Tiedätte varmaan sen ilmiön, kun pitäisi tehdä jotain tärkeätä ja deadline lähestyy, mutta sitä työtä vaan välttelee tekemällä kaikkea muuta, vaikka siivoamalla jos ei muuta keksi. Itsehän olen esimerkiksi luonut tämän blogin aikoinaan vältellessäni opinnäytetyön kirjoittamista. Ja juuri nyt siirrän ennakkotehtävän kirjoittamista lorvailemalla täällä blogissa.

Kun viime toukokuussa vihdoin (pienen lorvailun jälkeen) sain hoidettua valokuvaajan ammattitutkintoni viimeisen näytön, julistin hyvin painokkaasti, että en sit muuten hetkeen kyllä opiskele. Nyt ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että neiti "aina jokin tutkinto kesken", on syksyn huomenna päättyvässä yhteishaussa (kyllä, viimetinka!) hakemassa opiskelemaan Medianomi Ylempi AMK-tutkintoa. Itse hakulomakkeen laitoin jo eilen illalla, mutta ennakkotehtävä odottelee tässä vielä puhtaaksikirjoittamistaan. Mutta kyllä se tästä vielä tän illan aikana syntyy!

Olen siis valmistunut AMK:sta vuonna 2007 (medianomi) ja sen jälkeen opiskellut sitten työn ohella valokuvausta tekemällä Kuvallisen ilmaisun perustutkinnon ja Valokuvaajan ammattitutkinnon. Ja nyt sitten on vahvana mielessä se tunne, että en tahdo työmahdollisuuksieni rajoittuvan vain valokuvaajan töihin, joten tahtoisin siksi jatkokouluttautua. Olen myös tässä vuosien varrella huomannut itsestäni sen, että mikäli minulla ei ole jotkin opinnot meneillään, niin olo on heti paikalleen jämähtänyt. Vaikka se onkin työelämä joka opettaa, niin olen sillä tavalla CV-ihminen, että koen koko ajan tarvetta saada osaamisestani myös jonkinmoisia papereita. 

Ai että.. tässä kuvassa pilkottaa mun AMK-todistuksen häpepilkku, ykkönen ruotsin pakollisesta kurssista. Opettaja ei jaksanut järkätä mulle enää uutta uusintaa, joten se oli sääliykkönen. :D

Tuo ns. CV-ajattelu on tullut esiin elämässäni myös siten, että olen toisinaan paiskinut kahta tai kolmeakin eri työtä, koska olen kokenut niistä jokaisen vievän minua jollain tavalla eteenpäin. Raha ei siis ole ollut ykköspontimena noihin ns. ylimääräisiin töihin, vaan se, että olen halunnut opetella jonkin uuden taidon ja kokenut jonkin työkokemuksen kenties avaavan minulle jälleen uusia mahdollisuuksia. 

Ja että mikäkö mun tavoite sitten työn suhteen tulevaisuudessa on? No ei kuulkaa vielä oikein hajuakaan, katsotaan mihin sattuma vie. Tai no onhan tässä nyt toki sen verran hajua, että tokikin mun tähtäimet on viestinnän alalla (just oikein tavoiteltava ala nyt kun joka mediatalossa puhaltaa YT-tuulet...), millä siis jo työskentelenkin. Mutta kuten jo postauksen alussa sanoin, niin pyrkimyksenä on levitellä verkkojaan sillä tavalla, että valokuvaus ei olisi ainoa kädessä oleva korttini. Vaikka eihän se nyt ole mun ihka ainoa juttu tälläkään hetkellä, mutta siltikin, tahdon leventää polkuani.

Jos on jollakulla muullakin ollut mielessä lisä- tai uudelleenkouluttautuminen, niin nyt kuulkaa ehtii vielä tsekata syksyn yhteishakukohteet ja tuupata hakemuksen menemään, hakuaika loppuu huomenna 22.9! Sosionomi, restonomi, insinööri, yhteisöpedagogi, metsätalousinsinööri, rakennusmestari, kätilö, siinä ihan muutamia tutkintoja joihin on koulutuspaikkoja jaossa. Jos ei ihan uusi ala ole mielessä, niin lisäkoulutusta onnistuu hankkia työn ohellakin, sillä etenkin nuo ylemmät AMK-tutkinnot toteutetaan pitkälti monimuoto-opiskeluna niin, että lähiopetuspäiviä on vain muutama kuussa. 

Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella!

PS. Mihinkähän hittoon oon jemmannut mun kesällä saapuneen ammattitutkintotodistuksen.... Tartisin sitä nimittäin ihan pian.. 

EDIT: Kolme tuntia tämän postauksen julkaisun jälkeen sain vihdoin painettua lähetä-nappulaa. Nyt on siis hakemus kaikin puolin hoidettu eteenpäin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat