Kirjoitukset avainsanalla #vallankäyttö#yhteisö#klaani#vihanlietsominen

Tänään oli oikein sattumien päivä. Olen aikasemmin nostanut esille yhteisön paineesta ja nyt haluan nostaa esimerkkitapauksen tavoista jota sitä luodaan. Mainitsin aikoinaan Me Naiset- lehden haastattelussa somalimiehestä, joka on tehnyt musta saarnavideon noin vuosi sitten. Miehen mielestä ei-muslimit ovat lähettäneet mut vahingoittamaan muslimeja. Video satutti sillä mulle uskonto on hyvin henkilökohtainen ja tärkeä asia. Olen kyllästynyt todistelemaan uskoani jatkuvasti vain sen vuoksi miltä näytän tai mitä asioita nostan esille. Koen, että sillä yritetään hiljentää mua. Kyseinen herra oli vedonnut silloin klaaniyhteisööni kuuntelemaan minua ja tekemään "jotain". Musta klaanin nostaminen ylipäätänsä tässä tapauksessa on hyvin kyseenalaistettavaa sekä yllyttämistä jonkinlaiseen tekoon. Tätä kuitenkin on vaikea todentaa Suomen kaltaistaisessa valtiossa. Olin jo unohtanut koko videon ennen kuin tänään törmäsin lounastaollani kyseiseen herraan. Sattumoisin hän oli kuvaamassa puhelimellaan jonkinlaista saarnavideon. Tällä kertaa herra varoitti somaliyhteisöä järjestöistä, jotka ovat yhteisössämme edistämässä seksuaalivähemmistöjä tai tarkemmin sanottunan normalisoimassa.

En ollut vihainen, mutta halusin tietää miehen motiivit kyseisille videoille joten menin kysymään rohkeasti miksi hän on kokenut tarpeelliseksi mainita musta videoissaan. Hän oli ilmiselvästi yllättynyt mutta kipakasti puolustautui olevansa somaliyhteisön jonkinlainen "lähettiläs" joka vain haluaa tiedottaa kansalleen missä mennään. Kävimme mielestäni hedelmällisen keskustelun, jossa puhuttiin asioista oikeilla nimillä. Kerroin hänelle, että minusta hän käyttää valtaa kun mainitsee klaanitaustaani tai huivittomuuteni silpomiskeskustelussa. Hän näytti hetken ymmärtävän tämän, mutta samaan hengenvetoon hän vakavasti puhui vakoojista, jotka ovat vahvasti vaikuttamassa negatiivisesti somalijärjestöissä mukaan lukien Fenix Helsinki ry- järjestöämme. Tästä kävimme kiivaan keskustelun, sillä kerroin hänen olevan väärässä järjestömme suhteen ja hänen olevan vastuussa valheellisen tiedon levittämisestä yhteisössämme. Loppujen lopuksi olimme samaa mieltä silpomisesta, klaanin esille nostamisessa vallankäyttövälineenä ja hän pyysi anteeksi sekä lopuksi halusi tehdä julkisen anteeksi pyynnön vaikka en sitä edes pyytänyt.

Kohtaamisemme sai yllättävän käänteen kun ystäväni äskettäin laittoi minulle herran jakaman videon sosiaalisessa mediassa. Video kuulosti tutulta ja yllätys, se oli sama video jonka hän kuvasi kampin Hesburgrissa. Mies tuntuu olevan välillä epätasapainoinen juttujensa kanssa, mutta samaan aikaan hän esittää teoriansa hyvin uskottavasti vedoton ihmisten uskonvapauteen. Hän kovasti painottaa jatkuvaa pelottelua siitä, kuinka keskuudessamme on vakoojia tai tarkemmin sanottuna lähetettyjä saarnaajia juuri ramadanin aikaan vahingoittamaan muslimeita. Tässä kohtaa hän yllättäen ottaa minut esimerkkinä. Karkeasti suomennettuna näin:

"Niinkuin tiedätte viime ramadanin aikana nostin tämän esille tästä espoossa asuvasta somalitytöstä joka on lähetetty meille joka silloin puhui silpomisesta. Sen jälkeen kun hän puhuu silpomisesta hän kertoo että tämä uskonto on väärää ja että naisille näin tehdään. Naiset on alistettu ja tämä on uskonto on profeettojen ajasta. Tämä video on vieläkin (ymmärsin että ylellä), menkää katsomaan. Minä itse jaoin ja puhuin tästä ja monet ihmiset katsoivat ja paheksuivat tästä todella paljon. Hän asuu espoossa ja emme halua kertoa hänen nimensä. Tuo tyttö on lähetetty meille. Joka ramadan aikana meille lähetetään joku somali, sillä he eivät suoraan hyökkää meihin"

Vuosi sitten, videonsa yhteydessä hän julkaisi seuraavan Helsingin Sanomien haastatteluni: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005680254.html. Hänelle oli mainitsemisen arvoista se, että mm. minulla ei ollut kuvassa huivia, joten en ole voinut olla muslimi. Silloin mietin kovasti, että ehkä mun ei pitäisi antaa painoarvoa hänelle sekä videolle. Keskustelin asiasta muutaman tahon kanssa, joiden mielestä hänestä ei pidä välittää sillä kyse on vain "hullusta" miehestä. Silloin kuitenkin mietin kovasti, että mitä asialle pitäisi tehdä jotta kyseinen herra tai moni muukaan ei levittäisi valheellista tietoa minusta eikä vastakkainasettelisi muslimeita mm. kristityihin. Ensimmäisen videon oli helpompi sivuuttaa mutta koen tässä kohtaa, että tässä on kyse paljon suuremmasta eikä tätä pidä vähätellä. Tällä herralla on iso kuuntelijakunta ja valitettavasti moni näyttää olevan myös kielitaidottomia joita hän käyttää hyväkseen. Hän toimii jonkinlaisena puskaradiona joka viestii heille julkisesti väärää tietoa sekä lietsoo vihaa. En usko hänen olevan yksittäistapaus mikä on surullista. Se, että hän käyttää sosiaalisenmedian kautta hankittua asemaa väärin, on asia mihin erityisesti isot somalijärjestöt pitää puuttua. 

Minusta tähän on puututtava sillä hänen kaltaiset miehet hiljentävät toisinajattelijoita, toisinvalitsijoita sekä yllyttävät tiedostamattaan ja epäsuoranaisesti väkivaltaan. Hänen kaltainen ajattelutapa on vaarallinen ja tietoisesti ylläpitää patrirkaalisia rakenteita ja ihmisoikeusrikkomuksia lietsomalla pelkoa. He kyseenalaistavat minunkaltaisiani naisia juuri vedoten uskonnottomuuteen ja pukeutumiseen vaikka virheellisillä tiedoilla. Elämme aikoja jolloin leimaaminen on yksilön turvallisuuden kannalta vaarallista. Jos haluamme siihen lopun, meidän jokaisen on puututtava vääryyksiin meidän kasvuympäristössämme. Mä olen edelleen vastuussa vain itsestäni, teoistani ja sanomisistani. Ei mun klaaniyhteisö, EI perheeni, EI somaliyhteisö EIKÄ varsinkaan muslimiyhteisö. Olen kyllästynyt että edellä mainitut minulle tärkeät tahot käytetään minua vastaan aseena jotta hiljentyisin. Tapauksen tiimoilta aion konsultoida poliisia ja tehdä rikosilmoituksen, jospa siihen riittäisi näyttöä tällä kertaa.

Ujuni Ahmed

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ujuni Ahmed. Naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaminen on intohimoni, koska räikeimmät ihmisoikeusrikkeet kohdistuvat vielä tänä päivänäkin erityisesti tyttöihin ja naisiin

Blogissani puhutaan oman polun luomisesta: kuinka löytää rohkeus tehdä erilaisia valintoja, toimia toisin kuin muut odottavat. Kirjoitan arjen pienistä ihmeistä, maailmasta sekä muodista ja sisustamisesta joka saa välillä ihmiset mun ympärillä hulluksi. Tämän kaiken kirjoitan naisena, tyttärenä, muslimina ja ennen kaikkea ihmisenä, joka taistelee lokerointia vastaa. 

Edistän työkseni lapsen oikeuksia World Vision -järjestön asiantuntijana. Tämän lisäksi toimin kansalaisjärjestön Fenix Helsinki ry:n toiminnanjohtajana. Uskon, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta, vaan onnellisuus on otettava omiin käsiin. 

Mielipiteet ovat blogistin omia. 

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram