Suomesta on ollut hyvin vaikeeta löytää kampaamoa joka osaisi käsitellä mun hiuksia.  On ollut aina yhtä turhauttavaa mennä kampaajalle ja lähteä pettyneenä pois kun kampaaja ei vain osaa "vielä" käsitellä tai ole kokemusta sun tyyppisistä hiuksista. Viime kerralla kun kävin, niin kampaajalla ei ollut suoristinta jossa olisi tarpeeksi tehoa joka olisi suoristanut haluammallani tavalla hiuksiani. Olen ollut tosi turhautunu ja luovuttanut sen suhteen etten tule suomesta löytämään kampaamoa josta olisi minulle hyötyä ja johon olisin tyytyväinen. 

Kunnes eilen taas hiuksiini turhautuneena päätin antaa mahdollisuuden kokeilla Primas Hair & Beauty kampaamoa itä-helsingin mellunmäessä, jossa tehdään myös muita kauneupalveluita. Kampaamon sosiaalisen median kädenjäljet tekivät muhun eniten vaikutusta jossa näkyi hyvin eri tyyppisiä hiuksia laidasta laataan.

Hiukseni on lähtökohtaisesti aina kikkarat ja tosi solmuun menevät. Mulla ei ole mitkään kovat afrot mutta hiukseni tarvitsevat tosi paljon öljyä jotta eivät kuivu. Myös liiallinen suoristaminen on kuluttanut sekä tietysti värjäämine vaikka hyvin harvoin olen radikaaleja muutoksia niille tehnyt. Vaalentaminen on ehkä rasittanut viime syksyn aikana mun hiuksia ja se näkyykin.

Tämän lisäksi olen tietoisesti ollut suoristamtta mun hiuksia jotta ne eivät menisi vielä huonommaksi nyt kun Zambezi-näytelmämme ensi-itakin on ihan nurkan takana. Ja sit mulla ei ole myöskään yksinkertaisesti ollu yhtään aikaa suoristaa. Se on tuntien prosessi ja aina yhtä tuskaa. No melkein. 

Primas Hair & Beauty kampaamossa mulle laitettiin hiusväriä sillä omani oli jo lähtenyt haalistumaan ja kulumaan. Samalla sain Olaplex-hoitoa joka oli parasta mitä tähän asti hiukseni ovat saaneet. Kampaaja suositteli erikseen minulle sen nähtyään hiusteni kunnon. Oli myös enimmäinen kerta kun laitan kyseista hoitoa hiuksiini, edes värjäyksen yhteydessä. En voi uskoa että lopputulos oli mikä oli. Niinkuin kuvasta näkyy, on kontrasti ero aika suuri. Tuntui kuin taakka olisi hartialta tippunut sillä nyt voi taas keskittyä työhön täysillä.

Eniten olin tyytyväinen kyseisessä kampaamossa siihen kuinka ei mitään ylimääräistä ja ns. turhaa ei tyrkytetty. Kampaaja asiantuntevasti selitti ja kertoi yksilöivästi nimenomaan tukien mun toiveita ja sitä miten parhaalla tavalla päästäisimme siihen. Olin niin helpottunut että ei tarvinnut jännittää kuinka kampaaja reagoi mun hiuksiin ja onkohan hänellä niitä aineita ja tavaroita mitä mun kaltaiset hiukset tarvitsee. 

Suomessa hyvin vähän on kampaamoita jossa osataan nimenomaan hoitaa ja käsitellä erillaisia hiuksia. Erityisest jos ei halua mitään lisäkkeitä etc. Myöskään moni ei tiedä että afrohiuksetkin poikkeavat toisistaan niin paljon, että jokainen kampaaja joka osaa jotenkin käsitellä afrohiuksia ei välttämättä osaisi käsitellä esim. mun hiuksia. Myöskin aineet mitä yleensä suositellaan joissain afrikkalaisiassa kaupoissa, mitä itse nuorempana ostin, pilaa hiukset eikä sovellu kaikille hiuksille.

Alla vielä muutama kuva kampaamosta. 

Otin kotiin vielä Olaplex No3 ylläpitämään hiuksiani hoidon jälkeen. 

Toivon, että Suomessa aletaan pikkuhiljaa heräämään siihen, että tarvitsemme myös hius- ja kauneusalalle palveluita jotka palvelisivat heitä jotka eivät kuulu valtaväestöön. Onneksi minä löysin Primas Hair & Beauty jota suosittelen jokaiselle naiselle, riippumatta siitä minkä tyyppiset hiukset hänellä on. 

 

Ihanaa alkanutta viikkoa. Enää reiluviikkoa ensi-iltaan. 

-Ujuni

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram