Uusien vaatteiden ja kenkien ostaminen on hauskaa puuhaa, niin kauan kuin kyseessä ei ole joku sellainen "välttämätön tarve" niminen hankinta. Välttämättömät tarpeet kuten sukkahousut, alushousut, perustopit, perusballerinat jne. ovat niitä joiden kassalle kiikuttaminen tuo yhtä paljon euforiaa kuin sähkölaskun maksaminen. Tietää, ettei ilmankaan voi olla, mutta maksutapahtuma ärsyttää. Kyseiset ostokset eivät uudista ja elävöitä garderoobia millään tavalla, vaan ainoastaan paikkaavat aikasempien samanlaisten ehkä jo rikkimenneiden yksilöiden jättämää aukkoa peruspuvustossa.

4

Olin jo hetken aikaa tiedostanut, että mustat peruskorkokenkäni alkavat olla parhaat päivänsä nähneet. Korkojen päällys ja kärjet ovat lukuisten baarireissujen jäljiltä sellaisilla lommoilla, ettei niitä voi enää olla huomaamatta. Eleettömät avokkaat kuitenkin eksyvät jalkaani kohtuullisen usein, niin sellaiset on kenkähyllystä löydyttävä.

2

Eilen sitten vihdoin tein lompakkoa raottavan peliliikkeen sovitettuani Andiamossa SoWhat merkkisiä pienellä platolla varustettuja avokkaita. Kengät olivat ulkonäöltään juuri sopivan basicit, mutta niissä on kuitenkin pieni juju, tuo hieman nokkava kärki nimittäin. Yksi syy miksi kengät kenties miellyttivät niin suuresti oli kenties se, että minulla sattui juuri olemaan jalassa lähes identtiset Biancon violetit korkokengät.

1

Melko paljon samaa näköä, vai mitä sanotte? Oliskohan noilla yhteinen isä? Mustien tulokkaiden nokka ei ole ihan yhtä terävä, mutta molemmista versioista löytyy samanlainen sauma kärjestä. Korko on mustissa ehkä aavistuksen matalampi. Ihan tuplia ei nyt siis tullut hankittua, mutta kateissa olleet sisarukset kenties.

3

En ole halukas maksamaan enimmäkseen bilekäyttöön päätyvistä kengistä ihan kauheita summia, mutta mitään hiostavia täysmuovisia kammotuksia en enää halua hankkia. Viiskymppiä kustantaneet ulkoa keinonahkaiset,mutta sisältä aitonahakaiset popot olivatkin siis hyvä kompromissi tähän tarpeeseen. Plussaa kengät saavat myös kohtuullisen hyvillä urilla varustetuista pohjistaan.

Tällaisista sisaruskengistä muuten puheenollen, minulle sattui pieni jalkinemoka eilen. Nappasin aamulla töihin lähtiessäni kesäkenkälaatikostani kiinantossut jalkaan ja juoksin kiireelläulos ovesta ja aamun ekalle kuvauskeikalle. Hieman jo autolle kävellessäni ihmettelin, kun kenkien pohjat tuntuivat kovin erilaisilta toisen ollessa paljon pehmeämmän oloinen. Kävelykin tuntui tuon eron vuoksi hieman oudolta ja ontuvalta toisen kengän antaessa joka askeleella enemmän periksi. Päättelin kenkien tulleen tiensä päähän ja olin entistä onnellisempi siitä, että hankin juuri hieman vastaavan malliset Vagabondit. Päästyäni asiakkaan luo riisuin kengät eteisessä ja vasta siinä vaiheessa vilkaisin kenkiäni tarkemmin.

Niinpä.. arvasittekin jo varmaan. Eripariahan ne. :D Kyseessä oli tietenkin kaksi mustaa samettitossua, mutta sisäpohjat ovat eriväriset, toisissa kovat pohjat ja toisissa pehmeät ja joustavat. Myös materiaali hieman erilaista ja kiinnityssoljet samoin. Mutta täytyy sanoa, että kuvauskohde kyllä ainakin rentoutui heti alkuunsa aika hyvin, kun hän sai naureskella neiti valokuvaajan aamutoilailuille. :D

Koko työpäivän minä sitten sitkeästi kuljin eriparikengissäni niin tyhmältä kuin se askeltamainen niillä tuntuikin, mutta tuskin kukaan ulkopuolinen pystyi asiaa äkkivilkaisulla huomaamaan. Mietin vaan, että kummastakahan tuollainen "moka" keroo enemmän, mun kenkäkokoelman laajuudesta vai minun aamu-ominaisuuksistani.. Ehkä molemmista. :)

3

Ihan tuplia ei nyt siis tullut hankittua, mutta kateissa olleet sisarukset kenties.

Kommentit (13)

1/13 | 

Onpas hyvännäköiset avokkaat! Vagabondilla oli tuon tyyppisiä, kultaisella kantaosalla varustettuja avokkaita n. vuosi sitten mallistossa, mutta onnettomat olivat loppuneet koko kaupungista ennen kuin ehdin kiikuttaa ne kotiin. Ja nyt niitä peijakkaita (vielä erinomaisella lestillä varustettuja) kenkiä ei ilmeisesti enää valmisteta, harmi. Ehkä täytyy käydä katsastamassa nuo SoWhatin ehdokkaat, koska mustille peruskorkkareille on tässäkin huushollissa ammottava aukko.

Veera

Kannattaa testata nuo. Sisäpuoli on tosi miellyttävän tuntuista matskua ja päkiän alla on sopivasti platoa, ettei jalat ihan heti kuole. Ja mun mielestä tuo kärjen erikoinen malli tuo sopivasti asennetta muuten aika peruskenkiin.

2/13 | 

Voi, ihana moka, jos niin voi sanoa :D Eihän sitä nyt kiireissään voi kaikkea huomata, varsinkaan aamuisin :)

Veera

no ei voi joo. en mä edes muistanut, että siellä laatikossa vois olla kahdet samanoloiset kengät, joten en tajunnut sen paremmin tarkastella. :D

4/13 | 

Mä en kyllä pystyisi olemaan koko päivää eriparikengissä. Miettisin koko ajan asiaa ja kävelisinkin varmaan ihan hassusti. :D

5/13 | 

Olin tulossa kommentoimaan tänne että "ei nuo mustat korkkarit kyllä näytä yhtään lommoisilta ja kuluneilta..." Noh, ehkäpä eivät kun uudet ovat :D

Veera

joo, en mä tollaisia lähikuvia niistä asfaltin raiskaamista yksilöistä tänne laittaiskaan. :D

6/13 | 

Mun työkaveri (mies) tuli kerran duuniin eripariset kengät jalassaan. Toinen musta ja toinen ruskea. Kuulee siitä aika ajoin vieläkin meiltä työkamuilta :-D

7/13 | 

Ihanaa, kiinatossut! Muistan, kun noin kymmenen vuoden korvilla mustat samettitossut olivat juurtuneet koko kesäksi jalkaan varvassandaalien ohella. Mistähän noita ihania tossukoita mahtaa vielä löytyä? Itse en ole kaupoissa niihin törmännyt ikiaikoihin, mutta hankintana olisivat ehdottomat.

Veera

mä olen löytänyt yhdet kiinantossut kirpparilta, sitten yhdet hieman perinteistä kiinantossua pehmeämmällä pohjalla varustetut versiot kotipaikkakuntani kenkäkaupasta (Sotkamosta siis). ihan sellaisia random löytöjä siis. mut ebaystä ainakin löytyy monessa värissä, jos ei kotimaasta nappaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram