ahmed
Liittynyt1.2.2019

Moikka, olet kyllä niin oikeassa. Tuo oli ensimmäine havaintoi mitä tein Somaliassa ollessani. Suosittelen lämpimästi sinne ja hieman varovaisuuttaa ja jos mahdollista niin käy kiertelee erillaisissa kaupungeissa. Turvallista matkaa ja ihanaa alkanutta vuotta.

Ujuni

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram