Telkkarista tuli just äsken taas yksi mun tämän hetken suosikkimainoksista. Siinä energinen jumppamaikka syöksyy hirveetä vauhtia luokkaan, pahoittelee myöhästymistään ja alkaa vetämään jotain zumbahumppaa pyllynpyörityksineen I'm sexy and I know it -biisin tahtiin. Vasta kun bingoemäntä tulee ovesta sisään, huomaa jumppamaikka vetävänsä tuntia normaalin yleisönsö sijaan kasalle eläkeläisiä. Mua naurattaa aina ne söpöt mummot ja papat veivaamassa "wiggle wiggle wiggle wiggle"-hokeman tahtiin. "Olisit käynyt Specsaversillä!", toteaa kertojaääni lopuksi.

Itse nyt vielä tunnistan vastaantulijat ja erotan vielä yleensä lehmän ja dalmatialaisen, mutta kävin silti Specsaversillä. Olen mukana Re:fashionin ja Specsaversin kamppiksessa ja tehtäväni oli mennä tutustumaan miltä näyttää tämän kesän silmälasi- aurinkolasimuoti, ja tein sen enemmän kuin mielelläni, sillä mä rakastan rillien sovittelua!

 

vas.ylh. Bruuns Bazaar, vas.alh. Osiris, kesk. Cheap Monday, oik.molemmat Tommy Hillfiger

 

Kuten ylläolevasta lärvikollaasista käy varmasi hyvin ilmi, niin silmälasitrendeissä jyrää nyt kirkkaat ja huomiota herättävät värit. Varmat ja turvalliset värit kuten musta ja ruskea myyvät toki edelleen, mutta ainakin täällä Porin Specsaversillä kerrottiin, että heidän "kahdet lasit yksien hinnalla" -tarjouksensa on kannustanut yhä useampia ihmisiä kokeilemaan myös hieman villimpiä värejä perinteisempien lasien rinnalle. Ja mä ainakin olen asiasta tosi iloinen sillä mä tykkään ihan hirvittävästi, kun ihmisillä on massasta erottuvia mageita silmälaseja. Saatan monesti kehua ihan vieraillekin ihmisille heidän upeita silmälasejaan.

Minähän sain edelliset lasini n. vuosi sitten ja silloin kartutin kokoelmaani punaisilla ja valkoisilla kehyksillä, kun ne perinteiset mustat ja ruskeat minulta jo löytyivät. Valkoiset olivat tuolloin melkoinen villi kortti, mutta esimerkiksi tänä keväänä olen pitänyt niitä selkäesti eniten. Vaalea kehys kun jotenkin ihanasti raikastaa kasvot. Sain nyt tämänkin kampanjan yhteydessä valita itselleni yhdet uudet kehykset ja jostain kumman syystä minua kiehtoo nyt vihreän sävyt. Johtuneeko tuosta uudesta tukasta, sillä oranssi ja vihreä näyttävät tosi makeelta yhdessä. Ihan lopullista päätöstä en vielä tehnyt, vaan lyön valintani lukkoon vasta huomisessa näöntarkastuksessa, mutta parit suosikit sieltä löytyi.

Viime vuotiseen valikoimaan verrattuna Specsaversiin oli tullut ihan kokonaan uusia kehysmerkkejäkin ja niistä ehdottomasti omasta mielestäni kiinnostavin on vaatteistaan ja erityisesti farkuistaan tunnettu Cheap Monday. Cheap Mondayn kehysmallisto oli täynnä näyttäviä värejä viininpunaisesta, vihreään ja siniseen ja suurin osa kehyksistä oli malliltaan hyvin unisexejä.

 

Niin kivaa, kun ne kehykset oliskin valita ihan vaan pelkän ulkonäön perusteella, niin se ei kuitenkaan valitettavasti onnistu, vaan myös istuvuuteen on kiinnitettävä huomiota. Jotkut silloin tällöin päässä olevat aurinkolasit nyt ei ehkä haittaa, jos eivät ole istuvuudeltaan ihan perfect match, mutta kukaan ei halua varmasti huonosti istuvia silmälaseja joiden asentoa joutuu koko ajan korjailemaan tai jotka hyppivät naamalla hymyillessä. Mulla nimittäin käy helposti just niin, että mikki hiiri -posket nostaa laseja heti jos vähänkään hymyilen. Tuosta syystä itselleni tuntuukin useasti passaavan paremmin nenätyynylliset kehykset kuin suorassa nenäkosketuksessa olevat muovikehykset, koska ne nostavat lasit hieman poskia "pakoon" :D.

Näin pyöreäkasvoisena puolestaan olen huomannut, että laseissa pyöreät mudot eivät oikein toimi, vaan korostavat vaan pallopäätäni. Muille pyöreänaamaisille vinkkaisinkin, että  kehyksien kulmikkuudella saa hieman tasapainotettua kasvojen muotoa. Kaltaiselleni hamsteriposkelle on tärkeää myöskin se, että kehykset ovat kasvojani leveämmät, muuten naaman muoto muuttuu helposti päärynäksi. :D

 

Specsaversillä on parhaillaan taas menossa kahdet lasit yksien hinnalla -kampanja ja näin kesäaikaan onkin varmaan aika kivaa infoa, että ne toiset lasit voivat olla myöskin aurinkolasit! Jos siis on jompien kumpien poikien tarvetta, niin nyt ne sais sitten molemmat yksien hinnalla. Pistin tuolla myymälässä merkille, että Specsavers on hinnoitellut lasinsa aika helposti siten, että aina jonkin tietyn merkin kehykset ovat aina kaikki samanhintaisia. Esim. tuon aiemmin mainitsemani Cheap Mondayn kehysten hinta on 149 € ja kaikista kalleimmatkin merkkikehykset ovat vain 199 €. Hinta sisältää yksiteholinssit ja myös minun omiin laseihini tarvitsemat hajataiton korjaukset kuuluvat perushintaan.

Omiin aiempiin laseihini olen aina ottanut lisäksi 50 € maksavan heijastamattoman ja naarmuuntamattoman kovapinnoitteen linssejä suojaamaan. Ja hyvänä ovat kyllä säilyneet siitäkin huolimatta, että mä olen aina pessyt silmälasini astianpesuaineella ja kuivaillut niitä milloin milläkin rätillä ja tämä oli alan ammattilaisten mukaan ihan nounou! Erilaisin pinnottein käsiteltyjä laseja ei tulisi puhdistaa muuta kuin niille tarkoitetuilla tuotteilla ja lasien kanssa tulisi välttää likaa kuumuutta. Liikkeessä samaan aikaan kanssani ollut herra saikin kehoituksen ottaa tästä lähtien saunanlämmityspuuhiin mukaan vanhat lasit joista pinnoitteet olivat jo kuluneet ja pitää uudet lasit kaukana saunanpesästä. Mies kylläkin tuumasi tähän, että "saapi tuo vaimo tästä lähin sen saunan lämmittää!" :D

vas.ylh.Tiger of Sweden, vas. alh. Osiris, kesk. Cheap Monday, oik.ylh. Tiger of Sweden, oil. alb. Karl Lagerfeld

Vaikka itsellä olikin haussa nyt silmälasit niin testailin myös kesän uutuus aurinkolaseja. Suuret lasit ovat onneksi edelleenkin in ja toivon, että näin on jatkossakin. Mitä isommat arskat, sitä vähemmän tarvii meikkiä! Keskellä olevat Cheap Mondayn pokat olivat suuresta koostaan ihan älyttömän kevyet, mutta eivät ehkä ihan tähän pärstään sopivat. Itselleni tuntuu sopivan selkeästi parhaiten tuollaiset isot mustat lasit joissa on tosiaan hieman kulmikkuutta. Sellaisesta oiva esimerkki oikeassa alakulmassa näkyvät Karl Lagerfeldin pokat, joten jätän aurinkolaseissakin pyöreämmät muodot muille, vaikka suuret pyöreälinjaiset tai hieman kissamaiset lasit nyt niin hotit muuten olisivatkin.

Porilaisille ja lähialueen tyypeille muuten vielä sellainen ajankohtainen vinkki, että nyt lauantaina 24.5. vietetään Pori Fashion Daytä ja useissa myymälöissä on tuolloin kivoja tarjouksia ja erilaista ohjelmaa. Eetunaukiolla puolestaan luvassa muotinäytöksiä klo 11 saakka aina tasatunnein. Lavalta voi bongata vaatteiden ja muiden asusteiden lisäksi myös Specsaversin kehyksiä. Ja arvatkaas kuka siellä heiluu lavalla pyllerömallina? Että sinne vaan yleisöön tsekkailemaan paikallisten liikkeiden ajankohtaista tarjontaa.

Näytösten välissä voi sitten käydä vaikka Specsaversissä sovittelemassa uusia laseja ja hakemassa väriä kasvoille, siellä nimittäin tehdään kävijöille kesäisiä huulimeikkejä! Ja kun on herkullinen väri huulilla ja hyllystä löytyy sinulle täydellisesti sopivat pokat, niin nappaa ihmeessä kuva ja osallistu Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailuun!

Mikäs teillä muuten on tilanne? Vieläkö näet eteesi, vai olisiko lasien päivityksen aika? Tai kenties ekojen lasien? Ensimmäisten lasien hankinta on edelleenkin useille aika iso kynnys ja sitä se oli aikoinaan mullekin, kun olin ihan varma, etten totu peilikuvaani lasien kanssa. Nyt voisin vaihdella pokia vaikka päivittäin!

Kommentit (5)

Muumimamma
6/5 | 

Käväisin tuossa vuosi sitten silmien laserleikkauksessa, enkä enää laseja tarvitse, mutta aurinkolasit käväisin juuri ostamassa. Silmät ovat niin yliherkät ja auringolle arat, että kunnon aurinkolasit ovat kyllä pakolliset. Olen kyllä niin kranttu asiakas, mutta onneksi Ray-ban pelasti.

7/5 | 

mä en kans yhtään kärsi olla ilman aurinkolaseja! Ja olen kans kranttu ja vielä pääkin sen mallinen et meinaa olla hankaluuksia löytää. Mut itselläkin olisi yhdet Ray Banit toiveissa, nimittäin suurin koko Wayfarereista, kun törppö hävitin entiset toissa kesänä. :P

Viltsu
8/5 | 

Kivoja pokia! Ihastuin molempiin Tommyihin...

Voisitko muuten tehdä jonkun Pori postauksen? Mihin mennä, mitä nähdä, missä syödä? Oma lehmä ojassa... useampaakin työreissua pukkaa Porin suuntaan, ja kiinnostaisi mikä olisi esim. hyvä lounaspaikka. Porin leivän tehtaanmyymälän jo löysin ja ne ihanat pullat, aah.

Ja varmaan muitakin kesäisiä Porin kävijöitä voisi olla lukijoissasi, Jazzit kutsuu jne...

9/5 | 

no minäpäs otan työn alle tällaisen! kyllähän multa toki muutamia kivoja vinkkejä pitäisi löytyä. :)

LemonJuice
10/5 | 

Minulle optikko totesi silmälasien pesusta sen verran, että kyllä se astianpesuainekin on ihan hyvä putsausaine, jos ottaa tilkan vettä, laittaa sitä pesuainetta siihen ja sit sillä pesuainevedellä pesee lasit ja huuhtelee ne.

Mutta se tipautanpa-pisaran-pullosta-suoraan-linssille ei ole hyvä idea. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat