Somalialainen kauneusniksi, Huruud.

Qasil ja Huruud- nimiset kasvaonaamiot ovat hyvin yleisiä Somaliassa ja myös Itä-Afrikassa. Qasil valmistetaan Gob-puun silvotuista lehdistä joka kasvaa myös somaliassa. Se on luonnolinen ihon puhdistaja ja rauhottaja. Huruud taas on kurkumainen kasvonaamio joka antaa luonnolisen hehkun. Nämä kasvonaamiot ovat hyvin perinteinen kaunesniksi somalinaisten keskuudessa ja siksi se on hyvin pitkälti peritynytkin sukupolvesta toiseen niinkuin minulle myös. Lapsuudessani muistan kuinka äitini sekä naapurin vanhemmat naiset saattoivat käytää kasvonaamiota jopa päivittäin. Päivittäinen käyttö saattoi myös ennustaa tulevista juhlista tai häistä. 

Kuvassa Huruud sekä Qasil. Itse ostin nämä viimeisimmät Somalista, Garoowesta. 

Itse sekoitan hunajaa, jotta se pysyy kasvoissa paremmin. Siihen voi myös lisätä lusikallinen kookos-rasvaa.

Itse laitan vuorotellen, välillä Huruud ja välillä Qasiliä. SItten ei vaan ku odottamaan kuivumista. Pidän itse sen jopa tunninkin, sillä nämä kasvonaamiot eivät vahingoita ihoa. 

 

Itse tosiaan ostin viimeisimmät Huruud ja Qasil kasvonaamiot Somaliasta, mutta niitä saa suomesta helposti. Suomesta ostan ite somalikaupoista joko hakaniemestä tai kauppakeskus puhoksesta, joita niitä saa useista somalikaupoista.

 

Hyvää Äitienpäivää ja aurinkoista sunnuntaina.

-Ujuni Ahmed

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat