Olin tuossa joskus toukokuun lopulla viestintätoimisto Hill & Knowltonin yhdessä Adoben kanssa järjestämässä aamupäivän mittaisessa tilaisuudessa, jossa käsiteltiin videopostausten tekoa. Näyttelijä Jaakko Saariluoma kertoi hieman omia kokemuksiaan ja vinkkejään kameran edesä esiintymisestä, musiikkivideo-ohjaaja Mika Kurvinen antoi vinkkejä videoiden suunnitteluun ja Max Hagelstam Adobelta tutustutti meidät Premiere Elements -editointiohjelman saloihin. Tilaisuus oli ainakin itselleni todella antoisa ja aloinkin hieman pohtimaan josko voisin muuttaa omaa "en varmasti tee videopostauksia" -linjaani.

Olen suhtautunut videopostauksiin melko nihkeästi ehkä siitä syystä, että en kovinkaan monta kertaa blogeissa törmännyt mielenkiintoisiin sellaisiin. Videolle höpötellyt päivän kuulumiset kun eivät minun mielestä hyödynnä videon mahdollisuuksia kovinkaan mielikuvituksellisesti ja kiinnostavasti. Itse ainakin kaipaan videoilta sitä, että ne tuovat selkeästi jotakin lisäarvoa verrattuna pelkästään still-kuvia ja tekstiä sisältävään postaukseen. Omat harvat videoideani ovat kuitenkin aina tyssänneet viimeistään oikeiden välineiden puutteeseen.

Nyt kuitenkin tilanne on se, että sopivasti samaan aikaan, kun sain tuolta Hill & Knowltonin tilaisuudesta itselleni varsin näppärältä vaikuttaneen Adoben Premiere Elements 9 -ohjelman, osti muruni meille uuden tietokoneen vanhan viimeisiä vedelleen tilalle. Nyt siis olisi sekä blogivideoiden editointiin passaava ohjelma ja vielä konekin joka sitä suostuu nätisti pyörittämään. Olenkin nyt hetken aikaa tässä muhinut päässäni tätä asiaa ja miettinyt josko kokeilisin laatia jotakin lisäsisältöä postauksiin toisinaan myös videon muodossa, mutta en ole vielä päässyt toimintaan saakka.

Nytpä siis heitänkin palloa teille päin ja kysyn millaisia videoita te haluaisitte ehkä nähdä? Millaisiin aiheisiin video toisi blogissa mielestänne hyvän lisän? Jaksatko ylipäätään katsoa blogeissa olevia videoita? Kertokaa ihan vapaasti ajatuksianne aiheesta. Heitelkää villejäkin ideoita. Kannustakaa tai tyrmätkää.

 

Kommentoiminen kannattaa, sillä kaikkien maanantai-iltaan (11.7.) mennessä ajatuksiaan jakaneiden kesken arvotaan kuvassa näkyvä n. 150 € arvoinen Adoben Photoshop 9 + Premiere Elements 9 -paketti. Eli sekä kuvankäsittely- että videoeditointiohjelma samassa paketissa. Mikäli haluat osallistua kommentillasi palkinnon arvontaan, niin muistathan täyttää sähköpostiosoitteen sille varattuun kohtaan.

EDIT: Osallistumisaika on päättynyt! Kiitos kaikille osallistujille. Voittaja ilmoitetaan täällä blogissa huomenna ja otan häneen yhteyttä myös henkilökohtaisesti.

Kommentit (307)

ujosiili
301/307 | 

Juu "söin tänään tomaatin"-lässytykset ei kiinnosta, mutta kenties melko tiukasti leikatut (imo muutama minuutti on aika max, mitä surffatessa jaksaa videoon pysähtyä) raportit häppeningeistä, joista kirjoittaisit kuitenkin, tai kieli poskessa tehdyt asuesittelyt (liike antaa vaatteesta kuitenkin eri kuvan)?-) Toisaalta alle puoli minuuttia voisi mennä lässytystäkin, jos asia on terävää ;)

hihih
302/307 | 

Mielestäni hyvää sisältöä videopostaukseen olisi esimerkiksi asunnon esittely. Tietysti sinun tapauksessasi myös esimerkiksi kameroiden, valojen yms. kuvauslaitteiden esittely voisi olla kivaa katsottavaa. Tai vielä parempaa; muutaman minuutin "teaser-traileri" kuvauksista, eli sinä tai joku työkaverisi kameran takana ja videon ideana olisi vaan sellainen valokuvaajan työpäivän kuvaaminen! :) tai osa siitä..!

talvinalle
303/307 | 

viedopostaus aina silloin tällöin on mukava, kohteena voisi olla vaikkapa joku asuesittely tai jonkun "pakko saada" ostoksen esittely

304/307 | 

Ah mikä palkinto, varpisti mukana. Mutta siis videopostit tosiaan vaativat jotain, mikä tekisi siitä videoimisen arvoisen...ihan puheen vuoksi sitä ei kannattane tehdä enkä minäkään yleensä jaksa pelkkiä höpötyksiä kuunnella/katsoa.

Koska tämä on tyyliblogi, niin ehkä jotkut meikkaus- tai hiustenlaittamisjutut voisi tehdä videoista videoimisen arvoisia. Itseä kiinnostaa myös ehkä jotkut valokuvaukseen liittyvät jutut. Ehkä esim. tuon olympuksen uusimman kameran esittely videossa voisi olla sellaista, joskin sellaisia videoita varmaan löytyy, kunhan tonkisi juutuubbia. Sisustusblogeissa olen tykännyt kotiesittelyistä videoina, koska niiden avulla pystyy helpommin hahmottamaan sen, että millainen koti oikeasti on.

Norkku
305/307 | 

Minä katson aika harvoin blogeissa olevia videoita, lähinnä vain jos kyseessä on jonkunlainen opetusjuttu, vaikka hiuksiin liittyvä. Video voisi olla paikallaan silloin kun halutaan välittää esim. jostakin paikasta tai tapahtumasta tunnelmia.

Trailer-tyyppinen video jostain tulevasta jutusta voisi olla hauska, sellaisen voisi vaikka vähän revitelläkin.

Haart
307/307 | 

Työhösi liittyvät jutut kiinnostaisivat! Toki myös esim. asuste- ja hiusvideot kelpaavat enemmän kuin hyvin. Myös jotain kreisimatskuu olis kiva katsella ;)

Nini
308/307 | 

Näin kesällä videokuvaa voisi taltioida vaikka rannalta, festareilta tai puistosta, jotain missä on liikettä! Tosiaan videokuvassa jossa bloggari vaan istuu paikallaan ei paljoakaan videon mahdollisuuksia tule käytettyä, vaikka kyllä joskus on hauska kuulla ihmisten ääniä ja seurata eleitä ja ovatko ne samanlaiset kuin blogin perusteella on kuvitellut.

P
309/307 | 

Pukeutumisen esittely. Eli kun koostat jotain asua, niin kuvaisit kokeiluvaihetta (tyyliin housut A ja paidat B, C, D) ja sitten perustelisit, mikset ottanut tuota paitaa ja miksi päädyit ratkaisuusi. Video toisi lisäarvoa, ja ehkä me muutkin opittaisiin pukeutumisesta jotain. Samaan videoon toki kenkien ja asusteiden valinta.

310/307 | 

Pitkät videot jää helposti katsomatta (jotain tutorialeja lukuunottamatta). Luen niin isoa määrää eri blogeja, että tuntuu tyhmältä "tuhlata" aikaa kymmenen minuutin höpötysvideoihin, kun postauksen saa lukea omaan tahtiin nopeasti. Lyhyemmät kyllä katson eli mikä ettei. :)

Paula
311/307 | 

Olen sen verran utelias, että katsoisin edellä mainitun kotiesittelyn. :D Mutta jonkinlainen "kulissien takana" pätkä kuvaussessiosta olisi vieläkin kiinnostavampi, että näkisi hieman, millaista on valokuvaajan työ/arki.

Katselen myös meikkivideoita toisinaan ja lyhyitä "hetki päivässä"-tyylisiä videoita. Sulla kun on lyhyt tukka, niin voisi kiva katsoa video siitä, miten sitä laitat. Yleensä nuo hiusvideot ovat pitkätukkaisten tekemiä (tai sitten olen vain eksynyt vain sellaisia katsomaan).

Magda
312/307 | 

Ai, ai, mikä namupalapalkinto! Tarttisin just tollasta töihin... :) Mun toiveeni olisi, että tekisit videopostauksen työpäivästäsi (eli pistäisit jonkun muun kuvaamaan). Ei tietty koko päivästä, mutta olisi mielenkiintoista nähdä, minkätyylinen kuvaaja olet. :)

Oho, ja tätä samaa oli toivonut joku muukin. Mutta ei kait haittaa, vaikka tulee samojakin toiveita?

Ellenelle
314/307 | 

Minusta mielenkiintoisia videopostauksia olisivat sellaisista jutuista mitä on vaikea selittää sanoin tyhjentävästi. Esim. juuri joku kamerankäsittelytutoriaali, lyhkäinen kooste jostain reissukaupungista tai tapahtumasta tms. Työpäiväpostaus olisi mielenkiintoinen, sinulla on niin erilainen ura itseeni verrattuna että olisi hauska nähdä sitäkin maailmaa vähän.

Minuutti, ehkä pari on mielestäni hyvä mitta videopostaukselle. Sellaisen voi jo saada toimimaan koneellakin :)

käyttäjä-5103
Liittynyt10.4.2014
315/307 | 

Kuulumisvideoista tekee ehkä tylsiä niiden editoimattomuus. Energisemmäksi leikattuna nekin voivat olla kiinnostavia, ääni tuo tosi paljon persoonaa lisää kerrontaan.

Edellisillä kommentoijilla on superhyviä ideoita! Mun mieleen ovat erityisesti tukka- ja kameratutorialit. Pelkkä maisemakuvaus ei kiinnosta, pitää olla sinä tai joku muu tyyppi jutustelemassa.

Mulla on muuten PEN E-P1, ja sillä saa mielestäni tämäntyyppisiin tarkoituksiin aivan pätevää videomateriaalia aikaiseksi. Ihan vaan vinkkinä jos kaipaat vielä jotain lisäperusteita sen E-P kolmosen hankintaan :)

316/307 | 

En yleensä jaksa katsella/kuunnella perus kuulumisvideoita. Jossain blogissa oli joskus kivasti toteutettu leipomisvideo, joka oli tehty vähän niinkuin mykkäfilmin kaavalla. Että musaa ja kuvaa, ja välissä joku tekstinpätkä. Jotain tunnelmapalasia sun työpäivistä vois olla kiva kattella, juurikin jotenkin montaasina tehtynä. (:

Marjukka
317/307 | 

Ani harvoin avaan blogissa videoita, ne vaan on yleensä niin tylsiä.

Videointiehdotus: asuesittely "joka puolelta", niin että täytät asun edestä ja takaa, miten se liikkuu, miten elää, ja zoomaan vielä yksityiskohtiin.

mju
318/307 | 

Valokuvaukseen liittyvät asiat kiinnostavat. Esimerkiksi video, millaista kuvaajan arki on. Siihen tervittaisiin ehkä joku muu videoimaan sinua. Kaikenlaisiin tutoriaaleihin video sopii. Nyt vain en keksi, mistä sellaisen tahtoisin nähdä. :)

319/307 | 

Musta olis kiva nähdä videota esim sun meikistä (bile-) ja hiustenlaitosta :) tai sit jotai valokuvaukseen liittyvää :P mut joo, semmoset turhanpäiväset höpinät ei kamalasti nappaa täälläkään päässä...

Maija
320/307 | 

Työhön tai arjen erikoisempiin hetkiin liittyvät videot kiinnostaisivat eniten. Kuten joku hyvin edellä totesi: "jotain missä on liikettä!"

Eli ei kiitos tylsille itse kuvatuille kymmenen minuutin höpötyksille, kyllä kiitos jollekin luovemmalle ja sinun näköisellesi! :)

Mami
321/307 | 

Harrastan valokuvausta omaksi ilokseni ja minusta olis hauska nähdä video ammattivalokuvaajan työpäivästä =)

Kir-zi
322/307 | 

Videoita tulee harvemmin blogeista luettua, varsinkaan pitkiä. Minuutti alkaa olla aika maksimi, ellei videossa ole jotain tarpeeksi hyvää pointtia. Luulen että ihanasta hiiripupusta saattaisi saada aika meneviä ja hauskoja videopätkiä. :D

Ida
324/307 | 

En yleensä tykkää katsoa videoita blogista, ainakaan jos ne ovat pelkkää turhaa höpöttelyä. Videot, joissa opastetaan, kuinka esim jokin kampaus tehdään, ovat kivoja ja hyödyllisiä. Jotain sen tyyppistä olisi kiva nähdä enemmän.

325/307 | 

Itse katson usein eri blogien videoita. On mielenkiintoista nähdä ja kuulla, millainen persoona blogin kirjoittaja on oikeasti, kaikkia luonteenpiirteitä ja sen sellaisia kun ei tule esille kirjoittamalla. :) Tosin liian pitkiä ja tylsiä jaarittelu- tai ostostenesittelyvideoita en jaksa aina kokonaan katsoa.

Minuakin kiinnostaisi nähdä videon muodossa valokuvaajan kulisseihin. Valokuvaajan ammatti kiinnostaa kovasti(en ole vielä päättänyt mihin menen vuoden päästä jatko-opiskelemaan, mutta tämä voisi olla yksi vaihtoehto), joten olisi mukava nähdä millaista se on käytännössä. :) Oikeastaan kaikki valokuvaukseen liittyvä kiinnostaa kovasti. :D

Lisäksi olisi kiva nähdä jotenkin uudenlainen video. Usein blogeissa nimittäin näkee kameran edessä pönöttämistä ja puhumista, joten jotenkin uudenlaista (taiteellista) lähestymistapaa voisi miettiä.

Muistelen muuten aikaa sitten nähneeni Irenen blogissa oikeasti hienon asuvideon (jota en nyt tähän hätään löytänyt). En muista kuka sen oli tehnyt, taisi olla joku videokuvaamista opiskeleva... Aluksi olin skeptinen, mutta kun kuitenkin katsoin videon, se löi minut ällikällä.

Sari
326/307 | 

Sanoisin, että lyhkäset viedopätkät, jossa näkyy uusimmat ostokset päästä varpaisiin :D

Varsinkin sellaisten "liehuvien" vaatteiden kanssa ois hyväkin idea! Näin sais paremman kuvan siitä, miltä vaate todella näyttää - niin hyvässä kuin pahassakin!

Taustalle joku hyvä jytke soimaan ja muutama spiikki jos haluat höpistä ja se ois siinä!

Lyhyet pätkät joiden kauttaa kauniit vaatteet, kengät ja korut tulevat esille!

Pidemmästä esim. vaatteiden sovitussessiosta tms. saisi varmasti nopeutettuna oivaa matskua - hauskaakin :D "pikku Vipeltäjä"

327/307 | 

Mie voin ihan suoraan sanoa, et mie en ole kattonut tähän mennessä yhtäkään muotiblogeissa olevaa videopostausta :P Jossain perhe yms. blogeissa oon saattanu katsastaan jonkun lapsen toilailuja yms. Mutta aikuisen ihmisen mössötys kameralle ei vaan jaksa kiinnostaa, oli aihe oikeestaan mikä tahansa

ankva
328/307 | 

Lisäkommenttina vielä, että jotkut meikki- tai kampausopastusvideot on asia erikseen :)

essi
329/307 | 

Pidän sellaisista videoista, joidenka taustalla on jokin "opetus." Esimerkiksi erilaiset tutoriaalit liittyen pukeutumiseen, meikkaamiseen tai kampauksiin ovat mielenkiintoisia.

Turhan päiväiset "lässytys"-videot skippaan suosiolla. Tarkoitan lässytys-videolla sellaista, missä joku on vain päättänyt kuvata videon ilman mitään oikeaa aihetta.

annna
330/307 | 

Liian pitkät videot eivät ainakaan minua innosta niitä katsomaan, eikä liioin täysin turhat höpöttelyvideot. Sen sijaan just esimerkiksi kodin esittely kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

Riikka
331/307 | 

Harvemmin katson blogeissa olevia videoita. Jos aihe on itseäni kiinnostava, niin silloin saatan katsoa. Esim. meikkiopastus tai kampauspostaukset on mielenkiintoisia. Jos sinä tekisit videopostauksen aiheena voisi olla esim. kotisi esittely. Mieluusti tutustuisin ainakin kenkäkaappiisi ;)

Niina
332/307 | 

Yleensä katselen videoita blogeista ihan mielelläni, mutta minusta kaikkein tyhmintä on aloittaa video tyyliin sanoilla "Joo ei mulla oikeastaan mitään asiaa oo, mut..." tai "Mulla on ihan kauhea kiire enkä ehdi kuin sanoa että..." :D Hieman hassua, miksi ylipäänsä sitten ajatteli kyhätä koko videon? Itse mielelläni kurkin videoista joitakin asuja tai vaikkapa uutta laukkua, jos bloggaaja on ostanut sellaisen ja haluaisi esitellä sitä tarkemmin. Myös kotiesittelyt ja sisustukseen liittyvät jutut kiinnostavat itseäni. Ja kuten jokin muukin jo mainitsi niin kiinnostaisi saada lisätietoa työstäsi jotenkin videon kautta, esimerkiksi jotain kameraesittelyä tai muuta...:) Toivon että päätät kuvata videon jossain käänteessä :)

-A-
333/307 | 

Sopivan pituiset, eli suht lyhyet ja napakat videot, joissa on joku taiteellinen pointti persoonaasi tai aihetta tukevan musiikin kera.

Poni
334/307 | 

En oikeastaan koskaan katso mitään blogeissa olevia videoita, paitsi kissavideot :) Ainakaan mitään "mitätänäänkuuluu"-videoita en jaksa katsoa. Jos aihe on kiinnostava, jotkin opastustyyppiset videot katsastan. Eli sinun tapauksessasi, joku valokuvaamisen saloihin perehdyttävä opastusvideo voisi olla varsin mielenkiintoinen.

Terde
335/307 | 

Vaikka harmittavan usein videopostaukset ovatkin bloggaajan yksinpuhelua kuulumisistaan kameran edessä, niin niiden kautta kirjoittajan persoona tulee mielestäni paremmin esille kuin tekstin muodossa. Ei sellaisia "heipparallaa, tulin vaan kertoo kuulumiset"-videoita jaksa tosin päivittäin katsella, mutta joskus on mukava saada edes pieni kurkkaus minkäoloinen tyyppi blogia päivittää - sillä kun on ainakin itselleni suuri merkitys siihen, mitä blogeja seuraan. Eritoten kysymys&vastaus-videot ovat olleet varsin mukavia, vaikkakin ne ovat usein puuduttavan pitkiä ja pahimmassa tapauksessa jaettu useaan yli 10 min videopätkään - ei näin! Usein mitä lyhyempi video, sen parempi. Toivottavasti jonkinlaista videomateriaalia nähdään myös blogissanne, olipa aihe sitten mikä tahansa :)

Aune
336/307 | 

Mitä lyhympi ja ytimekkäämpi, sitä parempi videopostaus. Mielellään jostain spessusta jutusta eikä vaan kuulumisia että mitä tuli aamulla syötyä. Vaikka jostain reissusta tai blogiin liittyvästä tapahtumasta ois kiva nähdä ja kuulla videota paikan päältä.

Emma
337/307 | 

Harvoin katson videoita, mutta jos mielenkiintoinen aihe tulee vastaan, voisin katsoa!!!

käyttäjä-10317
Liittynyt22.1.2015
338/307 | 

Blogien videopostaukset, joissa vain höpötellään kuulumisia tai esitellään asuja, ovat minusta aika tylsiä. Mutta jos jotain uutta keksisi, jossa olisi läsnä myös taiteellisempi näkökulma, niin olisi kovin kiva katsella videoita blogissasi. :)

Heli
339/307 | 

Puhuva pää ei mielestäni tuo mitään lisäarvoa, mutta vaikkapa sellaiset riittävän ytimekkäiksi leikatut "how to" -videot erilaisista aiheista, voisivat olla ihan mukavia katsottavia. Ja tietenkin ne, joissa liikkuva kuva on jutun ydin - aiheesta riippumatta.

: ) Pirtsakka :)
340/307 | 

Jotain lennokasta ainutkertaista ja erikoista silloin jaksan katsella.

tylsät esittelyt ja jonninjoutavat laaritukset eivät kyllä innosta lainkaan.

341/307 | 

Nyt on niin hyvä palkinto, että pakko oikeesti alkaa jo ajatella. Ylipäätään tykkään videoista, koska niistä näkee persoonasta paljon sellaista, mitä teksti ei paljasta. Tokikin pelkästään puhetta sisältävät videot alkaa olla puuduttavia, jos ne rupeaa kestää minuutteja. Ja muutenkaan niitä ei jaksa jatkuvasti. Mutta jos mainitaan kuvauskohteita, joissa video mielestäni toimii erinomaisesti, niin useat tuote-esittelyt ja tutoriaalit. Toki näitäkin voi tehdä tylsästi. Ja olen nähnyt, että videon kehnon sisällönkin voi usein korvata tehokeinoilla, kuten musiikki, videon nopeutus...

Niillä, jotka harrastaa ja osaa jotain coolia, kuten skeittausta, trikkausta jne. on helppo kuvata vaan sitä omaa tekemistään ja pistää musiikit päälle. Mut jos päivän aikana tapahtuu jotain spesiaalia, niin miks siitä ei vois kertoo videolla. Ottaa vaan kameran tapahtumapaikalle, eikä kerro jälkeen päin videolla, että tänään kävin sukeltamassa koralliriutalla, hyppäsin benjin ja äsken just kotiuduin avaruusmatkalta.

/Suvi

Minna
343/307 | 

Mie tykkään katella videoitakin blogeista, sillä niistä välittyy siitä bloggaajasta kaikkea sellaista, mikä teksteissä ja kuvissa ei näy. Ilmeet, eleet, kehonkieli kokonaisuudessaan tekevät (ehkä tyhjänpäiväisestäkin) kuulumisten kerronnasta monesti mielenkiintoisempaa kuin pelkän tekstin lukeminen.

Tykkään myös kovasti asuesittelyistä videomuodossa, sillä asuista saa paljon enemmän irti kun näkee ne liikkeessä verrattuna still-kuvaan.

Eli ei muuta ku videoita kehiin, vaikka kuinka jänskättäs ja kauhistuttas! :)

Johanna
344/307 | 

Itselle tuli ensin mieleen myös tuo asunnon esittely. Sitten vaikka merkkiä miten yhdistellä vaatteita, sellainen olisi kiva katsoa livenä :D Vaatetusneuvoja.

Lisäksi olisi kiva nähdä miten laitat hiuksiasi! :)

Emma
345/307 | 

Miusta kaikki tutorialit toimii paremmin videoina kun still-kuvina. :) No riippuu tietysti kuvanlaadusta mut tämä on miun mielipide.

Oih olis niin kiva voittaa tuo mutta haaveeksi taitaa vaan jäädä, niin huono arpaonni sattuu olemaan. Mutta eikö toivotta ole hyvä elää? :D

rikkihappo
348/307 | 

Haluisin ehkä eniten nähdä jonkun videon, jossa on oikeasti vähän jotain tarinaa. En nyt meinaa sitä, että bloggaaja istuu sängyllä ja esittelee päivän ostokset oikein seisomaan nousten, vaan jotain kivasti editoitua pätkää jossa on selkeä alku ja loppu. Ja mielellään jostain muualta kun yhdestä huoneesta. Erilaisilla kuvakulmilla ja kivoilla lähiksillä aiheeseen liittyen, aina ei kuvassa tarvi olla bloggaaja.

Oon jotenkin tykästynyt hirveesti sellasiin sarjakuvauksella otettuihin valokuviin josta on tehty video. Niissä on jotenkin niin erilainen se fiilis ja sellasen tekemiseen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa.

Tokikaan ei sellasia voi keltään bloggaajalta vaatia, mutta sinä voisit toki osata ;)

Iines
349/307 | 

Onnea uusista ohjelmista! Laitahan videoa mahdollisimman pian, niitä kun tuntuu blogeissa niin harvoin olevan.

Täällä olisi haaveissa toimiva kone ja siihen hyvä kuvankäsittelyohjelma, kumpaakaan kun ei tällä hetkellä ole... :(

mzzzzz
350/307 | 

Työhösi liittyvät postaukset olisivat kiinnostavia, mutta toisaalta pidän kyllä yleensä mistä tahansa videopostauksesta jonka lukemani bloggari tekee. Ihan perus päivänasu- ideakin on kivempi videomuodossa:)

351/307 | 

Joku toinen ehtikin jo kommentoida työhösi liittyvää aihetta, joten komppaan sitä! Tai jonkinlainen "päivä videokollaasina" olisi hauska. :)

ellu
352/307 | 

Minua kiinnostaisi video, jossa valokuvaat ihmistä. Haluaisin vinkkejä, miten ammattilaisena ohjaat henkilöä kuvaustilanteessa. Vaikutat rempseältä ja mukavalta tyypiltä, joten uskon, että juttua sinulta tulisi vaikka mitään varsinaista aihettakaan ei olisi.

Sagu
354/307 | 

Esittele kenkäkokoelmasi! :D Myös nuo kaikki erilaiset valokuvausjutut kuulostavat hyviltä.

Satu
356/307 | 

Videon pitäisi ehdottomasti olla riittävän lyhyt, jotta niitä tulisi blogissa katsottua.

E
357/307 | 

Harvemmin jaksan katsella bloggaajien videopostauksia siitä, mitä he ovat sinä päivänä tehneet yms. Mitä pidempi video, sitä varmemmin jätän sen katsomatta. Kun Videon tekee lyhyesti ja ytimekkäästi ja jättää ylimääräiset asiat siitä pois, on videon katsominen huomattavasti mielekkäämpää. Täällä kommenteissa oli jo muutamia ehdotuksia kenkävideosta, jota myöskin kannatan, sillä blogiasi jo pidempään lukeneena olen palavasti ihastunut suurimpaan osaan kengistäsi. :)

Nea F
358/307 | 

Mä oon samaa mieltä muutaman muun kanssa siitä että ylimääräinen höpöttely ei jaksa napata pidemmän päälle, ehdottomasti joku yksi aihe/idea ja siitä näpsäkkä video. Kenkien esittely olis jees, vaikka kyllä se onnistuu valokuvillakin, mutta vois olla ihan kiva videon muodossa :) Tietty kaikki ne viime hetken niksit/muut kätevät tiedot/salaisuudet, niin hiustenlaiton, meikkauksen kuin vaatteidenkin saralla vois toimia paremmin videolla.

Lotta
360/307 | 

Videopostaukset ovat omasta mielestä paljon ikävämpiä kuin kirjoitetut kuvineen. Syy on ehkä se, että videoon pitäisi oikeasti keskittyä useamman hetken ajan, kun taas kirjoitetun tekstin voi lukea rauhassa. Kirjoitettuun on myös kivempi palata myöhemmin, jos etsii vaan jotai tiettyä asiaa teksistä.

Niin sitä vielä piti sanoa että aikamoinen palkinto! Photaria tuli käytettyä paljon kun kävin vielä kuvataidekoulussa, mutta nyt se on hintansa takia jäänyt hankkimatta. Eli kelpaisi kyllä tuo! : D

Catti
361/307 | 

Videot on hankalia, en ole koskaan ymmärtänyt juuri sellaisia höpötysvideoita. Että miten ne eroaa siitä kirjoitetusta. Tietysti eka video on kiinnostava, millainen ääni bloggaajalla on ja miten hän elehtii. Mutta sen jälkeen on hankala ymmärtää, miten paikoillaan oleva bloggaaja kertomassa samat asiat kuin kirjoitettunakin, antaisi mitään lisäarvoa blogille. Erilaisten asioiden tai paikkojen esittely voisi olla jännempää. Toivottavasti saat toteutettua ideoitasi, uskon, että sinulla niitä juuri voisi olla.

362/307 | 

Videopostaukset ovat kiinnostavia, jos bloggaaja itse on kiinnostava. Musta olisi kiva nahda sulta jonkinlaista videopostausta, esim. valokuvauksesta.

363/307 | 

Mielestäni erilaiset esittelyt voisivat toimia hyvin videopostauksina. Voisit esimerkiksi esitellä suosikkikauppasi tai jonkin erikoisemman vaatteen. Vinkeämmin leikattujen vaatteiden yksityiskohdat kun eivät välttämättä välity kovin hyvin pelkistä valokuvista.

sani
364/307 | 

suurilta osin videopostaukset on aika turhia, eikä minua ainakaan kuulumishöpöttelyt jaksa kiinnostaa kahta sekuntia kauempaa. videopostaukset ovat oikeastaan kiinnostavampia kuin "tavispostaukset" vain silloin, kun niissä on tutorial-aineistoa, ja sitä toivoisin sultakin! esimerkiksi valokuvauksen/-ohjelmien kikkoja, tuunausideoita ja parempien omakuvien ottamisen ohjeet toimisivat minusta paremmin videopostauksissa kuin pelkkänä tekstinä :)

Merja UK
365/307 | 

Minulla on samat suunnitelmat. Pitäisi oppia videoeditointia ja hommata uusi tietsikka. Pikkuinen vieokamera on jo, mutta eipä sitä tule käytettyä editointivärkkien puuttuessa. Tykkään lukea blogistasi kaikenlaisia juttuja. Jatka samaan tyyliin. Jos innostut videoinnista, mikäpäs siinä. Olisihan se mukava kuulla sinua livenä.

Merja UU

Viliina
366/307 | 

Videot ovat blogeissa aina hieman haasteellisia ja toimivat mielestäni parhaiten nimenomaan tutorialtarkoituksessa (näin se tukanlaitto tai valokuvaaminen oikeasti sujuu) tai lauluesityksissä (ei se ääni oikein välity kuvasta).

Esiintymisen pitää kuitenkin olla varmaa, sisällön hyvin jäsennetty ja esityksen verrattain lyhyt. Ellei kyse ole edellä mainituista, niin oikeasti mieluummin kallistun tekstiin ja valokuviin, jotka blogissasi ovat mielestäni olleetkin huipputasoisia. Videoita ei kannata mielestäni tehdä vain videoin itsensä takia. Siinä pitää olla joku hyvä sisältökin. :D

Paiksa
367/307 | 

Mua ainakin kiinnostaisi kuulla sun ääni ja muutenkin, millainen olet ns. elävänä :)

Kai BRANDSTACK
368/307 | 

video paljastaa henkilöstä niitä seikkoja joita ei tekstistä ja stillkuvasta löydy. Kannatan videota.

wilma_
369/307 | 

Mielenkiintoinen ympäristö esimerkiksi ulkotila tuo omasta mielestäni aina lisäarvoa videoihin. Kotinurkka ja aina sama kohta kuvauksessa on hieman mielenkiintoa latistavaa.

Irma
370/307 | 

Onhan tämä mielenkiintoista, mutta pakko sanoa, että aika ei riitä kaikkeen eli tuskin ehtisin netissä käyttää enempää aikaa kuin nyt käytän. Monia videot varmaan kiinnostaa. Jos voittaisin palkinnon arvonnassa, sille olisi kyllä perheessä käyttöä :)

Eve
375/307 | 

Videot ovat hyviä silloin kun stillkuva tai sanat eivät riitä. Lyhyen, informatiivisen videon katson aina miellelläni. Liika on kuitenkin aina liikaa.

Hanna
378/307 | 

Itse tykkään blogeissa enemmän still-kuvista ja teksistä. Vähän sama kun tykkään mielummin lukea itse sen kirjan kuin katsoa kirjasta tehdyn leffan.

kroo
379/307 | 

Videon postauksen kynnyksen pitäisi olla korkea, koska videolta odotetaan jotain spesiaalia. Mutta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin myös videokuva.

tina
381/307 | 

mihin tahansa aiheeseen käy hyvä video,jos se ei ole liian pitkä...sehän on tavallaan kuin mainos...

Luonnollinen
383/307 | 

Mikä ettei vois olla ihan kiva kunhan jutut on lyhyitä ja ytimekkäitä niin antaa tulla.

titti
385/307 | 

Joissakin blogeissa olen videopostauksiin törmännyt ja jostain syystä itse en jaksa oikein niitä katsella. Mieluummin katselen kuvia ja tekstiä. Ehkä se vain vaatii totuttelua.

Olisi ihana voittaa tämä palkinto. Vuosia sitten mulla oli kuvankäsittelyohjelma, mutta enää ei ole mitään ja se harmittaa.

Laura
388/307 | 

Valokuvaus on harrastukseni, joten siihen kaikki liittyvä materiaali kiinnostaa. (:

satu
391/307 | 

Lyhyet mutta mielekkäät videot ois kivoja, siis sellaiset persoonalliset missä kuitenkin on asiaa, kiinnostavasta aiheesta.. ei mitään turhaa lässytystä :)

Jussi
392/307 | 

Itse harrastan paljon valokuvaamista ja tuo olisi varmasti mielenkiintoinen paketti! :)

moneypulaattori
393/307 | 

Lyhyt video, mieluiten sellainen, jonka voi katsoa ilman ääntä eli turhat höpötykset pois.

Mervi
395/307 | 

Sulla on niin m ainioita kuvia että en osaa sanoa tuoko video lisäarvoa. Paitsi jos saat sellaisia kuvakulmia ja tunnelmaa aiheesta kuin aiheesta, kun on sinun valokuvissasi, niin yllätä, sillä mielikuvitusta sinulla taitaa olla. Odotan innolla.

Jarno T.
396/307 | 

Ainakin kuulumiset kuulostaisivat videoilla tunnelmallisemmilta,kuin tekstinä.Samoin tuota historiallista-osita videot havainnollistaisivat paremmin.

hessu
397/307 | 

Videoiden katselu vie mielestäni liikaa aikaa eikä niitä tule usein napsauteltua auki. Paras video on lyhyt ja naseva.

399/307 | 

Olen aina haaveillut Adoben Photoshop 9 + Premiere Elements 9 -paketista. Olisi mukava muokkailla omia kuvia! :)

suvi
400/307 | 

Videot on plussaa ja mukavia lisiä, mutta niiden avaaminen ja lataaminen vie yleensä kamalasti aikaa, ja siksi niitä ei jaksa availla tai odotella niiden aukeamista. Näpsäkät ja lyhyet videot hyviä!

Lydia
401/307 | 

Ihanaa muotijutut luontoaiheet ym.

Hei nyt ukkostaa ja sataa valtavasti , pelottaa :(

hannu
409/307 | 

Itse kiinnostuin liikkuvasta kuvasta lasteni videoinnostuksen myötä. Ihmettelen aina mikä luovuus lapsissa piilee....he tekevät ex tempore videon aiheesta kuin aiheesta eikä minkäänlaista kynnystä näytä olevan (kuten meillä kalkkiksilla). Mutta kun nykyään videoita on netti täyynnä pilvin pimein niin kuinka erottua massasta ..tai onko se ylipäätään tarkoituskaan.Ehkä videointi on nykyään luonteva tapa kommunikoida yleisönsä kanssa.

Riitta
411/307 | 

En ole vielä kokeillut, mutta kovasti kiinnostaa myös minua sillä hankin juuri uuden kamerankin, jotta voisin kuvien lisäksi myös videoida.

MissM
412/307 | 

Jaahas, on taas netin arvontasivuilta näköjään päädytty tänne, vakkari lukijana pistää vihaks...

Itse katselen harvoin videopostaukset blogeista. Syystä että useinmiten ne EI ole kiinnostavia. Päivänasu, mitäsöin, mitäkuuluu, eikiinnosta! Videot tuovat lisäarvoa vain silloin kun pelkät still kuvat eivät pysty kertomaan "tarinaa oikein".Esim. noilta sinun ulkomaan reissuiltasi olisi voinut saada ihan mielenkiintoista videomatskua. Olis tullu itellekin sellanen fiilis et "on mukana matkalla"

Väkisin ei videoita kannata ruveta vääntämään, jos tuntuu että videot ei oo sun juttu niin ne ei oo.

418/307 | 

Saisi kyllä ihan uusia ulottuvuuksia tuolla

paketilla.Kiinnostaa todellakin, kuvaaminen

ollut iän kaiken harrastuksena - nykyään

on niin paljon tekniikkaa millä on hauska "pelata".

minnamarika
419/307 | 

Tykkään enemmn ihan vain pelkistä valokuvista kuin videoista. Tommonen kuvankäsittely ohjelma ois kyllä kiva, ei ookkaan kokemusta sellasista.

tiiu
420/307 | 

Videot kävisi hyvin esim. eri asujen/tyylien esittelyyn niin että näkisi ne joka puolelta.

Titu
421/307 | 

Tarvitsen kuvan käsittelyssä huippulaatuista esimerkiksi maiseman kuvia,niin sitä haluaisin.

mandariini
422/307 | 

Videon pitää tuoda juttuun jotain ekstraa, jotta sitä katsoo muiden kuvien lisäksi. Kuvienkäsittelyohjelmalle olisi käyttöä.

liinu
423/307 | 

vanhassa tietokoneessa oli kyllä vähän vanhempi adobe photoshop kuvanmuokkausohjelma. Ihan sairaan hyvä ohjelma!

Paitsi ettei ole sellaista enää tullut ostettua. Videoita olisi hienoa pystyä muokkaamaan.

UntitleD
428/307 | 

Kyllä kiinnostaa ja paljon, kuvien käsittely erityisesti, videosta en olekkaan vielä niin kiinnostunut, mutta tuolla paketilla kiinnostus varmasti heräisi.

Markus
435/307 | 

Kyllä videopostaukset olisivat elävä ja hyvä lisä blogiin. Aina kannattaa kokeilla uusia juttuja. Ei muuta kuin kuvaamaan vaikkapa liikenteessä olevia kauniita ja komeita ihmisiä kesävaatteissa, pientä haastattelua peliin! Kyllä ohjelmalla olisi mullakin käyttöä aivan varmasti.

Trh
436/307 | 

Mun mielestä videot olis kiinnostava lisä lähinnä asujen esittelyyn, että näkisi niitä useammista kulmista ja miltä ne näyttää liikkeessä. Poseeraukset kun ei kerro koko totuutta. Sellasille höpinä-postauksille en oikein kyllä lämpene. Eli asuja mutta ei hölötystä, mieluummin vaikka musiikkia taustalle tms.

Miira
438/307 | 

Osallistun arvontaan ehottomasti, photoshopille ois käyttöä kun olen aloitteleva valokuvaaja! Video ois kiva lisä tälle blogille mutta ei liian usein koska sun kirjotukset on erittäin viihdyttäviä!

jussi
439/307 | 

mie tykkään tämmösestä siis kuva hommeleista olen itte kuvannut jo kauan ja nyt mulla on canonin eos5dmark 2 ja toi kuvan käsittely on aina sydäntä lähellä ja varsinkin tämmöisissä hyvissä blogeissa se olis napakymppi ..ajatteleppa vaikka kun avaa blogin niin alkais kuulua heti musiikki joku sopiva kappale ja sitä ettis et mistä se tulee ja löytäs "ite" tehyn filmin sieltä mis ja jes.kiinnostaa

jopunen
440/307 | 

sellaiset jutusteluvideot on parhaita, ei tarvi esitellä mitään vaan omana itsenään moikkaa ja kertoo kuulumiset.

Puhi
441/307 | 

Haluaisin niin paljon videonkäsittely ja kuvankäsittelyohjelman. Tykkään tehdä videopätkiä ja koota esimerkiksi kuvista sarjan minkä taustalla soi musiikki. Olisi hiena saaha fiksattua kunnolla omat tuotokset.

Laisa
444/307 | 

Mielenkiintoinen setti. Kamera on ja sillä voi ottaa myös videoita. Kuvankäsittely on ihan hebreaa.

Pii
447/307 | 

Hei,

tunnistan itseni siinä mitä sanot, videopostaukseen on itsellänikin korkea kynnys. Arvostan kyllä kaikkia jotka sen tekevät koska siinä laittaa itsensä likoon eri tavalla kun still-kuvassa. Hyvä että kävit kurssilla niin kynnys laski, samaa tarvitsisin varmasti itsekin.

Tee muutama videopostaus, minä ainakin lupaan katsoa ja kommentoida. Jos tuntuu siltä ettei ole oma juttu, niin ei pidä väkisin, ihan kun joku yllä oli jo todennut.

Inspiraatiota ja rohkeutta toivottelen uusiin haasteisiin :)

448/307 | 

Tähän arvontaan ihan pakko saada ottaa osaa...

Mua kiinnostaa sun blogissa erityisen hienojen valokuvien lisäksi erityisesti se, että en ainakaan tiedä toista naisen kokoista muotibloggaajaa. Täältä saan monesti oikeita vinkkejä omaankin vaatekaappiini. Videoita olen aika laiska katselemaan mutta näkisin kyllä mielelläni sut aidosti liikkuvana ja eri puolilta.

Tiina
451/307 | 

Kuten joku jo aikaisemmin sanoikin, videolla on se etu still kuvaan nähden, että videolla voi näyttää, miten vaate käyttäytyy liikkeessä.

Joni
452/307 | 

Humoristisia videoita haluaisin nähdä. Kokkausblogeihin videot toisivat hyvän lisän. Jaksan katsoa blogeissa olevia videoita, jos aihe kiinnostaa.

Kaisu
453/307 | 

Ulkomaanreissuistasi olisi kiva kattoa matskua, ku ítse ei pääse reissaamaan. Vaikka itsestä tuntuisi että tuleepa tylsää kuvaa niin kuvaa ja kuvaa lisää siltikin. Ohjelmalla saa kivasti leikattua myöhemmin turhat/tylsät pois ja yhdistää juttuja, lisätä tekstiä, musiikkia yms... Ehkä videoo ei jaksa heti katsoa, mutta parin vuoden päästä se taas kiinnostaa. Itsellä ainakin tulee liian harvoin kuvattua, saati sitten editoitua ne pätkät kunnolla. Mutta ne mitä olen tehnyt valmiiksi on kyllä kivaa katottavaa isommallakin porukalla

Maarette
454/307 | 

Yleensä en jaksa millään katsoa videoita, ne on vaan yleensä ihan liian pitkiä tai puuduttavan tylsiä. Ainostaan kynsi tai meikkitutoriaalit saattaa kiinnostaa. Kyllä kuvat kertoo ihan tarpeeksi, ainakin vaatteista. Kuvankäsittelypaketti olisi tosi tervetullut, just tilasin uuden kamerankin :)

4pp13m013
455/307 | 

toi ois kyl kiva voittaa, oon tosi kiinnostunut kuvan- ja videonkäsittelystä.

kaija
457/307 | 

Videot ovat mielenkiintoista lisää postauksiin. Videopätkä ei tarvis olla kovin pitkä, minuutissakin saa esiin videolla paljon! Ja oma videon ja kuvankäsittely ohjelma olis tosi kiva!

Aki
464/307 | 

Kyllä katsoisin videoita mielelläni, niitä olis kiva itsekin Photoshopilla työstää.

Tuulia
466/307 | 

Muotinäytöksistä kuvaa ja muodista! Kaikki veikeä on tervetullutta! Rakastan vaatteita, joten inspistä omaan pukeutumiseen saa muotinäytöksistä!

Pete
468/307 | 

Videot tuovat elävyyttä sekä ulottuutta mukaan. Niitä pittäkin olla nykyaikana..

Anonyymi
469/307 | 

Videoita tulee katseltua, jos ne ovat korkeintaan parin-kolmen minuutin mittaisia ja sisältävät muutakin kuin puhetta. Pelkkiä puhuvia päitä on tylsää katsella, joten mieluummin puhe taustalla liikkuvan kuvan kanssa (vrt. elokuva-arvostelut) tai erikseen tekstinä.

Videoblogauksissa ei myöskään kannata olla alussa ensin minuuttitolkulla turhaa selitystä, vaan asiaan kannattaa mennä mahdollisimman pian. Johdanto mieluummin tekstinä, jonka voi joko lukea tai jättää lukematta.

FaiRLane
471/307 | 

Videopostauksiin kannattaa lähteä minuutin, parin "tietoisku" linjalla ja mielellään omalla äänellä varustettuna.

Olen joitain videopostauksia seurannut "äänettömänä" (siis pelkkä taustamusalla varustettu esitys), niin siitä jää "jokin puuttumaan" -fiilis.

"Powerpoint esitys" omalla äänellä voisi olla hyvä "aloitus" jos ei ole suuremmin videoeditointia vielä harrastanut.

aakoo
474/307 | 

Videot hyviä jos se avaa käsiteltyä aihetta, riittävän lyhyt että viitsii katsoa :-) Toisaalta ei niitä kannata laittaa vain laittamisen ilosta, osoittaakseen tai olettavan että osaa käyttää tekniikka, etenkin jos haittaavat sivujen käyttöä.

Erkintyttö
475/307 | 

Voisi olla ihan piristävä juttu, odotan mielenkiinnolla videopostaustasi.

juju
477/307 | 

Välillä videot on kiva lisä, ei tietenkään joka postauksen täytteeksi, ja kai ne ovat aika raskaita ladattaviakin usein. No, esim. ostosten esittelypostauksessa videot ovat hauskoja.

Katri
478/307 | 

Yritin kovasti miettiä sopivia videopostauksen aiheita, mutta en keksinyt mitään oivaltavaa..Outoa, pakkohan videoiden on jollain tavoin sopia muoti/tyyliblogeihinkin! Ehkä video toimisi esim. eri tyylien vertailuun, kuten jonkun vaatteen esittelyyn erilaisissa kokonaisuuksissa? Jostain matkoilta/muilta reissuilta videopostaukset voisivat myös olla kiva lisä.

On kyllä sanottava, että blogivideoita jaksaa harvoin katsoa. Pelkkä kuulumisten höpöttely ei jaksa kiinnostaa niin paljon, että jaksaisi katsoa moniminuuttisen videon. Ja siinä tulikin se seuraava ongelma: blogivideot ovat mielestäni usein aivan liian pitkiä. Minuutti on jo todella pitkä pätkä, ellei kyseessä sitten olisi ihan oikea videokollaasi esim. matkalta. Kaiken kaikkeaan kuitenkin peukut ajatukselle videokokeiluista!

Hlj
479/307 | 

Moni asiasisältö tulee kyllä riittävän hyvin esille myös tekstin välityksellä, mutta monien taitojen ja vekottimien tarkkaan esittelyyn videot toki antavat oman havainnollistamisensa.

Tjm
480/307 | 

Joissakin tapauksissa voi olla videosta hyötyäkin, esimerkiksi jos tahtoo näyttää miten videopelissä pelataan kenttä läpi. :D

eini
483/307 | 

Harvemmin jaksan videopostauksia katsoa, tutoriaaleja tai muuta vastaavaa asiamatskua vähän paremmalla keskittymiskyvyllä. Ne huonolla kuvan- tai äänenlaadulla tehdyt mitä kuuluu -sisältöiset blogivideot.. ääh. Hyvin ja tyylillä toteutetun videon kyllä jaksaa katsoa loppuunkin asti.

jaanaj
487/307 | 

Video olisi varmaan oikein käytettynä oivallinen esimerkiksi juuri muotiblogissa. Välttämättä yksi tai muutama valokuva ei tuo asua esille kaikkine yksityiskohtineen samalla tavalla kuin video. Olen samaa mieltä usean muun kommentoijan kanssa noista puhuvat päät- jutuista (aika moni tv-ohjelmakin toimisi pikemmin radiossa), kyllä sillä liikkuvalla kuvalla pitää olla jokin oma tehtävä.

Jään kiinnostuneena odottamaan videopostauksiasi!

hane
491/307 | 

Videot ovat työläitä ladata, varsinkin hitaalla nettiyhteydellä. Mielummin katson kuvia blogisivuilla.

Viu
496/307 | 

Jos mä olisin sä, niin koittaisin kehitellä ihan oman videobrändin tai ihan muuten vain jotain vähän erikoisempaa. Perinteiset videot ovat hiukan tylsiä enkä välttämättä jaksaisi katsella.

Eddie
498/307 | 

Elements on tosin vain kevytversio Photarista ja Premierestä ja sillä ei saa kokeneempi tehtyä sitä, mitä haluaa. Mutta hyvä satunnaiselle harrastelijalle.

Karoliina
499/307 | 

Tämä olisi kyllä tarpeellinen. Olen noita Adoben kokeiluversioita käyttänyt ja haikeana jäänyt kaipaamaan :)

Tuikku
500/307 | 

Lyhyetkin videot elävöittävät. Olisi hauskaa katsoa kuvamatskua vaikkapa katumuodista tai matkoilta.

501/307 | 

Täytyy myöntää, että aika harvoin jaksan kyllä toisten kuvaamia videoita blogeista katella, joten oon huono keksimään myöskään teemoja videopostauksiin (paitsi jos satun olemaan videon julkaisijan roolissa, käytänhän nimittäin ite videoita elävöittämässä elukkablogini maailmaa). Tosin jos nyt sattuu joku erityisen kiinnostava postausaihe jonkun toisen blogista löytymään, niin saatanpa niitäkin videoita katella, kunhan vaan eivät kestä neljää minuuttia pidempään.

Elkka
503/307 | 

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. 12-vuotias poikani kiinnostui asiasta heti, hän kun ymmärtää tietokonejutuista huomattavasti enemmän kuin minä. Tekee itsekin netti/flash-pelejä ja kiroaa välillä kuinka surkeat ohjelmat meidän omalla koneella on. Ei aina pysty kaikkea tekemään.

Aija
506/307 | 

Mikäli video antaa jotain lisäarvoa postaukseen, se on oiva lisämauste, videota videon vuoksi ei palvele ketään. Usein erilaiset ohjeet tms. ovat videomuodossa toimivia.

507/307 | 

Yleensä katselen blogeissa olevat videot, mutta monen minuutin höpöttelypätkät jäävät usein kesken. Olisi kyllä hienoa, jos joku jaksaisi edes joskus tehdä videopostauksen oikein ajan kanssa :)

Jonnna
508/307 | 

Itse suhtaudun vähän kinkkisesti videopostauksiin, oma nettiyhteyteni on niin hidas että lataaminen kestää, mutta toisaalta kyllä ne lopulta latautuvat kun jättää lataamaan, eli useinmiten niitä kyllä kuitenkin katson. Postauksen aiheesta en oo kyllä sitten ihan varma, mutta mukava lisä tuollaiset videot kuitenkin ovat:)

tiiti66
512/307 | 

en itse ole oikein koskaan innostunut videopostauksista blogeissa, hyppään katsomatta yli, tunnustan. Tärkeintä varmaan olisi tiivistää ja lyhentää postaus sellaiseksi, että sen kestää katsoa ja tuntuu että loppuu ennen aikojaan...

hedonya
515/307 | 

Videoita, joita itse olen katsonut blogeista ovat useimmiten olleet esim. hiustenlaitto ja meikkausjuttuja. Opastuksia, jotka ovat liian monimutkaisia tekstiin laitettavaksi. Blogeissa olevat videot aika harvoin tuovat mitään ekstraa itse blogille asiasisällöllisesti, varsinkaan kun useimmiten ne ovat olipa kiva päivä- tyylisiä. Luonnollisesti ne tuovat enemmän kirjoittajan omaa persoonaa henkilökohtaisemmin esille. Ei mielestäni mikään blogi videopostauksia kaipaa erityisemmin. Ulkomaan reissulta katselen videopätkiä mieluusti, varsinkin sinulta olisi ollut kiva joku Wien- pätkä. Lähden itse sinne ensi maanantaina. :)

Giglio
516/307 | 

Videopätkä toimii blogissa, kun siinä on kunnon sisältöä. Muuten on vähän tylsää, jos on vain jotain tyhjänpäiväistä löpinää.

kasi
517/307 | 

Aika harvoin tulee katsottua videopätkiä. Otsikko saa olla todella houkutteleva ja omaperäinen, että klikkaan videopätkän auki.

miisa
518/307 | 

Oma kotiyhteyteni on sen verran hidas, että videoiden mukaantulo voisi tiputtaa blogin kokonaan pois seurantalistoiltani... muuten hyvä idea

Maro
522/307 | 

Videot on hyvä lisä blogeissa. Henkilöhaastattelut ois kivoja, aiheesta kuin aiheesta.

HeliJ
523/307 | 

Hei, olisi kiva katsoa blogissasi videoita valokuvaukseen liittyen. Kun olet tuollainen valokuvauksen ammattilainen, niin olisi hienoa kuulla vaikkapa että millä asetuksilla otit jonkin tietyn kuvan tms. Kuvien sommittelusta tms. olisi myös kiva kuulla samassa yhteydessä :)

LeenuLii
527/307 | 

Video videon vuoksi ei oikein istu blogiin.

Mieluiten katson musavideoita silloin kun ne kuvaavat kirjoittajan mieltä kirjoituksen aikana. Toki myös muut mieltä avaavat kirjoitukset kiinnostavat.

Sanna
529/307 | 

Itse tykkään kyllä videoista niin blogeissa kuin uutisjutuissakin. Mielestäni aiheella ei sinänsä ole väliä, mutta video on monesti kiva lisä, kun se tukee kirjoitettua tekstiä. Jos esim. kirjoitetaan katumuodista, niin sitä piristäisi kummasti videopätkä, jossa kadulta bongatut tyypit esittelevät omaa tyyliään vaikkapa lyhyen haastattelun muodossa. Itse olen tehnyt paljon hommia ihan vapaalla videoiden parissa ja niiden teko on oikein kivaa puuhaa. Tärkeintä kuitenkin on, että videot ovat lyhyitä, max. 3 minuuttisia eikä niitä tungeta ihan jokaiseen juttuun. Myös julkkisten haastatteluja katselee mielellään videolta! Toivottavasti tästä oli apua, editointi hommiin vaan ja videota kehii, odottelen innolla! :)

Mammu
536/307 | 

Videoiden täytyy olla lyhyitä, ytimekkäitä ja selviä.

Niin kuin mainitset, "videolle höpötellyt päivän kuulumiset", ei todellakaan kiinnosta!

Minua kiinnostava asia on tuon uuden adobe-ohjelmiston "raskaus". Puoli vuotta vanha koneeni meinaa kevyemmälläkin ohjelmistolla välillä olla niin hidas että mielenkiinto menee.

Kirjoitappa juttua ja tee pientä videota siitä kun aloittelet tuon ohjelman käyttöä....

usram
537/307 | 

Joskus on kiva katsella videoita, muta hidas ja vanha kone asettaa tiettyjä rajoituksia..

Murmeli
540/307 | 

Kiinnostava kokonaisuus. Enemmän kyllä kiinnostaa tuo stillkuvapuoli. Vähemmän jaksaa kiinnostaa liikkuva kuva.

pietu80
541/307 | 

Kyllä tulisi tarpeeseen tämä paketti!!! Yhtä sun toista väkerrettävää löytyy kotonakin, joten...

sari
542/307 | 

Kiinnostava ohjelma. Olen vasta kuvankäsittelyasteella, mutta bideoitakin olisi kiva kokeilla.

Janne
547/307 | 

Joku tuossa aiemmin sanoi että pelkkä video videon vuoksi ei palvele ketään. Ilmaisenpa itse olevani tavallaan eri mieltä. Video on oiva tapa esitellä niin asiapitoista juttua kuin tehdä taidetta, ja kaikkea siltä väliltä. Sanonpa siis vain sitä, että mielestäni ei tarvitse olla mitään erityistä syytä käyttää jossain blogipostauksessa tai muussa artikkelissa videota, vaan videota VOI käyttää ihan vain koska haluaa. Se tarjoaa mahdollisuuksia ja etuja tekstimuotoiseen esittämiseen verrattuna. Joskin omannee se jotain heikkouksiakin.

548/307 | 

Aiempi kommenttini ei tainnut tulla perille...

Niin siis, näkisin mieluusti koostettuja tunnelmapaloja esim. yhdestä päivästä :)

Marjut
549/307 | 

Jos opetetaan tekemään tietty asia alusta loppuun, jonkinlainen (hyvin leikattu ja hallittu) videokokonaisuus voi toimia. Joskus pelkkä ääniraitakin voi olla oiva vaihtoehto. Riippuu siis täysin sisällöstä, sen ehdoilla mennään!

mimos
551/307 | 

Videopostaus ei jätä enää mitään lukijan oman mielikuvituksen varaan, kuvat ovat siten parempia.

annakka
552/307 | 

Blogeissa saisi olla enemmän videoita! Ne tuovat niin paljon lisää blogeihin:)

Mimmi
553/307 | 

Esim vaatteiden esittelyssä video toimii paremmin kuin kuva, koska video on tietysti elävämpi, kuva saattaa vääristää törkeästikin.

Lotta
555/307 | 

Nyt olen ahne ja osallistun, vaikka mulla ei ookaan ideaa videopostaukseen. Olen kurppa enkä ymmärrä niiden pointtia. En kaipaa videoita blogeihin, blogit on lukemista ja kuvien kattelemista varten. Eli korjaan, olen hyvin rajoittunut kurppa :D. Mutta kuvankäsittelyohjelma ois silti tosi jees.

Serenkaroliina
557/307 | 

Ihania olisi jotenkin eläväisempiä kuin pelkkä kuva.

tykkään lyhyistä ytimekkäistä jutuista laidasta laitaan.

Knopfler
558/307 | 

Esimerkiksi ruuanlaittoblogissa videot ovat oivallinen tapa näyttää konkreettisesti valmistus ja lopputulos

ansu88
560/307 | 

En katso videoita jos ne on liian pitkiä, asiaan pitää päästä heti ja lyhyet ja ytimekkäät videot on parhaita.

Chenille
561/307 | 

Kyllähän videot ovat joskus ihan hauskoja. Esimerkiksi jos blogi esittelee paljon bloggaajan ostoksia on ihan kiva vaihtelun vuoksi nähdä ostoksia videolla esiteltynä.

Mutta millaisia videoita itse haluaisin nähdä olisi ehkä kaupunkiesittelyjä hyvin editoituna, tunnelmacollaaseja esim mökki/keikka/huvipuistoreissuilta.

Mixu
562/307 | 

Ehdottomasti erilaisten tuotteiden esittelyvideoita.

Videoitten avulla on helpompi saada käsitys tuotteesta

ja sen ominaisuuksista sekä tehdä ostopäätoksiä.

Bemy
565/307 | 

En kyllä jaksa itse innostua katsomaan netissä videoita, mutta jos itse tekee itselleen, niin ne on kivoja.

Sinny
567/307 | 

Kovin pitkiä videoita en yleensä jaksa katsoa, mutta sopivan lyhyet pätkät silloin tällöin on kivoja. Jos ei kiinnosta niin eihän ole pakko katsoa. Aiheena juurikin vaikka jonkin asian esittely, esim. sitä kenkäkokoelmaa, uusia hankintoja, kampaus, paikka tai mitä vaan, mutta pelkkää puhetta ei kyllä yleensä jaksa videolta katsella, ts. ainakin sinä olet hyvä kirjoittamaan niin on kiva lukea "pelkä

Mikko
568/307 | 

Kyllä videot blogiin kävisi, mutta ne pitää olla ytimekkäitä, jotta porukka kiinnostuu. Koostaisin omia videoita eri kotitapahtumista.

hheini
569/307 | 

Oi tykkään kattoa videoita blogeissa! :) Tosin ne 20min pälpätykset edellisen päivän kirppisreissusta ja ruuista on hiukan.. noh.. tylsähköjä! Mutta ois kiva jos sullakin ois videoita välillä :) Joitain omia mietteitä ja mielipiteitä ja maisemavideoitki ois jees. Jotain omaperäistä ja semmosta mikä on bloggaajalle luonnollista ja rentoa! Ettei ala kuvaamaan mitään lenkkivideoita jos ei koskaan lenkkeile, tai ala ruokavideoita kuvaamaan jos ei osaa tehdä muutakuin uuniranskalaisia..

Sue
570/307 | 

Videopostauksen pitäisi tuoda blogiin jotain, mitä ei tekstin/valokuvien avulla voi tarpeeksi hyvin näyttää. Esimerkiksi kenkäkokoelman esittelyyn video voisi olla mainio - en välttämättä jaksaisi katsoa 200 kenkäkuvaa, mutta videon avulla voisi saada kivan yleiskuvan. Jotkin suosikkiparit voisi ottaa sitten vielä lisätarkasteluun.

meva
571/307 | 

videokuva kertoo usein enemmän kuin kymmenet kuvat, joten mielelläänhän myös videopostauksia kattelisi

Saara
572/307 | 

videot piristävät mukavasti postausta kunhan ovat sopivan pituisia ja kunnon sisältöä eikä turhaa hölötystä

Sirpa
573/307 | 

Kyllähän asusteet ja esim.kirppislöydöt tulisivat paremmin esitellyiksi videossa. Myös jos "väsää" jotakin niin ehkäpä olisi selvempää katsoa videolta ohjeet.

Johanna
574/307 | 

Jaa-a, yleensä jää kyllä kaikenlaiset videot katsomatta. Mutta ehkä jos video jotenkin selventää/syventää puheenaihetta (ja videon ohessa on naseva kuvaus videon sisällöstä), niin saattaisin katsoa.

Marikki
575/307 | 

Voisi tehdä vaatekaappiesittelyjä, esim. top 5 juhla-asuni, housuni, ei-mustat vaatteeni jne. Videossa vaatteiden materiaali voi tulla paremmin esiin.

Olisi myös hauska katsoa video, jossa esittelisit itsesi. Olen lukenut blogiasi pitempään, mutta en tiedä sinusta kovinkaan paljon. Video, jossa kertoisit pähkinänkuoressa faktoja itsestäsi, olisi mielenkiintoinen.

Videon hyvänä puolena on se, että videolla voi kertoa monisanaisemmin asioista. Sinulta sai taannoin kysyä opiskelustasi ja ammatistasi. Esim. tällaisista asioista voisi olla helpompi kertoa videolla kuin selittää monisanaisesti kirjoittamalla.

Tiks
577/307 | 

Kyllä videoita tulee katseltua, jos ne on hyvin tehtyjä. Vaikea sanoa mikä se hyvä video sitten on, ainakin tarpeeksi tiivis, lyhyt ja ytimekäs.

Nina
584/307 | 

Videot on usein kamalan pitkiä ja niiden latautuminen mokkulalla kestää kauan. Jos video lyhyesti ja ytimekkäästi havainnollistaa jotain juttua, silloin ne on ok.

Heli
589/307 | 

Videokuva on loistava tapa saada vaikea ja monimutkainen asia selitettyä yksittäisiä kuvia paremmin.

Jussi
590/307 | 

Edellisen perusteella kyseessä olisi varsin monipuolinen ohjelma. Olisi tosi mielenkiintoista oppia käyttämään sitä.

Katjuska
592/307 | 

Sopiva videon pituus on mielestäni max 5 min. Aiheena voisivat olla vaikka päivän asu, tukkatutoriaali, meikkitutoriaali, kuukauden suosikit jne.

Matti mukavamies
593/307 | 

No jos edes jollain lailla mietittyjä pätkiä olisi, niin niitä mielellänsä katselisi. Jos tunnelma on samanlainen kuin joskus aikoinaan Raimo-sedän Torremolinos-matkan jälkeisissä diasulkeisissa, niin ei se hirveästi kiihota katselemaan. Takapuoli puutuu ja haukotus valtaa naaman.

Riikka
595/307 | 

Videoita tulee katseltua, jos aihe on sellainen että toimii paremmin videona kuin vain kuvan ja tekstin yhdistelmänä. Esimerkiksi uuden mekon esittely voi toimia paremmin videona, kun pystyy pyörähtelemään kameran edessä ja esittelemään mekon kauttaaltaan ja liikkeessä, eikä vaan paikoillaan, tulee paremmin esille miltä mekko näyttää eri kuvakulmista ja tosiaan juurikin liikkeessä.

m156
596/307 | 

Mielestäni videot toimivat, jos ne ovat tarpeeksi lyhyitä - noin 2-3 minuuttia on melkeinpä maksimi. Videoina voisi tehdä esimerkiksi hius- tai meikkitutorialeja, ja sinun kohdallasi behind the scenes -tyylinen video jostain kuvauskeikasta voisi olla kiinnostava.

R
597/307 | 

Eniten katson "how-to" videoita, eli jos bloggarit ovat julkaisseet videolla ohjeet siitä, kuinka esimerkiksi jokin kampaus tehdään, tai meikki tai miten vaikkapa korkokengillä kävellään. Muuten videot eivät ole niinkään tarpeen mielestäni, tietysti on hauska kuulla miltä bloggaaja kuulostaa ja millainen olemus hänellä on.

Henri
598/307 | 

Lyhyet ja ytimekkäät missä näkyy selvästi ja tarkasti kaikki näkemisen arvoinen

Näytä kaikki kommentit (307)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Tammikuu