20120902-204636.jpg

Moikka moi! Yksi raajarikko turisti lähettää terkut täältä Roomasta. Mun polvi näyttää siltä, kuin se olis pahoinpidelty raastinraudalla ja se ei taivu ilman kipua, mutta kestää kyllä astumisen. Toinen jalka taas taipuu kyllä, mutta nilkka ei oikein kestä varata painoa. Eli keskimäärin mulla olis yks ihan toimiva jalka, jos olis terveet osat samassa jalassa. Kävelyni on siis kaunista ja sulavaa kuin Martti Ahtisaarella.

Mutta olipa käynti kuinka vaivalloista tahansa, niin kyllähän täällä kauniissa kaupungissa viihtyy, kun kelitkin on melkolailla kohdallaan. Lämmintä jotain 25 tienoilla ja iltapäivällä niskaan sattunut pikkuinen vesikuurokin tuntui vaan virkistävältä. Etenemisvauhdin ollessa melko hidasta ehtii katsella kunnolla ympärilleen. 20120902-204644.jpg

Saavuttiin hotellille aamupäivällä hieman yhdentoista jälkeen komean ja kohteliaan Alberto-nimisen herran kyyditsemänä. Oli jalkojeni kannalta todella onni, että olimme varanneet etukäteen kuljetuksen lentokentältä hotellille eikä tarvinnut lähteä suhaamaan monella eri julkisella linkaten ja laukkuja kanniskellen.

Hotellimme sijaitsee Trasteveressä ja näin sunnuntaisin tuossa ihan parin korttelin päässä on kuuluisat Porta Portesen markkinat. Kipaistiin siis sinne tutkimaan krääsäkauppiaiden tarjontaa heti laukut huoneeseen paiskattuamme.
20120902-204650.jpg

Markkinoilta löytyy hirveät määrät vaatteita, koruja, kenkiä, laukkuja, leluja ja vaikka mitä varsin edullisin hinnoin. Itseäni ei kuitenkaan keinonahkakassit tai kengät kiinnosta, joten tsekkailin lähinnä korutarjontaa ja metsästin ostoslistani tärkeimpiä asioita eli täydellisiä alushousuja.

Mamma on tuonut minulle vuosien varrella Italiasta läjät ihan mahtavia saumattomia mikrokuitualusvaatteita ja en vaan ole onnistunut löytämään yhtä hyvän mallisia Suomesta, joten täytyy nyt täydentää varastot. Ja onnekseni heti markkinoilla lykästi ja löysin lempparipöksyjäni parin euron kappalehinnalla. Tärkeimmät shoppailut siis suoritettu! :D
20120902-204659.jpg

Alusvaatteiden lisäksi me intouduttiin mamman kanssa ostelemaan läjä erilaisia helmiä ja muita korunosia, kun löytyi koju josta löytyi paljon omiin värkkäyksiini tarvitsemiani juttuja lähes puoli-ilmaiseksi.

Jos siis etsit edullisia ostoksia materiaaleista juuri välittämättä tai muuten vaan hieman kaoottinen markkinahumu iskee, niin Porta Portese on vierailemisen arvoinen.
20120902-204707.jpg
Sadekuuron yllättäessä kesken markkinareissun hieroivat sateenvarjokauppiaat innokkaana käsiään yhteen. Kummasti niitä sontikoita ilmestyikin lähes jokaisen helppoheikin käsivarteen roikkumaan heti, kun pisaroita alkoi putoilemaan. Ja kun sesonki oli parhaimmillaan, ei tinkimisestäkään ollut tietenkään mitään hyötyä. :D

Markkinoilla haahuilun jälkeen käytiin hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa maistelemassa vähän pizzaa ja pannacottaa ja sitten olikin hyvä rako mennä hotelliin lääkintätauolle, kun kerran paikallisetkin vetäytyivät viettämään siestaa.

Myöhemmin pyörittiin vielä jalkaisin tässä lähialueilla, mutta ilta ollaan pyhitetty ihan vaan lepäilylle täällä hotellilla. Koitan vähän säästellä kinttujani tuleviin päiviin, kun isosiskoni liittyvät huomenna seuraamme ja tarkoitus olisi katsastaa vähän nähtävyyksiäkin.

Mutta kaikinpuolin lupaavalta kyllä vaikuttaa tämä kaupunki. Jotenkin hirveän kotoisa ja tuttu fiilis koko ajan vaikken ole täällä ennen vieraillutkaan. Nyt unta palloon, jotta jaksaa taas huomenna olla kunnon turisti.

Kommentit (5)

Susu
6/5 | 

Roomalainen kääpiösnautseri! Ihan samannäköinen kuin allekirjoittaneen käppänä <3

Ihanaa lomaa :)

pipunat
7/5 | 

Eka reaktio tätä postausta selatessa: italialainen kääpiösnautseri näyttää kieltä pisulenkillä! Ja kun avaan kommentit, eka kommenttikin koskee tätä risupartaa! Käppänä varasti postauksen.:D

Kaisa
9/5 | 

Heips!

Olen lähdössä lokakuussa Roomaan ja olen pohtinut Roma pass-kortin ostoa. Oletko itse hankkinut kortin matkalle ja kannattiko se?

10/5 | 

Me tultiin siihen tulokseen, että pelkkä julkisen liikenteen kortti riitti hyvin tällä reissulla,kun aikaa ei ollut kovin montaa päivää. Käytiin siis katselemassa tärkeimmät nähtävyydet vainulkoa käsin. Mutta Jos o oikeasti aikeissa vierailla muutamassa museossa tai muussa kohteessa ihan sisälmyksiä myöten, niin sitten kortilla kyllä säästää jonkin verran rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram