Meneillään on duuniviikko SK:ssa, joten mitään asukuvia tai muitakaan rättijuttuja ei nyt hirveesti heru. Niinpä suollan kaikkea epämääräistä diippiä shittiä kuten nyt, pätkiä mun teiniaikaisesta päiväkirjasta! Valitsin muutaman pätkän kesältä 1999, jolloin olin siis 17-vuotias. 

Kyseisen vuoden toistuvia teemoja päiväkirjassa olivat seurustelusuhteen aiheuttama ahdistus (tehtiin eroa kerran viikossa), lentopalloharrastuksen aiheuttamat ilot ja surut, koulusta lintsaaminen ja toistuva alisuoriutuminen ranskan opinnoissa. Myös seksihommat mietitytti, että vähän tekis mieli, mut emmää nyt vielä kuitenkaan. 

Tällaset hyvin kiltit pätkät kehtasin tähän toisintaa, mutta valikoin juuri nämä tekstit, koska tunnistan niistä edelleen itseni niin hyvin. Urheilu laiskottaa, ruoka maistuu ja shoppailu kiinnostaa. :D

23.6.1999 

"Tää on yhtä lähtölaskentaa. 17 päivää jäljellä ennen mun Ranskaan lähtöä. Eihän se mun poissaolo mitään, mutta kun en tiedä, että onko J (poikaystävä) enää Sotkamossa kun tulen takaisin, vai onko se ehtinyt jo muuttaa. Välillä mä ietin, et mistä voi tietää mikä on oikeasti rakkautta. Entä jos mun rakkaus ei ookaan oikeeta, vaan mä ainoostaan luulen sen olevan?"

13.7.1999 (Tädin luona Ranskassa)

"Käytiin Morvelissa torilla, olis tehny mieli ostaa hedelmiä, juustoja, vihanneksi, mausteita ja ihan kaikkea ihan vaan siitä ilosta, että torilla oli niin ihanaa. Törmäilin mummoihin, mutta osasin vallan mainiosti huikata kaikille pardonit! Olenpas minä vallan kielitaitoinen... Iltapäivällä yritin mennä lenkille, mutta jo pari kilometriä teetti tuskaa, kun ulkona oli 32 astetta ja ukkosta ilmassa. Puuh. Taitaa mennä painonnousun ja rasvan muodotumisen puolelle tämä reissu."

14.7.1999

"Lääh. Tunnin ajomatka vuorille ja sitten istuttiin 4 tuntia sukupäivällisillä. G:n pikkuserkku Pascal on menossa naimisiin. Täytettyjä tomaatteja, sorsaa, herkkusieniä, juustoja, hedelmäsalaattia, torttua, shampanjaa ja viiniä ja tietenkin hankalaa ranskankielistä keskustelua. Ja aina kun multa kysyttiin jotakin, mä halusin vaijota joko pöydän alle tai tehdä harakirin haarukalla."

27.7.1999 (Bourg-en-Bressessä kouluporukan kanssa)

"Shoppailua, shoppailua ja vielä kerran shopping! Bourgissa törmyiltiin vapaina muodostelmina ja tulosta tuli. Sain osto-orgasmin. Siis koskaan en oo tuntenu ostaessa sellaista tyydytystä kuin tän farkkutakin kohdalla. Kahdesti kävin Naf Nafilla sovittamassa ja ihailemassa ja kun viimein päätin hölvätä ihan vihoviimeiset reissurahani 300 frangia, niin kassalla hinnaksi paljastuikin 149! Olin pyörtyä onnesta."

Syy miksi innostuin lainaamaan tänne 16 vuoden takaisia päiväkirjamerkintojani, on se, että oltiin eilen juttukeikalla tekemässä Satakunnan Kansaan ennakkojuttua tämän viikon perjantaina Rakastajat teatterille saapuvasta Päiväkirjaklubista. Amerikkalaisesta Mortified Nation -ilmiöstä inspiraationsa saanella Päiväkirjaklubilla luetaan nuoruuden aikaisia päiväkirjoja, kouluaineita ja rakkauskirjeitä. Ja sehän on tietenkin yhtä aikaa hauskaa, itkettävää ja myötähäpeää herättävää.

Täällä Porissa Rakastajat Teatterin lavalle nousee mm. kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja radiojuontaja Laura Aimola. 

Menisin ehdottomasti itse katsomaan ellen olisi tuolloin viettämässä iltaani Isomäen jäähallissa kaukalon reunalla kuvaten miehiä, jotka tökkivät kepakoilla mustaa kumilätkää. Melkein yhtä kivaa kuin päiväkirjaklubi! 

Päiväkirjaklubin FB-sivulta löytyy shown päivämäärät ja paikkakunnat. Teiniaikojen nolouksia luetaan loppuvuoden aikana useampaan otteeseen ainakin Espoossa ja Helsingissä!

PS. Postauksen eka kuva on lukion 3. vuoden luokkakuva, mutta kaks muuta selfieitä, kuten kuvista näkyy. Oonko pkkusen ollu edelläkävijä! Mulla on kokonainen albumi selfieitä lähtien aina vuodesta 1997. :D

Kommentit (3)

Tanja
4/3 | 

Oi, tuo ostosreissu oli mahtava. Ostin myös uuden matkalaukun kaikille niille vaatteille ? 

Joanna
5/3 | 

Munkin on pitänyt tehdä tämmönen päiväkirja-throwback mut DAMN ehdit ensin!! :D 

Marjukka
6/3 | 

Mä en ole vieläkään (yli 50-vuotiaana) niin kypsä, että pystyisin lukemaan vanhoja päiväkirjojani. Muistan kyllä mitä kaikkea silloin 70-luvulla touhuttiin, ja mitä sinne päiväkirjaan suolsin, mutta en pysty lukemaan niitä.

Ehkä terapiamielessä joku tommoinen päiväkirjaklubi olisi mulle ihan hyväksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat