Menneillä olevat eduskuntavaalit huolestuttaa mua toden teolla. Oikeastaan ajattelutapa politiikan kentällä, yleinen ilmapiiri, puolueiden vastakkainasettelu sekä yhteiskunnan rauhan ja sivistyksen jarruttaminen huolestuttaa mua. Tuntuu välillä, että puolueet joko ottavat riskin hinnalla millä hyvänsä tai eivät ole oppineet historiasta, joka kovaa vauhtia on toistamassa itseään. Erityisesti olen huolissani siitä, että ihmisten perus- ja ihmisoikeuksista sekä fyysisestä koskemattomuudesta on tehty mielipidekysymys.

Eduskuntavaalit ovat jo niin loppusuoralla, että muutaman päivän päästä on vaalipäivä. Haluan nostaa muutaman mulle ongelmaksi osoittautuneen kohdan. Erityisesti nostan esiin perussuomalaisten puolueen, joka on noussut yksi isoimmista puolueista tämän hetkisten mittareiden perusteella. Perussuomalaisten kannatus tietääkseni nousi Oulun seksuaalirikoksien myötä, joissa turvapaikanhakijat ovat syytettyinä tyttölasten raiskauksista. Tapaukset ovat olleet järkyttävää seurattavaa meille jokaiselle. Siitä huolimatta itse näen, että perussuomalaiset kuitenkin ovat yhden asian liike, jotka ”heräävät” kun Oulun kaltaiset hirvittävät teot tapahtuvat. Tämä teema näkyy olevan teemana myös heidän vaalivideossa. Lapsiin ja puolustuskyvyttömiin kohdistuvia henki- ja seksuaalirikoksien rangaistuksia täytyy koventaa ja puuttua, se on selvää, mutta se ei saa riippua tekijän etnisestä taustasta mielestäni. Tämä on ollut perussuomalaisten ongelma sekä taktiikka jo monta vuotta, mutta musta on huolestuttavaa, että monet muut merkittävät puolueet ovat tähän menneet mukaan. Esimerkiksi vähän aikaan sitten, kun tuli ilmi lasten hyväksikäyttörinki jossa mm. suomalaisia lapsia huumattiin ja raiskattiin, ei se nostanut yhtä laajamittaista hysteriaa eivätkä puoluejohdot pitäneet kriisikokousta, vaikka kyse oli yksi Suomen historian järkyttävimmistä tapauksista. Tarkoitukseni ei ole vertailla seksuaalirikosten tekijöitä tai sortua whataboutthismiin vaan selkeyttää kokonaiskuvaa lyhyesti.

Yksi pohjasyistä tälle tilanteelle johtuu myös muista puolueista. Puolueet, jotka ovat profiloituneet ihmisoikeuksien puolustajiksi, mutta samaan aikaan hiljentyvät turvapaikkahakijoiden rikoksista. Puolueet, jotka ajavat muuten naisten oikeuksia, mutta hiljentyvät siitä tosiasiasta, että maahanmuuttajanaiset ovat riskissä joutua seksuaalirikosten uhriksi moninkertaisesti. Puolueet, joita ei nähtävästi kiinnosta maahanmuuttajayhteisöissä vallitsevat patriarkaaliset rakenteet tai muut ongelmat. Puoleet, joilla on sama taktiikka kuin perusuomalaisilla. Perusuomalaiset ovat omineet ongelmia, jotka ovat valitettavasti todellisia sekä vaaraksi niin yksilö- kuin yhteiskuntatasolla. He tekevät sen vaarallisella tavalla, joka uhkaa yhteiskuntarauhaa, yksilön rauhaa sekä sotii tasa-arvoa, uskonnonvapautta ja ihmisten perusoikeuksia vastaan. Henkilökohtaisesti mua on jo monen vuoden aikana yritetty useasti hiljentää puhumasta tietyistä ongelmista, sillä perusteella, että se ruokkisi rasimia. Nyt olemme muka kauhuissamme, kun maahanmuuttokriittiset puolueet ratsastavat ongelmilla, jotka muut puolueet ovat kieltäneet. Voimmeko syyttää ainoastaan perussuomalaisia tästä?

Toinen problematiikka on mielestäni haastavampi ja olen törmännyt siihen paljon, erityisesti somessa. Meinaan ”erinäköisen” suomalaisen äänestäminen eduskuntaan. Itse en ole varma mitä mieltä tästä olen. Siis KYLLÄ, olisi unelma nähdä eri kieli- ja kulttuuritaustaisia ihmisiä edustamassa minua ja koko Suomea. Pelkkä ulkonäkö, kieli, uskonto- tai kulttuuritausta ei minua vakuuta äänestämään ketään eduskuntaan, eikä mihinkään muualle. Tämä on muutenkin mielestäni ongelma, joka vahvistaa me/te-vastakkainasetelmaa sekä vähättelee samaan aikaan kaikkien muidenkin eri kieli- ja kulttuuritaustaisten koulutusta ja osaamista. Haluan sellaisen ihmisen, jonka politiikkaan voin luottaa ja jolla on osaamista. Sellaisen ehdokkaan jolle ihmis- ja perusoikeudet eivät ole mielipidekysymyksiä, mutta jolla on vankka osaaminen, selkärankaa, tietämystä yhteiskunnastamme eikä pelkää johtamista vaikeinakaan hetkinä.

Mulla on itsellä jo sellainen ehdokas löytynyt? Onko sulla? Mitä ajattelet nykyisestä politiikasta muutenkin?

Kommentit (6)

Straussi
1/6 | 

Taas kerran hyvä kolumni Ujunilta! Toivon mahdollisimman laajaa lukijakuntaa tälle jutulle.

Ainonn11
3/6 | 

Viisasta tekstiä, Ujuni! Onni on, että on olemassa Sinun kaltaisisia ihmisiä! Hyvää kevättä!

Vierailija
4/6 | 

Mutta, sulla ja kaltaisillasi suomea koskevien mielipiteiden sanojilla, olisi paljon tekemistä maassa josta olet kotoisin.

Koska siellä asiat on pajjon huonommin, mutta sielläkin tarvittaisiin jykeviä mielipiteitä ja konkreettisia tekoja,

Joten sinä sanavalmis ja hyviä mielipiteitä ilmaiseva etkö voisi myös kotimaassa ottaa kantaa asioihin jotka eivät ole oikein.

Ujuni Ahmed
Liittynyt1.2.2019

Kyllä, ja tämä on päämäärä. Mutta jos tutustuisit hieman lähtömaahaani, niin siellä ei voi ihan noin vain mennä ilmaisemaan mielipiteitä. Se on yksi syistä miksi siellä on turvatonta olla. Mutta pikkuhiljaa.. uskon että tulevaisuudessa meidän kaltaiset ihmiset jotka ovat saaneet hyvät eväät Suomesta , voivat ja pitääkin vaikuttaa Somalian tilanteeseen.

Ujuni

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram