Tuo yllä kertomani kommentti palasi tässä taannoin taas mieleeni, kun bongasin yhden #Evek-jakson yhteydestä puolestaan tällaisen kommentin: "Veera on tässä(kin) hommassa pelkkä kiintiölihava, myhäilee ja hihittää toisten jutuille."  Että olipa sitten niin tai näin, syynä on  aina läskit. Koekuvauksen sijaan minutkin toki vain punnittiin, kun miettivät sopivuuttani #Evek-tiimiin.

Minä elän itse sellaisessa kivassa kuplassa, missä ihmisissä merkityksellistä etenkin työmarkkinoilla on heidän ajatuksensa, tekonsa ja käyttäytymisensä, mutta aina aika ajoin saan sinne kuplaani muistutuksia siitä, että kaikki ihmiset eivät suinkaan keskity samoihin asioihin.

Ulkonäkö- ja painonatsien silmissä esimerkiksi kaltaiseni ylipainoinen nainen on pelkästään kasa ihraa. Läskillä ei voi olla taitoja, asiantuntemusta, sosiaalisia taitoja tai työkokemusta. Kaikki mitä lihavalle ihmiselle tapahtuu tai ei tapahdu, johtuu ulkonäkönatsin mielestä rasvakudoksesta. Tuollainen asenne on tympeää toisten ihmisten mitätöimistä. Samanlaista mitätöimistä saavat osakseen myös todella kauniit ihmiset. Esimerkiksi missi televisio-ohjelman juontotehtävissä nähdään vain nättinä naamana, vaikka sen ulkoisen habituksen lisäksi on ihan varmasti oltava myös sujuvasanainen. 

Minä voin ihan iloisesti kertoa pitäväni itse omasta peilikuvastani ja olen samalla vallan sinut sen asian kanssa, että monet ihmiset eivät kohdallani pidä näkemästään. Mutta vielä enemmän kuin ulkonäköä, mä pidän arvossa kaikkia niitä asioita joita osaan. Perse on leveä ja ajan myötä tissit venyy kohti napaa ja naamaan ilmestyy ryppyjä, mutta sen saman ajan kuluessa myös taidot ja henkinen pääoma kasvaa. Jos itse keskittyy vain ulkokuoreensa ja rakentaa itsetuntonsa sen varaan sisällön sijaan, on luvassa iän myötä alamäkeä. Mutta jos keskittyykin sisältöön niin itsensä kuin muidenkin kohdalla voikin ilokseen huomata positiivista kehitystä. 

Oman ja toisten persauksen mittailun sijaan meidän kaikkien olisi hedelmällisempää tutkailla mitä siellä korvien välissä tapahtuu. Mutta se taitaa olla ulkonäkö- ja painonatsille mahdotonta, sillä hän ei pysty porautumaan pintaa syvemmälle, ei muiden, eikä myöskään itsensä kohdalla. 

PS. Se kommentti "laihduttaisit, niin ei tarttis tällaisista asioista vinkua", on sitten muuten jo useaan otteeseen käytetty. 

Kommentit (65)

halikam
66/65 | 

Tähän kyllä törmää ihan liikaa...toinen mihin törmää on se asenne et kun sä oot lihava niin sä et vaan pysty tähän etkä tähän...nyt etsiessäni toppahousuja urheiluliikkeestä sain myyjältä kommentin, et ei meillä paksukaisille myydä, tämä on urheiluliike....noniimpä...mut entäs jos se paksukainen haluaisikin liikkua mutta esim hiihtohousujen puutteesta tyytyy vain makaamaan sohvalla...nuo langanlaihat saisivat katsoa joskus pintaa syvemmälle omaan itseensä....toiko laihuus onnen?

Vierailija
67/65 | 

Missä urheiluliikkeessä sanottiin noin? Kerro pliis, haluan kiertää sen paikan kaukaa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
68/65 | 

siis voi perkele, mitä meininkiä! Tollasesta sietäis laittaa palautetta menemään. Urheilu ei ole hoikkien yksinoikeus.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

haluan kuntoilla ja laihduttaa
69/65 | 

tuo muakin ihmetyttää et jos ihminen haluaa laihtua tai muuten liikkua ja menee urheilukauppaan etsimään vaatteita jotka kannustaisivat paremmin kuin vanhat lökäpöksyt ja kulahtanut huppari niin ei ole tosiaan kokoja. Eikö juuri me lihavat jotka haluavat laihtua ja olla terveitä olla niitä otollisia asiakkaita ? Varsinkin kun laihtuessa pitää ostaa useammin liikuntavaatteita kuin ne jotka aina pysyvät samassa painossa. Onneksi edes kompressorihousujen xl koko mahtuu päälle, kun tuntuvat mukavalta jalassa kävellessä. Saman huomaa tosin vaatekaupassakin, alennusmyynnit eivät juurikaan koske "isojen tyttöjen" vaatteita ja useimmat niistä näyttävät teltalta päällä. Ikäänkuin lihavien pitäisi jotenkin piiloutua joko teltan alle tai jos haluaa laihduttaa niin kulkea pimeässä metsässä vanhoissa telttaretkuissa kunnes on normaaleissa kaupan mitoissa, eli enintään xl-kokoa 

Veera
Liittynyt2.9.2015
70/65 | 

Kyllä niitä urheiluvaatteeita löytyy isokokoisillekin vaikka kuinka, mutta pitää vaan jaksaa vähän etsiä ja sovitella. D-mallistoja mm. Davidilla ja Raiskilla. Elloksella isot valikoimat sporttikamaa isoihin kokoihin saakka. Ja monella plussamerkillä on myös urheiluvaatteita.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Pulleroinen
71/65 | 

Hyvä Veera!! Tämä on ainoa blogi jota luen säännöllisesti ja kiitos tämän, olen saanut rutkasti lisää itseluottamusta, tyylivinkeistä puhumattakaan. Jatka samaan malliin. :)

Veera
Liittynyt2.9.2015
72/65 | 

ihana kuulla että blogista on ollut iloa! :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ihra tyhmentää?
73/65 | 

Tuo on kyllä uskomatonta. Ihan kuin ihminen muuttuisi tyhmäksi, jos lihoo. Tai muuttuisi kuin taikaiskusta fiksuksi, kun laihtuu.

Itse olen laihduttanut tässä huhtikuu 2015 lähtien 26 kiloa. Kukaan ei ole kehdannut kommentoida mitään. Luulevat varmaan, että olen sairastunut syöpään.

Veera
Liittynyt2.9.2015
74/65 | 

juu, tätä mäkin aina mietin, että mihin se päänsisältö muuttuu sen painon myötä. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Raili
75/65 | 

Tuo on niin totta!!!

Ollessani työelämässä ja olin se henkilö joka tilasi tavarat firmaan missä olin. Toinen henkilö kanssani joka hoiti sitten myyntipuolen , ei niitä ostoja ,oli mukanani usein kun tein juurikin ostoja ja tapasin edustajia..ja prkl..ne edustajat katselivat ja puhuivat vaan tälle toiselle, joka oli pieni, silikonit, laiha kuin pajunvarsi. Ja minä siinä sitten 30kg ylipainollani todella olin kuin ilmaa. Oli kertoja jolloin sanoin edustajalle että puhu minulle, minä ne tilaukset teen ja valitsen tuotteet ja jätin kyllä myös tilaamatta. Pakko sanoa että se kyllä koski ihan hirveästi ja miten usein sitä tajusikaan että jos olet lihava niin sinua ei todellakaan arvosteta.ja helvetti mä olin hyvä työntekijä sen kertoo jo sekin että minun töistäni käytiin ottamassa malleja. Nyt tässä sitten keräilen sirpaleita ja yritän unohtaa kaiken sen ja arvostaa itseäni näissä läskeissä.Olenkin nyt jo paljon vahvempi,hetken, välillä.

Veera
Liittynyt2.9.2015
76/65 | 

Mä olen onneksi säästynyt tollasilta kokemuksilta. Tai sitten oon ollu niin tyhmä etten oo tajunnu, jos mua on noin selkeästi dissattu ja ohitettu.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

leviäperä
77/65 | 

Hyvä kirjoitus! Kaikki ulkoinen kauneus on katoavaista. Ja kauneushan on katsojan silmässä! Itsetuntoa ei todella auta rakentaa ulkonäön varaan.

Veera
Liittynyt2.9.2015
78/65 | 

Juuri näin, itsellä ainakin se itsetunto on pitkälti kiinni muissa tekijöissä ja ulkonäköseikat on sitten vaan pikkuinen lisä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Eikö missään opeteta enää käyt...
79/65 | 

Mä ihmettelen nykyään ihan hirveästi ihmisten ilkeyttä. Ihmisillä tuntuu olevan oikeus ja jopa velvollisuus ilkeillä ihan mistä tahansa ihan kenelle tahansa.

Ihan käsittämätöntä.

Veera
Liittynyt2.9.2015
80/65 | 

Niin, etenkin netti on kyllä paikka missä hyvin herkästi tuupataan näppikseltä ulos aika tympeetä tavaraa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
81/65 | 

Ylipainoisena saa myös paljon huonompaa palvelua kaikkialla. Usein myyjä saattaa esim. teeskennellä, että ei huomaa sinua. Jotenkin surkuhupaisaa, että ravintolassa ylipainoiselle tuodaan monasti huomattavasti muiden annoksia pienempi annos. Eikös se kuitenkin ole jokaisen oma asia mitä ja paljonko suuhunsa laittaa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
82/65 | 

Mä en itse ole onneksi tällaista kokenut, mutta kuullut kyllä monen sanovan samaa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Just a visitor
83/65 | 

Mun mielestä ystävällinen olemus ja hymy ovat tärkeimpiä!

Eikä pidä unohtaa, että lihavat on lepposia : ).

Veera
Liittynyt2.9.2015
84/65 | 

Argh, työnnettäis nyt jo pe****seen toi "lihavat on lepposia" -sanonta. Lihavat ei oo mikään tasapäinen nippu lepposia ihmisiä, ne on ihan yhtälailla monenlaisia persoonallisuuksia kuin muutkin. Miksi ihmeessä ulkomuoto tai paino kertoisi mitään luonteenlaadusta?

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
85/65 | 

Vihaan tuota "lihavat on lepposia". Laihatko sitten ovat vihasia?

Veera
Liittynyt2.9.2015
86/65 | 

Joo, en kans kestä yhtään. Ulkomuoto tai paino ei kerro mitään luonteenlaadusta.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
87/65 | 

Akin ja Ritan rakkausdieetti saa mun sappeni kiehumaan. Oletteko kuulleet sen mainoksen alun? "Missä on rakkautta, ei ole ylipainoa."  Voi Aki-reppana, tule käymään niin istun sun naaman päälle tällä ylipainoisella ruhollani, mikäli ilmeisesti rakkaudeton mieheni sen sallisi.

Veera
Liittynyt2.9.2015
88/65 | 

voi nyt s***ana! Oman parisuhteen rakkaus onkin sitten vissiin pelkkää huijausta, kun eihän täällä voi olla rakkautta kun mä oon lihava! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
90/65 | 

Surullista kyllä lihavat miehet eivät kohtaa lainkaan yhtä rankkaa syrjimistä ja mitätöintiä kuin naiset.

Veera
Liittynyt2.9.2015
91/65 | 

Ihan samaa mietin. Vai koska on sanottu, että lihava mies olisi työssään vain "kiintiölihava"? 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailulla vain
92/65 | 

Kiitos blogistille hienosta kirjoituksesta. Minäkin olen lopen kyllästynyt bodyshamingiin, ihmisten ulkomuodon arvostelemiseen ja häpäisemiseen, jonka osasit pukea erinomaisesti sanoiksi. Kiitos!

Veera
Liittynyt2.9.2015
93/65 | 

Jep, pakko välillä purkaa tätä kyllästymistä!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

fiksupyllerö
94/65 | 

Minulle  rakkain kommentti on " sinähän olet  sittenkin ihan fiksu vaikka näytät tuolta " . 

Veera
Liittynyt2.9.2015
95/65 | 

No kommentoija ei sitten puolestaan ollutkaan ihan fiksu...

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
96/65 | 

Itse joskus kerroin kuinka imetys oli vauvan kanssa haasteellista.
Empatian sijaan minulle vastattiin: "On se kumma kuinka tälläiset sirot ja hoikat, kuten minä ja useampi hoikka ystäväni, ovat saaneet imetyksen hoitumaan tuosta vaan. Maitoa tuli vaikka kuinka..."

Veera
Liittynyt2.9.2015
97/65 | 

No niin, tuohan se on kans hieno tapa syyllistää toista..

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

nasu86
98/65 | 

Voi jumankauta mikä ihmisiä oikein vaivaa!?!

Veera
Liittynyt2.9.2015
99/65 | 

Joitakin ihmisiä vaivaa toisten läskit. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Surku
100/65 | 

Nuo "laihduttaisit, niin ei tarttis tällaisista asioista vinkua" -kommentit ovat siitäkin huvittavia, että se on taas yksi todiste siitä paskakuplassa elämisestä. Koska omg-wau-katsokuvat-kohupaljastus: Myös monia meistä normaalipainoisista vituttaa kohtuuttomasti kaikenlainen bodyshaming. Todella huolestuttavaa, että joku ajattelee epäkohtiin puuttumisen taustalla olevan vain ja ainoastaan henkilökohtainen hyöty. Toisaalta, eipä kuulosta kovin vieraalta postauksessasi kuvaillulle ihmistyypille, että kun sieltä omasta navasta ei saa silmiä pois, niin luulee, ettei kukaan muukaan saa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
101/65 | 

Jep. Usein tällaisten tekstien kohdalla saa kommentteja joiden jättäjät ei selkeästi tajua, että on mahdollista ja tärkeää puhua asioista myös yleisellä tasolla, eikä aina ole kyseessä, että läski "vinkuu" kun on kommentoitu rumasti.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
102/65 | 

Lihavuus-natsien arkkityyppejä

Katso kuinka olen hoikka -tyyppi

Ihminen, joka on perustanut koko minuutensa ja persoonansa sille, että on hoikka. Hän pitää kovasti lihavien haukkumisesta, jotta voi korostaa sillä omaa hoikkuuttaan ja paremmuuttaan. Tuntee olonsa aina paljon eheämmäksi, kun on voinut haukkua muita. Kohottaa omaa itsetuntoaan muiden kustannuksella. Saattaa harrastaa myös hoikkuuskehujen kalastelua: ”En voi ottaa nyt tätä korvapuustia, koska olen jo niin pullea.” Näillä kerjää vastakommentteja: ”Voi ota nyt vain, SÄHÄN oot niiiin hoikka.”

Lihavuus on tarttuva tauti -tyyppi

Ilmeisesti luulee, että lihavuus on helposti tarttuva tauti ja karttaa kuin ruttoa kaikkia ylipainoisia. Tuntee olonsa vaivautuneeksi jos joutuu lihavan seuraan ja välttää kaikin keinoin katsekontaktia, saati sitten puhumista. Jos kuitenkin on tahtomattaan joutunut tekemisiin lihavan kanssa, teeskentelee julkisella paikalla, että ei tunne lihavaa. Jos joutuu muiden joukossa väkisin tekemisiin lihavan kanssa, vastaa mahdollisimman lyhyesti ja poistuu paikalta välittömästi sekä mahdollisesti selittelee normaalipainoiselle seurueelleen, että ”Joo, toi on yks tyyppi töistä vaan.” Ettei vain kukaan luule, että lihavan tunteminen olisi hänen oma valintansa.

Lihavuus on oma vika -tyyppi

Lihavat on vain surkimuksia, laiskoja ja saamattomia. Lihavuus on aina oma vika ja kaikkien lihavien tulisi tarttua härkää sarvista. Mielellään paasaa ja saarnaa siitä kuinka yksinkertaista laihduttaminen on: ”syöt vain vähemmän kuin kulutat, se on vain matematiikka!” Ei voi ymmärtää miten kukaan on lihava ja suuttuu erityisesti, jos joku kehtaa väittää, että myös perintötekijöillä olisi jotain tekemistä painon kanssa. Besser wisser, joka rakastaa omaa ääntään ja on mielestään aina oikeassa. Perustelee aggressiivisia kommenttejaa usein myös fraasilla: ”Sun terveyttä vain ajattelen.”

Lihavilta naisilta helposti pesää -tyyppi

Mies, jonka mielestä lihavat naiset ovat vapaata riistaa toimimaan hänen elävinä pumpattavina barbaroinaan. Stalkkaa yöelämässä lihavia naisia ja etsii sopivaa uhria. Kiinnostuksen syy on vain päästä pukille ja tarpeiden tyydyttämisen jälkeen häipyä yöhön. Tähän kategoriaan voi liittää myös sivujuonteen: ulkomaalaiset miehet, jotka etsivät morsianta saadakseen helposti maassa oleskeluluvan. Tämän tyypin mielestä lihava nainen on hyödyke, eikä ihminen. Ei voi uskoa todeksi, että lihava nainen ei olisi hänestä kiinnostunut. Tämän tyypin mielestä on myös ok lääppiä ja ahdistella lihavaa naista – naisenhan tulisi olla vain kiitollinen, että kelpaa jollekin.

Vahingonilo on paras ilo -tyyppi

Pettyy suuresti jos joku onnistuu laihduttamaan ja pyrkii tekemään kaikkensa, jotta saisi lyötyä kapuloita rattaisiin. Tämän tyypin suurimpia nautintoja on, jos joku laihduttamisessa onnistunut lihoo takaisin. Siitä hän saa iloa pitkäksi aikaa ja jaksaa jauhaa kyseisestä henkilöstä suurella ivalla jokaiselle, joka jaksaa kuunnella. Hihittelee mielellään myös jos näkee esim. lihavan kaatuvan kadulla. Nappaa välittömästi kamerakännyllä kuvan ja jakaa sen kuvatekstillä: ”Katso kuinka laardi ja lähitalot tutisee!” Kyttää myös kaupankassalla mitä lihavan ostoskorista löytyy ja saa henkisen orgasmin, jos hihnalle nostetaan jotain kaloripitoista herkkua.

Veera
Liittynyt2.9.2015
103/65 | 

:D :D tunnistin kaikki tyypit!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

JMT
104/65 | 

Yks mikä tullu vastaan taas et ku oot nainen niin et jaksa tätä työtä. Tiedän tapauksia omasta ammatista et naisille ollu testit et jaksaako tehä työtä (osa hakuprosessia) ja mieshakijoille ei. Toki tähänkin viime vuosina puututtu ja tällä hetkellä taidetaan kaikki hkijat testata et jaksaako tehtä tiettyjä pakollisia osa-alueita töistä. En tässä sano ammattia kun on sen verta spesifi ja aika vähän varsinkaan naisia tässä työssä vielä suomessa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
105/65 | 

Mitä helvettiä? no onneks on asiaan puututtu edes!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
106/65 | 

Kiitos ihanasta ja rohkeasta kirjoituksesta! Voimia kaikille ennakkoluuloja ja moukkamaisuutta kohdanneille. Järkyttää ihan lukea näitä kommentteja! Ei ole helppoa kenenkään syrjityn ryhmän puhua syrjinnän kohteeksi joutumisestaan, kun vastaukset pitkälti vähättelyä ja hiljentämistä. Elämme naisvihamielisessä kulttuurissa, jossa naisen arvon mitta on hänen ulkonäkönsä. Ihmiset arvioivat ja asettavat hierarkiaan toisiaan ulkonäön perusteella, mikä on typerää ja ihmisarvoa loukkaavaa. Tärkeää on tehdä työtä sen eteen, että ihmiset arvostaisivat ja ihailisivat toisissaan hyvää ihmisyyttä ennemminkin kuin pinnallisia seikkoja.

Veera
Liittynyt2.9.2015
107/65 | 

mitäpä tähän lisäämään, viisaita sanoja!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

tätio
108/65 | 

Sulla on niin mahtava asenne että sen takia tulen kurkkimaan tänne blogiin aika ajoin. Näytät niin hyvältä kaikissa asukuvissa. Oot just hyvä sellaisena kuin olet ja viihdyt itsenäsi. En mä osaa paremmin kuvailla. Tsemppiä!!!! ❤

Veera
Liittynyt2.9.2015
109/65 | 

:)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
110/65 | 

Ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleen tästä blogista oli: jes, kerrankin tyyliblogi, jossa on tavallisen kokoinen nainen. Vaatteet näyttää ihan yhtä hyvälle, vaikka ei olisikaan langan laiha.

Veera
Liittynyt2.9.2015
111/65 | 

kaikki kai me tavallisen kokoisia ollaan, lihavat ja laihat. Tavallista on monenlaista

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ilona
112/65 | 

Kiitos hyvästä blogi tekstistä.

Mä olen ylipainoinen, lihava reilu kolmikymppinen nainen, mutta mä olen myös niin hemmetin paljon muutakin. Mä olen todella osaava, älykäs, aikaansaava, luova ja kaunis (omasta mielestä) nainen, joka on onnistunut menestymään työssään erinomaisesti. Ja kyllä juuri siksi, että olen kaikkia noita asioita.

Mikään ei ihmetytä niin kuin nämä kommentit:

"Sähän olet kaunis, vaikka olet lihava." Ei, ei, ei: mä olen kaunis ja lihava.

"Olet pantavan näköinen, vaikka oletkin iso" :O Siis täh! Kiva kun kerroit, että vastoin sun yleisiä kauneusihanteita mä kelpaisin vaakamamboon kaveriksi.

"Oho, sähän olet notkea ja jaksat liikkua, vaikka olet noinkin iso" Ei, mä olen notkea ja jaksan liikkua, koska a. tykkään liikkua ja b. mulla on luontainen taipumus olla notkea. Ja kyllä- mä syön paljon ja monipuolisesti ja varmasti liikaakin.

Aina kun poiketaan ns. yleisestä kauneusnormista: ollaan liian lihavia, laihoja, pitkiä, lyhyitä tai vaikka koukkunenäisiä, niin miksi niiden asioiden pitäisi määrittää millainen sä olet?

Mä olen jo ajat sitten tullut sinuiksi sen kanssa, että tälläinen olen ja tiedätkö mitä- mä olen aika jees tyyppi ja mikä mikä parasta mä annan sun olla just sellainen kun haluat ja huomioin kaikkien hyvät puolet.

Veera
Liittynyt2.9.2015
113/65 | 

Jep, toi "..vaikka oot lihava" -puhe on raivostuttavaa. Se että oletetaan et lihava ihminen on aina automaattisesti laiska ja huonokuntoinen ja ruma ja plaplaaplaa. Ihan samanlainen persoonien kirjo se on läskeissä kuin muissakin.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

hantunen
114/65 | 

Veera, mun on pakko vihdoin sanoa että oot hirveän ihana! Kun mä löysin tän blogin, mun ensimmäinen reaktio oli "Miten kukaan lihava voi olla noin ihana ja itsevarma?" Kuvittelin monta vuotta että en mä ansaitse samanlaista elämää kuin muut, en voi esimerkiksi käyttää korkokenkiä, tai värikkäitä tai tyköistuvia vaatteita, en voi urheilla jne. koska olen lihava. Kyllä sen huomasi jo nuorena kuinka paljon paino vaikuttaa ihmisten reaktioihin. Välillä vajaat sata kiloa painaneena 165-senttisenä sai myös kuulla kuinka "Me ollaan vaan huolissaan sun terveydestä.", "Sää oot kaunis vaikka oletkin lihava.", "Vittu jos mää olisin noin lihava niin mullakin olis noin isot tissit." jne. Oli joskus tosi kummallista tajuta (osin tän blogin ansiosta) että hei, mullehan kuuluu myös ihmisarvo vaikka mä olenkin lihava. Nyt tuntuu kamalalta, että kesti niin kauan tajuta se, ja että moni lihava ajattelee olevansa painonsa takia arvoton.

Veera
Liittynyt2.9.2015
115/65 | 

Niin, se on ihan älytöntä, että ajatellaan automaattisesti, että lihava = onneton ja epävarma. Ja sellanen oletus ärsyttää mua suunnattomasti. Onneks sulla on ajatusmaailma muuttunut!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
116/65 | 

Osa ihmisistä käyttäytyy niin kuin lihavilla ei olisi mitään ihmisarvoa. En ymmärrä sitä, että lihaville saa sanoa mitä vain loukkaavaa ilman mitään käytöstapoja tai suodatinta. Osasyynä on varmasti media, jossa viljellään edelleen lihavuussteretypioita. Hyvänä esimerkkinä tästä edellisvuoden Putous-hahmo Loordi Lally. Voin vain kuvitella kuinka paljon hiemankin pyöreämpi lapsi sai koulussa kärsiä tuon hahmon takia.

Mediasta on myös käytännössä sensuroitu kaikki ylipainoiset pois. Oletko koskaan nähnyt esim. pyöreää uutistenlukijaa? Ja jos joku naisnäyttelijä on painavampi, käsitellään häntä ja hänen uraansa aina ja vain painon kautta.

Veera
Liittynyt2.9.2015
117/65 | 

Toi on muuten ihan totta, että just vaikkapa lihava naisnäyttelijä joutuu aina haastatteluissa puhumaan tavalla tai toisella kiloistaan. Tympeetä

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

---
118/65 | 

"Viesti8/7Lähetetty
9:21 | 19.11.2015
Veera on tässä(kin) hommassa pelkkä kiintiölihava, myhäilee ja hihittää toisten jutuille. Mutta pitää olla "erilaisia" naisia, vaikkei ne tuo ohjelmaan mitään."

Olisit ihan reilusti lainannut koko kommentin. Eihän siinä sanota että olisit huono siksi että olet lihava. Kirjoittajan mielestä et tuonut Evekiin mitään sisältöä, vaan olit mukana vain siksi, ettei ohjelmaa haluttu näyttää syrjivänä laihojen naisten juttuna. Ihan eri asia. Hyvä esimerkki siitä, kun asia nostetaan irti kontekstistaan.

Veera
Liittynyt2.9.2015
119/65 | 

Niin, ihan samaa se tarkoittaa se eka lause "veera on tässäkin vain kiintiölihava" yksinään tai sen kommentin lopun kanssa. Just tuota mitä itsekin sanot, että hänen mielestä olen mukana vain kiintiölihavana ja siitähän mä tässä kirjoitan. Et miksi joidenkin mielestä syynä on aina läski. Tuon kommentin mukaan oon mukana vaan siksi että olen lihava. Enhän minä ole muasään kohti tulkinnutkaan sitä niin että ton kommentoijan mielestä mun huonous johtuis siitä että oon lihava. Eli mitä kohtaa sä et oo nyt ymmärtänyt? :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
120/65 | 

Pelkkä sana: "kiintiölihava" on ihan yksinään, ilman mitään kontekstia, todella loukkaava, halveksiva ja täynnä vihaa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
121/65 | 

Juu, ei sitä kyllä mikään konteksti muuksi muuta.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
122/65 | 

Syy noihin vihamielisiin kommentteihin on se, että ollaan totuttu siihen, että pyöreämpiä ihimisiä ei näy mediassa. Lihavien vihaajat ovat olleet tyytyväisiä, koska lihavat ovat pysyneet pimennossa ja alistettuina maan matosen asemaan, jonne he vihaajien mielestä kuuluvat.

Heti jos ylipainoinen ihminen näkyy mediassa, kokevat lihavuus-natsit suurta uhkaa - onko heidän asemansa nyt uhattuna? Jos ylipainoisia näkyy kohta mediassa enemmänkin, miten sitten saan itselleni paremman olon muiden kustannuksella, pohtii läskivihaaja? Jos lihavia kohta näkyy koko ajan, eivät he ole enää niin marginaalissa ja halveksittavia. Joutuuko lihavuus-natsi nyt kohdentamaan vainonsa jotain muuta ihmisryhmää kohtaan?

Eli Veeran esiintyminen ja valinta tänne Me Naisiin on suora uhkaus lihavuus-natsien asemalle, siksi he yrittävät kommentoidan mahdollisimman myrkyllisesti vastaan.

Paras ratkaisu olisi, jos ylipainoisia ihmisiä näkyisi mediassa ihan samalla frekvenssillä kuin oikeassa elämässä eli todella usein. Ja siten, että heidän mediassa esiintymisensä ei liittyisi painoon mitenkään.

Veera
Liittynyt2.9.2015
123/65 | 

"Paras ratkaisu olisi, jos ylipainoisia ihmisiä näkyisi mediassa ihan samalla frekvenssillä kuin oikeassa elämässä eli todella usein. Ja siten, että heidän mediassa esiintymisensä ei liittyisi painoon mitenkään."

Juuri näin! Mutta se on kyllä todella tiukassa se malli, että lihavaa ihmistä käsitellään mediassa tosiaan sen painon kautta. Lähes joka kerta kun minustakin on tehty juttua lehteen, ei siltä asialta ole voinut välttyä vaikka kuinka ois yrittänyt. :P

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

---
124/65 | 

Siinäpä se ongelma juuri onkin, että toivoisin jokaiseen tehtävään valittavan pätevyyden mukaan. Jos ja kun johtajiksi ei löydy päteviä naisia, on naurettavaa että siihen vaaditaan naiskiintiötä. Sama pienessä kaavassa myös evekissä, olisin toivonut valittavan pätevimmän, en monimuotoisuutta luovan henkilön. Mielestäni pätevyytesi ei millään tasolla riitä kahden muun ohjelmen naisen rinnalle, siksi olet pelkässä hymistelijän roolissa. Valintaasi on hankala nähdä mitään järkevää syytä.
Ei se paino ole mikään itseisarvo, jolla pitäisi päästä samalla frekvenssillä esille kuin tilastollinen määrä on. Jos pätevämpi ihminen on hoikka, mies tai vaikka valkoinen hetero kuuluu paikka hänelle eikä sille kenelle tilastollinen tiheys paikan arvalla heittää.

Veera
Liittynyt2.9.2015
125/65 | 

no, se on sun kokemus, etten ole riittävän pätevä kyseiseen hommaan. Ohjelman tekijät olivat kuitenkin eri mieltä, että olin sopivin ja pätevin, joten oikein ilolla ja ylpeänä teen tuota todella mukavaa duunia! :) 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
126/65 | 

Jos kyse oli pelkästään pätevyyden arvioinnista, miksi piti käyttää sanaa "kiintiölihava". Ei kauhean rakentavaa tai kypsää käytöstä, Lisäksi pätevyys on aina subjektiivinen kokemus - toisen mielestä epäpätevä saattaa toisen mielestä olla hyvinkin ansioitunut.

Lihavuus-natseilla on aina myös kielteinen ennakkoasenne kaikkia lihavia kohtaan. Heidän korvaansa lihavan sanomiset kuulostavat aina tyhmille ja epäpäteville. Jos tehtäisiin testi "vain ääni ratkaisee" -tyyliin olisivat tulokset mullistavia. Yllättäen lihavat eivät enää olisikaan niin tyhmiä ja saamattomia - ylläri, ylläri.

Veera
Liittynyt2.9.2015
127/65 | 

Niin, vois vaan vaan sanoa, että ei pidä pätevänä, toi lihavuusasian esiintuominen on pelkkää v**tuilua. Ja tosiaan, ohjelman tekijät ovat nyt olleet sitä mieltä, että olen sopiva hommaan, niin olen siitä iloinen ja ylpeä ja onnellisena teen työni. Tällaisessa hommassa tosiaan se kokemus pätevyydestä vaihtelee paljonkin ja aina on erimielisyyksiä siitä, että kuka kenenkin mielestä pitäisi mihinkin hommaan valita. Mutta tää ei ole mikään painoriippuvainen asia vaikka jotkut dorkat sen niin haluavatkin nähdä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

äö 168, mutta liian lihava
128/65 | 

Ajattelin ensin kirjoittaa omista kokemuksistani  tänne isotissisenä kiintiöläskinä, mutta pyyhin tekstin pois koska se ei tuo mitään lisäarvoa tähän keskusteluun. Sitten tein päätöksen, jota olen lykännyt vuosia (painoni vuoksi), että perustan sittenkin sen blogin. Omilla kasvoillani ja kiloillani. Olen niin kyllästynyt siihen, että kuvitellaan ihmisellä olevan arvo vain jos hän sopii tiettyyn shabloonaan ja paras keino tämän kuvitelman poistamiseen on uskaltaa tulla esille sellaisena kuin on. 

Vierailija
129/65 | 

Hienoa! Jään odottamaan blogisi ensi-iltaa. :)

Vierailija
130/65 | 

Kannattaa pysyä tuhtina. Sillä on aina hyvä "uhriutua" ja saada blogiin virtaa kun alkaa näyttää liian hiljaiselta. Auttelen tässä omalta osaltani pahana setänä ja kohta monen monta tuhtia tätiä rientää puolustamaan samaistumiskohdettaan- vaikka muuten ei oikein jaksaviitsihuvittaa-joka ei toki apua kaipaa vaan itsenäisenä vahvana naisena heittää pari nasevaa vasta heittoa muiden tyyris tylleröiden yhtyessä kuoroon.*kaivaa nenää*

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat