Olenko mä maailman ainoa ihminen, jota ahistaa tissit urheillessa ihan sikana? Juoksemisen epämiellyttävyydestä olen vinkunut jo aiemminkin, mutta kun vastaan tulee koko ajan uusia juttuja joissa nämä säkit on tiellä ja tympäisevät. Ja joo, aina on vaan kaikilla vastaus, että "kunnon urheiluliivit plaplaaplaa". No voi nyt helvetti, kyllä on kunnollisia liivejä käytössä ja vaikka minkämoisia litistyksiä, mutta ei ne perkele hävitä näitä pään kokoisia rasvakasoja tuosta etumuksesta.

Esimerkiksi kahvakuulaillessa swing aka heilautus (tsekkaa TÄÄLTÄ mistä liikkeestä kyse, jos ei ennestään tuttu) osoittautui kahdella kädellä enemmän kuin epämiellyttäväksi. Joka kerta liikkeen ala-asennossa käsivarret litistää rintoja kivuliaasti ja tissit tuntuu olevan olkavarsien tiellä.

Tänään puolestaan tehtiin keinuntaliikettä vatsallaan ja se oli taas ihan tappoliike tissejä ajatellen. Juu, saattoi olla, että hinkit olivat tänään jotenkin normaalia herkemmällä ja kivuliaammalla tuulella, mutta todella inhottavalta se kyllä tuntui, kun eteenpäin keinuessa kannut litistyvät lattiaa vasten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

kuva viime keväiseltä urheilurintsikoiden sovitusreissulta

Tuo kahvakuulailun swingin epämukavuus on onneksi mahdollista välttää tekemällä liike vaihtaen kättä aina liikkeen yläasennossa, jolloin kuulaa pitelevä käden on alastuodessa mahdollista ohittaa rinta viemällä se vartalon sivulle. Kahvakuulan kanssa touhutessa oli kyllä muutamia muitakin tilanteita joissa olisin toivonut muutamaa aakkosta pienemmät ryntäät vaivoikseni. Jotenkin niitä vaan joutui tympeästi väistelemään.

Nyt siis mietinkin, että onko mun rintavarustus nyt jotenkin erityisen herkkis, kun nuo asiat tuntuu oikeasti todella ikäviltä, vai kokeeko muutkin isorintaiset tällaisia TTT (tissit taas tiellä) -fiiliksiä urheillessaan? Mulla on vielä se tilanne, ettei mulla ole syömistäni pillereistä johtuen lainkaan kuukautisia, eli en pysty yhdistämään tissikipuja mihinkään tiettyyn aikaan kuukaudesta, vaan ovat arat "ihan koko ajan, välillä ja joskus ei ollenkaan, nyt ei satu" (Lainaus siskonpoikani suusta, kun hän pienenä selitti lääkärille käsikipuaan.. :D ).

Että onko mulla nyt oikeesti joku näissä mätisäkeissä vikana? Vai onks se ihan normaalia, että rintoihin sattuu niiden litistyessä vartalon ja olkavarren väliin, kun käsissä on reilut 10 kiloa rautaa? Tottuuko tähän? Onko ok vältellä tissiepäystävällisiä liikkeitä? Oonko mä ainoo jota tää asia korpeaa ihan älyttömästi????

Ärrinmurrin.

Kommentit (12)

käyttäjä-10124
Liittynyt7.1.2015
13/12 | 

Ihan normaalia tuo on. Itse yritän pahimmat liikkeet varioida jotenkin. Tukevat rintsikat + "liivillinen" urheilutoppi + urheilutoppi yhdistelmällä mennään.
Kahvakuulaillessa myös kuulalla on väliä. Toisissa on leveämmät kahvat ja näin ongelma on pienempi.

14/12 | 

ah, tuota kuulan kahvan leveyttä en muuten ajatellutkaan! Tosiaan, leveämpi kahva vois auttaa.

15/12 | 

Ainakin ton identtiset kaksoset kuvan perusteella käytössä on aika leveäkahvaiset kuulat. Missään en oo nähny spartan gearin kuulia leveämpää kahvaa. Noilla on kuula on aina saman kokoinen 4kg ylöspäin( toki niillä on pienikokoisetkin versiot olemassa), kun muilla merkeillä kevyet kuulat on pieniä ja kasvavat kokoa painon mukana.

Joten en usko että siltä suunnalta apua löytyy.

16/12 | 

no höh. :( Mutta onneksi sen swingin tosiaan voi tehdä kättä vaihtamalla, niin saa tissejä säästettyä. :D

Emmi
17/12 | 

Ootko koskaan tutustunu/kuullu Anita merkin urheiluliiveistä? Mulla on muutamat Anitat ja Shock Absorderit ja täytyy sanoa omasta kokemuksesta että Anitat on tukevammat ja mukavammat :) korista pelatessa pitää tukea kyllä löytyä. Tsemii urheiluihin!

18/12 | 

olen muistaakseni niitäkin joskus jossain sovittanut. Näissä mun tämän hetkisissä lajeissa ei nyt ole se tuen riittämättömyys ongelma, vaan tissit yleensä kuten tässä kirjoitin.

riina
19/12 | 

Itsekin porilaisena crossfitharrastajana ja kahvakuulailusta kiinnostuneena löysin tuon lastaamon, ja mietin siellä aloittamista. Kertoisitko vähän millainen paikka ja ootko tykännyt? :)

20/12 | 

oon tykännyt! Tunneilla onkiva ilmapiiri ja sli on kompakti ja viihtyisä. Aattelinkin nyt starttikurssin loputtua ottaa marraskuuksi kuukausikortin sinne ja mennä kahvakuulailemaan ja kenties crosstrainingiin. Siellä saa mun mielestä käydä tutustumiskäynnillä jollain tunnilla veloituksetta, eli käy ihmeessä kattoo viihtyisitkö!

Kaisa
21/12 | 

Onpas sulla rento ote blogissa! :D Reippaus varmasti auttaa kuntoillessa, että sisulla mennään ja sitten on helppo ylittää itsensä ja kehittyä.

Mulla ei aiemmin tissit kestäny juoksemista, joten lähinnä kävelin pitkiä lenkkejä kunnes hoikistuin. Ylämäkiä kävellen saa yhtä rankkaa treeniä kuin juoksemalla. :)

22/12 | 

joo, mulla kans on juokseminen ihan nounou ja sen lisäksi kaikki hyppimishommat ja nyt on tosiaan eteen tullut monta sellaista liikettä, jossa hinkit on vaan yksinkertaisesti tiellä! Koskaan ennen ei oo nää pallukat ärsyttänyt yhtä paljon kuin nyt sportatessa. :P

virpi
24/12 | 

On ongelma, mm. joogassa  kun tekee jotain liikkeitä, niin kädet ei yksinkertaisesti yllä sinne minne pitäisi kun tissit on edessä, tulee sellainen olo että kun  saisi ne nostettua edes olalle siksi aikaa, mutta (onneksi) sekään ei onnistu. ( ja oma riemunsa on myö siitä että maha vie vielä tuplat siitä tilasta.. Rentoudu siinä sitten "kiviasennossa" ..kakat..)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat