Kirjoitukset avainsanalla #väkivallanvastainenpäivä #vaientaminen #sukupuolittunutväkivalta

Pahoittelut, että en ole ollut niin aktiivinen bloggaamiseni suhteen kuin olen ajatellut viimeaikoina. En tiedä johtuuko se vuodenajasta, mutta tuntuu välillä että elämä on yhtä selviytymistä työn ja kaiken vaikuttamisen kanssa. Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni olen joutunut miettimään mun henkistä hyvinvointia vakavasti. Suojelemaan itseäni. Sitä vaikuttamistyössä ihan sokaistuu ja normalisoi kaikkea negatiivista mitä joskus tuntuu tulevan jokaiselta suunnalta. Se on hämmentävää. Se on hämmentävää että mun kaltaisessa työssä siihen törmää sillä luulisi kaikien olevan väkivaltaa vastaa. Näköjään ei. 

Viime viikolla juttelin hyvän ystäväni kanssa joka on vuosia tehnyt naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä ja oli niin mieletöntä kuulla että myös tämän kaltaisessa työssä saa ja pitää suojella itseään. Se ei tarkoita että hyväksyisi tiettyjä asioita vaan päinvastoin. Miten voi pitää huolta muista jos ei pidä ensisijaisesti huolta itsestään. Se oli helpottavaa kuulla, erityisesti kun itse koen välillä huonoo omaa tuntoa jos asiat ei menekkään suunnitellulla tavalla. 

Mä olen itse persoonaltani sellainen että mä ahdistun helposti jos mut laitetaan johonkin muottiin ja vaaditaan asioita mitä vastaan mun arvomaailma sotii. Viimeaikoina on tuntunut siltä että mitä vahvemmin taistelen naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaa, sitä enemmän se herättää negatiivista vastustusta. Se kans hämmentää mua. Mutta niinkuin hyvät ystäväni mulle sanoo, se on just sitä, että asiat etenee. 

Olen kans iloinen että viimeaikoina muhun on lähestynyt hurjasti nuoria tyttöjä ja naisia, jota ovat kertoneet kuinka mä oon niitä inspiroinut. Mä aina kannustan nuoria naisia erityisesti rohkeasta puhumaan heille tärkeistä asioista ja niistä asioista joihin he haluavat vaikuttaa omista ympäristöstään. Tää on huikeen tärkee juttu koska tiedän nii monii jotka ei uskalla puhua koska he pelkävät tuomitsemista ja mustamaalaamista. Tavallaan kans ymmärrän se, sillä sitähän mä koen kovasti. 

 

Eilen vietettiin naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Olen sitä mieltä että myös väkivallasta puhujien vähätteleminen ja hiljentäminen on väkivallan hyväksymistä. Luodaan yhdessä turvallinen tila jokaiselle naiselle puhua ilman vaientamista.

-Ujuni

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Blogiarkisto

2019

Kategoriat