Toisella viikolla kenkähaaste ei tuntunut enää lainkaan niin epätoivoiselta kuin ensimmäisellä. Ainoat tuskailut koettiin lähinnä uusia kenkiä kuolatessa ja ostolakon vuoksi haaveita kuopatessa. Säät olivat vielä siinä määrin inhimilliset, että saatoin vielä kiskoa jalkaan melko heppoisia kenkiä ilman pelkoa varpaiden amputaatiosta.

Seuraavat kenkäparit tuli siis käytettyä kenkähaasteen viikolla 2.

20131014_kenkahaaste_vko2_A

 Maanantain työkeikka oli sisätiloissa tapahtunut koulutustilaisuus, joten oli hyvä päivä kiskoa jalkaan korkkarit ja vielä melko kesäiset sellaiset. Shopbopin alesta pari vuotta sitten hankitut Boutique9 sandaalit ovat saaneet käyttöaikaa ihan hämmästyttävän vähän. Nyt koko päivän niillä mukavasti kipiteltyäni päätin, että näitä pitää todellakin ymmärtää tulevaisuudessa hyödyntää enemmän. Nehän on hirmuhienot ja tosiaan mukavatkin vielä!

Tiistain koko asu ehtikin jo näkyä tässä postauksessa. Tamariksen mokkaiset paksupohjaiset balleriinat kuuluvat kymmenien punaisten kenkieni porukkaan jotka kerta toisensa jälkeen tuovat pienen väripilkun muuten usein synkeisiin asuihini. Jos minun pitäisi nimetä oman tyylini tärkein asia, niin se olisi varmaan punaiset kengät. En voisi elää ilman.

20131014_kenkahaaste_vko2_B

 Keskiviikon mekkoasulle kaipasin hieman jykevämpiä jalkineita ja jotain muuta kuin mustaa taikka punaista, joten kaivelin vaatehuoneen hyllyn päältä kaunoluistimet mieleen tuovat tolppakorkoiset Vagabondin nilkkurit. Näidenkin kanssa kävi samanlainen uudelleen ihastuminen kuin maanantain korkkareiden kanssa. "Miksi käytän näitä niin vähän?! Nää on ihan älyttömän hyvät jalassa!!!" Ja saattavat ehkä olla mun ainoat valkoiset kengät, jos en ihan väärin muista. Mutta kivasti raikastavat tummaa kokonaisuutta!

Torstaina suuntasin Harjavaltaan studiolle töihin enkä jaksanut välittää sen enmpää vaatteista kuin kengistäkään, joten oli hyvä sauma käyttää hyödyksi jo roskistuomion saaneet ikivanhat paristakin saumasta ratkeilleet tennarit. Nuo muutamalla eurolla jostain alennuskorista löytyneet tennarit ovat olleet monta vuotta sellaiset huolettomat rönttäkengät joilla on tullut tassuteltua mm. monet miljöökuvaukset erilaisissa puskissa ja pusikoissa.

20131014_kenkahaaste_vko2_C

 Perjantai oli pukeutumiseltaan torstain kaltainen farkut ja huppari -päivä, joten siihenkin passasi rennot tennarit. Tähtikuvioiset Vansin Cedar -tennarit (saatu) ovat mukavan sirot ja hieman tyttömäiset malliltaan ja näitä tulikin käytettyä kesällä todella ahkerasti kuten muitakin Vansejani.

Lauantain ohjelmassa oli kuvauskeikka hautajaisissa, joten musta pitkähihainen mekkoni kaipasi kaverikseen  asialliset kengät. Tuohon tarpeeseen vastasivat loistavasti Kaivarin Kanuunasta aiemmin syksyllä löytämäni italialaiset nahkakengät. Siitä huolimatta, että ensimmäistä kertaa jalkaan päässeet nilkkurit hinkkasivatkin toisen jalan isovarpaaseen pienen rakkulan, väittäisin 6,50 € maksaneita kenkiä todelliseksi löydöksi. Hieman venytystä ja pehmitystä kosteiden villasukkien kanssa ja uskoisin homman hoituvan.

Jouduin tuota lauantain hautajaiskeikkaa varten anomaan kyllä pienen poikkeusluvan kilpakumppaniltani, sillä kirkossa tapahtuneeseen siunaustilaisuuteen piti keksiä jalkaan mahdollisimman hiljaiset ja huomaamattomat kengät ja olin äänettömimmät mustat balleriinani käyttänyt jo edellisellä viikolla. Sain kuitenkin Iinalta luvan turvautua tuon siunaustilaisuuden ajan jo kerran käyttämiini kenkiin, sillä olishan se typerää ryssiä työkeikka tämän kisan vuoksi. Mutta Iinalla on nyt mahdollisuus yhteen samanlaiseen "hätäratkaisuun" mikäli joku tiukka paikka tulee.

20131014_kenkahaaste_vko2_D

Sunnuntain kauppareissulle olin jo kiskomassa jalkaani yksiä Vagabondin korkonilkkureita, kun muru puuttui peliin kera hyvien neuvojen. "Niillä nilkkureilla sä pärjäät jonain kylmempänäkin päivänä. Siellä on nyt 13 astetta lämmintä ja kuivaa, joten kannattaisi varmaan käyttää jotkut sellaiset kengät joita ei enää kohta voi käyttää." Kyllä, kiitos koutsi hyvistä neuvoista! Ja ei muuta kuin kesäsandaalit sukkahousujen verhoamiin kinttuihin. On se hyvä, kun samassa taloudessa asuu joku fiksukin tyyppi.

Edellisellä viikolla tuli hölmöiltyä kahden ylimääräisen parin verran, mutta tällä viikolla riitti yksi kenkäpari /päivä (sitä kirkossa hiiviskelyä lukuunottamatta). Tällä viikolla ei myöskään tullut kertaakaan koettua mitään häpeäntunteita, vaan jalkinevalinnat olivat ihan linjassa sään ja pukeutumisen kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Siinä ne vielä viikon kengät perhepotretissa. Mulle alkaa pikku hiljaa hyllyjä, laatikoita ja kaappeja tonkiessa valjeta miten hemmetin paljon mulla oikeasti on kenkiä. Eilisiä jalkineita valitessa huusinkin murulle epätoivoisena vaatehuoneesta, että "mulla on ihan helvetin paljon korkokenkiä!!!" (Mies olisi kuulema osannut kertoa tuon asian minulle ihan ilman kenkälaatikoiden penkomistakin.. :D )  Hieman siis jännittää, että mitenkähän kauan tämä ihmiskoe nyt oikein mahtaakaan kestää, kun ei nuo popot tosiaan ihan heti ole loppumassa. Huhhuh..

PS. Olethan jo osallistunut kenkähaasteen äänestykseen?! Voit voittaa itsellesi vapaavalintaiset kengät!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat