Mä muistan miten mä teini-ikäisenä äidin vanhoja 70-luvun vaatteita päälle kiskoessani ja niistä intoillessani mietin, että "nää mun omat vaatteet ei kyllä varmasti ikinä tule uudelleen muotiin". Jotenkin se tuntui ihan mahdottomalta asialta, että itse ikinä katselisi kaupassa vaatteita jotka muistuttaisivat nostalgian ja kauhunsekaisia muistoja omasta nuoruudesta. Eihän 14-vuotiaana osannut edes kuvitella olevansa joskus niinkin vanha kuin kolmekymppinen!

Mutta niin ne vuodet vierivät tuoden mukanaan ensiksi nolouden, joka nousee pintaan katsellessa kuvia kymmenen vuoden takaisesta itsestä. (Vuosi 2003 ja Christina Aguileran Dirty-videolta tuttu tyyli baarireissuilla.. I say no more..). Sitten kuluu toinen vuosikymmen ja silmiisi alkaa sattua koko ajan enemmän ja enemmän asioita, jotka tuovat vääjäämättä mieleen sen Tenetin yläasteen jumppasalissa otetun luokkakuvan vuodelta -95.

20130902-230333.jpg

Se hetki, kun omasta teini-iästä tutut asiat ovat jälleen myynnissä muuallakin kuin perähikiän maksipörssitalousmarkkarobinhoodin poistokorissa, on pysäyttävä. Elämä vilisee yhtäkkiä silmien edessä filminauhana kuin sekunti ennen hirvikolaria ja katsoessasi vaatekaupassa seuraavan peiliin, näkee kasvoillaan enemmän uurteita kuin koskaan ennen.

Vagabondin syysuutuudet vuodelta 2013 (kyllä, se on tämä vuosi jota elämme) ovat kuin suoraan yläastetta käyneen Veeran kenkäkaapista. Mustat paksukorkoiset matalat nilkkurit löytyi samoin tuollaiset ruskeat nilkkurit.

Yhtä hyvin kuin, että kengät ovat valmistettu tänä vuonna, ne voisivat olla kotoisin Vagabondin kellarivaraston peränurkasta löytyneestä pölyisestä pahvilaatikosta, jonka kannessa lukee autumn-95. En epäilisi hetkeäkään.

Ainakin nuo mustat varrettomat tolppakorkonilkkurit tuntuvat vielä liian henkilökohtaisilta voidakseni ottaa ne tosissaan nyt vuonna 2013.

Olen varma, että kenkien paksuja kantoja yhteenkopauttamalla päätyisi Ozin ihmemaan sijasta Tenetin pihalle ja olisin taas se pitkätukkainen (kyllä!), pastelliväriseen vekkihameeseen pukeutunut tyttö, joka välituntien loputtua suunnitteli reitin luokkaan sen mukaan missä sen hetkisellä ihastuksen kohteella oli tunti.

Noilla kengillä joutuisin varmasti takaisin pulpetin taakse takapenkkiin tirskumaan sellaisten opettajien tunneille kuin karvajalka, vappu-ukko, activity ja pikku-kalle.

Mä en oo valmis vielä tuohon aikakoneeseen! Milloin musta tuli näin vanha, että tämä on mahdollista?

Kommentit (17)

Sanna
18/17 | 

Jeee! ihan tuli mieleen ysärivuodet noista kengistä. Tenpointsilla oli tuon tyyliset nilkkurit kuin nuo mustat varrettomat on ja ne oli niin hienot.

nasu86
20/17 | 

nuo ruskeet nilkkurit on aikas kivat mutta nuo muut saa kyllä aikaan niin ysäri vibat...

22/17 | 

Mulla on ollut vähän sellainen hyljeksintäreaktio päällä näiden ysärijuttujen kanssa myös. Ei siitä nyt niin kauaa vielä kuitenkaan ole ja 90-luvun muoti ei ollut ihmiskunnan historian onnistuneimpia. Oisko voitu odottaa vielä parikymmentä vuotta?

24/17 | 

Mut entäs sitten, kun on itse ollut nuori 70-luvulla ja oma lapsi naureskelee jollein 90-luvun asialle....kun omasta mielestä ei niissä ole mitään naureskelemista. Just vastahan se oli. Vielä ihan käypää...?

25/17 | 

niin, noin siinä käy meille kaikille. mulla ei vielä ole niitä omia lapsia, mutta n. kymmenen vuotta nuorempien siskonlasten kanssa on jo selkeä kuilu havaittavissa näissä asioissa. :D

Eeppi
28/17 | 

Todellinen paluu yhdeksänkymmentäluvulle! En olisi ilman näitä kuvia muistanut, millaiset mun ensimmäiset korolliset kengät oli. Ne oli nimittäin Citymarketin lastenosastolta ostetut melko samanlaiset nilkkurit kuin nuo ylimmäiset. Olen sua sen verran nuorempi, että ysärimuistot mennee ala-asteelle. Olin ehkä 7-8 kun ne nilkkurit sain ja mahdottoman ylpeä niistä. Olisikohan ne äidillä vielä jossain tallessa..?

Pomplemousse
32/17 | 

Noi ruskeet nilkkurit on varmana samat kuin 90-luvulla. Mulla oli ne mustana. Pitäis käydä kaupassa ovatko vielä yhtä mukava kuin silloin päivittäisessä käytössä ollessaana vai kultaako aika muistot tässäkin.

Ansku
34/17 | 

Sinä sen sanoit, nämä joita itse 90 luvulla käyttänyt on jälleen kaupoissa. Nyt tuntee itsensä vanhaksi :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram