Jazeera ranta.

Mogadhisussa on ollut päivittäin n. 30 astetta lämmintä. Onneksi täällä tuulee himan, joten ei tunnut liian kuumalta. Eilen päätin mennä uimaan, sillä en ole kertaakaan vielä pääsyt täällä ollessani. Usein paikalliset menee Liido rannalla, joka on meistä n. 10min mutta serkkuni halusi viedä meidät Jazeera rannalle ja näyttää samalla sitä puolta rannikkoa. Se oli n. 30min meiltä autolla, hieman Mogadhisun ulkopuolella, Ja onnekis menimme, sillä matkan aikana näin enemmän kun mitä ajattelin.  

Mä en ole ikinä nähnyt muualla yhtä paljon aaseja kun täällä mogadishussa. Kaupungissa raukat on niin työlistettyja että tuntui hyvältä nähdä aasit vapaana kerrankin. 

Usein kaupungista poistuessani olen Somaliassa huomannut olevan kuivaa ja aavikkomaista. Vaikka ei oltu edes kaukana, niin maa oli joko vitivalkoinen tai oranssin punainen mikä näytti tosi kauniilta. 

Oli pakko pysähtyä ihmettelemään miten täällä suola valmistetaan. 

Kyllä, maistoin myös :)

Jazeeran ranta. Hiekka oli valkoista, pehmeetä ja kaunista.  Yllätyin kovasti kuinka puhdasta ranta on.

Mä olen tosi vilukissa, ja koin että meri oli todella lämmin. Pelkään usein myös merta ja oli yllätävän hyvä ja turvallista uida ainakin minun kokemukseni mukaan, verratuna esim. Berberan rannalla. Liidossa en ole vielä, mutta tarkoitus on myös käydä testaa. 

Paluumatkalla, menimme ohi kuopan jossa poltettiin kuapungin roskat. Se oli surullinen näky. Ei siksi että roskat poltettiin, vaan koska roskien seassa oli ihmisiä ja lapsia, jotka etsivät ruokaa. 

Kokemukseni JAzeeran rannasta on 9/10 koska paikallisessa hotellissa ei ollut ravintolaa tai kahvilaa. Suosittelen jokaiselle ehdottomasti. Turvallisuus oli hyvä ja siellä oli rauhallista. Ihmisillä oli ruokaa mukana ja suurinosa kävijöistä oli euroopasta tulleita Somaleita, joita täällä kutsutaan diaspora tai "qurbajoog". Kun mentiin esim. pukuhuoneeseen vaihtaa vaatteita ja peseytymään, oli meitä kaikki eri puolilta Eurooppaa tulleita. Erityisesti tykkäsin Jazeeran rannasta sen rauhallisuuden ja "vapaan" ilmapiirin vuoksi. Merellä oli paljon veneilijöitä ja kalastajia sekä uimareita. Naiset saivat uida vapaasti ja monella oli ihan t-paidat ja housut eikä kukaan keskittynyt muihin ihmisiin. Tunnelma oli 10/10. 

-Ujuni

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat