Yhteistyössä Nokian Footwear

Yhdet kumisaappaat ovat jääneet mulle erityisesti mieleen vuosien varrelta. Ala-asteella, ehkä kolmannella luokalla, valitsin itselleni persikanväriset Snoopy-kumpparit, joiden värikäs isolla Ressupiirroksella kuvitettu laatikko oli vielä ehkä itse saappaitakin ihanampi. Sainkin noita kauniita laatikoita kokonaisen läjän tutulta kenkäkauppiaalta ja yksi tai kaksi sellaista kätkee edelleen sisälleen kaikenlaisia aarteita lapsuudenkodissani.

Snoopy-kumpparit olivat tietenkin merkkiä Nokia, en muista, että lapsuudessani ja nuoruudessani kenelläkään olisi ollut mitään muita kuin Nokian kumppareita. Itsekin Snoopyistä uloskasvettuani halusin seuraavaksi perinteiset Kontiot, sillä ne olivat ns. ainoat oikeat. Reteimmät tyypit käänsivät saappaan varret kaksin kerroin, jolloin lookki muuttui astetta coolimmaksi.

 Nokian-Julia-Lundsten-Project-2-by-Cody-Ross

Kauas on tultu ajoista, kun Kontion varsien kääntäminen tai saappaiden punainen väri olivat lähes ainoat tavat yrittää lisätä persoonallisuutta peliin sadesäällä. Itselläni oli ennestään jo mm. ruudulliset kumpparitennarit sekä bikerbuutseilta ulkonäkönsä napanneet saappaat, mutta kesällä kumikenkäkokoelmani sai vielä yhdet uudet tulokkaat Nokian Footwearin tarjotessa minulle mahdollisuutta valita suosikkini nyt heinä-elokuun vaihteessa kauppoihin tulleesta Nokian Footwear by Julia Lundsten -mallistosta.

Lundsten on tuttu oman FINSK-kenkämerkkinsä lisäksi tuttu mm. Marimekolle suunnittelemistaan jalkineista. Yksiäkään Finskejä ei itseltäni löydy, mutta yhdet Lundsten/Marimekko -yhteistyön kiilakorkonilkkurit ja nyt siis Lundsten/Nokian Footwear -kumpparit. Taitavatkin olla niitä ainoita kenkiä kaapissani, joiden suunnittelijan tiedän nimeltä.

lundsten

Valitsemani kumpparit ehtivät odotella kuivana kaapissa melko monta viikkoa helteiden helliessä meitä, mutta viime viikolla aamun töihinlähtöhetkeen sattunut sade sai minut hihkumaan riemusta uusien kenkien päästessä vihdoin käyttöön. Kuvia ei tuon päivän asusta ole, joten omat kumisaapas asukuvani saavat odottaa seuraavaa sadepäivää.

Sen verran voin kuitenkin ensimmäisen käyttökokemuksen perusteella sanoa, että kyseessä on varmasti tähän mennessä käyttämistäni kumppareista pehmeimmät ja mukavimmat. Kumi on paljon joustavampaa kuin monissa käyttämissäni saappaissa. Se selittynee sillä, että malliston jalkineet on valmistettu aidosta luonnonkumista, kun monissa etenkin edullisemmissa kumppareissa materiaalina ovat erilaiset kumiseokset, pvc tai polyuretaani.

Nokian-Julia-Lundsten-Project-5-by-Cody-Ross

Mallistoon kuulu viisi erilaista mallia ja hinnat vaihtelevat malleittan 109-149 € välillä ja ne ovat juuri saapuneet kauppoihin. Kiilakorkomallien kokohaarukka on naisellisesti 36-41, mutta täysin musta Biker low -malli taas on suunnattu sekä naisille, että miehille, joten siitä suurin koko on jopa 46!

Millainen suhtautuminen teillä on kumppareihin, täytyykö niiden olla tyylikkäät ja sopia muuhun vaatetukseen vai riittääkö sadekelillä se, että pysyy kuivana, tyylistä viis?

Entä osaatteko veikata mikä malli oli minun valintani?

Kommentit (5)

6/5 | 

En ole käyttänyt kumppareita sitten ala-asteen. Omistin joskus matalavartiset kumpparit keltaisena, mutta ne olivat niin halppiskamaa että lensivät roskikseen parin käyttökerran jälkeen. Lisäksi omistan hehtaaripohkeet ihan luonnostaan kiitos lentopallon (ja iskän geenien..), ettei varrellisista meinaa koskaan löytyä mallia, johon pohkeeni saisin tungettua. Ei sillä, että olisin kumppareita kyllä tarvinnutkaan, menen aina vanhoilla lenkkareilla ja tennareilla sadekelilläkin tai eräjormailemassa.

Jos tarvitsisin (ja ei olisi tilipussi melkein olematon...) panostaisin kyllä. Ja odotan innolla nähdä mitkä sinä tuosta mallistosta valitsit!

hannamaria

http://hannamariav.blogspot.fi/

karkkinen
7/5 | 

Milloin näitä saa ja mistä???? Haluan ehdottomasti nuo nauhalliset! Ja uskoisin, että valitsit myös ne?

8/5 | 

tässä ainakin yksi nettikauppa josta löytyy

http://www.kumisaapaskauppa.fi/

Ja fyysisiä myyntipaikkoja tässä:

"Sokos: Lahti, Jyväskylä, Helsinki

Aleksi 13: Helsinki

Halonen: maanlaajuisesti

Partioaitta: maanlaajuisesti

Lisäksi saappaat tulevat myyntiin mm. Turun Muotikuuhun, Porin Antinasu & Ratsulaan ja lukuisiin itsenäisiin kenkäkauppoihin."

Ja pitäisi tosiaan jo löytyä kaupoista!

käyttäjä-11858
Liittynyt5.4.2015
9/5 | 

Veikkaan, että valitsit punanauhalliset nilkkurit. Minulle ne ainakin kelpaisivat. Kiilakorko ei pure meikäläiseen ja bikersit minulla jo on :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat