Eduskunnassa keskustelemassa naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja Grevion suosituksista. /Kainuun Sanomat

Noin kuukausi takaperin, olimme kokoontuneen eduskuntaan Ihmisoikeuskeskuksen järjestämään tilaisuuteen jossa pohdimme naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Suomessa sekä Euroopan neuvoston Grevio-asiantuntijaryhmältä saatuja ehdotuksia Suomelle. Sen lisäksi olin kansainivälisenä tyttöjenpäivänä moderoimassa yhdessä Espoon kuntavaltuutetun Habiba Alin kanssa pikkuparlamentissa järjestetyssä Jokaisen Tytön Oikeus-seminaaria. Seminaarissa pohdittuun eri viranomaisten sekä järjestöjen kanssa kuinka tietoisuutta lisättäisiin kohderyhmälle heidän oikeuksistaan. 

Olimme Jukka-Pekka Kurttilan ja Suomen World Visionin Annette Gothonin kanssa lakiovaliokunnan kuultavana tyttöjen sukuelinten silpomisen erillilailla kieltävästä laista. Kansalaisloitteen alullepanija on Finlayson Kuva: MTVuutiset. 

Jälleen kerran maahanmuuttjanaisten asema on noussut otsikoihin tällä viikolla. Huolen tällä kertaa nosti opettaja, joka oli työssään törmännyt moneen "vaiennettuun" kohtaloon, jota maahanmuuttanaiset kohtaavat. Opettajan kokemuksia lukiessa ei uskoisi että elämme Suomen kaltaisessa maassa, jossa naisten asema ja oikeudet ovat arvostettuja. Olen iloinen kuitenkin, että maahanmuuttanaisten asema sekä oikeudet nostetaan jatkuvasti esille, sillä olen huomannut sen usein kuitattavan vain sivulauseella lähes koko yhteiskuntamme jokaisella taholla. 

Meidän ei tarvitse enää toistaa syyt miksi maahanmuuttajanaiset ovat erityisen riskiasemassa joutua rikoksen uhriksi mutta sen sijaan toivon keskustelua siitä, miksi heihin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi ei tehdä tarpeeksi töitä. Esim. tilastot ja tutkimukset ovat vajaavaisia ja usein viranomaisten tietoon tulee vain yksittäistapauksia. Meillä ei ole tarpeeksi resursoitu mm. tutkimuksiin, tarvittaviin selvityksiin puhumattakaan riittävästä palveluntarjonnasta heille. Kaiken lisäksi vastuu on jätetty liikaa kolmannen sektorin harteille.

Lähisuhdeväkivalta on koko suomalaisessa yhteiskunnassamme iso ongelma ja olen tyytyväinen siihen että meillä on kaikesta huolimatta tarpeeksi tahtotilaa kitkeä ja ennaltaehkäistä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Sillä saralla on vielä paljon tehtävää. Olen huolissani, että erinnäisistä syistä johtuvien vuoksi maahanmuuttajataustaiset naiset jäävät vailla sitä huomiota mitä tarvitsevat. Uskon tämän johtuvan siitä, että heihin kohdistuva väkivalta ei ole silmiemme edessä. 

Maahanmuuttajanaiset tarvitsevat palveluihin erityishuomota, tukea ja lisää tietoutta omista oikeuksistaan.Tämä on ensisijaisen tärkeä, sillä uskon että jos äidit eivät saa tarpeeksi tietoa omista oikeuksistaan, ongelma jatkuu ylisukupolvien, heidän tyttärilleen. Meidän on korkea aika yhteiskuntana varmistaa että tasa-arvo ja ihmisoikeudet toteutuvat niidenkin keskuudessa, joiden hätää emme päivittäin näe. 

-Ujuni

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram